nrk.no

Hva?


NRKbeta er NRKs sandkasse for teknologi og medier. Vi skriver om media, internett og ny teknologi med fokus på deg som bruker og på det vi i NRK gjør i den forbindelse. Vi kaller det sandkasse fordi vi ønsker å teste ut ting, være nysgjerrige og finne ut av hvordan ting endrer seg. Og ha med deg som bruker på veien.

Engelsk – english

For our international readers – see our English about-page.

Vi setter stor pris på alle kommentarene vi får underveis, og vi tar gjerne i mot meldinger på e-post eller gjennom sosiale medier. Les mer om hvordan du kontakter NRKbeta.

Podcast

NRKbetas podcast finner du via RSS, Soundcloud og Itunes.

Hvem er vi?

NRKbeta drives hovedsakelig av en egen redaksjon og forskjellige mennesker i NRKs avdeling for medieutvikling.

Redaktør Marius Arnesen

NRKbetas redaktør Marius Arnesen Foto: Kim Erlandsen / NRK
NRKbetas redaktør Marius Arnesen Foto: Kim Erlandsen / NRK

Marius er redaktør i NRKbeta og har jobbet i NRK siden 2001 med ulike utviklingsprosjekter og var blant annet med på å lage prototypen på NRKs første «bredbånds-TV».

Han har utdanning i Fjernsyns og Medieproduksjon fra NTNU og Universitet i Stavanger, og har opp gjennom årene jobbet på en rekke TV-produksjoner i NRK, som «EXIT Afghanistan«, «Norge i Krig – Oppdrag Afghanistan«, «Monsen på villspor«, «Monsen og hundene«, «Min idrett» og flere produksjoner for P3/Nyhetene/Underholdningsavdelingen.

Har langt over middels peiling på videoproduksjon, kompresjonsmetoder, streaming, photoshop, digitalkamera, redigering og medieteknologi generelt.

Når han ikke sitter foran skjermen finner du han på en sykkel, det være seg i skogen eller på grusveier, eller med en kite i luften på Haugastøl eller i Brasil.

Anders Hofseth

Kommentator og strategisk rådgiver Anders Hofseth Foto: Kim Erlandsen / NRK

Kommentator og strategisk rådgiver i NRKbeta. Arbeider mest med medieanalyse, innholdsutvikling og journalistikk. Fascinert av trender, endringer og hva som får samfunnet til å tikke. Bred bakgrunn fra fjernsynsproduksjon og innholdsstrategi. Journalist Fellow fra Reuters Institute for the Study of Journalism ved Universitetet i Oxford.

Ståle Carlsen

Jon Ståle Carlsen
Oppfinner Ståle Carlsen Foto: Kim Erlandsen / NRK

Ståle Carlsen jobber med utvikling av flermediale prosjekter og som rådgiver for ulike programredaksjoner, men bor i NRKbeta. Han har vært med på samtlige minutt-for-minutt-satsinger og vant NRKs nyskaperpris i 2012 for sitt arbeid med Hurtigruten. Carlsen har både teknisk, formessig og kreativ bakgrunn fra tv-produksjon, og har tidligere vært tilknyttet blant andre Metropol, U-redaksjonen og Lydverket.

Henrik Lied

Journalist Henrik Lied Foto: Kim Erlandsen / NRK
Journalist Henrik Lied Foto: Kim Erlandsen / NRK

Skribent, medieutvikler og generell potet i NRKbeta. Bygger av både fysiske og virtuelle ting, og kan en del om det store internettet, sosiale medier og foto- og videoteknologi. Utenfor arbeidet er Henrik enten på reise, eller på en fjelltopp med downhillsykkelen på skuldra.

Martin Gundersen

Martin Gundersen - Foto: NRKbeta 2020 (CC 4.0 BY)
Martin Gundersen – Foto: NRKbeta 2020 (CC 4.0 BY)

Skrivende vaktsjef i NRKbeta. Mest interessert i hvordan teknologi påvirker samfunnet, men kan gjerne dykke ned i hvordan noe fungerer. Studerte produktutvikling ved NTNU og var redaktør i studentavisen Under Dusken. Tidligere journalist i Adresseavisen.

Eirik Solheim

Journalist og teknologirådgiver i NRKbeta. Var med å starte opp denne lille kroken i 2006. Hans lidenskap for teknologi har ført til at han har bygget alt fra egen elsykkel til en av norges mest avanserte fuglematere. Kan både lodde og programmere. Er også av og til å finne i styrerom, foran mikrofoner i diverse radiostudio, eller på scener der han snakker om teknologi, medier og innovasjon.

Hvor?

Reaksjonen i NRKbeta sitter på Marienlyst, NRKs hovedkontor i Oslo.

Abonner på NRKbeta

Du kan få beskjed hver gang vi oppdaterer nettsiden. Bruker du RSS så finner du feeden vår her.

Eller du kan abonnere på e-post.

Nyhetsbrev fra NRKbeta

Få et ping i postkassa

NRKs ekspertise på teknologi

Dette nettstedet hadde ikke vært noe særlig uten hodene til Kim Erlandsen og Knut Olav Hoven.