nrk.no

Ny radioapp

Kategorier: Apps & NRK


Vi skal lage en ny app for NRK Radio, og har lyst til å lage en app som er mye bedre enn den gamle! Hjelp oss!

Vi er  i gang med en ny, stor oppgradering av radioappen vår. Nå har du muligheten til å komme med dine innspill – både med tanke på hva som har vært bra i den gamle og hva som kan bli bedre.

Vi har mange ting på blokka som vi ønsker å gjøre, men vi vil gjerne at du skal være med å bestemme! Blant funksjonene vi ser for oss er offline-lytting, markering av favorittprogrammer og varsler om nye program. (Og før alle spør: nei, det kommer ikke offline-seing i TV-appene, det har vi ikke lov til :-).

Legg igjen en kommentar eller fyll ut spørreskjemaet vi har laget – og fortell oss om hvordan din drømme radioapp ser ut.

156 kommentarer

    • stian (svar til Sven)

      Offline modus slik at man for eksempel kan streame ned programmer å ta de med på plasser uten bra nett, for eksempel trening, jobb osv.

    • Mulighet til å streame med lavere kvalitet. Dette for å bruke mindre datatrafikk. Kanalen Alltid Nyheter trenger ikke HiFi kvalitet. Men f.eks når man er i utlandet og benytter GM data, da skulle jeg gjerne streame med lavere bitrate.

    • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Olav)

      Takk for kommentarer. Målet med applikasjonen er å gi en god lytteopplevelse. Smart buffering og kvalitet vil nok være en viktig brikke i å gjøre opplevelsen tilgjenelig alle steder.

    • Hva er » god lytter opplevelse»?
      For en god lytteropplevelse kreves IKKE highspeed streamming om valget er mellom å kunne lytte over tid eller pga det store forbruket av data at man abre kan lytte i «to» minutter.
      Det bør være valgfritt hvilken hastighet man vil bruke. Sml de mange andre internett radio appene.
      Forøvrig er det tullball at vi som betaler lisens i Norge men opppholder oss store deler av året i utlandet ikke skal få se TV slik som i Norge. Har ikke lov sies det. I hht hva da?

      Ikke det at det gjør meg noe. Jeg ser NRK direkte over Internett hvor jeg enn er i verden. Man må bare vite hvordan det gjøres.
      Blir spennende å se om det denne gangen lykkes for dere å lage en ap som funker bra.

    • grenness (svar til Olav)

      Alltid Nyheter behøver ikke en gang høres på i stereo om det kan spare ytterligere båndbredde (vet jeg ingenting om).
      Selvsagt da som en opsjon.

    • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Sven)

      Takk for innspill, Sven og Jens. On demand innhold skal være en viktig del av applikasjonen, og enkel navigasjon i innhold skal være en viktig brikke i applikasjonen.

  1. minner igjen om at innhold er konge. og spesielt søk i innholdet. bruksmønsteret mitt (ihvertfall) tilsier at jeg ikke alltid vet hva/når/hvor jeg har hørt det, men vil høre igjen eller be andre høre på det, eller har hørt bruddstykker og vil høre alt. å finne igjen dette er tilnærmet umulig i dag. dette gjelder spesielt for ikke-underholdningsradio (kanskje bare P2?), og spesielt aktualitetsmagasiner, debatter, nyheter og tilsvarende. ofte har NRK en eller annen «kampanje» gående på tvers av medier, så ordinært søk på NRK vil gi for mye info, med mindre man klarer å snevre dette godt nok inn (mot radio).

    om en kunne vært utrolig fin på det, og bedt om (ønsket seg?) transkribering av radioprogrammer, så hadde vel mye hjulpet 😉

    og ang. «transkribering» av innhold så har jeg en mistanke om at det ville kunne være godt nok med noe automagisk (stemmegjenkjenning -> tekst). ihvertfall for søk. kanskje.

    og ja, jeg ser at dette har ikke spesielt mye med selve appen å gjøre 😉

    Svar på denne kommentaren

    • Henrik Dvergsdal (svar til navn)

      Transkribering med kremting, pauser, halve setninger, avbrytelser osv. hadde vært veldig underholdende 🙂

    • Robert (svar til navn)

      Transkribering høres veldig omstendig ut. Burde rekke med Tag’er, altså søkbare relevante nøkkelord som ble brukt under sendingen.

    • Ladreppok (svar til henriko)

      Link til Spotify er genialt i p3-appen og noe jeg savner når jeg hører på p13, så jeg støtter denne! 🙂

    • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til henriko)

      Vi ser for oss at applikasjonen får minimum samme visning av hva spilles nå som radio.nrk.no. (Artist, sang, osv) Vi jobber med hva vi kan vise av andre metadata.

    • Hvis jeg kunne velge ville jeg gjerne ha med det som på nynorsk heter Beats Per Minute.

      Det hender at jeg spiller dansemusikk og da er det nyttig informasjon hvis det kan skaffes automagisk.

  2. Bruker iOS på iPad og iPhone.

    Det viktigste er at alt innhold er tilgjengelig. I dag er appen et slags arkiv over utilgjengelig innhold.
    Får vi ikke spilt det, skal det ikke vises, og ikke komme opp i søk.

    Og arkivmateriale er viktig. Ikke gå i tv-app-fella, så vi ender opp med en slags forhåndskuratert dose programmer.

    Den må kunne spille i bakgrunnen. Må kunne styres av OS-spesifikke kontroller. Fungere perfekt med AirPlay.
    Man må kunne se hvilket program som spiller, og også programmene som kommer. På nett nå så må man i oversikten, miste lyden, og så se hva som er på programmet.

    Egentlig helt grunnleggende greier, så jeg vil tro dere har det allerede!

    Svar på denne kommentaren

    • Kan man ikke spille det, bør det fortsatt komme opp i søk-men skjult eller adskilt. Kommer det ikke opp, kan det hende jegb tror jeg har søkt på feil ord, og prøver igjen og igjen. Netflix har ok løsning her.

  3. Jeg vil gjerne ha mulighet til å legge en markering i et program der det er noe interessant som skjer. Om det er mulig å dele med andre der de kan komme rett inn der man har «lagt et bokmerke», så kan det være stas.

    Svar på denne kommentaren

    • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Tor Inge)

      Takk for innspill Tor Inge, og Vidar. Vi ser både på personalisering med å markere favoritter for sin egen del, og deling på feks facebook.

  4. Mulighet for automatisk bytte av kvalitet for henholdsvis mobil og wifi. God bufring, som i beste fall kunne ført til sømløs roaming (uavbrutt radio hjemme/wifi, på veien/mobil og til jobb/wifi).

    Hurtigspoleknapp, type 30 sekunder tilbake.

    Spillelister, med lenker til Wimp/Spotify, kanskje med mulighet for å legge rett i en forhåndsinstilt spilleliste («Min P13-huskeliste»).

    Screensaver med bilde av Harald Are Lund.

    Svar på denne kommentaren

  5. Jeg ønsker meg muligheten for en form for poenggiving/rating av program og programleder, sånn at jeg kan gi Pål Plassen i Norges-glasset 0 poeng, hver dag. Og dessuten en «live» kommentar-funksjon som gir meg muligheten til å si at dette programmet er dritt, eller veldig bra. Ta interaksjon til nye høyder!

    Svar på denne kommentaren

    • lars kullerud (svar til Terje Hauger)

      Det går jo an kort og godt å la være å høre på dritt .. så rating er vel nesten halvautomatisk ,, hopper man ut, er det ikke en vinner, velger de fleste å høre til slutt er det en god del stjerner

  6. Når jeg har brukt radio appene til NRK på de to siste android-telefonene mine (LG G2 og Nexus 5), så opplever jeg ofte at lyden stopper etter en stund (uten at jeg har batteri-sparings funksjoner aktivert).

    Ønsker derfor at det kommer en visuell visning av hvor mye lyd som er bufret opp, slik at man lettere kan se hva problemet skyldes. Eventuelt også at man kan sette en manuell bufferstørrelse, og evt lydkvalitet manuelt.

    Svar på denne kommentaren

  7. Ketil Thorgersen

    Jeg bruker også TuneInPro og Sveriges Radio appene og syns definitivt at begge er veldig mye bedre enn NRK appen fordi de lett gir mulighet til å legge til favorittprogram på en separat skjerm, det går lett å endre kvalitet på strømmene og det er ingen unødvendig info på framsiden som forvirrer.

    Bra dere tar tak i dette!
    Ketil

    Svar på denne kommentaren

    • Oppdatert i Norge. Bare å svare på hva du ha skrevet og du kommer helt nederst på denne side.
      Verdens rikeste land med samme musikk om en om igjen. Her på sørlandet har vi ikke dekning i tunnelen så da forsvinne P3 (Statsradio) men kan høre på RadioNorge (ennå verre). Veldig rart.
      Forresten er jeg lei på al de skandinaviske artisten. De er bedre på verden men nordman er redt for alt som er over grense. Trist!

  8. Jeg savner i hvertfall muligheten til å lage favoritt kanaler som blir plassert øverst i appen når man starter dem. Likeså at man kan velge bort kanaler som man sjelden eller aldri hører på og dermed bare er «i veien».

    Svar på denne kommentaren

  9. Jeg ønsker meg en radio som stopper å spille når du drar ut hodetelefonene, og ikke minst stopper å spille når du får en telefon! Blir fort trøblete når radioen fortsetter å spille selv når du tar innkommende anrop.

    Svar på denne kommentaren

  10. Ivar Legallais-Korsbakken

    Det viktigste er en app som er teknisk robust. Den nåværende radio-appen har lett for å stoppe på min HTC One. Tidligere var appen enda mer ustabil. Dagens app er bedre, men stopper fremdeles for ofte, og låser av og til systemet slik at du må tvinge avslutning.

    Svar på denne kommentaren

  11. Mitt ønske er muligheten for streaming av lyd fra f.eks NRK1 TV. Flere programmer hadde vert aktuelt å høre i radio slik dagsrevyen er på NRK alltid nyheter.

    Dette er ikke krevende å få til. Flere debattprogram, og andre sendinger fra TV ville hatt stor verdi å hørt via digital radio. Dette kan dere nærmest få til på dagen uten store kostnader.

    Svar på denne kommentaren

    • Bernt Anders (svar til Morten O)

      Om det er på iPhone, så bruk nedtellingsfunksjonen på telefonen. Sett «ringelyden» til «stopp avspilling». Stopper de fleste avspillinger er min erfaring

  12. Likte kommentaren om poenggiving/rating av program. Hva med å utvide den til å kunne sende melding til programlederene i stedet for SMS/Mail som flere programmer bruker. Slipper å huske koder/kortnummer/mailadresser.

    Vil og at appen skal være aggressiv i sitt forsøk på å holde streamingen oppe. På min Note 3 stopper appen alt for ofte å streame. Vil at vi skal kunne hoppe mellom trådløst nett og mobildata sømløst. Viktig med stort nok buffer som vi kan stille manuelt.

    Spoleknapper er viktig, men vi må også få til det som finnes på nettutgaven radio.nrk.no: gå rett til de forskjellige «stikkene» som programmet består av og da gjerne også til musikken. Fatter ikke hvorfor det (gå til musikken) ikke går ann på radiospilleren på nettet.

    Til slutt lager dere en oversikt over hva dere kunne tenke dere å lage og lar oss bestemme hva som er viktigst for oss i en «poll»!

    PS! Har irritert meg grenseløst over at trafikkmeldinger blir lagt ut på programmene som en kan høre i opptak på radio.nrk.no. Jeg er LITE interessert i stengte veier flere uker etter programmet gikk live, så dere får sørge for at det er radioprogrammet og musikken som vi får høre på i opptak, ikke det som nødvendigvis ble sendt ut over Eteren. Da forsvinner en av mine irritasjoner.

    Stå på videre, utrolig mye bra jobb dere legger ned her i Beta.

    Svar på denne kommentaren

    • Lag en klokkeradio som både skrur av radioen til et innstilt klokkeslett, og selvfølgelig vekker oss til favorittradioen om morgenen eller når vi ønsker. Husk justerbar Snooze.

  13. Kjempetiltak!

    Jeg har noen innvendinger mot appen deres:

    – Jeg vil gjerne kunne bla gjennom utvalget mens jeg hører på et program. Per idag blir avspillingen avsluttet hvis jeg trykker på tilbake- eller søkknappen.

    – Jeg ønsker at appen skal huske hvor jeg har vært i et program bedre. Av og til må jeg sette avspillingen på pause for å gjøre noe annet. Da blir ofte hele appen nullstilt og jeg må rote meg gjennom relativt mange klikk for å finne tilbake der jeg var.

    – En mulighet til å lagre favorittlister av programmer. På den måten kan vi raskt starte programmene vi liker best.

    – Markere sendinger for i en «Hør senere»/»min liste». Dette er ikke det samme som «Favorittlister». «Hør senere/min liste» er mer for spesifikke episoder som har fattet din interesse.

    – Av Populært, Aktuelt og Nytt-menyen deres, så har Nytt-menyen aldri vært til nytte.

    Takk for en ellers fin app.

    Svar på denne kommentaren

  14. Tormod Ellingsen

    Jeg synes Apples podcast-app er veldig ustabil. Kunne godt likt en form for podcast-funksjon i NRK-appen, men det er vel det offline-lytting blir på et vis?
    Det er generelt litt for mange trykk, eller «press» som skal til for å faktisk sette i gang lyttingen, synes jeg. Raskere vei til mål hadde vært gjennomgående kjekt.
    Søk i gamle program og programinnhold hadde også vært gull, ja.

    Svar på denne kommentaren

  15. Jeg ønsker meg (i tillegg til en del ting som allerede er skrevet opp, pluss det med offline spilling), så skulle jeg ønske (og dette ønsker jeg meg både på radio- og tv-appene og på nett-appene (altså radio.nrk.no og tv.nrk.no) er muligheten for å kunne bygge inn et program (som selvfølgelig kun fungerer når programmet ligger tilgjengelig (slik som video-sidene har).

    I tillegg kunne jeg først og fremst ønske meg muligheter for å enkelt kunne dele et spesielt punkt (altså at jeg kunne si at i det punktet jeg har pauset programmet i, vil programmet starte hvis jeg deler programmet, og at hvis jeg fulgte en link, åpnet programmet seg automatisk i appen, og ikke i nettleseren (slik som youtube fungerer).

    Svar på denne kommentaren

  16. Vidar Havellen

    Hei

    Android-appen er noe ustabil (stopper plutselig).

    Det jeg savner mest er mulighet til å hoppe inn i sendingen på en enklere måte (innenfor 3-timers opptaksperioden), slik det er på web-avspilleren. Nå må man bruke rullefeltet, og denne er veldig vanskelig å bruke. Gjerne mulighet til å skrive inn hvilket klokkeslett man vil starte avspillingen fra. Men det viktigste er at man kan hoppe inn i 3-timers playbacken på samme måte som web (programstart eller andre startpunkter i sendingen (nye innslag etc).

    Svar på denne kommentaren

    • Ragnhild Veire (svar til Vidar Havellen)

      Enig med Vidar. Fra mobilappen funker det veldig dårlig i dag å spole frem og tilbake i 3-timeren. Mulig det skyldes generelt dårlig mobildekning via Netcom, men det er i alle fall her det lugger mest, jeg gir opp radiolyttinga og går over til Spotify.

  17. Vincent Reilly

    Hei, liker godt Radio app’en, og lurer på om noen hybrid funksjonalitet med podcast kunne vært kult. Jeg vet ikke hvorfor, men podcast app’en som følger med iPhone 5 laster ikke ned NRKs podcast (feilmelding), mens den funker ok med f.eks NPR. Hva med å ha lenk til et program’s podcast på Radio app’en der dette er aktuelt?

    Svar på denne kommentaren

  18. Jørgen Østensen

    Har ikke gått gjennom hva som finnes idag så det er mulig det er der allerede. Men tre ting:

    1. Kunne laste ned programmer som er ferdig. Streame fra server er greit i de fleste situasjoner, men av og til mangler en høvlig nettverk og da er det greit å kunne ha med seg noen favorittprogrammer. Selv om mange finnes som podkast hadde det vært greit om det var mulig på alle programmer.

    2. Få en notify reminder når ett bestemt program starter.

    3. Tilgjenglighet til lyd på TV kanaler.

    Svar på denne kommentaren

  19. Per Steinar Moen

    – Mulighet for automatisk starte opp siste stasjon når man starter app-en: Veldig praktisk f.eks. i bil, hvor man på iPhone kan bruke Siri («Open NRK Radio») til å starte opp appen og vips så er P13 i gang. I dag er det litt for omstendig å komme i gang med radiolyttingen, spesielt ved treg telefon: først finne og åpne app-en, vente på at den laster inn, så trykke Flere kanaler, trykke på NRK P13, vente litt, så trykke på Play = 15 sekunder. På vanlig radio: Trykke ON, og siste stasjon spiller = 1/10 sekund.

    – Mulighet til å skifte kanaler (f.eks. blant dine favoritter) ved å bruke neste og forrige spor-knappene på hodetelefoner og bluetooth.

    – Relevant spor-info og albumbilde f.eks. på låst skjerm – sanginfo når det er en låt, programinfo når det er tale.

    Ellers har jo andre også vært innom:

    – Favoritter – som er det første du ser når du starter app-en og som du med ETT trykk kan starte avspillingen på, som andre også har vært inne på.

    – Knapp for «Hva sa du nå?» – for å spole 15 sekunder tilbake og fram.

    – Dele lenke til programmer, evt også til et bestemt tidspunkt. Lenker til NRK Radio som åpnes i Safari på iPhone blir så åpnet i appen hvis den er installert.

    – Bifaller TV on the radio! TV-lyd streames som egen radiokanal.

    Svar på denne kommentaren

  20. I live sendinger hadde det vært kjekt å kunne spole litt tilbake om man har gått glipp av noe. Slik som TV settop boksene fungerer. Hvis radio appen bufrer feks. siste 15 minutter så er det enkelt å gå litt tilbake i sendingen.

    Ellers er offline lytting veldig nyttig. Nedlasting av enkeltsendinger, men også mulighet for abonnement på enkelte programmer slik som podcast.

    Svar på denne kommentaren

  21. En ‘geni’-funksjon som analyserte bruksmønster og genererte dynamiske spille-lister (tenker ikke primært på musikk) på tvers av program og kanal basert på tag’er og analyse. Utnytte mulighetene til å oppløse program-strukturen så man/systemet komponerer egne ‘program’ med dynamisk innhold. Våge å trekke inn kilder utenfor NRK, også? Kanal&fotograf er død, innhold lever

    Svar på denne kommentaren

  22. Niels Henrik Sværd

    Kanskje det hadde vært en idé å bringe den tekniske funksjonaliteten til appen opp fra et beta-nivå før dere prøver å totalrenovere grensesnittet?
    NRK-appen er noe av det mest ustabile og halvferdige jeg har vært borte i så langt: Den klarer aldri overgangen fra wifi til mobildata, eller å motta en telefonsamtale, uten å kreve manuell omstart av streamingen. I tillegg fryser appen fullstendig, oftere enn noen andre apper jeg bruker. Fiks det grunnleggende først!

    Svar på denne kommentaren

  23. Det aller aller viktigste med en radio app er at den faktisk fungerer stabilt. Når man bruker mobil vil man noen ganger oppleve at nettverkstilkoblingen blir borte en liten stund. Da må ikke appen gi opp eller krasje, men isteden tolmodig vente til tilkoblingen gjenopprettes, for så å starte strømmingen fra det tidspunktet der tilkoblingen ble brutt. Når dere har fått orden på dette, kan dere gå videre og lage brukervennlig funksjonalitet.

    Svar på denne kommentaren

    • Erik Sørgaard (svar til Torgeir)

      Dere må gjerne gjøre begge deler, men appen må kunne klare å gjenoppta radiostrømmen ved tapte tilkoblinger. Nå gjør jeg dette manuelt og det er mildt sagt irriterende.

  24. Eystein Enberland

    P2-optimalisert! Metadata – Hvem, hva, hvor og når funksjonalitet. Kunne søke på tema/stikkord, personer, organisasjoner. Med andre ord, hvem sa hva når. Det er viktig at dette er på tvers av programposter og at man kommer direkte til programunnslaget. Også fint om man også viser navn på hvem som snakker hele tiden.

    Svar på denne kommentaren

  25. Den nåværende NRK Radio-appen krever ved installering følgende tillatelser:

    TILGANG TIL ENHETS- OG APPLOGGEN
    Lar appen se noe av eller all denne informasjonen:
    Informasjon om aktivitet på enheten, apper som kjører, nettleserloggen og bokmerker.

    De to første kan jeg anta har med kompatibilitet og mulige konflikter å gjøre, og kan muligens hjelpe dere å finpusse neste app for minst mulig problemer i den kategorien.
    Men nettleserloggen? Og bokmerkene? Hvorfor? Er det virkelig nødvendig for å få en radioapp til å virke? Neivel.

    Mitt tips til den neste appen er da selvfølgelig at den ikke skal «trenge» å ha tilgang til den typen personlig informasjon.

    Svar på denne kommentaren

  26. Prøv å beholde en ryddig og oversiktlig forside. Den nye ipad-appen for tv er ganske uoversiktlig, der jeg ofte ender opp med å bruke søkefeltet for å finne det jeg leter etter. Det trengte jeg ikke før.
    Sørg også for en god arkivside med kategorier for gamle programmer, slik at det er mulig å finne ting man ikke visste eksisterte. I tv-portalen er dette håpløst, da man må vite nøyaktig hva man er ute etter. Mange skjulte skatter er digitalisert uten at noen vet det.

    Svar på denne kommentaren

  27. Enig med de som opplever ustabilitet på Android.

    TV-appen funker prikkfritt så det kan ikke være bare nettforbindelse det går på. Bruker den på samme hjemmenettverk og radioappen stopper gang på gang.

    Ønsker også alternativer for bytte av kvalitet – sånn som det er nå bruker jeg ikke appen når jeg ikke er på wifi, og da bare i mindre grad siden jeg ikke stoler på at den spiller mer enn 3-10 minutter. Jeg synes den eter uforholdsmessig mye data, og velger andre radioapper og stasjoner.

    En knapp for timet avslutning/innsoving kunne også være greit ja.

    Kudos for å fikse den, så slapp jeg å klage.

    Svar på denne kommentaren

  28. Ønsker meg søkemuligheter på fremtidige program. At man kan legge
    inn søkeord og få beskjed når et program inneholder søkeordet. Dette
    kan være konkrete program eller emner. Altså litt sånn som på finn.no.

    Så kan man få melding på mobilen/epost ol når et aktuelt program
    dukker opp.

    Den samme muligheten bør man også få når det gjelder tv-programmer.

    Espen

    Svar på denne kommentaren

  29. Jeg ønsker først og fremst at appen er så nærme direkte som mulig. Etter at dere la om nettradioen ligger radioen på nett flere sekunder etter selve direktesending. Jeg bruker nettradioen til Tippeliga-runden og den er nesten blitt ubrukelig når radiolyden ligger flere sekunder etter bildene fra C More.

    Svar på denne kommentaren

  30. Kona i huset syns det er altfor «komplisert» å bruke dagens nettradio. Halv-enig. For at jeg skal slippe å kjøpe en ting til som vi ikke har plass til, kunne jeg ønske meg et veeeeldig enkelt radio-interface. Det er for mye å trykke på i dag. Hadde vært greit å bare åpne appen, deretter velge hva man vil høre på. P1, P1+, P2, Alltid…., osv. Altså bare ETT trykk når man er inne i appen. (punktum). EVt også «spolefunksjon» til neste program. Akkurat som på analog radio -men her er det selvfølgelig bare i NRK-universet.

    Kan gjerne ha en fane til med mer avanserte ting som andre kommenterer, men veldig viktig med KISS (keep it simple stupid). Så vil kone etterhvert klare å skifte til blåtann osv. Men der går grensen.

    Savner det selv noen ganger også. Bare skru på radioen uten å dille med å velge så mye. Ta hva man blir servert og bli overrasket. Det er digg med radio.

    Har tenkt å etterspørre dere dette lenge hos dere – så så jeg plutselig at dere spurte. For mye knot og små symboler i dag.

    PS. Må gjerne ha en stream som viser hva som spilles og program man hører på også. Bonus.

    Svar på denne kommentaren

  31. Jeg konsentrerer meg om to ting:

    1. Færrest mulig klikk for å spille av min sist brukte kanal når jeg åpner appen.

    2. Muligheten til å lage dag- og ukeliste med forvalgte radioprogrammer på tvers av kanaler, slik at jeg slipper å måtte manuelt hoppe fra kanal til kanal for å høre de programmene jeg er interessert i. Problemet med overlapp bør kunne styres med en merkeløsning («prioritert program»). Absolutt å foretrekke ville det være om appen forskyver program slik at det ikke blir overlapp. Eksport av liste fra desktop-program til appen, f.eks via e-post eller skylagring ville gjort løsningen ekstra behagelig.

    Svar på denne kommentaren

  32. På toppen av ønskelisten er at grunnfunksjonaliteten virker, dvs at den ikke stopper opp til stadighet enten pga for lite bufffer eller andre problemer. Dersom den får tom for buffer er det viktig at den automatisk starter opp igjen når bufferet igjen er fylt opp. Jeg kjører Android-versjonen av dagens app, og opplever stadig at den stopper og at jeg da må finne frem mobilen for å trykke på start på nytt. Irriterende.

    En liten praktisk greie på dagens Android-app er at play-knappen er fryktelig liten. Sørg for at det er lett å trykke på de mest brukte knappene.

    Nedlasting og avspilling av tidligere programmer offline ønsker jeg meg også. Praktisk å kunne fylle opp mobilen med 5-10 programmer på forhånd før man f.eks. drar på hyttetur eller noe slikt.

    Skal ikke mer til for å gjøre meg fornøyd 🙂

    Svar på denne kommentaren

  33. Hva med å kunne lagre dine favoritt-podcaster med lett tilgjengelige bokser på front?

    Gjerne også med appsymbol i podcast-boksene slik at man enkelt ser når nye episoder er klare uten å måtte gå inn for å se 🙂

    Svar på denne kommentaren

  34. Frank Eivind Rundholt

    Hadde vært fint om man kunne sette bufferen manuelt. Reiser strekningen Oslo – Sørlandet ofte, og du skal ikke så langt inn i de 100-vis av tunnelene før jeg mister radioen.

    Svar på denne kommentaren

  35. Som ivrig RR-lytter synes jeg at P3appen med flere kanalvalg er konge (når den en skjelden gang fungerer 🙁

    desverre savner jeg en RR-kanal som spiller resepsjonen-podcast 24 timer, med nytt og gammelt innhold.

    skal jeg komme med en oppfordring vil den se slik ut: Se på P3 sin app, men oppgrader den med flere kanaler, nyere RR-podcaster, fiks bugs og ting som får den til å henge seg, få P13.
    hovedpoenget er KEEP IT SIMPLE AND FUNCTIONAL!
    takk for meeej

    Svar på denne kommentaren

  36. Har hatt store problemer med nåværende NRK Radio-app, Den hakker og bufrer hele tiden. En annen radioapp jeg har – TuneIn Radio – fungerer smertefritt på min HTC Desire 500. Vet ikke hvorfor, men det gjør kanskje dere? Skulle veldig gjerne hatt en NRK-app med TuneIns avspillingskvalitet.

    Svar på denne kommentaren

  37. Tester iPhone appen nå og den er bortimot ubrukelig fordi jeg får stopp innemellom. Vet ikke om det er følsomhet for nettet (manglende buffer) eller følsomhet over hva som ellers skjer i telefonen. Dette opplever jeg aldri med f.eks. Spotify.

    Ellers vises et stort statisk bilde som ikke har noen verdi. Hvilken musikk som spiller er veldig begrenset og liten skrift + du må scrolle ned… Det er kanskje den viktigste funksjonen en har i display på en radio! Spesielt Alltid klassisk m.m. som ikke opplyser om hva som spiller. Dette er mye bedre på min DAB radio i Volvo!

    Svar på denne kommentaren

  38. Forøvrig ikke fokuser bare på App’er, men alle digitale kanaler. La alt det fantastiske innholdet dere har inkl arkiv være tilgjengelig i app, på Web, men også Sonos, Spotify, …. Veldig viktig at det vi brukere kan velge både enhet og app/program avhengig av hva som passer best for hvert individ.

    Svar på denne kommentaren

  39. Eg saknar ein betre måte å finne fram i episoden med søkaren. Når ein har ei to timar lang radiosending er det vanskeleg å treffe med søkaren om ein vil spole nokre få minutt. Eg vil kunne auke søkaroppløysinga med å td. dra fingeren opp. Eg meinar eg hadde ein ipod med denne funksjonen.

    Svar på denne kommentaren

  40. Jeg setter stor pris på å høre direktesendinger på morgenen. Særlig Østlandssendingen. Blanding av info og nyheter er supert. Men ofte passer musikkutvalget dårlig for meg. Det ville vært flott å ha en mulighet til å velge bort musikk jeg ikke vil høre i sendinger. I streamingen kan man da f..eks. spille musikk fra min egen spilleliste mens den «blokkerte» musikken er på radioen.

    Svar på denne kommentaren

  41. Ønsker å viske ut skillet mellom å høre radio direkte, men forsinket, og opptak. Eksempel: Hvis jeg ønsker å høre radioresepsjonen 1 time etter det har startet, kan jeg scrolle bak i direktestrømmen. 3 timer senere er det en annen fremgangsmåte.

    Svar på denne kommentaren

  42. Det viktigste for meg er at appen er små i minne, starter kjapt, responderer kjapt og kjører stabilt. Den skal jo først og fremst spille radio, gjerne være litt robust i dårlig nett (juster heller automatisk bandbredde ned før bufferen tømmes, enn å la radioen stoppe).

    Den kan også gjerne huske kanalen fra siste gang.
    Å velge bandbredde uavhengig for wifi og telefonnett er også en flott idé.

    Jeg bruker «Norsk Radio» app for tiden. 😉 Fornøyd, men den er litt treg på min gammeldags Sony Ericson XPERIA mini – for mye grafikk.

    Svar på denne kommentaren

  43. Victor Stenumgård

    Limer inn det jeg skrev på e-mail til dere for noen uker siden:

    – En enkel måte å få lastet ned sendingen til Android-mobiler. På pc er dette også litt tungvint, men allikevel enkelt nok.
    – Gjøre det lettere å spole frem og tilbake i direktesendinger. Skal være veldig treffsikker og ha en god porsjon flaks for å komme i nærheten av der du stoppet sist.
    – Markere hvor det er sangpauser, sånn at man kan trykke akkurat der hvor sangen er over. Se på TV2-sumo hvordan de gjør det for å enklere se hva jeg mener.
    – Gjøre det slik at hele sendingen blir streamet slik at jeg slipper og måtte laste ned alt på nytt bare fordi jeg vil to minutter frem i sendingen eller at hele sendingen stopper opp hvis jeg skulle miste nettforbindelsen et par minutter.
    – Gjøre hele siden mer brukervennlig. Internettsiden deres til å se på TV er bra. Gjør noe lignende.

    Svar på denne kommentaren

  44. Jeg bruker nettradioen i bilen. Om jeg kommer til en sone der det ikke er dekning over noen minutter, får jeg beskjed om at du ikke har internettdekning. Dette resulterer i at nettradioen ikke starter opp automatisk når det blir dekning. Dette er irriterende og trafikkfarlig.

    Når det velges et program/kanal, må man deretter trykke på «Play». Dette fører til at man må ta øynene fra veien, og det syntes jeg er helt unødvendig. Trykker man på P3, så skal P3 begynne og spille!

    Når man kjører bil og beveger seg ut og inn av soner, burde radioen buffre det den kan for avspilling der det ikke er dekning. Og når den stopper (pga buffer er tømt), bør radioen fortsette der den slapp når dekning oppnås igjen.

    Svar på denne kommentaren

    • Ja støtter dette. Gjerne en bilmodus med store knapper også. Ha bilkjøreren i fokus! Podcast funksjon el.lign hadde også vært fint!

  45. Vil bare at streaminga virker! Hele tiden! Uten at jeg trenger å tweake på noen instillinger i min nettleser eller noe som helst.

    I den nåværende appen har streaminga en tendens til å falle ut med ujevne mellomrom. Vil gjerne slippe å høre at det er jeg som gjør noe galt. Gjør det enkelt, og få det til å virke.

    Svar på denne kommentaren

  46. Se til BBC sin radio app. Enkelt og elegant designet. Få på plass offline avlytting av tidligere spilte programmer og spillelister. Vil heller lytte til programmer i en dedikert NRK app enn i Apple sin podcast app.

    Svar på denne kommentaren

  47. Hadde vært kjekt å ha muligheten til å streame radio til høyttaler på telefonen og/eller til eksternhøyttaler via bluetooth. Sistnevnte er en funksjonalitet som alltid mangler i slike apper.

    Svar på denne kommentaren

  48. Hei,

    Hva med an radio app som også støtter AppleTV (eller eventuelt integrere radioprogrammer i TV-appen deres). Jeg bruker primært AppleTV til nyheter og savner å også kunne høre på radio.

    Mvh. Arild

    Svar på denne kommentaren

  49. Jeg hører stort sett bare på NRK i bilen, men appen NRK har hatt til nå er ubrukelig på en iPhone. Den nye appen må kun ha en stor og tydelig knapp (ikon) for hver kanal, intet annet, slik at man kan skifte kanal mens man kjører.

    En annen sak er at appen NRK har hatt hittil har vært forferdelig ustabil i kombinasjon med VPN. Den hopper ut hele tiden. Dette må også fikses på.

    Svar på denne kommentaren

  50. Jeg ønsker meg en norsk «DAB+ app», der man kan få inn de samme kanaler som man får på en DAB+ radio, både fra NRK og andre.

    Vi har da ikke egne FM eller DAB+ radioer for hver eneste radio stasjon, hvorfor må vi da knote med alle disse forskjellige appene?

    Svar på denne kommentaren

  51. Lag et åpent Radio API!
    Ingen app vil kunne bli bedre enn det totale tilfang av NRK-radio apper som blir resultatet av et åpent API.

    NRK kan stille betingelser for bruken av API’et slik at det passer kanalens profil og hensikt. Et åpent API vil dessuten være i beste allmenkringastings-ånd og vil best kunne forsvare NRK’s lisensinnkrevingsrett.

    Bortsett fra det, kunne jeg tenke meg klokkeradiofunksjoner ≈:-)

    Svar på denne kommentaren

  52. Ønskar meg ein app som IKKJE stoppar når eg lyttar til radio! (nyttar andorid på samsung s4 – har og vore eit problem med tidlegare android telefonar) – eg får ofte hørt opp mot 10 min – så låser appen seg og restarting og knoting må til før ein eventuelt kan høyre vidare – eg hadde hørt mykje meir på radio om dette ikkje hadde vore eit problem (der eg bur no er nettradio einaste alternativ(joda- har vel noko dab dekning, men ikkje dabradio foreløpig), og med gamal pc er det telefon eller nettbrett eg nyttar til å streame musikk til høgtalarane mine.
    Funksjonar som andre avspelingsappar har som tildømes – å pause når ein får inn eit anrop, når alarmen slår seg på o.l og deretter slå seg på att etterpå! det hadde gjort seg!

    Er det fortsatt mogelegheit til å laste ned og lytte til podcast via appen – veit eg har forsøkt hørespel via appen nokre gongar, men det får den til å låse seg mykje raskare en vanleg (kanskje var det ikkje meininga – men då bør det heller ikkje ligge tilgjengeleg)

    Og som eg såg lenger oppe her – klokkeradio! nyttar likevel telefonen som alarm – men det er jo så mykje kjekkare å vakne til

    Svar på denne kommentaren

    • Espen S Gåserud (svar til toffensko)

      Enig!

      Ellers takk til NRK for å være tidlig ute med støtte til CC på nett-TV. Bruker det masse. Nå fungerer det også fin-fint i nett-TV appen også. Savner å kunne streame radio på samme måte.

  53. Støtte for sømløs lytting mellom app og nettsted, og at «systemet» husker hva jeg har hørt på, og hvor langt jeg har hørt.
    Eksempel: jeg liker å høre på radioresepsjonen, men gjerne med musikk. Hører derfor via nett-appen deres der jeg kan velge episode. Men ofte stopper jeg midt i sendingen og må høre resten senere. Det hadde vært supert å kunne da åpne appen, og trykke «Resume» (eller «Gjenoppta» på norsk..), og at da systemet holdt oversikt over hvor langt jeg var kommet.

    Svar på denne kommentaren

  54. Bruker hovedsaklig android-app på nettbrett.

    1. Det er knotete å skifte kanal. Jeg ønsker som regel å høre på NRK Alltid Nyheter, og det er tungvint å velge den. Bruk mer plass på navigeringsknapper, og litt mindre på reklame for enkeltprogrammer, kanskje?

    2. Lyden stopper etter en stund. Det ser ut til at appen kjører videre (tiden ruller), men lyden er borte. Det tar alt fra 10 minutter til en time, og så må jeg restarte appen for å høre mer.

    3. Jeg hadde gjerne sett at den kanalen jeg lyttet til sist var lett tilgjengelig ved restart, så en eller annen «history» hadde vært kjekt.

    Svar på denne kommentaren

  55. Ha med en klokkeradio funksjon slik det er på P4 klokkeradia app.
    Få inn litt mer driftsstabilitet. Når jeg bruker applikasjonen som er i dag på min telefon (android) over ett par timer så kan avspilling slutte 2-3 ganger selv om forbindelse og nett er bra.

    Svar på denne kommentaren

  56. Hei!
    Hva med appen nrkRadio 2.0 ?
    Jeg har lyst til å chatte med radiovertene på P3!
    Laste opp mine dyrebilder til ut_i_naturen_redaksjonen
    Stemme frem neste låt jeg vil høre.
    Laste opp bilder med geo- data om veimeldinger om uhell og kø.
    Få varsel og bilde /videoom fra andre som har kjørt den strekningen jeg har kjørt.
    Enkelt spille inn og sende inn lydklipp om bursdagsinvitasjoner eller andre «viktige» hendelser.
    Enkelt publisere en «rublikkannonse» om kulturelle hendelser.
    Alle i nærheten av hendelsen kan velge å bli varslet på «hva skjer» kalenderen om kultur og andre lokale arrangemanger.
    De som har vært tilstede kan laste opp bilder fra arrangemanget som pågår eller har vært.
    Man kan laste opp LiveStream lyd fra et arrangement slik at andre kan bli «teaset» til å komme seg på konserten.
    Her er det bare å la fantasien spinne videre. Håper ikke opptatereningen blir kun en endring om bitrate eller annen tekniske endringer. Håper dere ser at vi brukere savner en oppgradering til NrkApp 2.0 der dere integrerer brukeren til medvirkning til innhold.

    Svar på denne kommentaren

  57. Enig med mye av de andre kommentarene her – men så ingen nevne lyd! Er det bare meg eller? når man fy for skam svitsjer mellom RadioPlay og Nrk, hvisker de jo bare på Nrk i forhold.. Mulig RadioPlay må dempe seg?
    😉

    Gleder meg på ny forbedret app! ( Ja til enklere podcasts)

    Svar på denne kommentaren

  58. MULIGHET TIL Å SE HVILKE LÅTER: som til enhver tid blir spilt: har blitt spilt: kommer til å bli spilt; og alle låter som har blitt spilt eller kommer til å bli spilt gjennom hele pgr-et
    OG KUNNE VELGEZS 😀

    Svar på denne kommentaren

  59. Kjartan Michalsen (NRK)

    Takk for veldig mange gode innspill og kommentarer.

    Den nye appen er en komplett omskriving av det som er i dag. Det vil si at vi teknsik lager en helt ny app fra grunnen av, akkurat slik vi har gjort med appene for TV.

    Som mange av dere kommer med innspill, ser også vi at det aller viktigste er stabilitet. At det å lytte til radio blir som å lytte til nettopp radio. At den ikke henger. At den buffrer, starter igjen om den mister nett en kort periode, og at den faktisk stopper å spille når du snakker i telefonen.

    Så er det all ekstrafunksjonaliteten. Vi ønsker at folk skal ha glede av vårt store arkiv av tidligere sendte programmer, så det å tilgjengeliggjøre det på en god måte ser vi at er viktig. Også her er avspillingen alfa omega, slik at opplevelsen blir uavbrutt i størst mulig grad.

    Vi har også tenkt på noen interaktive muligheter. Det kommer kanskje ikke i første versjon, men både våre egne idéer og deres idéer blir tatt med i vurderingen og planene.

    (Jeg jobber som interaksjonsdesigner hos NRK, i teamet som har ansvar for nett-tv og radio)

    Svar på denne kommentaren

  60. Hei
    Ett problem jeg har med dagens app er hvis jeg mister dekning, evt går fra Wi-Fi til 4G, så har jeg ofte problemer med å komme tilbake igjen til Live-stream. Må ofte re-starte appen for å komme tilbake til live-stream.
    Det å gå fra stream som ligger minutter bak tilbake til live fungere også dårlig i dag, og jeg må restarte kanalen og noen ganger selve appen. Irriterende….

    Svar på denne kommentaren

  61. Anders Halvorsen

    Widget

    Jeg synes appen trenger tilhørende Widgets, slik at man raskt kan starte avspilling av innhold uten å gå via hele appen. Det kan nemlig bli mange trykk før man kommer til det innholdet man ønsker. Ett eksempel er at det bør være mulig å legge inn favorittkanalene sine i Widgeten for å kunne starte og stoppe avspilling fra skrivebordet med kun ett tastetrykk.

    Svar på denne kommentaren

  62. Marit Kjeksrud Amundsen

    Så flott 🙂 Gleder meg allerede til ny versjon.

    Jeg ønsker meg:
    *innsovning- og vekkerfunksjon
    *at innhold har mer fokus enn tidspunkt – on demand er viktig.
    * at jeg kan dukke videre i et tema jeg er interessert i. Kanskje mulig med LOD-arbeidet som foregår i NRK? «Salsa» = «Salsa-dansen» og ikke «Salsa-saus».
    * Appen pauser ved at telefonen ringer og at ørepluggene starter.
    * Appen spiller ikke av før et aktivt valg er tatt
    * «Trykk for siste nyhetssending her»-knapp
    * Mulighet til å lett finne igjen et klipp som jeg har hørt tidligere – og dele det videre
    * Favoritt-mulighet på deler av et radioprogram

    Svar på denne kommentaren

  63. Åsmund Steinsholm

    Det hadde vært strålende med et mer tilgjengelig arkiv med radioteaterets produksjoner. Kanskje kunne dette vært adskilt fra øvrig innhold? Det er jo tross alt litt ulikt en vanlig radiosendinger. En skikkelig satsing på radioteateret hadde vært fantastisk! Det hadde også vært utrolig praktisk om det hadde vært lettere å pause et hørespill, eller eventuelt sette et «bokmerke». Forresten lurer jeg litt på hvorfor så mye av dette innholdet ikke er tilgjengelig? Er det ikke NRK selv som produserer hørespillene?

    Svar på denne kommentaren

  64. Jakob Kalvig Skogan

    Windows Phone:
    Meir stabil, snillare mot batteriet, offlinestrømming og betre design. Dagens spelar ser ut som TV-spelaren, berre at den speler radio med stillbilde. Metro-design tilsvarande musikkappar og betre integrasjon mot musikkontrollane i OSet (dei som kjem opp når ein trykker på volumtastane) hadde vore flott. Per i dag går det berre an å spele/pause, ikkje spole med kontrollane. Spoletastar I TILLEGG TIL «slider» er også ønskeleg. Det er vanskeleg å treffe eksakt ved spoling i lange program når ein berre kan dra slidaren. Det same gjeld i og for seg TV, både på mobil/brett og PC.
    Song-/artistinfo, både med appen open og i OSet sin musikkontroll når appen speler i bakgrunn.

    Svar på denne kommentaren

  65. Disse tingene er viktigst for meg:

    * Huske hvor jeg var sist (hører ofte på samme kanal når jeg først er inne)
    * Store, fingervennlige hurtigknapper i GUI under avspilling. Tenk deg at bruker har tlf i holder i bil, og skal bruke GUI mens hen kjører bil. Eller går i en trapp, og vil bruke GUI mens hen går.
    * Hopping (skipping) fram/tilbake kan være konfigurerbare: 30 sekunder, 1 min, 5 min, 10 min og hopplengde justeres ved trykk-og-hold > kontekstmeny med alle valgene
    * Egen hurtigknapp som hopper tilbake til siste hele time (for å få med siste Dagsnytt eller tilsv.) — kan være synlig i GUI 10 sek etter oppstart av app, og siden skjult.
    * En fingervennlig spolefunksjon som har to inputmodus: (1) en lineær tidslinje, og (2) en progressiv spolefunksjon hvor finger langt ut spoler fort, og finger nær midten spoler sakte (detaljert). Begge modus tilgjengelig samtidig, eller valgbart.
    * Som også nevnt over her: viske ut skille mellom timeshift og arkivavspilling — i hvert fall for siste 7 dager (se TV-spilleren til PolskyTV). Trykk-og-hold på programmer for å komme inn i beskrivelse/arkiv.

    Generelt vil jeg si at mine tilbakemeldinger også gjelder for TV-appen: brukbarhetsbehovene er de samme enten man ser på TV eller hører på radio, og uansett om man ser via smarttelefon eller nettbrett. Airplay/Chromecast eller tilsvarende bør utnyttes slik at man kan spille av på sekundærflate mens man har alle muligheter og fleksibilitet på inndata/primærflate.

    Lykke til! 🙂

    Svar på denne kommentaren

  66. Stabilitet og oppkobling er viktigst. I dag er app på iPhone nesten ubrukelig, da det stopper ofte opp selv med bra 4G-dekning. Lang oppkoblingstid er også veldig irriterende. Flere minutter betyr at man går glipp av nyhetene, og det tar evighetere å starte sendinger i opptak.

    Svar på denne kommentaren

    • Jakob Kalvig Skogan (svar til Henning)

      App til WP8 finst for både radio og TV. Dei kan rett nok bli langt betre og eg reknar med NRK her har tenkt å oppgradere appane til alle platformar, ikkje berre iOS og Android. Når det gjeld Windowsnettbrett blir det neppe prioritert sidan bretta støtter Flash og dermed kan køyre den vanlege nettspelaren på radio/tv.nrk.no. Einig i at ein dedikert app hadde vore betre, og kanskje den kjem når brukermassen på Windowsbrett vert større.

  67. Har lastet ned flere versjoner av denne radiospilleren (for android), og alltid slettet dem samme dag, da de stoppet opp av seg selv, spolte på egen hånd og krasjet uavlatelig.

    I stedet for å bruke tid og energi på tilleggsfunksjoner og stilig brukergrensesnitt, mener jeg at dere burde fokusere på å lage en enkel og stabil spiller for mange plattformer. Jo færre funksjoner, jo færre ting som kan gå galt …

    Muligheten til å kunne livestreame NRK sine utmerkede radiosendinger, uten at appen bryter sammen, og uten av mobilregningen går i taket, ville være et gode for svært mange mennesker.

    Må få lov til å bruke anledningen til å takke for kvaliteten på mange av radiosendingene fra NRK, vi har flaks som bor i et land med et så bra radiotilbud!

    Svar på denne kommentaren

  68. Radiovekkerklokke!
    Mulig det er noen som har foreslått det allerede, jeg har ikke lest alle kommentarene, men jeg har vært på utkikk etter en app hvor man kan stille inn sånn at man vekkes av radioen. Da hadde jeg også husket å skru på radioen om morgenen:)

    Svar på denne kommentaren

  69. Ønsker en kvikkere app som man ikke trenger å trykke to ganger på ønsket kanal (dvs, gang nr to på «play») for at radioen skal komme igang. Dette er i alle fall gjeldende praksis for dagens app.

    Det hadde også vært fint om det ble tatt en ordentlig gjennomgang av hvilke lydkodeker som brukes, og så optimalisere dette med tanke på støtte på iphone/Android. Dette har mye å si for kvaliteten på lavere bitrater. Mp3 burde utelukkes helt.

    Svar på denne kommentaren

  70. Veldig bra tiltak!

    * Favorittlister, færrest mulig klikk for å komme i gang med lyttinga.

    * Rask og responsiv

    * Ønsker å komme tilbake til programmet jeg spilte siste når jeg starter appen, der jeg avsluttet, så jeg kan høre ferdig. Kanskje også med en snarvei i toppen av favorittlista?

    * Mulighet til å se gjennom andre program mens man hører på ett annet.

    * Mulighet for hurtig avspilling (2x, 4x), kanskje litt vanskelig på direktesending 🙂

    * Varsel når favorittprogrammet begynner.

    Svar på denne kommentaren

  71. Lettere finne fram til sendte program, selv om man ikke vet hva programmet heter, men bare vet når det ble sendt. OG: Slippe å trykke flere klikk for å komme inn på et program. Maks to klikk! Nå er det tre 😉 (Bagatell egentlig, men jeg som hører på P3morgen hver eneste dag syns det er et klikk for mye for å starte radioen. Burde vært et klikk for å komme på appen, så et klikk for å starte å spille!)

    Svar på denne kommentaren

  72. 1. Hva med push notifications på nøkkelord.
    Hvis det er ting man interesserer seg for som kan dukke opp i programmer og stasjoner man ikke vanligvis hører på.
    Hvis en f. eks er interessert i en spesifikk forfatter, hadde vært kult å få varsel om han skulle dukke opp som gjest, omtales eller lignende i programmer på tvers av alle kanaler.

    2. Lag din egen radiokanal
    Kan jeg sette opp min egen kanal, som har f. eks ekko fra p2, RadioResepsjonen fra p13, osv..
    Egentlig min egen kanal der jeg definerer hvilken stasjon/programmer som skal være gjeldende til enhver tid.

    Det hadde vært kult det 🙂

    Svar på denne kommentaren

  73. Arne Pihl Bordi

    Sømløs overgang mellom direkte -3timer og tidligere på dagen.
    Favorittprogram(programserier) eventuelt programtyper på forsiden, ikke masse programmer jeg ikke hører på.
    Vise på startsiden hva som skjer på «nabokanaler» uten å måtte bytte.
    Gjøre det lettere å dele spillested ved å kunne kopiere spillested via telefonens installerte apper (også clipboard) ikke bare predefinert twitter og Facebook.
    Merke program for offline-lytting slik som i Wimp/Sonos integrert i appen. (Podkast er jo så gammeldags).

    Lag gjerne app for Sonos også slik at man kan pause, spole tilbake og gå i arkivet på Sonos.
    Lag gjerne plug-in-apps sammen med Wimp og Spotify slik at man kan lytte til egen musikk, men få inn faste radioprogram man liker å høre på. F-eks. nyheter, ekstra nyhetsbulletiner,

    Svar på denne kommentaren

  74. Hele kommentaren min ble borte. Prøver igjen:
    Jeg ønsker at appen kan fortsette avspilling etter mottatt en telefonsamtale. Og at den ikke stopper når jeg tar bilde. I dag må jeg starte et nytt program, for så å starte det jeg opprinnelig hørte på og finne tilbake til der jeg var.
    Ellers er jeg veldig fornøyd med programmene, og hører mye på radio. Spesielt Ekko 🙂

    Mvh

    Svar på denne kommentaren

  75. Jeg bor i EU. Kan være lurt om programmer som ikke er tilgjengelig utenfor Norge ikke dukker opp i lista unntatt når jeg kommer på besøk til gamlelandet. (Egentlig burde nett-TV også fungere etter det prinsippet)

    Svar på denne kommentaren

  76. Dessuten kan det være lurt å lage full støtte for CarPlay i iOS-versjonen, da ikke bare biler, men også bilradioer for ettermontering, med CarPlay kommer for fullt i de neste årene.

    Fordelaktig for folk som vil streame NRK MP3 på deler av Hardangervidda der kun P1, P2 og 3G er tilgjengelig.

    En bryter for «lavere kvalitet» kan være lurt for talebaserte programmer som Dagsnytt og NRK Alltid Nyheter, slik noen andre har nevnt her, da å streame i mono i seg selv faktisk sparer båndbredde, og tale for øvrig ikke har behov for så høy bitrate.

    Svar på denne kommentaren

  77. Ny NRK Radio-app

    […] NRKbeta-lesarar har kanskje fått med seg at vi har bede om innspel til kva som er viktig i ein ny app, kva vi burde kalle bufferet og om nokon vil hjelpe til med å betateste. Tusen takk for alle gode […]

    Svar på denne kommentaren

  78. Henrik Sigmundstad

    Hei,

    jeg husker for en tid tilbake at dere etterlyste navn på «buffer» funksjon på radio app? Etter å ha ettermontert DAB radio i bilen seg jeg klart et behov da en ofte mister dekning mens man kjører rundt omkring f.eks tunneler, dype daler etc. Da dette kun skjer når man er ute å kjører er mitt forslag «Road mode». Ved å slå på Road mode for man da 10 – 15 sek buffing slik at radioen blir stabil mens man kjører. Og så rimer det 🙂

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.