nrk.no

Hva?


NRKbeta er NRKs sandkasse for teknologi og medier. Vi skriver om media, internett og ny teknologi med fokus på deg som bruker og på det vi i NRK gjør i den forbindelse. Vi kaller det sandkasse fordi vi ønsker å teste ut ting, være nysgjerrige og finne ut av hvordan ting endrer seg. Og ha med deg som bruker på veien.

Engelsk – english

For our international readers – see our English about-page.

Vi setter stor pris på alle kommentarene vi får underveis, og vi tar gjerne i mot meldinger på e-post eller gjennom sosiale medier. Les mer om hvordan du kontakter NRKbeta.

Podcast

NRKbetas podcast finner du via RSS, Soundcloud og Itunes.

Hvem er vi?

NRKbeta drives hovedsakelig av en egen redaksjon og forskjellige mennesker i NRKs avdeling for medieutvikling.

Redaktør Marius Arnesen

NRKbetas redaktør Marius Arnesen Foto: Kim Erlandsen / NRK
NRKbetas redaktør Marius Arnesen Foto: Kim Erlandsen / NRK

Marius er redaktør i NRKbeta og har jobbet i NRK siden 2001 med ulike utviklingsprosjekter og var blant annet med på å lage prototypen på NRKs første «bredbånds-TV».

Han har utdanning i Fjernsyns og Medieproduksjon fra NTNU og Universitet i Stavanger, og har opp gjennom årene jobbet på en rekke TV-produksjoner i NRK, som «EXIT Afghanistan«, «Norge i Krig – Oppdrag Afghanistan«, «Monsen på villspor«, «Monsen og hundene«, «Min idrett» og flere produksjoner for P3/Nyhetene/Underholdningsavdelingen.

Har langt over middels peiling på videoproduksjon, kompresjonsmetoder, streaming, photoshop, digitalkamera, redigering og medieteknologi generelt.

Når han ikke sitter foran skjermen finner du han på en sykkel, det være seg i skogen eller på grusveier, eller med en kite i luften på Haugastøl eller i Brasil.

Anders Hofseth

Kommentator og strategisk rådgiver Anders Hofseth Foto: Kim Erlandsen / NRK

Kommentator og strategisk rådgiver i NRKbeta. Arbeider mest med medieanalyse, innholdsutvikling og journalistikk. Fascinert av trender, endringer og hva som får samfunnet til å tikke. Bred bakgrunn fra fjernsynsproduksjon og innholdsstrategi. Journalist Fellow fra Reuters Institute for the Study of Journalism ved Universitetet i Oxford.

Ståle Carlsen

Jon Ståle Carlsen
Oppfinner Ståle Carlsen Foto: Kim Erlandsen / NRK

Ståle Carlsen jobber med utvikling av flermediale prosjekter og som rådgiver for ulike programredaksjoner, men bor i NRKbeta. Han har vært med på samtlige minutt-for-minutt-satsinger og vant NRKs nyskaperpris i 2012 for sitt arbeid med Hurtigruten. Carlsen har både teknisk, formessig og kreativ bakgrunn fra tv-produksjon, og har tidligere vært tilknyttet blant andre Metropol, U-redaksjonen og Lydverket.

Henrik Lied

Journalist Henrik Lied Foto: Kim Erlandsen / NRK
Journalist Henrik Lied Foto: Kim Erlandsen / NRK

Skribent, medieutvikler og generell potet i NRKbeta. Bygger av både fysiske og virtuelle ting, og kan en del om det store internettet, sosiale medier og foto- og videoteknologi. Utenfor arbeidet er Henrik enten på reise, eller på en fjelltopp med downhillsykkelen på skuldra.

Rådgiver og journalist Ståle Grut Foto: Kim Erlandsen / NRK
Rådgiver og journalist Ståle Grut Foto: Kim Erlandsen / NRK

Journalist og rådgiver i NRK. Følger strømmer i alt fra Snapchat til RSS, slik at NRK kan forstå understrømmene som driver medienes utvikling. Mest interessert i journalistikk, plattformer, medieutvikling og kommunikasjon. Studerte i Volda og Brussel. Forkjærlighet for foto, reise, Vine og landeveissykling.

Eirik Solheim

Journalist og teknologirådgiver i NRKbeta. Var med å starte opp denne lille kroken i 2006. Hans lidenskap for teknologi har ført til at han har bygget alt fra egen elsykkel til en av norges mest avanserte fuglematere. Kan både lodde og programmere. Er også av og til å finne i styrerom, foran mikrofoner i diverse radiostudio, eller på scener der han snakker om teknologi, medier og innovasjon.

Martin Gundersen

Martin Gundersen - Foto: NRKbeta 2020 (CC 4.0 BY)
Martin Gundersen – Foto: NRKbeta 2020 (CC 4.0 BY)

Skrivende vaktsjef i NRKbeta. Mest interessert i hvordan teknologi påvirker samfunnet, men kan gjerne dykke ned i hvordan noe fungerer. Studerte produktutvikling ved NTNU og var redaktør i studentavisen Under Dusken. Tidligere journalist i Adresseavisen.

Hvor?

Reaksjonen i NRKbeta sitter på Marienlyst, NRKs hovedkontor i Oslo.

Abonner på NRKbeta

Du kan få beskjed hver gang vi oppdaterer nettsiden. Bruker du RSS så finner du feeden vår her.

Eller du kan abonnere på e-post. Da får du en e-post hver morgen klokka 07.00 med alle postene fra siste døgn, pent samlet:

Automatisert nyhetsbrev fra NRKbeta

Få et ping i postkassa hver gang vi publiserer noe interessant om teknologi eller medier!

NRKs ekspertise på teknologi

Dette nettstedet hadde ikke vært noe særlig uten hodene til Kim Erlandsen og Knut Olav Hoven.

81 kommentarer

 1. Flott tiltak! Jeg ønsker meg virkelig video fra bakrommene til NRK, hvordan programmer spilles inn (gjerne nyhetessendinger) osv.

  Dere ligger nå i min Google Reader 🙂

 2. Håper dette blir et forum for alt som skjer i denne digitaliseringens tid,med nye kanaler i NRK.
  Gratulerer med NRK2,som nyhetskanal.Håper
  den blir bra.

 3. Eirik Solheim (NRK)

  Det håper vi også! 🙂

  Du får følge med og justere oss underveis med kommentarer og innspill, så blir nok dette bra.

 4. Hva er NRK Ekstra som har dukket opp i kanal-listen på digital kabel-tv? Noe spennende å se fram til? 😀

 5. Hvorfor er ikke dette markedsført hardere? Fant dere når jeg nå googlet . Podcast og «videocast» etterlyses, det tror jeg ville vært midt i blinken. En «ukas høydepunkt» podcast og en «månedens høydepunkt» «videocast» (det finnes intet godt norsk ord for det, gjør det vel?) ville vært midt i blinken!

  Trenger dere en økonomistudent og 110% duppedittelsker til noe så si ifra! 😛

  Fantastisk tiltak!

 6. ..jeg googlet ipod classic test forresten, men det blei borte i det forrige innlegget av ukjent grunn.

 7. Eirik Solheim (NRK)

  Hyggelig at du liker siden vår. Vi har ikke markedsført så tungt fordi vi må kunne sies å være en slags NRKbeta-beta…

  …men vi har likevel rukket å være på forsiden av NRK.no et par ganger og til og med på technoblogg numero uno: engadget.com her tidligere i sommer.

  Alle vi som skriver her har også andre jobber i NRK-systemet. Om du jobber i økonomiavdelingen er det ingen hindring. Så da vet du hva du har å gjøre. Fullføre studiene og søke jobb i NRK. 🙂

  Vi legger ut alle videoene våre her:
  http://nrkbeta.no/video/

  …og har absolutt planer om å sette opp en «videocast»-feed også.

 8. Øyvind Solstad (NRK)

  Tusen takk, Bjørnar! Vi er faktisk NRKbeta beta for tiden. Forvent dere store ting! 😉

 9. Det dere trenger er en digital medieproduksjonsstudent som meg selv ! Trenger en deltidsjobb, så bare si fra 😉

 10. Eirik Solheim (NRK)

  Vi tar det som et stort kompliment at dere kan tenke dere å bidra. Desverre har vi ikke så mange penger til overs akkurat nå… Men helt seriøst: vi kommer garantert til å melde fra her når vi trenger folk.

  Og vi er ikke vanskeligere å påvirke enn at de som er aktive her på NRKbeta og som har kule blogger selv, fete billedstrømmer på flickr og som tipser oss om ting vi ikke vet blir lagt øverst i bunken når søknadene kommer inn.

  Da jeg var ferdig å studere i Stavanger i 1993 måtte jeg reise fysisk til Oslo og ta en runde til produksjonsselskaper etc for å gjøre meg til kjenne.

  Nå kan man begynne med å «henge rundt» på de riktige bloggene og forumene…

 11. Ja med det nettverket dere har i ryggen med vidåpne markedsføringskanaler som tv, radio og nett så tror jeg ikke dere er mange sekundene med riksdekkende omtale unna bred popularitet. Duppeditter er alpha og omega for overraskende mange og året 2007 tror jeg fort er rette tidspunkt å kaste seg på karusellen. Det er fremdeles mulighet for å bli stor, om 1-2 år er det nok for mange slike publikasjoner i sving til å kunne markere seg utelukkende på basis av foks oppmerksomhet.

  NRKbeta.no er herved tildelt en plass i signaturen(e) mine rundt omkring. Ser frem til den dagen jeg kan abonnere på en eller annen type «-cast» i iTunes og få NRKbeta rett på ‘poden! Ser også for meg den ønskede «videocasten» sendt fast (trolig på ett eller annet ugunstig tidspunkt selvfølgelig :p) på en av NRKs tv-kanaler.

  Drøm for framtida:
  Jukeboks: Det beste fra NRKbeta

  Jeg har trua!

 12. Mye interessant stoff på nrkbeta.no, men også kommentarene er veldig interessante.

  Har dere en feed for kommentarene (i praksis en rss med samme innhold som høyrekolonnen med «siste kommentarer»)?

 13. Fant linken hit fra EFN-listen, og synes det her ser ut som et bra tiltak. Siden jeg er datageek, ser lite på TV, og foretrekker en skikkelig unix/linux som desktop er jeg generelt litt frustrert på NRK. Jeg betaler en masse penger til de, og den delen av tjenestene jeg er mest interessert i å bruke er bare styr og problemer (med windows kodeker).

  Men denne bloggen ser ut som et skritt i riktig retning. Hvis det blir alvor av at dere tester og viser fram nye tjenester her, og hører på kommentarer som kommer. Håper også at dere får tillatelse og kanskje litt penger til å forsøke nye ting.

 14. Eirik Solheim (NRK)

  @Hallvor:
  Vi skal gjøre vårt beste. Vi er klar over problemet med at mange av NRKs tilbud fungerer dårlig på annet enn Windows. Det har skjedd mye siden valget om å bruke Windows Media ble tatt og vi ser kontinuerlig på alternative løsninger.

  Det er desverre ganske store beslutninger og omfattende endringer og oppgraderinger av systemene våre som må til for at vi skal kunne støtte flere plattformer bedre.

  Men, vi jobber med saken og tar gjerne imot innspill her på NRKbeta.

  En god del av den diskusjonen foregår her:
  http://nrkbeta.no/ny-nett-tv-fra-nrk/

 15. Slenger meg på kritikken av NRK Nett-tv. Prøvde å se Berlinerpoplene i går men på min MacBook var det ubrukelig. Kjipt.

 16. Det beste hadde selvsagt vært NRK-seriene som Berlinerpoplene på Podcast. Men det skjer vel aldri(?)

 17. Brynjulf Handgaard

  Hei!
  Fant denne sida, og jeg er jo i målgruppa, jo, fant jeg ut, mer enn middels interessert i teknologi, sjøl om jeg er langt under middels kompetent. Og så ser jeg at dere bak sida er blant de mest kompetente vi har her i landet, og kanskje kan dere da hjelpe en nytilsatt kompetansesjef i NYDI, som har litt greie på journalistikk, men sværet lite på teknologi, og som har behov for å se mange sendte innslag fra NRKs arkiver hjemme på pc-en via Reprise o.l, men gjerne kunne hatt en bedre skjerm, og så også bare har en gammal cd-spiller som bør skiftes ut, og som nå for første gang på over 20 år tenkte å benytte seg av mottakerkjøp-ordningen, hva slags tv-mottaker/mediesenter bør han kjøpe?

  Tar dere den, nerder?

  Hilsen Brynjulf H

 18. Dere må seriøst gjøre noe med stabiliteten til podcast serveren deres. Føler jeg rimelig ofte har fått Service Unavailable eller andre feilmeldinger. Det skader heller ikke om dere lar filene ligge litt lengre på serveren.

  (Skriver her siden det er lettere tilgjengelig enn å begynne å lete etter rett instans)

 19. Øyvind Solstad (NRK)

  Det stemmer, i dag er det slik at våre podkaster ligger ute i 14 dager. Jeg er helt enig i at det er for lite. Er du på ferie i tre uker så mister du ting. Vi skal se om vi kan gjøre noe med dette.

 20. Øyvind Solstad (NRK)

  @Brynjulf: Akkurat nå er det med mediesenter litt vanskelig. Det kommer av det faktum at det foreløpig ikke finnes mottakere som tar opp det digitale signalet i det nye bakkenettet.

  Både Canal Digital og Viasat har løsninger som gjør at du kan ta opp digitale sendinger fra satelitt. Det samme med flere kabel-leverandører som f. eks. Get har også egne løsninger.

  Om du vil bruke Microsofts Media Center så er det altså ingen kort som foreløpig fungerer prikkfritt med MPEG4 som brukes i det nye bakkenettet.

  Du kan selvsagt kjøpe et Media Center og kjøre analogt mottak, men om et år eller to så er det «hadet!» til den løsningen.

  På Mac finnes det endel løsninger som fungerer bra, men det er litt problemer med å få inn programoversiktene, f. eks. fra TV2. Det bør Eirik kunne si noe mere om, som kjører en løsning som fungerer bra.

 21. Apropos podcast: NRKs videopodcaster av nyhetssendinger funker ikke på iPoden min. Videoen er garblet. Er det andre som har det problemet?

 22. Petter Rydeng Ellingsæter

  Videopodcasten til URIX garblet litt, før iPod Touchen min krasja og måtte restartes.

 23. Eirik Solheim (NRK)

  @Brynjulf:
  Når det gjelder mediesentre og bakkenett så skal vi følge med på dette og melde fra når vi finner noe som duger. Det hele er litt vanskelig fordi bakkenettet benytter MPEG4 som det ikke finnes så mange kort til enda. I tillegg er de fleste kanalene krypterte.

  @Bob og Petter:
  Vi skal sjekke ut dette med URIX podcast. Det skal ikke være noe problem med disse filene. Gjelder det ALLE videoene fra URIX?

 24. URIX har vel pause nå, men jeg tror det brukte å fungere ok på iPod. Men kveldsnytt og sånt har totalt garblet video. Det er merkelig, for i iTunes spiller de fint.(Men noen ganger er det noe galt med klippinga, f.eks. kan podcasten starte 4 minutter før nyhetssendinga, slik at man får med seg 4 minutter av det foregående programmet, og mangler de siste 4 minuttene av sendingen.)

 25. Øyvind Solstad (NRK)

  @Bob Jimmy: Det er ingen bombe at kvaliteten på videoene på noen av podkastene våre har vært lavere enn hva man skal forvente fra NRK. Det skal vi gjøre noe med!

  Hva og når er ikke helt klart ennå, men dere skal slippe å vente lenge.

 26. En godt bevart hemmelighet dere har her 😉
  Jeg ser det har vært litt diskusjon rundt den nye Nett-TV løsningen til NRK der dere skriver at 99% av alle besøkende har flash installert.
  Er det mulig å få vite hvor mange av disse som kjører flash 9?

 27. Øyvind Solstad (NRK)

  Takk, Victor! Tro oss – vi har ikke startet engang ennå… 😉

  Ang. Flash 9: Siste 72 timer har 88% av brukerne på NRKbeta Flash 9, 5% Flash 8, 5% har ikke Flash og 2% Flash 7. Mindre enn 1% har Flash 5 eller 6.

 28. Hei,
  Jeg bruker et Hauppauge HVR4000 kort i min PC med en betaversjon av Cyberlink TV (Betatester litt for Hauppauge). Dette tar inn MPEG4 fra bakkenettet. Vet ikke helt når versjonen blir sluppet på markedet.
  Hauppauge har også CAM interface og fungerer med Conax (i Sverige).

  Når vil NRK sende digital lyd på satelitt? TV1000 sender både DTS og DolbyDigital…

 29. Eirik Solheim (NRK)

  @Geir Magne:
  Skal undersøke litt angående lyd. Det vi sender i dag er i aller høyeste grad digitalt. Skal undersøke hvordan det ligger an med flerkanalslyd som DTS og DolbyDigital

  @tanketom:
  Hehe. Ja, teknisk feil-plakaten er klassisk! 🙂

 30. Finnes det en widget med norske, nordiske og spesielt nrk sine tv-programmer som virker for windows? Hadde vært fint med et innspill her.

 31. Hei Eirik. Først av alt, ros. NRK lager mye materiale av høy kvalitet, dere er relativt innovative. Lars Monsen på bittorrent er et godt eksempel.

  Men hvorfor, og jeg gjentar hvorfor er streaming av web tv en så smertefull opplevelse, det er jo hakket før jeg begynner med selvskading når den tar seg til å buffre hvert 15 sekund. Og dette gjelder så og si samtlige PCer og linjer jeg har prøvd på. Linjer på 10 mbit og linjer på 1mbit.

  Hvorfor holder dere på den begredelige Windows Media Player som maks kan settes til å buffre i 60 sekunder? Se på Youtube (se bort fra ræva kvalitet og innhold) der buffres hele sendingen fortløpende, og har man for dårlig linje kan man bare vente til alt er buffret ferdig. Og en ting til. Hvorfor kan dere ikke vise litt baller, sparke ut Micro$oft og gå for åpne løsninger?

  Du vet når det snakkes om den store skjøgen i Johannes Åpenbaring? Det er garantert Micro$oft de mener :0)

 32. I Opera forsvinner musepekeren nå når jeg besøker nrkbeta av en eller annen grunn. Testet i Firefox óg, det samme skjedde der. I IE8 skjer det ikke, men jeg er lite lysten på å bruke IE, så håper på en snarlig løsning.

  Edit: Hmm, beklager for lite informasjon. Feilen ble oppdaget med Opera 10.00 Alpha (build 1219), men bekreftet med stable FF (v. 3.0.5). IE8-versjonen er 8.0.7000.0. Kjører Windows 7 64-bit, beta 1 (build 7000). Skal forsøke å teste med Vista SP1 og Opera 9.63 etter hvert, men har ikke mulighet akkurat nå.

 33. Bekreftet bug med Vista Home Premium SP1.

  Oppdatering: Jeg greier bare å reprodusere bugen på forsiden. Her på «hva»-siden kommer den ikke, og har sjekket over 10 andre artikler hvor den ikke kommer. Bra så langt. Til gjengjeld gjør feilen at musepekeren forsvinner i ALLE tabs i browseren så lenge nrkbeta-forsiden er åpen i én av dem. Nå fant jeg ut at problemet også oppstår i IE7 (versjon 7.0.6001.18000).

 34. Nei, det var også min første tanke, men når jeg går inn på den siste artikkelen som har video (symaskin på CES-09), så skjer det ikke. Skjer det ikke hos deg når du er på forsiden?

 35. Øyvind Solstad (NRK)

  Vi slettet en fil på datamaskinen din via lisenskontoret. Tror jeg. 😉

  Nei, vi har ikke endret noe så vidt jeg vet. Kanskje Henrik har endret noe på videosiden vår, men ut fra hva du sier så skulle det ikke ha noe å si.

  Fint at det ordnet seg da!

 36. Hehe, veldig merkelig, ettersom jeg reproduserte samme bug på tre forskjellige browsere, med til sammen fem ulike versjoner på to helt separate OS. Av dem var det ene Vista x86 med SP1 som har vært veldig stabilt for meg, og som jeg har hatt lenge, og det andre en helt fersk Windows 7 x64 beta 1-install, noen timer gammel, med knapt noe annet enn browsere installert, så jeg ser ingen sammenheng. Ingen konfigurasjon er endret i mellomtiden fra min side.

  For all del, ingenting er bedre enn at det løste seg av seg selv hvis det ikke kommer tilbake, jeg forstår det bare ikke.

 37. Nå er det tilbake igjen. Bekreftet på min samboers maskin denne gangen. Nå skjer det også med IE8. Feilen oppstår med en gang musen er i ro i 1-2 sekunder, når den er i kontinuerlig bevegelse forsvinner den ikke.

  Får dere feilsøkt litt denne gangen? 😉

 38. Mye bra i nrk lyd-verden, både for live-lyttere på radio og for oss som foretrekker podkastene. Men: er det bare jeg som stusser litt over hvor tregt nedlastingen er for nrk-podkastene i forhold til andre norske og utenlandske podkaster? kanskje ikke særlig å prioritere så lenge podkastene faktisk LAR seg laste ned (kremt!), men har noen i NRKbeta noen tanker om det? stå på – fortsett å tenke nytt, bedre, bredere!

 39. Øyvind Solstad (NRK)

  Ehm, Bjørn… Vi har ingen her som har denne feilen og ingen andre som rapporterer om den. Da er det ikke så mye vi kan gjøre. Derfor: Om noen andre har den feilen som Bjørn har, skriv om det her.

 40. Opplever det samme som Bjørn, har gjort det en god stund. Dersom jeg har forsiden til NRKBeta oppe i en tab i Opera og ikke rører på musa så forsvinner musepekeren. Taben med NRKBeta behøver ikke være den aktive taben heller, Kan godt ha en tab med en annen side som aktiv. Men muspekeren må stå over browservinduet.

  Bruker Opera 9.63 på Windows XP Pro SP3.

  Klarte også å reprodusere det i:
  Firefox 3.05
  Google Chrome 1.0.154.43
  Safari 3.2.1
  Internet Exporer 7

  Og det var alle browserene jeg har installert, så da hadde jeg ikke flere å teste på 🙂

 41. Liten oppdatering:

  Ser ut som det er flickr-bildeviseren i posten Photoshoppa damer som gjør det.

  Dersom jeg fjerner denne fra siden blir ikke musepekeren borte. Jeg har også samme symptomene når jeg går inn på den posten som når jeg har forsiden oppe.

 42. Øyvind Solstad (NRK)

  Bra forsket, Vegard. Skal fjerne den fra forsiden så ser vi om dette løser ting.

 43. En god blogg « Kladdebloggen

  […] ting som tas opp, i motsetning til mange personlige blogger. NRKbeta handler i stor grad om teknologi, og da ny teknologi. Nyheter innen den digitale verden som blir skrevet på en lettfattelig måte […]

 44. Har et lite forslag å komme med: legg en link til feeden i footeren.
  Dette er ganske vanlig praksis blant blogger og lignende. Tok faktisk en stund før jeg fant ut at dere har feed i det hele tatt!

 45. Lokasjonsbaserte tjenester « Nicolai Alexander's

  […] mars 17, 2010 nicolaialexander Kommenter Gå til kommentarer NRKBeta har i dag et veldig godt innlegg om den store nye utviklingen innenfor sosiale medier nemlig […]

 46. TechTalk.no | Lokasjonsbaserte tjenester – Begynnelsen på slutten for personvernet?

  […] NRKBeta har et veldig godt innlegg om den store nye utviklingen innenfor sosiale medier nemlig lokasjonsbaserte tjenester. Tjenester som gjøre at du kan bruke sosiale medier til å ikke bare fortelle hvem du er og hva du gjøre, men også hvor du er. Det går kort fortalt ut på at man via gps og program på smarttelefonen sin oppdaterer vennene sine på hvor du her. Det kan også brukes som et slags spill eller informasjon. Programmer som eksisterer i dag er Foursquare og Gowalla, men vil du lese mer så anbefaler jeg som NRKBeta sin artikkel. […]

 47. 96 – Ta bedre feriebilder – og slik blir du sju år eldre | Toppenavnorge's Blog

  […] er nettstedet NRK Beta som presenterer en undersøkelse om det kamerabrukerne mener de beste kameraene, og hvilke som er […]

 48. Mikrodata byrjer å bli interessant

  […] “Marius Arnesen” i overskrifta, biletet og teksten under handlar om samme person på Om NRKbeta-sida […]

 49. Hei,
  Finnes det noen mulighet til å link opp NRK-nett TV til en faktisk nett-TV i høy kvalitet.

  Har lyst til å rette oppmeksomheten deres til http://frankburmo.com/

  Her er det gjort et forsøk på å få det til.
  Det hadde vært fint med rss feeds/opml-filer for videoer tilgjengelig på NRK nett-tv med høy kvalitet.

  Bruker selv Mediafly mot en WD HD TV Live se(www.mediafly.com http://www.mediafly.com/AddFeed)

  Finne det noen mulighet for å få dette til å virke?

  Hilsen Jon Gjærum

 50. Heisan er en kar fra skien.
  Jeg lurer veldig på om det finnes noen side på nett med gammle lokale radio opptak.
  Farmora og farfaren min var stadig på radio i barndommen.
  Hadde vært veldig koselig og hørt disse opptaka igjen.
  Masse fra krigen, hvordan det var og bo på skauen og om bjønnane farfar hadde for treskow(Pekka og Lisa)
  Er det mulig og finne noe om detta hos dere?

  Mvh
  Kay

  • Paul Arvid Jørgensen (svar til Kay Helgerud)

   Forsøk å henvende deg til vår publikumsservice: info@nrk.no

   Litt flaks hvis akkurat disse opptakene er bevart og tilgjengelig, men forsøk. Da må du selvsagt være mer eksakt med sted og dato 🙂

 51. Dumpet tilfeldigvis over bittorrent-siden deres i min jakt på Harald Eias «Hjernevask». Helt supert at det går an å laste ned programmer fra NRK slik!
  Er det noe håp om å få tak i «Hjernevask» også?

 52. HJELP! Hvem er vi egentlig?

  […] vi må komme med tillegg og revisjoner til presentasjonsteksten som står på NRKbeta-forsiden og i om-artikkelen […]

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til ulf bjerstaf)

   NRKbeta har ingen faste kvinnelige redaksjonsmedlemmer – det er bare de faste redaksjonsmedlemmene som er presentert her.

   Vi har flere kvinnelige kolleger som skriver enkeltartikler, men redaksjonskroken vår er i skrivende stund all male.

  • April Flores (svar til ulf bjerstaf)

   Jeg er helt enig med Ulf Bjerstaf!

   Blir veldig lite representativt av slike redaksjoner, til tross for at enkelte artikler skrives av kvinner.

 53. Er det bare jeg som ikke får spilt NRK1, NRK3 eller NRK3 på min Samsung Galaxy SII?

  Noen som har tips?

  🙂

 54. Forventingsfaktorer – NRKbeta | egenside.no

  […] på NRKbeta skrives av forskjellige ansatte som er involvert i arbeid med teknologi og nye medier i NRK, det fortelles ganske detaljert om […]

  • Vidar Andreassen (svar til Rasmus)

   Beta er i programvare/teknologi-sammenheng et produkt som ikke er helt klart for markedet. For dataprogrammer betyr det gjerne at all funksjonalitet er på plass, men at det er så vidt lite testet at man må påregne problemer med både bugs, treghet og ustabilitet. Det kjennetegner her ofte det stadiet i utviklingssyklusen som ligger mellom Alfa og Gamma/Release Candidate.

   I og med at denne bloggen skriver mye om dingser, teknologi og programvare som er i et tidlig stadium og ikke helt klar for den jevne forbruker er navnet ganske betegnende – om enn noe nerdete (hvilket for så vidt også passer ganske godt).

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Vidar Andreassen)

   Takk. Så spørsmålet og tenkte at dette må jeg svare på. Litt hektisk nå før jul, så den får vente litt. Og så dukker en av våre lesere opp og svarer. NRKbetaleserne altså… Toppfolk!

Kommentarfeltet på denne saken er stengt