nrk.no

Personvern


Vi mener at personvernet er viktig, og vi gjør vårt ytterste for å ivareta dette på NRKbeta.

Vi bruker publiseringsplattformen WordPress, som kjører på en server som vi har kontroll over. WordPress er åpen kildekode, som betyr at både vi og utviklere over hele verden kan gjennomgå koden for å ivareta sikkerheten til plattformen.

WordPress-installasjonen til NRKbeta oppdateres jevnlig, og vi kjører så få utvidelser som vi trenger for at nettsiden skal fungere optimalt. Dette gjør at vi har god oversikt over hva de ulike utvidelsene gjør, og hvorvidt noen av utvidelsene samler inn personopplysninger om våre brukere.

I en ideell verden hadde vi ikke hatt noen form for sporing av våre brukere, men uten gode statistikkløsninger fomler vi i blinde. At vi vet hvilke saker som går godt, hvor langt ned i saken majoriteten leser før de faller av, og hvor lang tid publikum bruker på sakene våre, gjør at vi kan forbedre NRKbeta som produkt, og forbli relevante for dere som leser saker fra NRKbeta.

Av analysesystemer bruker vi løsninger fra Google Analytics og Kilkaya.

Ingen av disse systemene er satt opp til å spore din IP-adresse.

De aller fleste av NRKbetas saker har et kommentarfelt, hvor vi ofte har en fruktbar debatt. Det er dessverre sånn at automatisert spam er et stort problem for nettsteder som har åpne kommentarfelt. For å få bukt med dette bruker vi en løsning fra skaperne av WordPress som heter Akismet. Akismet er et svært effektivt spam-filter, som sjekker hver eneste kommentar som går gjennom NRKbetas kommentarskjema.

Når man kommenterer på NRKbeta, vil altså all informasjon som fylles ut i skjemaet også sendes til Akismets servere for en maskinell sjekk. Akismet får tilgang til din IP, kommentar, navn, e-postadresse. Hvis du vil ha innsyn i hvilke data som er lagret om deg hos Akismet, kan du ta kontakt direkte med selskapet.

NRKbetas database lagrer også din IP-adresse når du kommenterer på saker hos oss. Du kan velge å la NRKbeta.no huske dine persondetaljer til neste gang du kommenterer. Denne informasjonen vil bli lagret i en cookie.

Artikler på denne nettsiden kan inneholde innebygde elementer, for eksempel videoer fra nettsteder som YouTube og Vimeo.

Du kan når som helst sende oss en henvendelse om innsyn i dine data hos oss. Dette gjør du via NRK Innsyn.

På NRK.no kan du lese en mer overordnet beskrivelse av NRKs retningslinjer for personvern.