nrk.no

Våre beste julegavetips

Kategorier: Gadgets & Idag prater vi om


Det nærmer seg julaften med stormskritt. Vi har samlet litt gave-inspirasjon.

Vi har skrevet om ganske mye forskjellig i år, og dette er et forsøk på å trekke ut det som kan overføres til julegaver. Vi har lagt til noen ekstra godbiter, og håper alle kan gi deg noen gode ideer om du står fast i julehandlingen – eller ikke har startet helt enda.

Ekstern strømkilde
ChargeLight_Airport_5
Vi har tidligere forsøkt å finne løsninger til hvordan man får ekstra strøm til mobilen og fått gode innspill på andre løsninger. Med lav batteritid på alle dingsene vi har med oss til daglig, kan en ekstern strømkilde være den ultimate julegave. Det finnes mange ulike varianter på nett, og vi liker den helt ferske Chargelight og PowerTank. Andre levrandører gir deg også kraftpakker som kan holde liv i datamaskinen din, og med en sånn vil du høyst sannsynlig kunne holde en telefon i live i ukesvis. Vår erfaring etter å ha testet mange slike eksterne strømpakker er at de billige ikke leverer godt nok for varig bruk. Derfor kan det være lurt å kjøpe noe av god kvalitet. En eller annen variant fås nok hos din lokale elektro-forhandler.

Kindle
Kindle Paperwhite 3G
Kindle er evig grønn og da kan man også gi elektriske bøker resten av livet. Det er ekstra gøy at forlag her til lands også gjør det lettere å kunne lese bøker digitalt. Det finnes etter hvert mange versjoner, men Kindle Paperwhite 3G er en favoritt, men kan være vanskelig å få tak i før jul. Du må velge «internasjonal» for å få utgaven som kan sendes til Norge. Det kan også være lurt å tenke over om du vil ha den «Without Special Offers» – da slipper du reklame når du skal bruke enheten.

Språkkurs
Mango

En fin, men litt krevende, gave, er er språkkurs fra Mango. Hva med å lære seg spansk mens man går til jobben?

En drone
DJI Phantom

Kjenner du noen som har lyst å fly drone, men ikke har tid til å bygge en selv? DJI har en lekker løsning som fungerer rett ut av boksen. De har nylig oppdatert sin Phantom, til Phantom 2 vision.

Noe billig ræl fra Kina
IMG_0363

Vi har vært på shopping i østens nettbutikker før, og de har flust av potensielle gaver. Husk at med den vanlige frakten kommer nok ikke pakkene fram til jul, men om du velger ekspress-alternativet kan de nok kunne ligge under treet om et par uker.

Gavekort på apps eller annen programvare

De fleste kan finne mer spennende programvare å putte inn på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen sin – du kan kanskje hjelpe litt på vei? Vi har tidligere skrevet om Apps: Våre topp tre i fem kategorier og våre favoritter blant mobile sommer-apper som du kan glede deg til den kommende årstiden med.

Din forrige mobiltelefon
IMG_0363

Har du en mobiltelefon liggende er kanskje julen et godt tidspunkt å gi den videre? Vår redaktør gjorde dette for litt siden, og guider deg her gjennom prosessen: Mobil til barn. Hva bør du velge?

Les også saken: Instagram – Når popularitet kan telles.

Actionkamera
GoPro

Det finnes etter hvert mange på markedet, fra svært mange produsenter. Vi har testet tidligere GoPro 3 og Sony HDR-AS15 mot hverandre, og har skrevet litt om et av de siste fra Garmin.

LeapMotion

Vi har ikke helt blitt fortrolige med sensoren du kan koble til maskinen, for å kvitte deg med tastaturet. Vi klarte å styre en drone med den og er derfor spent på hva framtiden har å bringe for enheten. Kanskje noen som får den i julegave kan revolusjonere bruken av den? Les vår omtale: Leap Motion – Jedimaskinen ingen vil ha. Fås hos Leap Motion.

Lag din egen font
Om du trodde Comic Sans var ille, bare vent til du har din egen handlettering-font :) Ved hjelp av gode gamle internett kan du lage en font av din egen handskrift. Gratis og greier. Eneste svakhet: Du trenger litt mer under-panseret-skills enn meg om du vil ha noen æøå'er som glir naturlig sammen med resten... Det som skal til, er a laste ned en mal som du fyller ut med sort tusj, deretter scanner du denne og laster opp. Sekunder senere kan du laste ned din egen font i ttf eller otf. Smooth? :D

Å lage en font er jo helt gratis, og kan kanskje lokke comic-sans-brukerne over på bedre andre tanker?

Lego-motor

"Lego Power Functions Motor Set"
«Lego Power Functions Motor Set»

Du (eller den du skal gi en gave til) har sikkert noen gamle lego-klosser liggende? Blås nytt liv i dem med en ny motor. Kanskje de kan brukes sammen med noen av de andre dingsene dine? Fås antakelig hos de fleste Lego-forhandlere, og hos Lego selv.

Multitool til smarttelefonen

Sett noe mindre og smartere på en stund? Denne kan være praktisk for de med iPhone 5 og oppover. Opprinnelig et Kickstarter-prosjekt, fås nå hos Xizix.

Nå vil vi gjerne høre hva ditt beste julegavetips i år er!

10 kommentarer

  1. Mitt «problem» er at eg verkeleg ikkje har lyst på nokon ting, og det frustrerer familien (og meg, som må gå rundt og pønske ut ting eg nesten kunne tenkt meg).

    Eg skylder på internett. Viss eg har lyst på musikk, bøker, spel, etc. så er jo alt der. Og eg har alltid bestilt det eg vil ha i god tid før jul. Jaja. Blir vel restaurant/teater eller noko sånt, det har iallfall enno ikkje blitt spist opp av nettet.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.