nrk.no

Har du fått nye dingser til jul? Test dem her

Kategorier: Apps,Mobil,Nett-tv & Nettbrett


Har du fått tekniske duppedingser til jul i år, og ønsker å teste dem ut nå med en gang? Vi har laget en oversikt til deg. 

Her er apper anbefalt av NRKbeta-redaksjonen:

INGEBORG VOLAN

tripitTripIt – for den som reiser mye
Reiser du mye privat eller på jobb? TripIt er din personlige reiseassistent. Du kobler den mot epostadressen din, så holder appen holder styr på alle bekreftelsene du mottar, enten de kommer fra reisebyrå, flyselskap, hotell eller restauranter. TripIt hjelper deg med å huske hvilken flyplass og terminal du skal til, hvilket hotell du skal bo på og hvor restauranten dere har bestilt bord på, befinner seg. Kommer det endringer underveis, oppdaterer den seg automatisk. Og du kan laste ned alt før du forlater hjemlandet hvis du vil unngå å bruke mobildata i utlandet.

Tilgjengelig her: AndroidiOSWindows Phone

wunderlistWunderlist – for den som liker lister
Mange av oss sorterer livet vårt ved å skrive lister. Wunderlist er en finfin app og nettjeneste som lar deg skrive og oppdatere lister fra alle dingsene du bruker. Du kan ha mange lister til forskjellige ting. Du kan gjerne dele en liste med en venn, kollega eller den du deler hjem med, og dere krysser av oppgaver etterhvert som de blir løst. Hvis du liker å bruke stor skjerm og datamaskin på jobb, men er på mobilen det meste av tida ellers – ja, da oppdateres det sømløst mellom de to. Et produktivitetsvidunder!

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone 

overOver – for artigere bilder
De fleste av oss tar bilder med mobilen eller nettbrettet. Mange publiserer også bilder på sosiale nettjenester som Facebook eller Instagram. Har du lyst til å prøve å pynte på bildene dine med tekst eller design før du sender dem ut på internettet eller printer dem ut for ettertiden? Det finnes mange apper som gjør jobben, men Over er en favoritt. Det er enkelt å skrive tekst og finne en font og farge du liker, eller du kan pute på litt ekstra «kunst». Eller begge deler. Bare å leke seg, altså. Her kan du se hva andre har lekt fram.

Tilgjengelig her: Android, iOS

lusekatter
Med appen Over kan man pynte litt på bilder. Foto: Ingeborg Volan.

 

MARIUS ARNESEN

Monument valleyMonument Valley – mobilspill
Det er nesten fristende å kalle Monument Valley for «Verdens beste mobilspill». Et smykke av et spill som utfordere både kreativiteten din og evnen til å tenke logisk. Spillet går i korte trekk på å få lille Ida trygt rundt i en verden av pseudo-3D, hvor dimensjoner og veier ikke alltid går slik du kanskje forventer deg.

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone

VSCO camVSCO Cam 

VSCO Cam – VSCO Cam er et redigeringsprogram for bilder hvor man kan velge i et hav av ferdiglagde filtre, og innstillinger. Appen har også et eget sosialt medium, hvor du kan dele bilder og se hvordan andre bruker de ulike filtrene.

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone

flightradarFlightradar24 

Flightradar24 viser deg et live bilde av flytrafikken over hele verden. Lurer du på hvilket fly det er som passerer over hodet ditt, hvor det kommer fra eller hvor det skal, er Flightradar24 appen for deg.

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone

 

JON STÅLE CARLSEN

our groceries shopping listOur Groceries Shopping List

Vi som er flere i husstanden trenger en felles handleliste for familien. Når barna mine sier «Det er ikke mer salami igjen», så bare sier jeg de kan putte det på handlelappen, også gjør de det med mobilen sin.

Tilgjengelig her: Android, iOS

Deliveries: a package tracker deliveries

Appen hjelper meg til å holde oversikten over alt det jeg bestiller fra inn- og utland, så jeg kan glede meg som et lite barn på julaften hver dag.

Tilgjengelig her: Android, iOS,

 

HENRIK LIED

untappdUntappd

Et sosialt nettverk som lar deg dele og utforske tusenvis av forskjellige typer øl.

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone

stitcherStitcher 

En app som syr sammen forskjellige podcaster til en kontinuerlig strøm av innhold.

Tilgjengelig her: Android, iOS

 

google docsGoogle Docs 

Rediger dokumenter, regneark og presentasjoner på farten

 

Tilgjengelig her: Android, iOS

 

ANDERS HOFSETH

newsdeskNewsdesk

En aldeles glitrende tjeneste for å få et raskt overblikk over nyhetsbildet. Den har akkurat fått en ny makeover, og ser nå enda mer tidsmessig ut.

Tilgjengelig her: iOS

tweetbotTweetbot

Enkel og håndterlig Twitter-klient, MYE smoothere enn Twitters egen klient, lett å håndtere flere kontoer med. Mitt favoritt-tidssluk.

Tilgjengelig her: iOS

whatsappWhatsApp

Whatsapp er et sosialt medium hvor du har mer kontroll over hvem du snakker med. Du kan ha lange løpende samtaler med folk, enten de liker tekst og bilde (som meg) eller lyd (som mine yngre kollegaer).

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone 

 

CAMILLA HELLUM

yelpYelp

Ble anbefalt å laste ned denne av en venn som er glad i å forsikre seg om at restauranten faktisk er OK før man går inn og bestiller. Spesielt nyttig å bruke på ferie i byer man ikke har vært før.

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone

 

tinyscanTinyscan

Tinyscan er perfekt til å holde orden på regnskapet. Appen er enkel å bruke, og bildene man tar av kvitteringene blir relativt gode. Appen har også funksjoner som gjør at man kan lage lister med kvitteringer og sende på mail.

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone

spotify

Spotify

Denne appen bruker jeg hver eneste dag. Trenger bare litt mer plass på iPhonen, så jeg kan få plass til enda flere offline-spillelister.

Tilgjengelig her: Android, iOS, Windows Phone

NRK-APPENE

Mobilutvikler i NRK, Ola Nordbryhn, presenterer NRKs apper:

NRK TV appNRK TV

Se på direkte TV eller tidligere sendte programmer, gjenoppdag gamle skatter og følg favorittseriene dine i denne appen som i løpet av året har fått en skikkelig ansiktsløftning.

 

ut.no appUT.no

I samarbeid med DNT gir appen deg full oversikt over landets turområder og hytter. Finn en tur i nærheten av deg og kom deg ut av hytta!

 

NRK P3 appNRK P3
En god app trenger ikke gjøre så mye, så lenge den gjør det den skal bra nok. Med lite annet enn en stor playknapp som starter favorittkanalen din (gitt at det er en av kanalene i P3-universet), vet du hva du får – uten noe om og men. En av de få appene jeg selv bruker hver dag.

 

NRK super appNRKSuper

Barnas eget univers. Her kan de på egenhånd navigere og finne fram til sine favoritter.

 

NRK radio appNRK Radio

Radioappen er en nødvendighet for mange. Her har du alle radiokanalene direkte, pluss mer eller mindre alt som har blitt sendt på radio det siste halve året.

 

nrk.no appnrk.no

Gir deg direkte tilgang til hele NRKs innhold på nett. Enkel tilgang til forsiden, lokale nyheter, radio og TV.

 

YR.noYr

Verdens 5. største værtjeneste, og en av de mest populære appene i Norge trenger kanskje ikke ytterligere introduksjon. Vi er ganske opptatt av vær i dette landet.

Radioresepsjonens One Liner-app

Kjedelig i jula? Dra fram en oneliner-vits fra moroklumpene i P13.

Alle appene finnes til både iOS og Android. Til Windows Phone finnes i hvertfall TV, Radio, Super, nrk.no og Oneliners. TV-appen har ikke fått samme ansiktsløftning som på iOS og Android, men ellers er appene mer eller mindre de samme.

Lag din egen «app»

Ved hjelp av denne oppskriften kan du lage din egen «app» på 23 sekunder – du kan lage en hjemmeskjermsnarvei til for eksempel NRK Nyheter og reddit.

Lær mobil-manerer

I sommer skrev gjesteblogger Julie R. Andersen en sak med ti gode råd om hvordan du kan ha en smarttelefon og likevel være en hyggelig person.

Mer å høre på

Tidligere i år har vi skrevet om at det har skjedd noe på podcast-fronten i år, og vi står fortsatt ved at Serial er verdt å sjekke ut.

Noe å se på

Om du har fått nytt nettbrett til jul, og liker å se film i senga eller på toget, kan du sjekke ut denne filmlisten med gode filmer du kan se helt gratis på NRK.

film

Dokumentarfilmen Glade Jul er også verdt å sjekke ut i ferien. Julaften 2013 fulgte seks filmteam, seks svært ulike familier i en bygård i Oslo, fra morgen til kveld. Det har blitt til en varm og følelsesrik julefortelling som speiler dagens Norge, samtidig som den berører menneskers grunnleggende behov, gleder og lengsler.

glade_jul_nrk

Har du fortsatt ikke sett NRK-serien Adventslekene? Da kan romjula være tiden for å sjekke det ut. Se alle episodene her.

Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

12 kommentarer

  • Camilla Hellum (NRK) (svar til Harald)

   Hei Harald. Takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette. Vi har nå tatt en nærmere titt, og det kan dessverre se ut til at denne appen ikke var gitt ut av Google. Linken er nå fjernet.

   God jul 🙂

  • Blir for tåpelig å kalle en applikasjon som dette for falsk. Det er en tredjeparts applikasjon og bruker et åpent api mot Google Drive/Apps. Ser ikke noen prinsipiell forskjell på denne og en 3. parts epostklient.

 1. Håvard Krogstie

  Ser ut til at Windows Phone-versonen der har lenket til for Monument Valley egentlig er «The Monument Valley»: En app som i følge alle anmeldelsene viser en youtube feed av videoer relatert til det egentlige spillet, og ikke spillet i seg selv. Den ligger ikke under kategorien «games», men «music + video». Dessuten er alle de fire anmeldelsene på appen én av fem stjerner. Det står ingen ting om en Windows Phone-versjon på nettsiden http://www.monumentvalleygame.com, og appen dere har lenket til i windows phone store er ikke engang utgitt av det samme selskapet.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.