nrk.no

Ny NRK Radio-app

Kategorier: NRK & Radio


Endeleg! Ny radioapp frå NRK som gjer det endå lettare å høyre favorittkanalane og -programma akkurat når du vil.

Last ned for Android eller iPhone

Dei gamle radioappane våre er ikkje så mykje å skryte av, og vi har arbeidd med å lage nye i nokre månader.

Trufaste NRKbeta-lesarar har kanskje fått med seg at vi har bede om innspel til kva som er viktig i ein ny app, kva vi burde kalle bufferet og om nokon vil hjelpe til med å betateste. Tusen takk for alle gode innspel og all god hjelp!

Dette er nytt

 • Nytt og betre grensesnitt på både Android og iPhone
 • Appane er mykje meir stabile og gjev ei betre lyttaroppleving
 • Buffermodus når du har litt dårleg dekning
 • Høyr direkte og spol opptil tre timar bakover
 • Høyr opptak av program du gjekk glipp av
 • Hald fram der du slutta sist
 • NRKs radioanbefalingar

I appen kan du lytte til direktesendingane og spole opptil 3 timar tilbake i NRK P1, NRK P1+, NRK P2, NRK P3, NRK mP3, NRK P13, NRK Alltid Nyheiter, NRK Radio Super, NRK Klassisk, NRK Sápmi, NRK Sport, NRK Gull, NRK Jazz, NRK Folkemusikk, i tillegg til alle NRKs 15 distriktssendingar.

Du kan også høyre opptak av nesten alle program.

Appen er utvikla og designa av Agens for NRK.

Ikkje heilt ferdig…

Alt er ikkje heilt på plass i den nye appen, men vi trur at lyttaropplevinga blir så mykje betre at vi lanserer uansett!

Dette er dei viktigaste manglane, som vil kome om ikkje så lenge:

 • Det manglar nokre få kanalar, bl.a. spesialkanalane for Radioresepsjonen, National Rap Show, Urørt og Pyro. Alle desse kanalane er tilgjengelege i P3-appen eller på radio.nrk.no.
 • Airplay-støtta i iOS-versjonen skal bli betre!
 • Sendeskjema/radioguide er litt mangelfull. Du får eit flott sendeskjema for dei siste timane, men det manglar sendeskjema for heile dagar. Bruk radio.nrk.no dersom du er på jakt etter sendeskjema for ein heil dag.
 • Vi har gjort ein tabbe med universell utforming som gjer at tekstopplesingsfunksjonen seier nesten alt to gongar. Dette er såpass irriterande at vi vil rå deg til å vente med å oppgradere til vi har fiksa denne feilen. Orsak!

Appen funkar på Android-telefonar og -brett. Appen funkar flott på iPhone, men er ikkje laga for iPad (95% av iOS-radiobruken er frå iPhone, nesten ingen bruker iPad for å høyre radio). Vi har ikkje laga app for Windows Phone.

Verdas største nettradio?

Vi er ikkje sikre, men vi trur at NRK Radio kanskje er verdas største nettradio:

I skrivande stund kan du høyre opptak av 133 921 program. Det er så og seie alle program NRK har sendt dei siste seks månadene.

Men: Dei fleste brukarane våre høyrer ikkje på opptak av program; nesten 70 prosent av lyttinga skjer til direktekanalane. Det er ikkje så rart: Radio er eit veldig direkte medium, men vi skulle gjerne sett at fleire brukte det enorme arkivet vårt!

 

Kva kan vi gjere for at du skal høyre meir på NRK Radio?

 

Last ned for Android eller iPhone

182 kommentarer

  • En ting jeg savner i den nye appen – som er en stor forbedring – er offline-støtte. Datatrafikk går fort, både i Norge og i utlandet om man ikke er hjemme eller på jobb.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til TE)

   Det står høgt oppe på lista vår til neste versjon 🙂

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til TE)

   Litt utfyllende fordi mange spør om det.

   Offlinestøtte kommer nok først som integrert podkaststøtte (da uten musikk, for de programmene vi har podcast av). Så jobber vi med rettighetshaverene og ser på om vi kan få til en modell hvor også alt innhold kan lagres midlertidig i x antall dager på telefonen kryptert ala Spotify.

  • Tine Jacobsen (svar til Kjartan Michalsen)

   @erikbolstad .

   _Podkast har aldri blitt populært i Noreg, men vi tenkte at dersom vi kallar det offline er det kanskje fleire som forstår kor bra det er?_

   Dette må du forklare; har ikke feks radioresepsjonen flere hundre tusen lytter? Og Tusvik og Tønne? Da er det vel populært eller?

   Tipper min lydlytting er 90% podcast 10% direkte. Noen av «podcastene» er ting jeg hører i opptak fra NRK, helt komfortabel med å kalle det også podcast.

   Her kan NRK være med på å endre vaner – selv om dere kaller det offline 😉

   Men det kan godt hete offline såklart. Tvi tvi med ny app.

  • Audun Lona (svar til Bjørn Are)

   Hvis Bjørn Arne hadde fulgt med på NRKs sendinger så ville han ha visst at det ikke har noen hensikt i å mase om noe til WP. Når en Apple-redigert nyhet om en musikktjeneste kommer på Norgesglasset så er det bare å gi opp.

   Jeg bare regner med at de 70-80% som bruker Windows 10 etter 29.juli ikke fåt noen NRK-apper. Jeg regner vel heller ikke med at nyhetene om Windows10 på pc og telefon kommer til å få oppslag på radio eller TV heller.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Audun Lona)

   Det er nok ikkje sant at 70-80% kjem til å ha Windows 10 i juli…

   I dag har vi berre 9% Windows 8 på tv.nrk.no. Det plar ta ganske lang tid før folk oppdaterer OS-et sitt.

   Statistikk OS på tv.nrk.no for siste månad (Windows splitta opp):

 1. Mye bra så langt 😀

  Men hva med Chromecast-støtte? Kommer det, og evt. når? Jeg har flere Chromecast-er tilkoblet ulike medieanlegg i huset, så å kunne caste fra radio-appen hadde vært supert!

  Svar på denne kommentaren

 2. Radio er eit veldig direkte medium, men vi skulle gjerne sett at fleire brukte det enorme arkivet vårt!

  Husk at mye av arkivlyttinga foregår via podkast, i hvert fall for meg. Har vel ti NRK-program som jeg lytter relativt fast til, og jeg bruker kun NRK radio-appen når jeg vil høre på disse på direkten, noe som er ganske sjeldent.

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Mathias)

   Nja, njei… Podkastbruken er ikkje så høg i Noreg. Det er nokre få brukarar (deg og meg f.eks.) som høyrer på veldig mykje; men folk flest har ikkje oppdaga kor fantastisk podkast er.

  • Tine Jacobsen (svar til Erik Bolstad)

   edit: posta denne feil sted – ser du allerede har svart over her. Håper dere ser på deres oppdage å spre det gode ordt om podcast. Og ikke bare NRK sine egne 😉

   @erikbolstad .

   _Podkast har aldri blitt populært i Noreg, men vi tenkte at dersom vi kallar det offline er det kanskje fleire som forstår kor bra det er?_

   Dette må du forklare; har ikke feks radioresepsjonen flere hundre tusen lytter? Og Tusvik og Tønne? Da er det vel populært eller?

   Tipper min lydlytting er 90% podcast 10% direkte. Noen av «podcastene» er ting jeg hører i opptak fra NRK, helt komfortabel med å kalle det også podcast.

   Her kan NRK være med på å endre vaner – selv om dere kaller det offline ?

   Men det kan godt hete offline såklart. Tvi tvi med ny app.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Tine Jacobsen)

   Ja, eg burde forklare 🙂

   Noreg skil seg frå andre europeiske land ved at podkastlyttinga er lågare.

   Av og til blir det publisert saker i avisene om kor utruleg populær ein podkast er. Dei er nesten alltid basert på nedlastingstal frå Apple.

   Det er knapt samsvar mellom desse tala og tala som kjem når TNS Gallup spør folk om dei lyttar til podkast. Når det er store skilnadar mellom slike tal stolar eg mest på Gallup (fordi dei har snakka med folk) framfor statistikk over nedlasta filer (og legg merke til at det er statistikk over nedlasta filer, ikkje statistikk over lyttarar).

  • Tor Avseth (svar til Erik Bolstad)

   La folk dra sammen NRK-podcasts og andre arkivprogrammer i sin private tilpassede kanal i NRK-appen. Da vil bruken gå opp, tenker jeg.

 3. Thorbjørn Birklenad

  Har vært med å betateste denne og må si jeg liker den veldig godt. Men har dere ikke tenkt å ta med NRK (alltid) Radioresepsjonen? Blir den «kanalen» kun tilgjengelig via pc nå?

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Thorbjørn Birklenad)

   Nei då! Radioresepsjonkanalen kjem!

   No i fyrste omgang tok vi berre kanalane som har vanleg sendeskjema. Dei med «uvanleg» sendeskjema kjem i neste omgang.

  • Kjell Olav (svar til Erik Bolstad)

   Alltid Radioresepsjonen er et must nå som jentene har pause, hører på den flere timer hver dag. Problemet der er at de samme episodene kommer igjen og igjen. Når man er RRoholikker så kan man snart alle sendingene utenat… Hvorfor blir ikke programmene som ligger i listen der byttet ut med noen eldre sendinger, kunne feks ha startet på første sending og gått kronologisk opp og bare fjernet de som evt inneholder musikk. Når alle var spillt av så kunne den startet på nytt igjen, sjanssen for å få høre samme episode 2 ganger blir jo da minimal.

 4. Lars-Erik Østerud

  På min mobil med Android 5 installerer denne helt fint.
  Men på mitt nettbrett med 4.2 får jeg ikke lov å installere den.
  Er det ikke litt tidlig å slutte å støtte Android 4.x enheter?

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Lars-Erik Østerud)

   Hei Lars-Erik,

   Vi lanserte en fiks for problemet du opplevde rundt «feil signatur» 27. mai. Kan du prøve å installere appen på nytt?

   MVH
   Christian Karlsson, NRK Mobil

 5. Erik Løkra

  Er denne lista riktig? Ikke P13 og P1+? Er ikke NRK Gull borte?
  Dere skrev:»NRK P1, NRK P2, NRK P3, NRK mP3, NRK Alltid Nyheiter, NRK Radio Super, NRK Klassisk, NRK Sápmi, NRK Gull, NRK Jazz, NRK Folkemusikk, i tillegg til alle NRKs 15 distriktssendingar.»

  Svar på denne kommentaren

 6. Carsten Pihl

  Hei! Flott app, og flott utseende.

  Dere lovet at det var lettere å høre favorittprogrammer. Det er det til en viss grad gjennom søk. Men kunne det gått an å lage seg «favoritter» – der siste program av favorittene ble liggende? Hører f.eks gjerne på Herreavdelingen, Museum og korrespondentbrevet (Urix – som forøvrig brude kunne dukke opp som «selvstendig program» :-))

  Men dette ligger nå bare som «sist hørt» hvis jeg hørte på dette sist…

  Skulle gjerne hatt mulighet til å merke av – og gjerne varsel når det kommer nye programmer. (Altså nesten som «push-podcast», men nå med musikken.)

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Carsten Pihl)

   Programma som ligg under Sist hørt er seriane du har høyrd i opptak sist.

   Dei færraste har eit aktivt forhald til meir enn 10 program, så vi har tenkt at dette burde dekkje behovet for dei fleste. Høyrer du på meir enn det? I så fall er du ein fantastisk radiolyttar 🙂

  • Carsten Pihl (svar til Erik Bolstad)

   Hei

   Har ikke tellingen, men mulig jeg gjør det. Mitt poeng er at det er fint å kunne være «bedre venner» med noen enn andre – og ha de øverst i listen.

   Dessuten vil favoritter forenkle varsling og push – som vel vil være interessant for dere også.

   Dessuten: Ved favoritter kan man få lagt til «favoritter» hvis man slumper innom dem i direktesending – det har en egen verdi.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Carsten Pihl)

   Vi har også personalisering i kikkerten, der holder vi på med TV i disse dage. Vi tenker oss at vi nok i (nær) fremtiden gjør en samme type personalisering også for radio. Slik at du kan høre på noe på mobilen og fortsette på web på jobb. Få varsel om ny episode av program du liker og lignende.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Trond olav)

   Det står på lista!

   Eg kan avsløre at vi har tenkt å lage offline som eigentleg berre er podkastar i litt ny innpakking. Podkast har aldri blitt populært i Noreg, men vi tenkte at dersom vi kallar det offline er det kanskje fleire som forstår kor bra det er?

 7. Skulle gjerne sett at appen også utvikles og oppdateres for iPad. Jeg bor i USA og bruker min iPad som «radio» for å lytte spesielt på NRK P1 og lokalnyhetene for Troms. Hvorfor funker den for Android brett men ikke laget for iPad?

  Svar på denne kommentaren

  • Baard Hansen (svar til Tor-Eddie)

   Helt enig. Jeg foretrekker å lytte på radio på min iPad. Et godt eksempel på radio-app for iPad er BBC iPlayer Radio. En finesse er hjulet som man kan vri på for å finne frem til kanalene. Her kan NRK lære noe om brukervennlighet.

  • Elin Freim (svar til Tor-Eddie)

   Heilt enig!
   Eg brukar stort sett alltid ipaden når eg høyrer radio heime, har kobla den mot anlegget på syrommet. Mobilen vil eg ha «fri» til telefonsamtalar, chat o.l. Det er t.d. veldig greit å kunna høyra radio når ein sit i telefonkø.
   Har dab+ men merkar eg irriterer meg over at eg ikkje kan pausa programa, så ipad er einaste løysinga for meg!

   Ser at den gamle appen framleis virkar på ipad, men den vil ikkje roterast, er låst på høgkant, det burde vel vera ei smal sak å fiksa?

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Elin Freim)

   Det er prosentvis mange fler som bruker iPhone kontra iPad til å høre på radio. Vi har derfor ikke laget en ny app til iPad enda.

   Vi kommer med en oppdatering snart som gjør at iPad-brukere kan rotere den gamle appen (bygget inn i den nye) slik som før.

   For Android-nettbrett kommer den nye appen med mulighet for rotering om ikke så lenge.

   Google og Android har i alle år hatt mye bedre støtte enn Apple for ulike skjermstørrelser, og appen funker i utgangspunktet på alle skjermer. Når man utvikler for iOS er det mye merarbeid for å få iPad-støtte, på Android kommer nettbrett (og alle andre skjermstørrelser) i utgangspunktet automatisk og man velger hvor mye spesialtilpassing man ønsker å gjøre.

 8. Litt utenfor tema, her, men jeg har forslag til et sett nye radiokanaler. Disse sender arkivmateriell akkurat slik det ble sendt den gang, men med 10, 20, 30 osv års forsinkelse. Så vi får «NRK 1950-tallet», f.eks. og kan følge historiske begivenheter i «sanntid» slik de ble rapportert til befolkningen.

  Jeg ser jo at det antagelig kreves en del jobb for å få dette på lufta, men kanskje dere kan ha det som et prosjekt fram mot NRK Radios 100-års-jubileum.

  Svar på denne kommentaren

  • Alf Roar Rasmussen (svar til Joachim)

   Det synes jeg var en fantastisk morsom ide. Man hører ofte gamle klipp, men å høre hele radiodager hadde vært litt av en opplevelse.

  • Christoffer (svar til Joachim)

   God idé. Jeg har blitt så gammel at jeg også kunne tenkt meg Filmavisen på nett-tv :O

   Forresten, helt utenfor tema, men hva om man kunne lagt radio inn på NRK AppleTV appen? Så slipper man å å låse iPad/iPhone til AirPlay når man skal høre på radio hjemme?

 9. Thomas Schulzki

  Hjemme høres det kun nettradio – direkte (95-99%) og litt opptak (podcast?) – dette gjør jeg i kun via SqueezeBox – Her kommer NRK’s kanaler inn fortløpende «automatisk». Men bare noen av arkivene er tilgjengelig (tydeligvis via en netttjeneste kalt radiotime.com / http://tunein.com/broadcasters/ )
  Under «programmer» finner jeg Radiodokumentaren, Studio Sokrates, Ekko, Kurer, 20 Spørsmål, Hallo i Luken, Dagsnytt atten og en håndfull til – men ikke Lønsj (f.eks)

  Søk på NRK gir en del «episoder» av Lønsj, men ikke alle.
  http://tunein.com/search/?query=NRK / http://tunein.com/radio/NRK—L%C3%B8nsj-med-Rune-Nilson-p656015/

  Spørsmålet blir vel som følger – Er dette en tjeneste som dere (NRK) vedlikeholder – eller er det «CrowdSourced»?
  Hvis det er NRK som vedlikeholder denne – kan denne vedlikeholdes «bedre»? – da blir det iallfall enklere for meg (og de 2 andre i Norge?) som bruker tjenesten… 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Thomas Schulzki)

   Det korte svaret er at tunein.com «streamer» podcastene til NRK. Alle programmene du nevner er også i podcastversjoner. Lunch er dermot bare som «ekte» strømming fra radio.nrk.no og i våre apper, da vi pga musikkrettigheter ikke kan gjøre de tilgjengelig for kopiering. Podcaster er filer, men strømmingen er bare en strøm av data og «blir borte» når du slutter å strømme. TuneIn jukser og strømmer podcast-filene våre, så det får litt samme effekten.

   SqueezBox (Hvil i fred) er dessverre et produkt som ikke lengre produseres eller vedlikeholdes, slik at det å utvikle egne tjenester for det ikke er noe vi vil gjøre. Vi snuser på andre streamingplattformer, så kanskje fremtiden vil bringe noe av det du etterspør på en annen plattform.

   Selv hører jeg også radio via SqueezeBox, og jeg tror vi er med enn 2 🙂 Det blir spennende å se hva som kan ta plassen i fremtiden. Det som er sikkert er at vi følger med på de ulike plattformene der ute.

  • Thomas Schulzki (svar til Kjartan Michalsen)

   Det med musikken forstår jeg godt, men via Podkast.nrk.no ( http://podkast.nrk.no/program/loensj_med_rune_nilson.rss) finner jeg jo «hele» Lønsj arkivet (også i «Podcast» på Squezebox)

   – Men jeg forstår svaret ditt slik at dette ikke er en tjeneste som vedlikeholdes av NRK – så da er det opp til tunein å crawle etter, og kategorisere selv – og det er vel neppe høyeste prioritet.

   Takk for svar 🙂

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Thomas Schulzki)

   Det er dessverre utenfor vår kontroll.

   Om du vil geeke ut, kan du sette en autonedlaster av podcaster du ønsker til din Squeezebox server, og strømme de lokalt. (Men da er vi et stykke utenfor mitt kompetanseområde, dette er et tips jeg fikk fra en kompis som også har SqueezeBox)

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Torstein Dalen)

   På samme måte som klokkeradio som vekker deg, har vi innsovingsautomatikk på blokka. Vi har ikke helt bestemt om når eller om, men tar med innspillet ditt. (Min mor ønsker seg det også, så det er i allefall to brukere som vil ha det 🙂

 10. Kristin Dobson

  Jeg er synshemmet og drasser iPaden rundt i huset for å høre radio. Sånn som apper har fungert i det siste har det vært rimelig irriterende, betyr dette at det aldri blir noen bedring i brukervennligheten til radio på iPad? Kristin

  Svar på denne kommentaren

  • Hej! Jag använder min iPad för att lyssna på radio. Tidigare funkade NRK Radio utmärkt på iPad. Men sedan sista uppdateringen kan man inte längre använda iPad i horisontalläge. Hoppas det kommer tillbaka…

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Kristin Dobson)

   Takk for tilbakemelding. Det er prosentvis mange fler som bruker iPhone kontra iPad til å høre på radio. Vi har derfor ikke laget en ny app til iPad enda.

   Vi kommer med en oppdatering snart som gjør at iPad-brukere kan rotere den gamle appen (bygget inn i den nye) slik som før.

   Det litt lengre svaret har jeg akkurat skrevet over.

  • Tack för uppdateringen. Nu funkar det perfekt på min iPad och kan jag fortsätta lyssna på NRKs underbara radiokanaler.
   Med vänlig hälsning, Filip

 11. Jens Carl Raanaas

  Hei, Hoerer mye paa NRK naar jeg reiser til jobb, er hjemme I London. MEn savner informasjon (eller jeg finner den ikke?) om hvor mange kb pr minutt jeg bruker. Kan vaere kjekt ift naar en naermer seg limit fra breibandsleveranoeren 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Jens Carl Raanaas)

   Hei Jens Carl,

   Én time normal lytting innebærer nedlasting av ~30MB. På iOS8 buffres inntil 15 minutter (omtrent ~7,5 MB). For Android og eldre iOS-versjoner buffres kun 1 minutt (omtrent ~0,5MB).

   MVH
   Christian Karlsson, NRK Mobil

  • Det som hadde vært fint er om man kunne velge å skru ned kvaliteten når man enten har dårlig dekning eller nærmer seg grensen fra mobil leverandøren. Jeg fant forresten ikke nrk sport i listen over kanaler. Er det noen spesiell grunn til det?

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Kjetil)

   Akkurat nå, så har vi prioritert å få den automatiske vekslingen mellom ulike kvaliteter best mulig.

   Den veldig nerdete løsningen akkurat nå er å besøke http://lyd.nrk.no/ og velge en lavere kvalitet for strømming i den innebygde avspilleren på telefonen.

   Vi har mulighet til å velge kvalitet på lista over ting som kanskje kommer senere.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Kjetil)

   lyd.nrk.no skal være åpen utad. Jeg får den opp nå over 3G på mobilen min. Prøv igjen 🙂

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Kjetil)

   Hei,

   NRK Sport er tilgjengelig i listen over direkte-kanaler. Kanalen har akkurat nå en svart bakgrunn (hvis du bruker iOS) og det står «Sendeopphold» til høyre for Play-knappen.

 12. fridtjof hødnebø

  En funksjon som hadde vært helt bananas er en alarm funksjon, altså en vekk-meg-med-radio-funksjon.
  Før brukte jeg en annen app som hadde som funksjon å launche en annen app ved alarmen, og da gikk p3-appen i gang med en gang den ble åpnet (mener jeg å huske).
  En funksjon der man setter radiokanal og vekketidspunkt er vel det hele som trengs.
  Dette er ikke mulig lenger, men hadde vært supert!

  /F

  Svar på denne kommentaren

 13. Først og fremst takk for en konge-app! Føler jeg får valuta for lisenspengene mine her. Så litt konstruktiv kritikk : Når jeg hører på NRK Klassisk er tittelen på stort sett alle stykker for lang til at alt vises (komponist – stykke – utøver(e)). Istedet kuttes teksten med tre punktum for å få plass på en linje. Det er forsåvidt er greit, men da bør det være mulighet for å trykke på samme tekst og få opp den fulle info (og gjerne mer metadata hvis dere har det). Istedet blir jeg ofte sittende og lure på f.eks. hvem som synger ett gitt stykke. Håper dere kan fikse dette!

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Jørgen)

   Hei Jørgen!

   Vi er klar over dette, og en fiks på dette kommer senere. Vi har måttet gjøre noen prioriteringer, og valgte å kutte noen hjørner for å få ut appen fortest mulig.

 14. Savner å kunne hoppe i strømmen ved å klikke på elementer i sendeskjema.

  Og knapper for å hoppe til neste forrige innslag.. Gjerne knyttet opp til knappene i kontrollsenteret på iphone. (Dra opp fra bunnen)

  Ellers.. Nice! ?

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Sjur)

   Du skal kunne hoppe til innslag ved å trykke i sendeskjema. Dessverre gjør avtalene om musikk at vi ikke kan ha lenker direkte til musikk i sendingene. Du må derfor spole manuelt ved å dra på linja eller du kan hoppe til et innslag.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Helge Aa)

   Hva fungerer ikke for deg? Beskriv gjerne hva som skjer, så kan jeg se om vi kan hjelpe deg.

 15. Anne Lundgren

  Helt krise at den nye appen ikke funker ordentlig for iPad.
  Og hvorfor ligger den i App Store på lista for «Kun iPad», attpå til med et bilde som tilsynelatende er tilpasset «liggende» iPad format?

  Svar på denne kommentaren

 16. Hei, kan dere fikse slik at man under avspilling kan se både artist og tittel på sporet? Utrolig irriterende at man nå kun kan se artist etterfulgt med 3 prikker som om at det ikke er plass til begge deler. Kjekt for oss som er ute etter å oppdage ny musikk.

  Mange takk!

  Timothy

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Timothy)

   Takk for innspill! Vi vet at pr nå vil noen veldig lange titler (mest klassisk) bli kuttet etter 2 linjer. Dette vil vi forbedre i fremtidige versjoner av appen.

 17. Hvordan skrur man av å få epost om absolutt alt av kommentarer her på beta? For et fryktelig system. Jeg skulle bare få melding når noen svarte på spørsmålet mitt men det renner jo inn med epost. Og ingen info i eposten om hvordan man avabbonnerer. Dette er for dårlig nrk.

  Svar på denne kommentaren

 18. Semifornøyd

  Appene fra NRK er alltid gode, men endringene nå ble delvis til det verre.

  I navigeringen nå er muligheten til å hoppe raskt til ønsket kanal borte. Før kunne alt gjøres på første bilde, mens vi nå må scrolle for å få fram de nederste kanalene. Dersom man hører på litt ulike radiokanaler i appen, må man ofte scrolle, da siste radiokanal legger seg øverst.

  Jeg synes også plassen hver kanal har fått er unødvendig stor, når mye plassen som er avsatt allikevel ikke brukes til noe – det er et bakgrunnsbilde som tar det meste av plassen. Man kunne også med fordel hatt en annen bakgrunn der logoen vises, for å framheve kanalen man søker seg til.

  Og det, at det er bilder som bakgrunn, gir et rotete inntrykk. Kanalens logo burde fått brorparten av plassen avsatt til hver kanal.

  De med svakere syn må ha fått en vanskeligere jobb med mindre logoer og mer utydelige kontraster, som tidligere var svært tydelige i s/h.

  Kvalitetsjustering (bps) burde også vært mulig, når man nærmer seg slutten av mobilkvoten siste del av mnd.

  Da skal jeg slutte med klagingen…

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Semifornøyd)

   Hei, og takk for fine innspel!

   Det er nesten ingen som høyrer på meir enn tre kanalar (som er det du får plass til i fyrste rute). Vi tenkte difor at det var greit å få dei sist brukte kanalane øvst, og så kan du berre dra deg nedover for å få dei andre.

   Eg er samd i at bileta er litt store. Utfordringa er at vi har berre eitt lagra bilete per program, og det biletet er i 16:9-format. Om vi skulle laga nye, lågare bilete per program ville det blirr ein uhorveleg stor jobb. Vi har fargelagt bileta med kanalfargen slik at det skal bli lettare å kjenne dei att.

   Eg skal avslutte med den beste meldinga: Dersom du likte den gamle appen best, kan du berre gå til http://radio.nrk.no/ i nettlesaren på telefonen din, der er alt som det var i den gamle appen før. Men lyden er mindre stabil og det er litt meir klønete navigasjon til innslaga i kvart program.

   Kvalitetsjustering i nettversjonen kan du gjere på http://radio.nrk.no/innstillinger

   Klag gjerne meir! Vi likar konstruktiv klaging veldig godt!

 19. Hei!

  Først, flott app! En stor forbedring fra den forrige appen. Bra jobba!

  Så et forslag til forbedring: Jeg hører ofte på radio om morgenen mellom alarmene som kimer på telefonen. Når jeg streamer Nyhetsmorgen med Soriko Radio og alarmen går, trykker jeg på slumre, og så fortsetter direktesendingen fra P2. (Man går da glipp av det som ble sagt mens alarmen gikk av).

  I NRK Radio appen stopper sendingen opp når alarmen går, og den starter ikke automatisk igjen når man har trykket på slumre. Da må man åpne appen og trykke play. Men hvis man kun trykker på play fortsetter den akkurat der den var. Da ligger man med andre ord etter i tid. Dette legger man merke til når radioverten sier «Nå er klokken 08:15 og her er de viktigste overskriftene…», men så viser det seg at klokken faktisk er blitt 08:20, fordi man har slumret en del ganger allerede. I stedenfor må man trykke på Direkte og så på Play (eller motsatt) for å være i sanntid igjen.

  En lang historie kort: Når man har valgt å høre på radio direkte ville det vært flott om radioen fortsatte automatisk i sanntid når den midlertidig har blitt satt på pause av enten alarmen eller en telefonsamtale. At man så går glipp av en setning eller to får så være.

  Kyrre

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til Kyrre)

   Takk for skryt! Det er hyggeleg!

   Det er OS-et på telefonen din som stoppar avspeling, så dét kan vi nok ikkje få fiksa.

   Appen får meldinga «gå i pausemodus» når ein annan app startar å lage lyd. Det er altså ikkje skilnad på om du trykkjer på pause sjølv og om ein annan app gjer det. Eg _trur_ det er fleire brukarar som kjem til å trykkje på pauseknappen sjølv (og så forvente at sendinga startar der dei pausa) enn som får lyden pausa av andre appar; det er difor vi har vald å gjere det slik.

   Men: Når du fyrst er inne og trykkjer på Play, kan du også trykkje på Direkte-knappen oppe til høgre. Det blir eitt ekstra klikk, orsak for det!

  • Bare hyggelig. De som fortjener skryt, skal få skryt. Og takk for svar.

   Noe av poenget mitt forsvant kanskje, men det jeg ville frem til er at det ville være fint om appen fortsatte å spille etter at man har trykket på slumre når alarmen kimer. På den måten trenger man ikke gå inn i appene igjen og trykke play etter at den er blitt avbrutt av en alarm. Andre apper, som Spotify og nevnte Soriko Radio, gjør dette. Dette gjelder iOS.

 20. Ser at det står at en time normal lytting innebærer nedlasting av ~30MB. Dvs. 64kbps?, er det dette som blir beskrevet som «fin lyd» i «Nitimen» på mandag?

  Har forståelse at man vil begrense datamengdebruk på mobil, men for de som bruker den på trådløst nett er jo ganske meningsløst. Med så mye musikk som spilles på NRK, egner ikke appen seg å bruke selv med lyd ut i fra høyttalerne fra en iPad, for ikke å snakke om man kobler det til et stereoanlegg. Når man ikke kan velge kvalitet er dette et stort skritt tilbake.

  Når det refereres til at iPad lite brukt i forhold til iPhone er det basert på nedlasting av apper eller faktisk bruk? I så fall er det tydelig at få har fått med seg at appen på iPad er langt mer anvendelig enn en DAB-radio.

  Når det gjelder lydkvalitet så finner jeg ikke høyere enn 192kbps på nettside ved søk, har dere høyre oppløsning eller planer om dette? Litt pussig at TV skal være i i HD, og vel snart også 4K, mens radiolyden blir dårligere og dårligere.

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Geir)

   Hei!

   Kvaliteten på strømmen til brukeren justeres automatisk opp og ned, avhengig av hvilken båndbredde man har. Som du skriver, er den typiske bruken på mobilnett ca 30 mb, da for 64kbps MP4 audio. Helt kurant for lytting i headset på mobil. Om man har bedre nett, går vi også opp i kvalitet. Så om du hører hjemme på wifi eller kablet nett vil du oppleve enda høyere kvalitet. Akkurat nå har vi ikke planer om høyere oppløsning på lyd, da det ikke har vært noen etterspørsel etter det. Det vi håper, er at flere og flere vil lytte til radio via nett, og da vil vi også se på å øke kvalitet hvis behovet er der (Både i datamengde og codec – nå er det HLS container og mp4 audio profil 40.2)

  • Hei,

   Takker for svar. Det jeg merket på iPaden var at lydkvaliteten hadde blitt dårlige, og at det nå er klart bedre i nettleser (192 kbps). Er det noe som ikke fungerer som tenkt på iPaden eller er høyeste kvalitet på app vesentlig lavere enn dette?

   Går ut i fra min kommentar oppfattes som etterspørsel etter høyere kvalitet. Ser at det er ønsker om lavere kvalitet også og det forstår jeg ved bruk av mobilnett, men når en del betaler 99,- ekstra i måneden for å få HIFI hos WIMP, går jeg ut i fra det kan være et generelt ønske god lyd fra radio også, selv om det kanskje ikke er så mange som uttrykker det.

 21. Alf Roar Rasmussen

  Nordmenn er et værfolk. Jeg skulle ønske at radiokanalene NRK Båtvær (for småbåtfolket) og NRK Været til sjøs (med fiskebankene) var tilgjengelig på appen. Den siste tror jeg bare er tilgjengelig via kabel-tv av en eller annen grunn.

  Svar på denne kommentaren

 22. Lars Mossberg

  Mycket bra app och nu fungerar lyssning via pendling mellan olika mobilnät som typ 2G/Edgenät, 3G, 4G och godkända Wi-Fi nätverk och nu även helt sömnlöst utan hack eller avbrott. Även från tappat nät till första bästa och tillgängliga nät. Med kortaste fördröjningen är det c:a 50 sek och längsta 10 min.

  Mycket bra verktyg när man lyssnar mobilt.
  Jag lyssnar i en Ipone 6 i Stockholm och använder Tele 2 som operatör.

  Fråga och förslag:

  Ni arbetar med Apple HLS:

  Vilka bitrates anvnder ni för HLS

  Vilken version av ljudcodec används och vilket fabrikat

  Vilken ljudprocess används

  Vilka parametrar avgör om appen väljer lägre eller högre bitrates

  Kommer ni att leverera någon ny inställning där fördröjningen kan förkortas för typ sportsändningar

  Kommer man själv att kunna spärra appen till lägsta bitrate vid lyssning utanför EU?

  Kommer ni att leverera även en extra låg bitrate i kompatibla xHe-AAC kodning för dräglig ljudkvalitet där nätverken är svaga och dyra per Mbit/sek

  Lars

  Svar på denne kommentaren

  • +1 for disse spørsmålene. I mange tilfeller (tusen takk Telenor…) er jeg aldri i nærheten av 64kbps. Jeg kunne gjerne tatt til takke med lavere kvalitet, spesielt på sportssendingene, så lenge jeg i det minste hører hva som skjer.

  • Thomas Halvorsen (svar til Lars Mossberg)

   Fint du opplever appen som mer stabil. Vi har hatt fokus på at lyttingen på mobilnett skal ha minst mulige avbrudd. Veldig tekniske og spesifikke spørsmål du stiller, skulle nesten tro du jobbet i samme bransje 🙂

   For on-demand har vi 64 og 165kbps, live har 64 og 128.
   Det er båndbredden som avgjør bitraten uavhengig av mobilnett/wifi.
   Vi har ikke spikret hvilke funksjoner som kommer i fremtidige oppdateringer, så vi har ikke konkrete planer for bruker-innstilling for kort cachetid, valg av bitrate eller en ekstra lav bitrate.

   Kort cache-interval kan man få ved å spille av live og spole litt tilbake i tid -man kan jo ikke cache det som ikke er sendt 🙂

   Det er gode forslag til/spørsmål om funksjoner i en radio-app du stiller, som vi tar med oss, i tillegg tenker vi også rundt offline. Jeg har stilt kolleger spørsmålene dine om codec- og prosess og kommer tilbake med svar senere.

   ThomasH/Mobilteamet

  • Thomas Halvorsen (svar til Lars Mossberg)

   Jeg fikk svar fra streaming-gruppa. Om du har erfaringer med live-strømming av radio/tv er vi interessert i å høre mer om det.

   Så, for fullføre svaret fra tidligere:
   Vi benytter HE-AAC med stereo/48kHz i en MPEG-4 kontainer som leveres av Digital Rapid enkodere som har implementert Dolby Pulse codec. Konkrete planer for xHE-AAC foreligger ikke ennå.

 23. Johannes Steen

  App’en er fantastisk. Kan fort spole tilbake og høre fra når det måtte være.
  Liker godt å bruke denne når jeg går til jobben.
  MEN: Batteriet / telefonen blir glovarm. Og under batteribruk står det at appen er den som tar mest. Batteriet tømmes veldig raskt på 3G streaming.

  Håper dere kan fikse dette til neste versjon.

  Svar på denne kommentaren

  • Enig! Fantastisk app, men en autostart etter at sendingen pauses grunnet innkommende samtale eller andre avbrudd hadde vært flott. Dette er særlig viktig i bilen, hvor jeg gjerne hører opptak av ymse program. Da hadde det vært flott å la den starte av seg selv igjen når samtalen avsluttes, istedet for å fomle rundt på telefonen. Spotify og iPhones egen podkast og musikkavspiller gjør dette.

 24. Remi Birkenfeldt

  Hei

  I den nye appen er det i avspelingsmodus berre to linjer med skrift der det står kva song som vert sendt. Som ivrig nrk klassisk-lyttar er dette i dei fleste tilfella knapt nok til å få med verket, for ikkje å snakke om komponist, sats og utøvar. Er det mogleg å gjere plass til litt meir tekst slik at det går an å få med seg dette?

  Beste helsing,
  Remi

  Svar på denne kommentaren

 25. Har betatestet appen og er såre fornøyd.
  Bruker den mye og streamer enten via AirPlay eller Bluetooth til ekstern høyttaler.
  Savner muligheten til å lage en favorittliste med programmer og episoder.
  Kan man i tillegg samle noen programmer man kan lytte til i offline-modus, på hytta eller i bilen begynner dette å bli en referanse-app.

  Svar på denne kommentaren

 26. Jeg vil ha mulighet til å lage spillelister med gamle opptak. Ofte hører jeg f.eks. flere dager med «politisk kvarter», og da er det litt kjedelig å måtte gå inn å skifte program hvert kvarter. Dette gjelder også spilleren på web.

  Svar på denne kommentaren

 27. Ser at den nye radio-appen ikke kommer for Ipad foreløpig. Vi her i huset er pensjonister og ivrige brukere av Ipad. Synet er ikke hva det var og nettbrett med stor skjerm er derfor tingen for oss. Det vi spesielt savner er muligheten for å spole frem og tilbake i radioprogrammer. Dette var jo mulig i en tidligere test-versjon av appen. Håper det ikke tar for lang tid før en Ipad-versjon av den nye NRK radio-appen blir tilgjengelig.

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Bernt-Erik)

   Hei Bernt-Erik,

   Beklager problemene med krasj ved oppstart i perioden 26 til 27 juni. Vi har laget en fiks for dette i den nye versjonen av appen (versjon 3.0.2 som ble tilgjengelig i dag) for å sikre at det ikke skjer igjen.

   /Christian Karlsson, NRK Mobil

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Helge)

   Hei Helge,

   Beklager problemene med krasj ved oppstart i perioden 26 til 27 juni. Vi har laget en fiks for dette i den nye versjonen av appen (versjon 3.0.2 som ble tilgjengelig i dag) for å sikre at det ikke skjer igjen.

   /Christian Karlsson, NRK Mobil

 28. Jeg har ikke helt skjønt dette med radio appen på iPad…

  Jeg har lenge brukt NRK radio app på en iPad, og nylig fikk jeg melding om en oppdatering. Men dere sier at dere ikke har «laget» den nye appen for iPad. Vil det si at den gamle appen vil fortsatt være tilgjengelig og bli oppdatert om nødvending?

  Som ventet har denne iPad appen jeg bruker ikke det nye grensesnittet. Det er det gode gamle. Men skulle det ikke være mulig å installere iPhone appen på en iPad? M.a.o med samme funksjonalitet men i lite format?

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Brovig)

   Hei,

   Vi kan ikke tilby appen som en «iPhone-only»-app da dette er mot Apples retningslinjer siden dette er en oppdatering av en eksisterende app som allerede har et eget grensesnitt for iPad.

   MVH
   Christian Karlsson, NRK Mobil

  • Så hva er radio appen jeg har installert på iPaden og som jeg får oppdateringer for? Er det den gamle eller den nye? Den ser ut som den gamle og funker helt bra.

   Jeg har også Android appen installert på en smarttelefon og selv om den *ser* lekrere ut, virker grensesnittet langt mindre intuitivt enn den jeg har på iPaden. Mangelen på en Radioguide er for meg en stor svakhet. Jeg hører mange program i opptak, noe Radioguiden er en svært viktig hjelpemiddel for.

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Brovig)

   Hei,

   På iOS er iPad-versjonen av appen våre nettsider (radio.nrk.no) pakket in i en «app» akkurat som det var før. Mobil-versjonen (iPhone/iPod) er den nye appen med nytt design och bedre muligheter til buffring. De to ulike grensesnittene distribueres som en app på bakgrunn av årsakene jeg skrev i svaret ovenfor.

   Radio-guide er fremdeles høyeste prioritet sett til videreutvikling av appen (se toppen av artikkelen der Erik skriver om hva appen mangler).

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Brovig)

   Hei,

   Du kan sende oss en e-post på mobil at nrk.no

   /Christian Karlsson, NRK Mobil

 29. Vær på vakt! Denne appen spiser opp data forburket ditt! På under en måned har den spist opp over 620MB og det bare mens jeg av og til har brukt denne appen mens jeg går til jobben. Jeg pleier å bruke den kun den ene veien for å spole tilbake. Ser at når jeg gjør det så laster den sykt mye ned fremover i tid. TuneIn som jeg brukte før har kun bruke halvparten så mye og det siden januar. Takk for meg til dette blir rettet opp i. Send meg gjerne en e-post når det blir tilfellet.

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Arne Pihl Bordi)

   Hei Arne,

   Deling (via e-post, sosiale medier etc.) vil komme i en fremtidig oppdatering av appen.

   /Christian Karlsson, NRK Mobil

 30. Jeg syns radiostreamingen til NRK er generellt dårlig. Hører jeg radio i nettleseren (uavhengig om det er Safari, Chrome eller annen nettleser) hopper det tilbake i livesendingene støtt og stadig. Ikke mye tilbake, gjerne et halvsekund eller et sekund, men så pass ofte at det blir irriterende.
  Radioappen (for Android) stopper bare opp etter en stund, så spiller den kortere og kortere for hver gang den stopper.

  Men når den virker er det bra 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Kjell Rune)

   Hei Kjell Rune,

   Hva har du for telefon/nettbrett og OS-versjon?
   Har du prøvd å legge deg litt bak i direkte-sendingen (ved å bruke forward/back-knappene)? På Android buffres inntil 1 minutt av sendingen hvilket kan hjelpe ved ustabilitet.

   /Christian Karlsson, NRK Mobil

  • Hei.
   Telefonen er en Note 3 med Android 4.4.2. Versjon 5 er ikke sluppet for min telefon enda.
   På mac’en kjører jeg OS X v 10.10.4.

   Ustabilitetene er vel på alle enhetene mine, det være seg Ipad, windows brett eller telefon. Det er også uavhengig av 3/4G, eller forskjellige andre ISP’er.
   Jeg har prøvd å spole tilbake uten at det har gjort noe forskjell, men ikke tilbake og så frem igjen.

   mvh
   Kjell Rune

 31. Erik Fjeldstad

  NRK appen deres ser veldig fin ut. Men til min store forargrelse driver denne å kræsjer/detter ut i tide og utide. Den må restartes konstant. Dette blir mer vondt i magen en avslappende glede.
  Har en HTC One M8 med Android 5.0.1
  Har fått forståelsen av at dette er forårsaket av detaljer i nettverk/WiFi. Veldig rart det bare er NRK som lugger. Alle andre radiostasjoner streamer uten problemer.

  Svar på denne kommentaren

 32. Som en lenger oppe nevner, men ikke har fått noe svar på, så tar denne appen veldig mye batteri, og det ser umulig ut å få lukket den. Jeg har både force stoppet den og satt den i «dvale» med Greenify, men likevel, står den oppført under batteribruk på fire prosent. Jeg har slåt av varsler for appen også.

  Så hva er det denne appen driver på med når jeg ikke bruker den?

  Er man nødt til å bruke denne appen for å streame NRK fra android, eller finnes det tredjepartsløsninger? Jeg er ikke interessert i å ha en app som tvinger sg inn som bakgrunnsprosess og spiser batteri når jeg ikke bruker den.

  Brukerne som spurte etter mulighet for automatisk oppstart etter avbrudd ved telefonoppringing har heller ikke fått svar.

  Det ser ut som denne appen ble lansert altfor tidlig når en leser innleggene oppover her. Jeg hadde egentlig forventet litt bedre fra NRK, men så er det jo gratis, så en skal vel ikke klage…

  Svar på denne kommentaren

 33. Arne Pihl Bordi

  Dere skriver at; «Sendeskjema/radioguide er litt mangelfull. Du får eit flott sendeskjema for dei siste timane, men det manglar sendeskjema for heile dagar. Bruk radio.nrk.no dersom du er på jakt etter sendeskjema for ein heil dag.»

  Men når jeg på telefonen går inn på radio.nrk.no finner radioguiden og finner et program som gikk i går og klikker på det, så er eneste alternativ å spille av i appen. Og jeg blir ikke sendt direkte til det programmet jeg klikket på i radio.nrk.no i appen heller, men må søke det opp med søkefunksjonen i appen.

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Arne Pihl Bordi)

   Hei Arne,

   For å spille radio rett i nettleseren fra radio.nrk.no på Android så må du først gå til https://radio.nrk/innstillinger. Velg «HTML5-avspiller med HLS» som avspillertype å trykk «lagre». Nettleseren vil huske ditt valg til neste gang du går til radio.nrk.no.

   /Christian Karlsson, NRK Mobil

 34. Etter å ha oppdatert min iPad (3. generasjon) til iOS9 ser det ut til at NRK spilleren stopper hver gang iPad skjermen går i hvilemodus. Alt jeg trenger å gjøre for å starte spilleren igjen er å aktivere skjermen. Da starter spilleren der den sluttet. Noe forslag til å fikse problemet, bortsett fra å la skjermen alltid stå på? Dette går selvsagt dramatisk ut over batteri tiden.
  Tor-Eddie

  Svar på denne kommentaren

 35. Oppfølging #2 fra tidligere kommentar:
  Problemet jeg erfarer med iPad´en har jeg ikke med min iPhone 6. Den fortsetter å spille når skjermen går i hvilemodus eller jeg åpner andre apper.
  Tor-Eddie

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Tor-Eddie)

   Hei Tor-Eddie,

   Vi har dessverre ikke klart å gjenskape problemene du beskriver.
   Bruker du riktig versjon av iOS 9 (dvs. ikke beta)?
   Har du prøvd å slette appen å installere på nytt?
   Merker du noen forskjell hvis du bruker radio.nrk.no i nettleser (Safari) på iPad?
   Hvor mye plass har du gjenværende på iPaden?

   /Christian Karlsson, NRK Mobil

  • Hei!
   Takk for tilbakemelding. Problemet beskrevet tidligere varte 3-4 dager til tross for gjentatte omstarter (avsluttet spilleren, slo av iPad´en), men i helgen fungerte spilleren som forventet. Jeg kom ikke så langt som å slette og re-installere. App´en ser ut til å funke normalt. Nå venter jeg bare på en iPad versjon.
   Tor-Eddie

 36. Hei

  Har dere noe triks om hvordan man kan spille av programmene deres på Sonos? Hvis jeg f. eks vil spille av et program som gikk i sommer? Som jeg helt fint kan spille av via App på telefonen?

  Mvh
  Atle

  Svar på denne kommentaren

 37. 04.06 ble det sagt at støtte var «høgt oppe på lista vår til nest neste versjon».
  Ny versjon 18.11 har ikke dette med, tør dere antyde når vi kan få slik støtte?

  Mvh,
  Utolmodige Tom

  Svar på denne kommentaren

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Christian Hadley)

   Hei Christian,

   Vi har meldt inn et ønske til vår streaming-leverandør (som også leverer teknologien for avspilling av video og lyd i våre Android-apper) om å utvide buffer-størrelsen og gi mulighet til våre brukere å velge buffer-størrelse selv. Jeg kan dessverre ikke si noe om når vi får dette på plass ennå.

   På iPhone bestemmer iOS buffer-størrelsen (1 minutt for iOS 7 og 15 minutter for iOS 8 og nyere) og her kan vi ikke utvide størrelsen.

   Mvh,
   Christian Karlsson, NRK Mobil

  • Christian Hadley (svar til Christian Karlsson)

   Ok. Vi er en bedrift som kjører Android i all hovedsak. Skulle det komme noen ny informasjon fra leverandøren så hadde det vært fint med tilbakemelding.

   Håper på snarlig løsning!

  • Christian Karlsson (NRK) (svar til Jo)

   Hei Jo,

   En server-oppdatering førte dessverre til uforutsette feil og krasjer i appen i dag og i går. Krasjproblemene skal være fikset nå.

   MVH
   Christian Karlsson, NRK Mobil

 38. En funksjon jeg har tenkt litt på, og som jeg håper kan vurderes er en form for «add to playlist», som sender deg til valgt streaming-tjeneste (Wimp/Tidal, Spotify, Google eller Apple er vel de mest aktuelle) så du kan legge til den låta som spilles akkurat nå i egne spillelister.

  Det behøver ikke gjøres mer komplisert enn en dropdown med de forskjellige tjenestene, som åpner et søk etter tittel/artist i den valgte appen – hvis ikke APIene til appene er kule nok til at dere kan finne på noe bedre.

  Ganske ofte jeg hører noe på radio som jeg gjerne skulle lagt til musikksamlinga, og i dag er det litt kølent å søke i de andre appene samtidig som man hører på radio-appen. Ikke minst fordi titler og artister ofte ikke vises skikkelig i radio-appen.

  Svar på denne kommentaren

 39. På min Android tlf er tiden i avspilleren lik tiden i mobilen. Er på Gran Canaria med en time forskjell. Tiden på mobilen er manuelt innstilt. Skal ikke avspillerens tid være lik norsk tid?

  Jan

  Svar på denne kommentaren

 40. Harald Andreassen

  Ser flere spør etter støtte for Chromecast in radio-appen. Håper den kommer snart, den er jo på NRKs TV-app , så jobben må jo i hovedsak være gjort allerede. NRK-appen er bedre enn tunein på grunn av arkivene, forsinket avspiling og alt slikt. Venter i spenning!

  Svar på denne kommentaren

 41. NRK-appen er svært god og gir mange gode opplevelser og er. Opplever imidlertid at den kan stoppe opp dersom jeg bruker den sammen med endomondo.

  Videre er ser jeg at det er to ubesvarte spørsmål om Sonos-kompatiblitet lenger opp. Betyr det at det ikke står så høyt på lista?

  Svar på denne kommentaren

  • Snorre Garmann (svar til Eigil Norén)

   Skulle svært gjerne kunne lyttet til nrk arkivet på min sonos. Noen som har funnet en eller annet måte å gjøre dette på? Kanskje med DLNA eller noe annet?

  • Kjell-Tore Espeseth (svar til Eigil Norén)

   Sonos støtte er også øverst på min ønskeliste.

   Lytter forøvrig mest til podcast og streaming av tidligere sendte utgaver av fantastiske programmer som Radio Rock og P.I.L.S. og nesten aldri til direktesendt radio lengre.

   Appen er veldig bra men manglende støtte for Sonos er et stort savn.

 42. Odd Austrud

  Hei, og takk for fantastisk GODT program. Eg lurer bare på ein ting: Hvorfor ble aldri denne sangen en stor hit? Just Wait , med Blues Traveler… Hilsen Odd Austrud (Oddemann) på fagspråk

  Svar på denne kommentaren

 43. iPad please 🙂 Jeg aner ikke hvor mye jobb det er å lage en versjon for iPad, men jeg håper virkelig dere gjør det. Jeg spiller utelukkende radio via bluetooth fra iPaden når jeg er hjemme.

  Svar på denne kommentaren

  • Eigil Norén (svar til Kurt Frovåg)

   Enig. Dette er ett av få ubesvarte spørsmål i denne lange tråden. Hadde vært fint med en uttalelse fra NRK om status. Hvis det er så at det er bestemt at det IKKE skal utvikles støtte for Sonos, så er det en ærlig sak, men jeg synes dere skylder oss et svar.

  • Dagfinn Rapp (svar til Kurt Frovåg)

   Savner også støtte for Sonos! Ser Spotify kan spilles i Sonos fra Spotify appen nå, så det burde være teknisk greit.

  • Vidar Anderssen (svar til Dagfinn Rapp)

   Sonos-støtte +1!

   Nå har også Tidal innført strømming over Sonos fra sin app.

   Jeg lytter mye til NRK i Sonos via TuneIn, men da får jeg ikke mulighet til å spole tilbake / lytte fra begynnelsen. I bilen bruker jeg alltid NRK-appen!

   Spørsmålet har også blitt stilt i Sonos-forumet. Svaret der er at NRK kan legge det inn ved hjelp av tilgjengelig music partners API.

   https://en.community.sonos.com/music-services-and-sources-228994/nrk-no-radio-service-5539791

  • Ståle Grut (NRK) (svar til Espen Ore)

   Hei Espen! Vi jobber med Chromecast-støtte i radio-appen, men har dessverre ikke en dato for lansering. Flere etterspør dette, og vi håper å få det på plass innen utgangen av året.

  • Ståle Tømmerås (svar til Ståle Grut)

   Hei Ståle G. og takk for sist 😉

   Venter i spenning på Chromecast-støtten. I fravær av FM tenkte jeg å koble til en Chromecast audio til Sølvsuper´n som står så fint i stua. Come on!

  • Ståle Grut (NRK) (svar til Ståle Tømmerås)

   Funksjonaliteten er i intern beta nå, så vi venter i spenning her også – på at Apple skal godkjenne ny versjon av NRKs radio-app i app store 🙂

 44. Jan-Erik Stedje

  Jeg har brukt NRK radio på min Samsung S6 med NRK-Radio app mye, men sliter med at programmet ikke klarer og avslutte et allerede pågående eller avsluttet program feks 01.10.2016 og Ekkoprogram. Dermed er det ikke mulig å søke etter nyere programmer enn fra den datoen 01.10.2016 selv om vi er kommet til 21.10.2016. Selv om jeg lukker programmet, husker den der ikke ble ferdig og blir stående. Er det noen quick-fix for å stenge pågående/uavsluttede programmer for å begynne å søke på nytt? mvh Jan-Erik

  Svar på denne kommentaren

 45. Før i tiden, før strømming, kunne man laste ned podcaster og spille de av på en mp3-spiller. Jeg savner nedlasting og lokal lagring på telefonen. På mine daglige turer langs riksvei 32 fra E18 til Larvik, en strekning på nesten 70 km, er nettforbindelsen så dårlig at podcasten stopper opp 15-20 ganger på en en-times tur og må startes manuelt. Også langs E18 er det tidvis dårlig forbindelse. Telefoner brukt. Samsung S7 og iphone 6. Dette er svært trafikkfarlig, og når FM-båndet slutter å virke blir jeg ikke overrasket om dødsulykkene øker betydelig langs veiene pga dårlig nettforbindelse. Jeg savner nedlasting, før det skjer en ulykke!

  Svar på denne kommentaren

 46. Asbjørn Søbye

  Kan NRK Radio appen få en opsjon om å starte avspilling av en kanal automatisk? Når jeg ligger halvtrøtt om morgenen og vil høre på radioen bruker jeg Bixby på min Samsung telefon, og hvis mitt hovedvalg var NRK P1 slapp jeg å løfte opp telefonen for å klikke «play», Det ville være nok å si «Hi Bixby, play radio» og NRK P1 startet automatisk.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.