nrk.no

NRK TV for Android: Betaperioden er over

Kategorier: Apps,Mobil,Nett-tv,Nettbrett,NRKTV & TV


For et halvt år siden publiserte vi en beta-utgave av vår nye TV app. Appen føltes produsjonsklar, men videoavspillingen fungerte ikke optimalt. Nå er vi kvitt de verste problemene og appen er moden for å ta over stafettpinnen til den gamle appen.

Hva er nytt?

Den gamle appen bestod prinsipielt av en nettleser-del og en videoavspiller. Nettleseren-delen åpnet tv.nrk.no, slik du også kan gjøre i en vanlig nettleser. Klikket du på et program ble det spilt av i videoavspilleren. Appens primære oppgave var å få til videoavspilling på en plattform der dette er notorisk vanskelig. I den nye appen er i tillegg utseende, navigasjon, opplevelse og funksjoner designet fra grunnen opp med hensyn på plattformen. Her er noen eksempler:

 • Alt flyter kjappere og er mer responsivt.
 • Skjermstørrelsen utnyttes optimalt uansett hvilket sære formfaktor telefonen eller nettbrettet ditt har. Det er også mulig å se TV på veldig liten skjerm (Endelig NRK TV på smartklokker).
 • Du får undertekster på programmer.
 • Programmene fortsetter der du slapp forrige gang
 • Du får en egen side med oversikt over programmer du har startet på og programmer du har favorittmerket.
 • Har du en Chromecast eller Nexus Player kan du caste bildet over på stor skjerm.

Vi håper oppdateringen faller i smak.

Hva skjer med den gamle appen?

I dag har vi to apper ute i Google Play. Den gamle og den nye (beta). Vår nye app mister beta-merkingen, mens den gamle forsvinner fra app-butikken. Dersom du har den gamle appen installert, vil du få en oppdatering som hjelper deg med å installere den nye.Oppdatering til gammel app

What’s next?

Det har vært en lang beta-periode. Vi har fått flere hundre tilbakemeldinger gjennom foruminnlegg, e-post og artikkelkommentarer. Disse innspillene har hjulpet oss med feilretting og videreutvikling av appen. Undertekster, favorittmerking, A til Å liste, 30-sekunders spoleknapp og chromecast er på plass. Ny funksjonalitet er på vei. 

Personalisering med innlogging

Vi jobber med personalisering på tvers av platformene. Når dette er på plass, skal du kunne opprette en konto for å lagre favoritter og programhistorikk. Dette vil da synkroniseres ut på alle dine dingser. Ser du halve Dagsrevyen på bussen, kan du fortsette der du slapp på PC-en din hjemme.

Innlogging kommer først og fremst på web og i mobil-appene (iOS og Android).

Chromecast for Direkte-TV

Det har kommet mange ønsker om ny funksjonalitet. Et av de største er å se Direkte-TV på chromecast. Dette er noe vi har forsøkt å få til lenge, men vi har hatt en del tekniske utfordringer. Disse har vi nå løst, og vi kommer til å jobbe med implementeringen utover våren.

Nye Android-dingser

Screen Shot 2015-02-18 at 15.48.50

I løpet av det siste året, har Google kommet med to nye platformer. «Android Wear» for smartklokker og «Android TV» for TV-en din. Dette har kanskje ikke blitt kjempestort i Norge enda, men vi har allikevel en viss støtte for disse i appen. Har du en smartklokke, som Moto 360 eller Samsung Gear, har du muligheten til å fjernstyre chromecast. Du kan se hva som spilles av, pause programmet og styre volumet.

Er du en av de som har skaffet seg Nexus Player eller en ny TV med innebygd Android TV, kan du å bruke appen til å spille av programmer på TV-en.

Med Android TV har man også mulighet til lage en egen app med TV-tilpasset grensesnitt. Dette har vi ingen konkrete planer om å utvikle enda, men det er noe vi kontinuerlig kommer til å vurdere utover året.

Se hvordan appen kommuniserer med Nexus Player og Moto 360:

Hva skjer med betagruppen?

Betagruppen kommer til å fortsette. Vi nærmer oss 2000 medlemmer og ser på forumet som en god måte å ha direkte kontakt med brukerne våre. Medlemmer av betagruppen vil få de nyeste oppdateringene og kan være med å forme produktet. Slik blir du betatester.

78 kommentarer

  • Kommer vel an på hva som blir gjort med lisensen.

   Nåværende regjering satte den for eksempel ikke opp så mye som NRK ba om, og de fleste unge gremmes å måtte betale den fordi dem skaffer seg TV.

   Tror dem i tyskland gikk over til en «husstand-lisens», med andre ord at hver husstand betaler en gitt sum for å holde tilbudet gående uansett om dem har TV eller ikke.

  • Kjetil Kilhavn (svar til digi_owl)

   Vi må snarest mulig komme vekk fra en lisensordning til en skatt eller avgiftsordning. Det er helt dust at man i dag kan få tilgang til alt NRK sender uten å betale lisens hvis man bare aksesserer det via en datamaskin. Løsningen på den utfordringen er *ikke* å lisensbelegge datamaskiner, men å finansiere NRK via en annen ordning.
   Samtidig bør det nedlegges forbud mot at NRK bruker mer enn en viss andel (og den bør være svært lav) av lisenspengene på å kjøpe TV-rettigheter til arrangementer.

  • Jeg minnes det påstått at dagens lisensordning gjør det lettere for NRK å være politisk uavhengig.

   Ja, det er stortinget som bestemmer lisenssummen via statsbudsjettet. Men det er NRK som står for innkreving og forvalting. Om vi skal snakke om en avgift eller skatt så kan dette fort falle under finansdepartementet, og da må NRK gå med lua i hånden og be om godkjenning før dem kan lage sendinger.

 1. Når kan vi forvente at NRK nett-TV vil fungere i Androids nettlesere? Det har gått mange år, nå. Er ikke interessert i å åpne en egen app når jeg bare skal se et lite klipp øverst i en artikkel på nrk.no.

  Det burde ikke være noe teknologisk uoverkommelig hinder å få video til å spille av i nettleserene. Det fungerer fint på mange andre nettsteder.

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Kristian Z)

   Vi anbefaler å laste ned appen og la den spille av video når du trykker play på tv.nrk.no eller nrk.no.

   Det vil fungere for flere enn alternativet som er «Link til avspilling med HLS» eller «HTML5-avspiller med HLS». Dissen innstillingene kan du selv sette her: tv.nrk.no/innstillinger

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Kristian Z)

   Hei Kristian,

   Vi jobber med avspillerteknologien vår på web. Dagens utfordringer med Android er fordi det var ulik støtte av strømmet video på tidlige versjoner av Android. Nyere versjoner av Android har bedre støtte, og når vi nå videreutvikler spillerteknologien vår, vil dette komme tilgode også for alle (oss) Androidbrukere der ute.

  • Bjørn Andreassen (svar til Joakim Eriksen)

   NRK bryr seg lite om Microsoft-brukere så du må nok vente lenge til det kommer noen oppdatering til Windows Phone eller egen app for Windows!

  • Joakim Eriksen (svar til Bjørn Andreassen)

   Ja, de bryr seg allefall lite nok til at de svarte på alle andres spørsmål (om Android og IOS), men ikke på mitt. NRK er tydeligvis ikke bredde når det gjelder alt. Windows 10 vil gi en oppsving for MS, og antall brukere vil garantert øke. Men kanskje det er nettopp i påvente av EN plattform at det utsettes?

  • John Korsnes (svar til Joakim Eriksen)

   Heisann Joakim og Bjørn!

   Ja, det er mye spennende som skjer med Microsoft og kryss-plattform for tiden! Vi følger spent med på Windows 10, og hvordan det løpet utbedrer seg – bl.a. m.t.p. Universal Apps for enklere utviklingsløp på tvers av plattformer – deriblant XBOX, telefoner og tablets. Microsoft har jo tilogmed gått ut med at de skal få til en versjon av 10 som kan fungere på Raspberry Pi 2, så det kan bli virkelig spennende! dev.windows.com/en-us/featured/raspberrypi2support

   Hvilke plattformer vi skal være på er en løpende vurdering vi gjør internt og det er en hel del faktorer som spiller inn. bl.a. hva vi har kapasitet til å vedlikeholde, antall brukere på plattformen, m.m. Forstår absolutt frustrasjonen «hvorfor kan dere ikke støtte min plattform, når dere støtter plattform y», men for øyeblikket kan vi dog ikke love noe annet enn at vi følger med og gjør jevnlige vurderinger.

   /John, utvikler i NRK.

  • Lars Sture (svar til John Korsnes)

   Virker som om dere sitter med en kodebase for hver platform, noe som selvsagt er veldig dyrt. Er det noe grunn til at dere ikke bruker f.eks Xamarin, slik at dere kunne kunne ha gjennbrukt veldig mye kode på tvers av platformene og dermed også enkelt kunne laget noe for WP og Windows App.

  • John Korsnes (NRK) (svar til Lars Sture)

   Hei Lars!

   Ja, Xamarin, PhoneGap, Appcelerator – det finnes mange alternativer som lar deg dele kodebase, både hybrid og native. Har fulgt Xamarin siden MonoTouch, og der har det også vært en bra utvikling, spesielt etter at de skilte seg ut fra Novell og fikk samarbeidet med Microsoft på plass.

   Slike rammeverktøy kan være hensiktsmessig dersom man har mye kode å vedlikeholde som er nyttig å DRY’e opp. I tidligere versjoner av Xamarin da jeg testet det sist var det dessverre flere begrensninger enn fordeler, f.eks. at man uansett må skrive GUI-koden spesifikk pr plattform. Det har de jobbet en del med og har fått på plass Xamarin Forms, bl.a.

   Skal la våre app-utviklere utdype litt hva de tenker om slike rammeverk, dog.

  • Thomas Pettersen (NRK) (svar til John Korsnes)

   Kryssplattformutvikling er flott for mange formål, men i vårt case ville det vært for stor risiko og en mulig fiasko å gå for dette. Det var et mål om å gå native og få en native brukeropplevelse i appen, slik at phonegap eller andre web/hybrid-baserte rammeverk var utelukket. Brukeropplevelsen og det å være tro mot plattformdesign er vesentlig, slik at man ville måttet bygge store deler av kodebasen individuelt uansett. Appene inneholder også mye spesialtilpasset brukergrensesnitt og lite logikk egentlig. Da ville man ikke fått så mye gjenbrukspotensiale uansett.

   Vi har også vidt forskjellige behov når det kommer til implementasjoner på plattformene, og i Android har vi flere store tredjepartsbiblioteker, både native og javaLibs, som må bindes opp. Videoavspilling er spesielt viktig her. Disse bibliotekene har i tillegg vært under konstant utvikling mens vi har jobbet. Det ville vært noe uansvarlig å satse på et rammeverk som Xamarin som skal forsøke å binde opp disse bibliotekene. Det er ikke ukjent med en del kluss på disse bindeoperasjonene. Skulle vi langt uti prosjektet støtt på et stort problem med rammeverket, ville det forsinket oss kraftig og potensielt ført til en omskriving av appen.

   Jeg er også personlig noe skeptisk til å låse opp viktige apper for NRK i et altomfattende rammeverk, om det er Phongap, Appcelerator, Titanium, Worklight eller Xamarin. For Xamarin sin del må man sitte på kompetanse om Xamarin-varianter av både iOS, Android og WinPhone, i tillegg til Xamarin-rammeverket i seg selv. Man gjør seg også avhengig av en tredjepart som må holde tritt med de ulike aktørene i markedet hver gang det kommer noe nytt. Hva om man plutselig en dag ser at rammeverket dør/blir deprecated? Eller hva om Apple plutselig bestemmer seg for at man må skrive koden i Swift? Da vil det ikke bare være en liten del av én som kan erstattes…

   Når dette er sagt, så syns jeg spesielt Xamarin viser veldig lovende takter og er backet av enorme aktører som lover godt for fremtidsutsikten. Det er helt klart mange fordeler med å gå for kryssplattform om man har de rette prosjektene, og man skal ikke se bort fra at dette kommer også her i en eller annen sammenheng. Vi vurderer fortløpende passende teknologi til hvert prosjekt, og bruker det vi har mest tro på og som gir mest kvalitet for den innsatsen / tidsbruken vi legger ned.

  • Kjetil Kilhavn (svar til John Korsnes)

   En god start ville være å la også vi som har AOSP (altså Android uten Google Play) – enten det er et nettbrett fra f.eks. Amazon eller en telefon fra f.eks. Jolla – få tilgang til den løsningen som er laget for Android. Det bør være langt mer overkommelig enn å lage en applikasjon til en helt ny plattform, enten den plattformen er Windows eller SailfishOS eller Ubuntu eller Firefox OS, og samtidig vil det trolig dekke langt flere brukere.

  • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Håkon K. Olafsen)

   For tiden har vi ingen ekstern beta-gruppe for iOS. Når vi eventuelt oppretter dette vil du antakelig lese om det først her på NRKbeta.

 2. Jarle Hammen Knudsen

  Hva med radioappen? Vil den bli forbedret snart? For eksempel så den husker hvilke programmer du holder på med og hvor langt du har kommet, og med offline-lagring så du kan høre på steder uten dekning.

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Jarle Hammen Knudsen)

   Ja, radioappen er godt på vei.
   Den er veldig alfa akkurat nå, men ila våren vil en beta for både Android og iOS bli tilgjenglig. Den er faktisk så god at jeg bruker den i det daglige, men vi har endel GUI-jobb igjen før den er presentabel.

  • Jarle Hammen Knudsen (svar til Kjartan Michalsen)

   Er det noen sjanse for at det blir offline-lagring ala Spotify og Gimp (kryptert), både for radio og TV? Slik det er i dag er det lange strekninger uten dekning på Sørlandsbanen eller på flyet, for eksempel.

 3. Har ikke dere planer om å la oss velge bildekvalitet selv på mobil? Nå er det «lav» som neppe kan være over 400 kbit og «automatisk» som over 4G passer bedre på 50″ enn 5″.. Ikke rart Telenor satte ny rekord på sprinten, brukte selv over 1 GB for å se finalene..

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Ole m)

   Det har vi. Vi har tenkt å implementere flere valg slik at du kan styre bildekvaliteten selv.. Kommer i en oppdatering.

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til K.A.Anderssen)

   Vi beklager at det ikke fungerer for deg.
   Det hjelper om du forteller oss hvilken device du har og hva det er som ikke fungerer.

  • Jon Skarnes (svar til Thomas Aaeng)

   Jeg opplever kanskje det samme. Bruker Opera nettleser på Android (xperia z3c). Har kjørt betaversjon av NRK TV appen en stund, og Play butikk sier den er nylig oppdatert. Når jeg trykker på pila i bilde for avspilling av video, kommer jeg til sida som sier at jeg må installere appen. Når jeg trykker på linken, starter Play butikk og sier den er installert. Forsøkt å reinstallere appen, men det hjelper ikke. Hvis jeg starter appen direkte, fungerer avspilling.

  • Hei. Du er ikke alene om å oppleve dette. Slik det er nå så fungere det ikke som det skal ved bruk av opera. Android 4.4.2. ……

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Jon Foss)

   En liten oppdatering på denne:
   Vi har pushet ut en oppdatering som fikser problemet med å åpne video fra Opera og Firefox. Versjon 1.0.3.

 4. Jeg har ofte problemer med å spille av klipp fra m.nrk.no med den nye app-en, særlig direktesendinger (f.eks når sjakk bare har vært tilgjengelig på nrk.no). Fungerer mye mer stabilt med den gamle app-en, så jeg beholder den til det inntil videre. Ellers er den nye bedre på alle områder.

  Bruker en Sony Xperia Z3.

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Bjørn)

   Takk for tilbakemeldingen. Vi har fått flere henvendelser angåend dette. Vi kommer til å undersøke det nærmerer.

 5. Etter at beta ble den nye standard appen så vil ikke Opera nettleser laste appen når en vil spille av innhold på nrk.no. En blir bare sendt til nrk sin side med link til hvor appen lastes ned. Dette selv om det allerede er gjort. Har testet dette på flere av mine androidenheter. Mulig dette må fikses av Opera, og jeg har sendt de en melding om problemet, men det kan vel dere også gjøre?

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til pelle)

   En liten oppdatering på denne:
   Vi har pushet ut en oppdatering som fikser problemet med å åpne video fra Opera og Firefox. Versjon 1.0.3.

  • Aaaaaaaaaaah!!! Det var digg! Har irritert meg noe så inn i granskauen. Nå funker det fjell hos meg. Tusen takk for den raske responsen med påfølgende løsning av problemet. …

 6. Chromecast ved direktesending er altså noe som kommer ila våren? Fungerer ikke ennå.

  Andre bugs ved casting:
  – Hvis man caster og samtidig bruker en annen app, som YouTube, styrer volumtastene kun nrk-casten og ikke den andre appen. Man kan dermed ikke endre volumet på telefonen uten å gå inn på innstillinger.
  – Når man setter låseskjermen på blir programmet tekstet når man låser telefonen opp igjen.
  – Av og til kommer tekstingen i usynk når man pauser programmet.

  Ønsker:
  – Automatisk avspilling av neste episode eller spilleliste.
  – Mulighet for å velge region. Ikke interessert i Østlandssendingen…
  – Inntil direktecasting fungerer: at programmer konsekvent legges ut som «opptak» når tv-sendingen begynner. Nå virker det litt tilfeldig når programmer blir gjort tilgjengelig. Sist nå med Nytt på nytt, som dukket opp etter Skavlan.

  Nexus 5, Lolipop

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Is)

   Stemmer. Det kommer i løpet av våren.

   Takk for godt detaljerte bugs. Vi er klar over disse feilene. Feilrettinger kommer. Ønskene er notert.

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Vegard)

   Det er nok fordi dette er en app tilpasset touch og ikke en TV app… Hvis vi skal lage en TV-tilpasset app så blir det antageligvis for Android TV.

  • Se artikkel nrk.no/informasjon/se-nrk-der-du-vil-1.11920509 med teksten

   «På Samsung tever er NRK-appene allerede tilgjengelige, mens de for LG-, Philips-, Panasonic- og Sony-apparater vil være på plass i løpet av september 2014»

   Jeg finner ikke NRK sin app på min nye Philips TV. Er det feil i artikkelen deres hvor det står at en slik app skal være tilgjengelig i løpet av september 2014 eller er det ikke laget noen Philips smart TV app for NRK? Jeg krysser fingrene for at det snart kommer en slik app, for det var noe av grunnen til at jeg kjøpte den tven 🙂

   Mvh.
   Rune

 7. Fungerer Chromecast eller ikke, det funka jo på Beta appen. Iflg artikkelen så får man inntrykk av at det funker, men jeg finner ingen knapp for det i appen. Har prøvd både på telefon og nettbrett. Funker greit fra Chrome nettleser.

  Svar på denne kommentaren

 8. Det er ikke noe som heter «personalisering» på norsk. Det er en «norskifisering» av et engelsk ord og fungerer derfor fremmedgjørende. Bruk «personliggjøring» eller «individuell tilpasning».

  Svar på denne kommentaren

 9. Har dere noe planer om en app versjon for Nexus Player? Har akkurat fått en slik en i hus og den lover godt, bare app utviklere rundt omkring får opp øynene for mulighetene som ligger i denne plattformen. Det funker å caste fra tlf eller nettbrett men det hadde vært knall med egen app så en kunne fått hele appen i storskjerm.
  Jeg venter på noe kabler akkurat nå men vil prøve å sideloade appen deres inn på playeren, vet dere om dette vil funke eller er det dødfødt å prøve?

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Ivar Rakke)

   Fra artikkel:
   «Med Android TV har man også mulighet til lage en egen app med TV-tilpasset grensesnitt. Dette har vi ingen konkrete planer om å utvikle enda, men det er noe vi kontinuerlig kommer til å vurdere utover året.»

   Det er bare å prøve. Vi har lagt ned noe arbeid i å støtte D-pad, så det skal være mulig med basic navigering uten touch.

  • Ivar Rakke (svar til Thomas Aaeng)

   Fikk installert appen på Nexus Player, men bruken er litt så som så. En kan velge videoer men fokus og navigering er ikke helt bra, en får ikke brukt menyen på venstre side og søket fungerer bare delvis. Når en først får valgt et klipp så fungerer selve avspillingen bra. Ville bare melde fra om forsøket

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Ivar Rakke)

   Interessant.. Det blir nok et helt nytt grensesnitt om vi skal satse på en TV app.
   Takk for oppdateringen. 🙂

  • Ivar Rakke (svar til Thomas Aaeng)

   Nå er ikke jeg noen app utvikler men kg seg tror ikke det skal så mye til å tilpasse appen til NP. Eller kanskje det kreves en helt egen app?

 10. Jon-Andre Johansen

  Har ikke NRK betenkeligheter i forhold til bruk av lisenspengene vi betaler? Synes tilbudet til NRK i det siste har blitt ALT for godt. Et utall radiokanaler, siste P13 som kun er tilgjengelig på DAB og nett er dette nødvendig?

  HBO, som lever av betalende abonnenter på sin strømmetjeneste har enda ikke prestert å få til en app til f.eks playstation og LG tv. Hvem er det som har dette på plass allerede? Jo NRK.

  Og nå har dere kommet dere på android også i tillegg til ios og det som er nevnt over.

  Det er jo helt håpløst å bruke penger på å få folk til å kunne se på NRK i medier som bidrar til at lisensbetaling kan unngås. Jeg kan plombere TV’en min i morgen, men likevel se NRK i app.

  Nå har det gått for langt.

  Svar på denne kommentaren

  • Jarle Hammen Knudsen (svar til Jon-Andre Johansen)

   Det er jo helt håpløst å bruke penger på å få folk til å kunne se på NRK i medier som bidrar til at lisensbetaling kan unngås. Jeg kan plombere TV’en min i morgen, men likevel se NRK i app.

   Å bruke masse penger på å administrere et tilgangssytem for lisensbetalere er ihvertfall misbruk av lisenspengene.

   Et mye bedre system er å gjøre kringkastingsavgiften til en egen post på likningen. Det blir mye mer sosialt rettferdig. Slik det er i dag betaler en husstand med én inntekt dobbelt så mye pr. hode som i en husstand med to inntekter.

   Det er Stortinget som fastsetter kringkastingsavgiften i dag, så å gjøre det på denne måten fører ikke til at NRK blir mindre uavhengig.

 11. Interessant og nødvendig at NRK klarer å få til multiplattformløsninger.
  Men jeg har vært skuffet over at all funksjonaliteten som ligger i Canal Digital sine PVR og T-We-muligheter ikke har vært tilgjengelig eller brukelig med NRK.
  Muligens en eller annen form for «beskyttelse» av eget materiale som ligger til grunn.

  Svar på denne kommentaren

 12. Flott at undertekst på norske programmer er på plass. Sjekket litt på dette og ser at nyheter ikke er med undertekst. Setter pris på at disse programmene også tekstes på lik måte som de andre programmene. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 13. Som nordmann på lengre utenlandsopphold hadde det vært strålende om det var mulig å filtrere vekk programmer som ikke er tilgjengelig i utlandet. Jeg kan til en viss grad forstå det om det ikke er ønskelig, men det ville vært svært praktisk for en stakkar som meg selv 🙂

  Svar på denne kommentaren

 14. Hei

  Den nye NRK-TV app’n fungerer glimrende på Android versjon 4.4.4. Det eneste problemet er at det går 12-15sek før bildet blir bra (bufrer?). Liker spesielt «Mitt innhold», hvor mine favoritter legges. Hadde det vært mulig å få denne muligheten på web-TV (PC) også? Ønsker meg også muligheten for å opprette en profil hvor mine valg lagres slik at de kan sync’e mellom enheter (telefon – tablet – PC), samt en oversikt over programmer jeg har sett.

  Mvh Thomas

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Halvorsen (svar til Thomas H)

   Takk for godord!

   Vi bruker noe som heter adaptiv bitrate på videostrømmene, dvs. at kvaliteten tilpasser seg båndbredden. Dessverre velger avspilleren å starte på relativt lav kvalitet, måler båndbredden og deretter justere opp kvaliteten. Oftest fører det til 10 sekunder med grumsete bilde. Vi tester å starte med høyere bitrate i utvikling nå, fungerer det greit kommer det i en nær fremtidig oppdatering.

   Det kommer synk etterhvert.

   Thomas H / Mobilteamet

  • Thomas Aaeng (NRK) (svar til Endre)

   Hei Endre!
   Du vil ikke få denne Android-appen på TVen din, men det jobbes med en SmartTV-app for Philips. Kontakt NRK publikumsservice for mere info.

 15. Hei – har nettop gått til anskaffelse av en Chromecast Audio. Lytter til NRK Radio via TuneIn på iOS som er har Chromecast støtte. Ser her at dere også støtter Chromecast i trappen, men bare på Android?

  TuneIn har mange begrensninger i forhold til NRKs egen radioapp. Planer om å bygge inn Chromecast støtte på radioappen på iOS også? Nå som dere har knekt koden allerede?

  Det ville gjøre livet for en stakkars nordmann i eksil i Danmark så mye bedre!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.