nrk.no

Slik får du amerikansk IP-adresse

Kategorier: Internett,Mac,Nettjenester,Nettkultur,Software & Windows

Bildet er hentet fra greyhorn på Flickr og har en CC-BY-lisens

I mange sammenhenger kan det være aktuelt å ha en IP-adresse som ikke reflekterer at du er innenfor kongerikets grenser. Slik går du frem!

En grunn kan være at du vil prøve en ny beta-versjon av en webapp som kun er sluppet på det amerikanske markedet. Eller at du er interessert i å se TV-serier via nettsteder som Hulu og Netflix, som ikke er tilgjengelig i Norge. Eller kanskje du er bekymret for datalagringsdirektivet, og vil være sikrere på at myndighetene ikke har et digitalt referat over dine aktiviteter på nettet liggende i flere år.

VPN-forbindelse

Ved å bruke en VPN-forbindelse oppretter du en kryptert tilkobling mellom din egen og en annen maskin ute i verden – en tjener – som sender forespørselene dine videre. Denne typen forbindelse kalles ofte en tunnel: Én inngang, én utgang. Å knekke krypteringen på denne forbindelsen er vanskelig, og kommunikasjonen mellom deg og VPN-tjeneren er veldig, veldig sikker. Mange av VPN-aktørene har plassert seg i USA, men de tilbyr likevel ofte IP-er fra Tyskland, Spania, Storbrittania og flere andre land.

Når det kommer til leverandører har vi i NRKbeta-kroken veldig gode erfaringer med StrongVPN. Og i dialog med kundeservice har vi fått forklart at de ikke logger noen form for aktivitet i sin ende, som betyr mye for de sikkerhetsbevisste. Vi har også tidligere fått anbefalt Hide My Ass. Uansett er det flere gode aktører der ute.

For eksemplets skyld viser vi hvordan dette kan gjøres hos StrongVPN og Hide My Ass.

Steg 1: Velg VPN-type

Når du skal velge hvilken type VPN-tjeneste du skal kjøpe, må du ta hensyn til tre ting: Sikkerhetsnivå, lokasjon og enhetsstøtte. Du har i all hovedsak tre teknologier å velge mellom, men de fleste aktører standardiserer på to av dem. Den tredje L2TP hopper vi derfor over i denne sammenheng:

OpenVPN

OpenVPN er en relativt ny teknologi som benytter seg av OpenSSL-biblioteket for godkjenningsprosessen, som kan gjøres enten via en forhåndsdelt nøkkel, brukernavn/passord, eller et sertifikat. OpenVPN er en svært sikker teknologi som er vanskelig å blokkere, og kan installeres på både Windows, OS X og Linux. Et minus er at den mobile støtten ikke er fullstendig – per i dag er det bare Android og Maemo som har støtte. Så om du har både iPhone og iPad og det som måtte være av Apples bærbare enheter, kan du ikke regne med å få disse til å spille ball med OpenVPN.

PPTP

PPTP står for Point-to-Point Tunneling Protocol, og er blant de første teknologiene som ble utviklet for å muliggjøre VPN. PPTP er foretrukket av mange pga. bred enhetsstøtte og «godt nok» sikkerhetsnivå. PPTP er dog veldig lett å blokkere, og på en nylig tur til Myanmar opplevde undertegnede at VPN-forbindelsen ikke fungerte. Men, i de fleste vestlige land er PPTP velfungerende, og det virker på alt fra routeren til Android-telefonen til iOS-enheten til din mors gamle Windows XP-boks. PPTP er for folk flest det mest attraktive alternativet.

Steg 2: Bestill VPN-tjenesten

Når du har bestemt deg for den underliggende teknologien, må du bestemme deg for en leverandør og bestille tjenesten. De fleste i NRKbeta har en standardplan over PPTP, som for de fleste fungerer mer enn godt nok.

Bestille hos StrongVPN


bestillingssiden til StrongVPN velger du en pakke (de fleste klarer seg nok med Standard PPTP eller Standard Open), og fyller ut resten av informasjonen.

Bestille hos Hide My Ass


Bestillingsprosessen hos Hide My Ass er veldig enkel – her trenger du ikke å bestemme deg for om du skal ha OpenVPN, PPTP eller L2TP – Hide My Ass lar deg velge å vrake mellom disse til én fast pris.

Steg 3: Sette opp VPN (PPTP)

Når du har fått bestilt VPN-kontoen, og mottatt påloggingsinformasjonen, er det på tide å sette opp enheten din til å bruke VPN. Du trenger nå følgende:

 • VPN-tjeneradresse
 • Brukernavn (Account Name)
 • Passord

Oppsett Mac OS X

For å sette opp en VPN-forbindelse i OS X trenger du ingen spesielle programmer – alt kan settes opp via Nettverksinnstillinger i Systemvalg.


Steg 1: Trykk på Eple-ikonet i venstre hjørne, velg System Preferences (Systemvalg på norsk)


Steg 2: Trykk på Network (Nettverk)


Steg 3: For å opprette en ny nettverksforbindelse i OS X, trykker du på det lille pluss-symbolet i venstrehjørnet av Nettverk-panelet.


Steg 4: Velg samme instillinger som i bildet. I denne saken tar vi for oss PPTP-basert VPN. Hvis du har en OpenVPN-basert konto, kan nok enten tunnelblick eller Viscosity være passende programmer for å sette opp VPN-forbindelsen.


Steg 5: Her trenger du påloggingsinformasjonen som ble nevnt ovenfor. Skriv inn VPN-tjeneradressen som Server Address, og brukernavn som Account Name. Trykk så på den avmerkede knappen (Authentication Settings)


Steg 6: Fyll inn passordet som du har fått tilsendt fra VPN-aktøren i feltet. Etter å ha trykt OK er du klar til å aktivere VPN-tilkoblingen. Dette gjøres ved å trykke på knappen merket "Connect".

Når dette er gjort, har du opprettet en sikker forbindelse mellom din maskin og VPN-tjeneren. 🙂
(hopp til oppsummering)

Oppsett for Windows 7


Steg 1: Trykk på Windows-knappen, og velg Kontrollpanel


Steg 2: Velg "Vis nettverksstatus og -oppgaver"


Steg 3: Velg "Konfigurer ny tilkobling eller nytt nettverk"


Steg 4: Velg "Koble til en arbeidsplass"


Steg 5: Velg "Bruk min Internett-tilkobling (VPN)"


Steg 6: Skriv inn VPN-tjeneradresse ("Server Address") i feltet "Internett-adresse". "Målnavn" er et selvvalgt navn på tilkoblingen.


Steg 7: Skriv inn brukernavn og passord som angitt av VPN-aktøren.

Når du nå trykker "Koble til", vil du ha opprettet en sikker forbindelse mellom din maskin og VPN-tjeneren!

Andre alternativer

En annen måte man kan omgå regionssperrer på, er ved å bruke tjenester som Unblock Us. Denne typen tjenester er langt lettere å sette opp, men tilbyr ikke noen form for oppgradert sikkerhet, som VPN gjør.

VPN og loven

Vi spurte Jon Wessel-Aas og Olav Torvund om det var noe rent juridisk i veien for å bruke VPN-tjenester for å få tilgang til regionssperret innhold:

Det er med andre ord ikke ulovlig å omgå sperrene – ansvaret for å sikre at innhold ikke lekker utenfor landegrensene ligger på innholdstilbyderen.

120 kommentarer

 1. Pål Julius Skogholt

  Finst det OK gratistilbod der ute, eller må ein rekne med å betale for denne tenesta? Er det stor skilnaden i kva bandbreidde ein får/opplever gjennom bruk av ei slik teneste kontra det å ikkje bruke ei slik teneste?
  I kor stor grad kan vi stole på at tilbydarane ikkje loggar alt som skjer og deler det med styresmaktene og andre?

  Nokon med erfaringar?

  Svar på denne kommentaren

  • Haakon (svar til Kevin)

   Takk for at du advarer mot HideMyAss; synes det er uheldig at denne typisk anbefales. De logger all bruk, og oppbevarer loggene *lenger* enn din egen norske ISP gjør. Og de utleverer loggene uten forbehold.

   Mullvad kan man betale for helt anonymt dersom man bruker bitcoin. De har en sterk holdning til ditt privatliv, og spør ikke om noen personopplysninger. De er nødvendigvis nødt til å vite din ekte IP-adresse, men jeg synes det er rimelig å stole på deres påstand om at de ikke logger noenting.

  • En kjempefordel med Unblock-Us er at man kan legge den inn på ruteren, så er alle enhetene i huset støttet. Presto, så har du Netflix og Hulu på PS3 og andre TV-tilkoplede bokser. Man kan jo sette opp VPN på en ruter også, men da vil man kunne få forsinkelse, strupt båndbredde og problemer med norske nettsteder.

  • Jepp, har selv brukt unblock-us.com i tre måneder og det funker som en drøm. Setupen er latterlig enkel, og det hele billig som bare det.

  • Jeg har prøvd å prøvd, innstallerte dette unblock-us på dataen, men fremdeles virker ikke Boxxe Box me Netflix. Hva gjør jeg galt? Kan jeg ha glemt noe? All hjelp mottas me stor takknemilighet. Er ikke veldig data kyndig

 2. Hans Martin Cramer

  Stemmer i for Unblock-us.com istedet for VPN med mindre man er ute etter krypteringen. Ved å kun endre DNS slipper man også evt tap i båndbredde. Har brukt Unblock-us.com på boxeebox og ipad i et halvt års tid og er strålende fornøyd!

  Svar på denne kommentaren

 3. Hmmm…er litt tvilende til at denne praksisen for å få tilgang til regionsperret innhold er helt lovlig. Disse tjenestene har vel noen betingelser du som bruker må godta – og jeg antar at disse sier noe om regionene også?

  Svar på denne kommentaren

 4. For meg blir det litt feil å si at OpenVPN er en «relativt ny teknologi». OpenVPN ble lansert i april 2002, og man begynte å snakke om VPN på slutten av 1990-tallet.

  Selskapet bak OpenVPN har også lansert en egen «annonymiseringstjeneste» … privatetunnel.com/ … basert på OpenVPN.

  Ellers så kan det jo nevnes at nederlanske myndigheter har engasjert Fox-IT til å utvikle en egen versjon av OpenVPN som er godkjent innenfor forsvar og parlament: openvpn.fox-it.com/ … Denne versjonen har byttet ut OpenSSL med PolarSSL (enklere å gjøre code review på et mindre SSL bibliotek) og har fjernet funksjonalitet som kan forringe sikkerheten. Mange av disse endringene er på vei inn i den offisielle OpenVPN versjonen, som støtte for PolarSSL.

  OpenVPN og OpenVPN-NL er forøvrig 100% open source prosjekt.

  Ellers hvis man er ute etter en skikkelig annonymiseringstjenste, så er det vel svært lite som slår TOR (The Onion Router) … torproject.org/

  Svar på denne kommentaren

  • Henrik Lied (NRK) (svar til David S.)

   Derfor ordet relativt – satt opp mot PPTP, som har vært bundlet med Windows siden Win95, er OpenVPN relativt ny. 🙂

   Ellers ser jeg at Private Tunnel opererer med båndbreddebegrensninger, noe som både StrongVPN og Hide My Ass ikke har i sitt tilbud. Dog bruker vel den gjenomsnittlige nettbruker under 500GB per måned.

  • David S. (svar til Henrik Lied)

   Skal man kverulere på detaljer, så kan det jo være greit å ta med at PPTP kom med i Win95 OSR2 releasen – som ble sluppet i august 1996 😉 … Og dette er jo da helt i den spede begynnelsen ifht. VPN. Men paradokset her er jo at PPTP RFCen først ble lansert i 1999 (datatracker.ietf.org/doc/rfc2637/ )

   I forhold til Privatetunnel prisingen, så betaler man der for kvoter. Det er ikke noen månedspris eller årspris. Kjøper man en kvote på 500GB, så varer den helt til man har brukt den opp – uavhengig av du bruker den opp på en uke eller et år.

  • Lykkelige Leif (svar til Steinar)

   Steinar (eller andre)

   Noen spørsmål fra en interessert uten den hel stor IT-fingernemhet. Tror godt jeg like akkurat skulle kunne greie NRKbeta anvisning.

   1). Om jeg nu ønsker tilgang – her fra Norge – til nettsteder fra 3 forskjellige land (som har geo-blokk), og finner en VPN utbyder som har server i de tre lande. Kan jeg da med et abonnement hos denne, enkelt (innstilling) velge hvilket land (server) jeg koble meg opp til. For kveldens streaming ?

   2). Forslaget om å om å få «programmert» inn VPN funksjonaliteten i en trådløs ruter, som man i sin tur kan ta meg seg på tur, viker besnærende.
   Betyr en sådan programmering av en trådløs ruter, samme vanskelighets grad som «ordinær» oppsetting VPN-tunnel (som denne NRKbeta artikkel anviser) eller er der tale om flere «hakk opp» i vanskelighetsgrad ?

   3). Jeg har ingen interesse av VPN til eller fra USA, men det kunne være aktuelt med TV-streamig, til 3 eller 4 europeiske lande.

  • Leif!
   Jeg antar du ønsker tilgang til DR og kanskje SVT og BBC.
   Jeg har gode erfaringer med tjenesten Overplay for å benytte ovennevnte sider. Der kan du enten sette opp en VPN-forbindelse – de har servere i de fleste land. Eller du kan endre til deres DNS-servere (hvilket jeg benytter meg av) – enten på hver PC og mobil du har, eller direkte i ruteren.

   Merk at både DNS-løsningen og VPN-løsningen kun kan benyttes på én IP-adresse av gangen.

   Lykke til!

  • Lykkelige Leif (svar til Magnus)

   Magnus

   Du har helt rett. Det var DR, SVT & BBC jeg tenkte på. Nu har jeg forsøkt meg hos et par forskjellige DNS utbydere, men kunne ikke strømme noe utenlandsk TV. Så for å få en slutt på all min frustrasjon, tegnet jeg meg hos Overplay i dag – 50 dask ! – men så fungerte det også med én gang. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, men fra denne dynamiske IP klare jeg å se svt og dr. samtidig på hver sin PC.
   (men det er kanskje fordi jeg har rotet med tallene/port(?) deres DNS server ) ?

 5. Er fortsatt litt opptatt av jussen rundt dette. Strong VPN sin kundesupport var positive nok:

  Customer Service
  Hi there! If you have any questions regarding our VPN accounts or packages, please let us know. We are here to help 24 hours a day.

  You
  Can I use StrongVPN to connect to Netflix from outside US?

  Alexey_M. (VPN Support) has joined
  You are currently being served by

  Alexey_M. (VPN Support)

  Alexey_M. (VPN Support)
  HI
  yes, you can
  with any our package
  see: USA-UK Special PPTP, $55 yearly, strongvpn.org/packages_special.shtml
  that is best deal

  You
  And I am allowed to do that in your terms?

  Alexey_M. (VPN Support)
  yes, you do

  You
  Do you know if Netflix allows me to do it?

  Alexey_M. (VPN Support)
  yes, all is fine

  You
  I know thet try to block it

  Alexey_M. (VPN Support)
  netflix works fine with vpn
  so, no worries

  You
  But I guess that Netflix does not allow this in terms or?

  Alexey_M. (VPN Support)
  you should have real usa ip to watch netflix
  that is what you get when you connect our vpn

  Svar på denne kommentaren

 6. Viss du vil ha OpenVPN (og ikkje berre PPTP) på Ubuntu må du installera ein pakke først. Opne Programvaresenteret bildr.no/image/1070899.jpeg, søk etter «network-manager-openvpn» bildr.no/image/1070902.jpeg og klikk installer.

  Elles er det berre å trykka på Tilkoplingsikonet og VPN-menyen, bildr.no/image/1070906.jpeg «Set opp VPN», klikk Legg til bildr.no/image/1070910.jpeg og vel type bildr.no/image/1070913.jpeg. Skriv inn tenar, passord og brukarnamn bildr.no/image/1070918.jpeg og klikk lagre. Den nye tilkoplinga dukker opp i VPN-menyen til Tilkoplingsikonet.

  Svar på denne kommentaren

  • David S. (svar til Kevin)

   Bare vær obs på at Ubuntu har gjort noe network-manager-openvpn som gjør at den ofte ikke fungerer som man forventer. Det funker fint i Fedora/Red Hat Enterprise Linux/CentOS eller Debian

   Dette er et problem som kommer ofte opp på #openvpn @ FreeNode (IRC). Mulig det har blitt fikset i en release de siste månedene, det har jeg ikke sjekket opp. Men erfaringene er dårlige. For Ubuntu har gopenvpn fungert som et bedre GUI.

   Ellers er det mye bra support å få i #openvpn på FreeNode.

 7. Sigurd Tjelle

  Nå kjenner jeg at jeg blei litt forbanna!
  Jeg ønsker meg nå fra NRK-beta at dere legger ut en oppskrift på hvordan man som norsk lisensbetaler i utlandet skaffer seg en godt fungerende norsk IP-adresse slik at man kan se norsk TV uten å måtte bruke ulovlige nedlastinger!

  Svar på denne kommentaren

  • Det har de da i praksis allerede gjort. Akurat som at du kan bruke VPN fra Norge for å få utenlandsk IP, kan du bruke VPN fra utlandet for å få norsk IP.

  • Henrik Lied (NRK) (svar til Sigurd Tjelle)

   Hei, Sigurd!

   StrongVPN har én VPN-server i Norge, som du ved å følge denne fremgangsmåten normalt sett kan få tilgang til. Jeg ser at StrongVPN for øyeblikket ikke har noen ledige plasser på den norske serveren, men det finnes helt sikkert andre VPN-tilbydere som har dette!

  • Overplay er den beste VPN tjenesten jeg har funnet. De har en rekke servere og koblingspunkter, slik at man enkelt kan velge hvor man ønsker å ha ip-adresse. F.eks. til Norge. De har også rene «sikkerhetsservere» som er servere som egner seg for å få beskyttelse i f.eks. Norge når man bruker et offentlig trådløst nettverk, f.eks.

   overplay.net/

   De har støtte for vanlig konfigurering av VPN, i tillegg har de egne applikasjoner for Windows og OS-X som gjør det enkelt å bytte mellom servere.

  • Bruker også Overplay. De har to servere i Norge, den ene ser ut til å være blokkert av NRK? Den andre funket fint til Tour de Ski på NRK fra Tyskland.

 8. For dere i utlandet som ønsker en godt fungerende norsk IP-adresse, kan jeg anbefale OpenPlay.net De har flere VPN servere i Norge. Tjenesten koster $10/mnd men de tilbyr god båndbredde slik at man kan problemfritt se alle NRKs Nett-TV sendinger.

  Svar på denne kommentaren

 9. Gratis betyr vel som oftast litt usikkert og/eller med ein mengderestriksjon av eit slag. Det kostar pengar å ha sikre og stabile serverar, og ingenting er vel meir irriterande enn å nå bytecapen midt i ein episode av «Sherlock»?

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg har ikke forsøkt noen norske kommersielle VPN tjenester, men dersom disse finnes kan du bestille tilgang gjennom disse. Gjennom et søk på Google dukker host1.no/ opp. Er det noen som har erfaring med denne tjenesten?

   For min del har jeg både i Tyskland og Skottland benyttet meg av Universitetet i Oslo sitt nettverk for å få tilgang til nett-tv. Det skal sies at jeg studerte der. Jeg anbefaler deg å først sjekke med arbeidsgiver eller andre tilknytninger som har egne IT tjenester. Det kan hende noen har sikker tilkobling gjennom VPN som en del av tjenestene sine. Hvis ikke kan muligens iHost eller noe tilsvarende være en løsning.

   Nå som jeg bor i Norge vurderer jeg sterkt å få en britisk VPN tilkobling for å få tilgang til mye genialt materiale hos BBC iPlayer eller Channel 4 sin 4oD. Er det noen som vet om noen gode tjenester der?

  • Jonathan (svar til Ola)

   Har meget god erfaring med Host1 sin VPN tjeneste, anbefales. Om ikke er Overplay ett godt alternativ.

 10. Sigurd Tjelle

  Jeg venter på å høre hva NRK-beta kommer opp med.
  Antar at folka i NRK-Beta-redaksjonen er lønnet av lisenspenger og at de primært skal yte service til de av oss som trofast bidrar.
  OG – jeg vil ha en beskrivelse av en lovlig og godt fungerende løsning som uten alt for mye tekniske dikkedarier gir meg det jeg betaler for!

  Svar på denne kommentaren

  • Hvis jeg har forstått det så rett, så er det gratis å benytte seg tilbudet via nrk.no. Lisensavgiften er en statlig avgift for å ha fjernsynsmottaker og thats it.

   Som så mange andre har skrevet så må NRK forholde seg til de til krav som rettighetshavere stiller. De at de fortsatt lever i middelalderen og blokkerer innhold ut fra hvilken ip-adresse brukeren har lite å si hvorvidt NRK Beta kan ha redaksjonell omtale av bruk for vpn. Om folk ønsker å benytte seg av denne informasjonen får bli en vurdering hver enkelt får gjøre. Sagt på en annen måte: Media omtaler drapssaker – betyr det at andre også skal også drepe folk?

 11. Jeg savner litt info om hva VPN er og hva det kan brukes til…

  F.eks., er denne vpn-koblingen noe man setter opp spesifikt mot en utenlandsk nettside (som f.eks. netflix)? Må man da ha forskjellige vpn-koblinger til hver enkelt utenlandske nettside?

  Kan man bruke denne vpn-koblingen til noe annet spennende? Bruker man den til vanlig surfing på nettet også, eller må man koble seg av vpn-linja hvis man skal gjøre noe annet enn å være på den utenlandske (eks. netflix) siden?

  Virker litt dyrt med $75 bare for å kunne surfe på noen amerikanske nettsider?

  Risikerer jeg noe redusert linjekapasitet fordi jeg bruker en vpn-linje i stedet for min vanlige internettilkobling?

  Sorry for amatørspørsmål, men det virker spennende – jeg skjønner bare ikke helt opplegget. 😉

  Svar på denne kommentaren

  • David S. (svar til Joakim)

   Det finnes ikke dumme spørsmål, bare dumme svar 😉

   VPN betyr «Virtual Private Network». Det vil si at man kan koble sammen nettverk over Internet og la kommunikasjonen mellom disse nettene gå kryptert. I OpenVPN’s perspektiv, så får du da et nytt (virtuelt) nettverkskort i Windows, som så sender all nettverkstraffik som er satt opp til å gå via VPN til OpenVPN programvaren, som krypterer innholdet og sender det til VPN serveren. VPN serveren dekrypterer informasjonen og sender det videre til riktig sted. Du kan på en måte si at VPN er en slags sikker nettverksledning mellom datamaskiner og nettverk, bare at ledningen er virtuell.

   Tradisjonelt sett er VPN ofte brukt i firmaer som har flere kontorer, og alle kan da ha tilgang til samme servere, uansett i hvilket kontor man befinner seg i – såkalt site-to-site oppsett. Likeså kan det også brukes av folk som har hjemmekontor, hvor man da har full tilgang til kontornettet når man er på farten – såkalt roadwarrior oppsett. Slike oppsett blir som regel gjort av bedriftenes IT avdeling eller konsulenter, og kommunikasjonen skjer mot en eller flere VPN servere i bedriften.

   Men VPN kan også brukes til å unngå overvåkning (les: DLD og Kina) eller få tilgang til Internet innhold som har geo-block sperrer. For at dette skal fungere må man da ha tilgang til en VPN server. Det er da vanlig at man kjøper seg tilgang på en server (da gratis leverandørene har veldig variabel kvalitet). I slike oppsett, så blir det da en typisk «roadwarrior oppsett» hvor man instruerer VPN klienten til å kryptere og sende all Internet trafikk via VPN serveren man har tilgang til. For de som da overvåker vil det se ut som at du sender og mottar masse uforståelig data til kun en bestemt server et eller annet sted på Internet. For nettsteder med geo-block, vil de se at all trafikken din vil komme fra en IP adresse i det landet hvor VPN serveren står.

   VPN er ikke særlig egnet til å gjøre seg helt anonym, da de som administrerer VPN serverne vil kunne overvåke deg – uten at du vet om det. For å gjøre seg helt anonym, så må man bruke tjenester som TOR (The Onion Router).

 12. Bruker selv HideMyAss og er stort sett fornøyd med det. Men de har IKKE noe norske IP-adresser. Har mast i ett år uten å få noen respons på det. Kan bytte land/IP-adresse så mye jeg vil, andre har begrensninger her. Har 30MBit/10Mbit linje og mister litt fart alt avhengig av hvor i verden jeg kobler til VPN. Svensk IP er kjappest, holder ca. 2/3 av full fart. USA er ca. 10-30% av full fart.

  Til Joakim, VPN krypterer alt du sender og mottar mellom deg og der din VPN-tilbyder ruter deg videre ut på nettet. Altså hvis du velger en server i NewYork, vil du ha kryptering mellom deg og NewYork, men ikke derfra og dit du går.

  HideMyAss loggfører i 30 dager, og det er fra-IP og til-IP, ikke innhold. Alle andre loggfører vel også, det er vel ikke meningen de skal beskytte f.eks barneporno-delere, eller?

  Bruk VPN hvis du synes det er teit at du blir utestengt fra innhold på nett, på grunn av at du er i «feil» land… Eller hvis du er på farten og bruker ubeskyttede trådløsnett og bekymrer deg for wifi-sniffing av din surfing.

  Svar på denne kommentaren

 13. Rune Gabrielsen

  strongvpn er alt for dyrt. Eksempel: Witopia har pptp+l2tp/ipsec for $39.99 med ip-adr til alle verdens hjørner. Er alt for mange vpn-leverandører som tar usaklig mye for tjenestene sine og nrk-beta valgte selvsagt en av de dyreste.

  Svar på denne kommentaren

  • NRK smart (svar til NRK Idiot)

   Å skrive kommentater med dårlig innhold er en ting, men å beskylle NRK for å ha dårlig innhold er noe annet. I alle fall er det bra at du bruker ironi, men det er ikke alle som skjønner det.
   PS: Det kan være at du ikke har oppdaget det enda, men det virker som om du har glemt å avaktivere casp locken.

 14. Det er trist at NRK, som en statlig kanal, åpent går ut og viser hvordan man kan omgå sperrer for å få tilgang til innhold som ellers ikke skal være tilgjengelig.

  Netflix, BBC iPlay, selv Nett TV har valgt å IKKE gjøre sitt innhold tilgjengelig utenfor sine landegrenser av årsaker. Disse årsakene kan vi kanskje være uenige i, men faktum gjenstår: Om du vil ta noe, og eieren sier «NEI» så er det IKKE bra at du sniker deg forbi, og tar det likehvel. Det er dette NRK oppfordrer til her.

  Sorry, men dette er nesten så det burde vært anmeldt politiet.

  Svar på denne kommentaren

  • trine (svar til Sherm)

   …?
   Hvis man bor i utlandet og tar en kjapp google med ‘how to stream live TV from abroad’ feks må du være ganske udugelig på internett for å ikke komme fram til at VPN gjør det mulig. Det er ikke akkurat nytt eller en stor hemmelighet at VPN eksisterer.

   NRK har ikke VALGT å gøre innholdet sitt tilgjengelig. I likhet med BBC iPlayer og andre, det har du rett i. Vi har allikevel sett på BBC iPlayer i snart 3 år nå. Nettopp med VPN! Lovlig!

   At NRK skulle bli anmeldt for å ‘oppfordre’ til å gjøre noe som er lovlig blir litt trangsynt…

  • kyrsjo (svar til Sherm)

   Mye av NRK Nett-TV (jeg tror alle egenproduksjoner) er tilgjengelig uten VPN i utlandet.

  • Ikke det samme, nei. OpenDNS gir deg ikke utenlandsk IP, men en mer fancy DNS-tjeneste (DNS = en slags adressebok-tjeneste som f.eks. nettleseren bruker for å finne fram til rett side når du går til f.eks. nrk.no eller google.com). Man får bedre beskyttelse mot phishing og «skadelige» sider + noen «smarte» funksjoner. Selv er jeg skeptisk til å bruke en av de store amerikanske DNS-tjenestene som OpenDNS eller Google sine (8.8.8.8/8.8.4.4), da de logger all aktiviteten din uten at du helt vet hva det brukes til. Da bruker jeg heller DNS-tjenesten til bredbåndtilbyderen min. Har testet med programmet Namebench, og det viste seg at den var uansett den raskeste for meg.

 15. Pussig.

  Jamfør siste setning så er NRK bevisst at det påligger dem et ansvar å sørge for at innhold ikke lekker til utlandet. Samtidig kommer statskanalen med en guide som kan brukes nettopp til å unngå NRKs geosperrer. Hvordan er denne guiden forenlig med siste setning?

  Og ettersom NRK er sitt ansvar bevisst, har man tatt noen steg for å sperre streaming av rettighetsbefestet materiale til kjente VPN-tilbydere grunnet fare for misbruk, eller gir man egentlig, på godt norsk, faen?

  Som en som bor i utlandet er selvsagt VPN aktuelt for meg for å se NRK nett-TV. Men at NRK kommer med en guide for hvordan man skal omgå kanalens egne sperrer, samtidig som man uten troverdighet hevder man har en plikt til å omgå slikt misbruk, det er litt spesielt.

  Svar på denne kommentaren

 16. Nei, det som er trist er at TV/filmbransjen bruker energien sin på å hindre at folk får lov til å kjøpe det innholdet de ønsker og konsumere det hvor de vil, når de vil og på de enhetene de finner hendiktsmessig. Slik det nå fungerer, er det som om jeg skulle tvinges til å kjøpe cornflakes på ICA, bare få lov til å ta den ut av skaper på et tidspunkt de bestemmer, og ta et par pauser i måltidet for å lese reklame. Bortsett fra sport, nyheter, vær og et og annet kulturevenement, serverer TV-kanalene bare oppvarmet boksmat som vi bør kunne forsyne oss av når det passer oss.

  Forandring kommer ikke før denne antikvariske forretningsmodellen slutter å fungere. Mao at mange nok finner andre veier. Hvis det hadde vært opp til plateselskapene, hadde vi fortsatt kjøpt musikken vår på plastskiver. TV-bransjen er overmoden for åbli ffillerista, akkurat som bokbransjen.

  Svar på denne kommentaren

 17. Sigurd Tjelle

  Ser at det er flere som reagerer på NRKBeta’s snodige holdninger til rettighetsproblematikken når det gjelder utenlandske media-leverandører.
  For egen del vil jeg ta dette opp med juristene til NRK.
  Hva gjelder mitt krav til NRK, så vil jeg primært ha en dings/dongle å putte i en av USB-portene på PCen min som åpner NRKs sendinger for avspilling på min PC samma søren hvor i verden jeg er! Dette burde være en enkel sak å få til!

  Svar på denne kommentaren

  • Sigurd,
   Du skjønner egentlig ikke så mye av hverken rettighetsproblematikken eller teknikken, gjør du? Bare er veldig, veldig sint?

   Altså:
   1. NRK er pålagt å geoblokke en del materiale, altså sjekke om seeren er i Norge. I dag betyr det å sjekke hvilken IP-adresse som brukes. En «dings» som forteller at du er god norsk lisensbetaler forandrer ikke på det, du er fortsatt i utlandet. Og da har ikke NRK love å gi deg innoldet.

   2. Du står fritt til å bruke VPN eller andre tjenester for å få en annen adresse enn den din ISP gir deg, så lenge det ikke er forbudt i det landet der du er. F.eks. Nord-Korea, Kina o.l. Det er bl.a. derfor Datalagringsdirektivet er så dustete.

   3. Det kan være at enkelte tjenestetilbydere har skrevet med liten skrift langt nede på side 48 at det er en forutsetning for bruk av tjenesten at du er i det aktuelle landet. Da får det vel bli en sak mellom deg og din samvittighet.

   Skjønner at det er litt kontroversielt at NRK beta driver denne folkeopplysningen, men fra min side er det alle tomler opp!

  • Kristian (svar til ThorH)

   Det var da et litt spydig svar på et relevant spørsmål, etter min mening. Hvis NRK kan avtale i lisenskontrakten at lisensen gjelder alle lisensbetalere bosatt i Norge – hvorenn de måtte være på ferie – så burde det være godt nok, og betydelig bedre enn å late som om en norsk IP addresse betyr noe som helst? Men man trenger ikke en dings, man kan simpelthen sette opp et lukket VPN system med passord stemplet på TV lisensen. Ikke at jeg har noe imot status quo, siden jeg ikke er bosatt i Norge.

  • Jørgen (svar til Kristian)

   Poenget er jo ikke om du har betalt lisens eller ikke. Dette har heller ikke noe med NRK å gjøre, men de internasjonale rettighetsorganisasjonene.

   Det er helt lov å skaffe seg utenlandsk IP-adresse.

   NRK har derimot ikke lov til å sende en del innhold utenfor Norges grenser (f.eks. sportsinnhold). Dette blir ikke regulert i lovverk, men i avtalene rundt hver enkelt sending.

  • Preben (svar til Martin)

   Jeg brukte netflix. eneste jeg måtte gjøre var å legge til en 0 på postkoden. feks. 5102 blir 05102

  • Martin (svar til Martin)

   Når det er sagt, Netflix sitt innhold var dårlig. Hulu virker mer oppdatert på nyere serier, men der er Hulu Plus umulig å få til for folk som ikke bor i US.

  • Joakim (svar til Martin)

   Jeg har vært litt grundigere og plukket ut adressen til et lekkert hus i San Francisco med utsikt over havet med hjelp av Google Maps 🙂

  • Fikk betalt Netflix US med mitt norske VISA-kort uten problemer. Brukte dog en annen e-post adresse enn den jeg har brukt til norske Netflix.

   Bruker også Unblock-US og med det og Netflix US tilsammen, er prisen ca. 5 kroner billigere enn norske Netflix.

 18. Jørgen Upsaker

  Kom til å tenke på en ting ang NRK sitt innhold i nettv som helt sikkert har blitt tatt opp før, er det problematisk å lage en innlogging med personnummeret sitt? Jeg skjønner at det ikke er en geosperring, og at man kan dele ut personnummeret sitt til alle, men hvem gjør vel det?
  Eventuelt kan det legges inn at man kun kan bruke personnummeret sitt fra en ip per time eller lignende.

  Svar på denne kommentaren

  • Vær så snill … Man må få innholdsleverandørene til å innse at a) geo-block er passé, og b) brukerne finner alltids en vei rundt problemet.

   Spesielt pga. b) så har mange innholdsleverandører gått til «krig» mot brukerne, som legger inne ekstra sjekker, sperrer og hva enn de måtte finne på – med det resultat at brukervennligheten går ned. Innholdsleverandørene og -produsentene vil bare tape mer og mer på dette over tid.

   Og når man kommer seg rundt disse kunstige sperrene, så går de til sak mot forbrukere, lobby virksomhet mot politikere, SOPA mm.

   Herodes Falsk har faktisk noen veldig gode poeng her:
   aftenposten.no/meninger/kronikker/Forlag-i-fosterstilling-6734496.html

   Mediebransjen *må* skjerpe seg og skjønne at de ikke kan kontrollere/styre hvordan og hvor vi skal nyte materialet. De må komme på offensiven og lage løsninger som gir *brukerne* en grunn til å bruke dem som innholdsleverandør/-produsent. Mao, brukervennlige løsninger.

   Og til de som sier at «dette er for kostbart!» … hvordan kan man da greie å få en omsetning på 1 milliard USD på å gi bort programvare? zdnet.com/blog/btl/red-hat-nearing-1-billion-in-revenue-not-bad-for-free-software/46445 (hint! Man lager ekstratjenester rundt programvaren man gir bort) … Jeg vil tro at mediebransjen er et enda større potensiale – hvis de heller spiller på lag med brukerne enn å jage dem eller sperre dem ute.

 19. Gunnar fra Toten

  Innlogging med personnummer?

  * Personvern: kan bli morsomt når noen hacker NRK og får tak i titteloggene.
  * Rettigheter: rettighetene for tredjeparts innhold er geografisk bestemt, hvorvidt man er norsk statsborger, lisensbetaler, eller annet, er total irrelevant.

  Svar på denne kommentaren

  • jeg trur det er fullt mulig å benytte bankid eller minid for den saks skyld.

   sånn sett trenger ikke nrk vite noe annet enn at «denne brukeren er autentisert». eventuelle sikkerhetsmekanismer påligger da andre. det endrer ikke spesielt mye om man er litt lemfeldig med sikkerheten her, men det er vel å anta at bankid og minid vet hva de driver med for så si det forsiktig.

   rettighetsproblemet er en helt annen skål.

   det er på tide at hele bransjen går over hva faen det er de driver med. nrk kan velge å IKKE geoblokke innhold, og evnt. miste tilgang til samme innhold. man kan IKKE skylde på at leverandør av innhold pålegger NRK disse kravene.

   det samme gjelder andre type formidlere som kabeltv, sattelitt og DTT. hvordan de formidler sitt innhold til meg som forbruker er egentlig revnende likegyldig, men man kan ta seg faen på at NRK ville klikka totalt om man fikk en leverandør som ga meg ketchupTv (og «catch up» da, ikke PVR som om det er noen praktisk forskjell! 😉 via andre formidlingskanaler enn de man har avtalt med NRK og andre rettighetshavere. det sinnsvakt stupide er jo at jeg for alle praktiske formål har betalt allerede (lisens, og abbo til formidler!), så det er en eller annen nepe oppe i dette bildet her som mener ivrig på at her ska jeg grafse te meg noe mer. og ja de finnes som jeg har påvist OGSÅ i NRK. nrk kan IKKE gjemme seg bak «vi har en avtale» siden NRK har inngått denne avtalen.

   en annen ting er jo det egenproduserte materiale til NRK. jeg er ganske sikker på at det materiale IKKE er unntatt geoblocking. hvorfor ikke? ref nepe som skal ha seg litt ekstra grunker?

 20. Ole Kristian Ulvesæter

  Hei!

  Finnes det noe program som gjør det samme med amerikanske sider som Expat Shield gjør med britiske sider? Fins jo noen av oss som er så håpløse på data at artikkelen ovenfor virker utfordrende… da er det mye greiere å bare kunne laste ned et program, og deretter kunne gå forbi geografiske sperringer, uten noe mer fiks-faks.

  Svar på denne kommentaren

 21. Øyvind Solstad

  Det er endel diskusjon i kommentarfeltet her om hva som er «riktig» og «lovlig» og om det er ulovlig eller umoralsk av NRKbeta å komme med en slik oppskrift som dette.

  Nå jobber ikke jeg i NRK lengre, men har lyst til å minne om noe jeg skrev her på NRKbeta i april 2009 – i forbindelse med saken mot Pirate Bay i Sverige:

  Sitat:

  En verden – ikke 200 land
  Plate- og filmbransjen tror visst fortsatt at man seiler over Atlanteren i dampbåter. At man ikke får vite om ting som skjer i USA fordi vi er i Norge. Derfor opererer de med lisenser og avtaler som totalt ignorerer at unge folk ikke tenker på landegrenser og hvor ting kommer fra. En kul låt fra Brasil? En spennende nettside i Australia? En designer fra Canada? En sko jeg kan bestille fra Island?

  Folk skjønner ikke hvorfor de ikke kan høre på enkelte låter i Spotify i Norge, men hvis du kjører bilen over grensa og går inn på en nettcafe i Strømstad så kan du. De skjønner ikke hvorfor de ikke kan se amerikanske musikkvideoer på YouTube eller serier på Hulu.com. De aksepterer ikke at trege sjefer i plate- og filmbransjen ennå ikke har klart å lage systemer der en artist kan gis ut over hele verden i det øyeblikk vedkommende er signert opp til et plateselskap.

  Jeg synes det er skrekkelig at dette ikke er løst ennå! Det er 2009. Vi har hatt internett i over 20 år. Og fortsatt så opererer vi med denne kunstige oppdelingen av verden?

  Hva er det unge folk bruker mest tid på når de er på nettet? Sosiale nettverk. På tvers av hele verden. Ingen som bryr seg om hvilket land en person er i, hva slags nettverk hun sitter på eller hvor hun er født.

  Gratulerer med våte bukser – NRKbeta

  Fint lite som har skjedd i riktig retning siden da gitt.

  Svar på denne kommentaren

 22. NRK.no streamer villig vekk en del «hjemmelaget» materiale og det er alle vi i utlendighet veldig takknemlige for. Underlig nok sperres alt naar man proever aa se paa fra en ipad («NRK har ikke rettigheter til aa vise dette innholdet over wifi») men det funker helt fint fra en laptop over wifi. Bug eller super-nisje klausul i rettighetskontrakter? Skulle gjerne sett dagsrevyen paa ipad men naa maa jeg fyre opp laptop istedet (begge connecter over samme wifiruter, samme IP, hjemme i UK…?)

  Svar på denne kommentaren

  • Dagens ordinære Nett-TV fungerer ikke på iPad.

   Hvis du benytter NRKs Nett-TV applikasjon så den blokkert for brukere i utlandet.

   Hvis du bruker m.nrk.no/nett-tv med en annen nettleser enn den originale blir du automatisk blokkert. Kan gjøre endringer på oppsettet for FireFox slik at den blir oppfattet som en «mobil», men husker ikke i farten hvordan en gjør det 🙁

 23. For å se norske TV kanaler i utlandet benytter vi Slingbox. Den står hjemme, koblet til rikstv og kabelnett og internett. Det gir tilgang til alle kanaler vi har hjemme hvor som helst i verden. Slingboks kan kjøpes bla hos Komplett.

  Svar på denne kommentaren

 24. Bruker selv HMA og er veldig fornøyd! Jeg har 50/50 og til det jeg bruker VPN til, så klarer jeg kanskje 10 – 20 mbit uten problemer, noe mer har jeg ikke testet.

  Jeg har en gammel Linksys router med OpenWRT konfigurert opp mot HMA. Alt ustyrt som er koblet til den boksen, kabelet / trådløst, har amerikansk IP. Det fungerer glimrende!

  Netlifx er utrolig kjapt og har et veldig stort utvalg, men jeg ser at mye av det jeg ønsker å se kun er tilgjengelig på DVD. Tenker da meste på gamle filmer (f.eks hjemme alene som jeg ville se i julen)..

  Svar på denne kommentaren

  • vvtfzomg (svar til Henriette)

   Du trenger ikke vpn for å se på nrk nett-tv.
   Proxy holder i massevis.

   Men protip,
   prøv å bruk en norsk dns server 😛

   f.eks powertech sine
   195.159.0.100 / 195.159.0.200
   finefine

  • Jon Peder Horn Opsahl (svar til Jon Peder Horn Opsahl)

   Etter en del googling og leting på egen maskin fant jeg det ut selv.

   Gå på Instillinger for nettverk – velg din tilkobling – konfigurer – IPv4 instillinger – velg «Kun automatiske (DHCP) adresser» på metode – skriv inn DNS adressene til unblock-us separert med et komma i feltet for DNS.

 25. Hei
  Jeg har prøvd å få fixe vpn tilkoblinger (betalte tjenester) mot land som f.eks. russland eller panama (litt søking rundt utlevering og annet rettslig samarbeid mot disse landene så skjønner man sikkert hva jeg sikter til), men i hovedsak land som ikke har idiotiske lover som gjør at de logger hva gud og hverman gjør på nett.

  Selv om jeg har prøvd relativt dyre vpn tjenester, er hastighetene ELENDIG. Jeg har 60/60 linje, og synes det er kjipt å betale for VPN tjenester som gir meg 2-3 Mbit. Er det noen som kan tipse meg om vpn tjenester av den kvaliteten jeg sikter til?

  Svar på denne kommentaren

 26. god dag, verd » Blog Archive » Korleis få Netflix i Norge –

  […] å ha lese ein artikkel på NRKbeta har eg skaffa meg Netflix-konto. Den enklaste måten å gjera det på er å bruke Unblock-us. […]

  Svar på denne kommentaren

 27. Jeg har hatt VPN konto en god stund slik at jeg kan koble meg til sperrede NRK nett-TV sendinger fra utlandet. Og det har godt bra – fram til i dag. Jeg kan bekrefte at IP adressen er norsk og jeg har tømt cache og cookies, men likevel insisterer Nett-TV at programmet «ikke er tilgjengelig».

  Har NRK tatt i bruk andre/nye sperre måter mon tro?

  Svar på denne kommentaren

  • ThorH (svar til arnie)

   Det kunne de sikkert, men det ville ikke gjøre noen forskjell på hvor du er. Hollywoods advokater bryr seg ikke om passet ditt, eller om du har betalt lisens. De bryr seg om hvor du fysisk befinner deg.

 28. Flott artikkel , nrkbeta er en side jeg setter stor pris på.

  Som nordmann bosatt i utlandet synes jeg dere kunne laget en oppskrift på hvordan se nrk live i utlandet (det er like lovlig som det dere beskriver i denne artikkelen)

  Bruker forøvrig unblock-us og har BBC iplayer, hulu, netflix, og masse mer.
  NRK ser jeg på XBMC men begrenset utvalg og ikke live.

  Fremtidens TV er like rundt hjørnet.

  Svar på denne kommentaren

 29. Dag Petter Berg

  Uten å ha finlest alt over……men, kunne man ikke lage til en (enkel) ordning, slik at når man er norsk statsborger (via MinID?), kan se norsk media over internet……samme hvor man er i verden….er jo egentlig når jeg er utenlands jeg trenger å se TV via internet mest…..i Norge er det jo et TV-apperat et eller annet sted:)

  Svar på denne kommentaren

  • Du burde nok ha finlest litt bedre. Dette har blitt tatt opp flere ganger i denne tråden. Problemet er ikke nødvendigvis bare å begrense eller tillate tilgangen fra utlandet. Problemet er like mye av juridisk art, at NRK ikke har fått tillatelse til å vise innholdet i utlandet av rettighetshaveren. Mao. det hjelper ikke at man identifiserer seg eller ikke, utland er utland for avtalejurister.

   At disse juristene ikke skjønner at slike begrensninger er kunstige på Internet og at VPN er måten slike ting omgås på, er en helt annen diskusjon. Alt for mange jurister som driver med opphavsrettigheter lever fremdeles i tidsepoken før Internet var «over alt». Og de nekter tydeligvis å innse realitetene.

 30. Jeg har fått til et oppsett hvor jeg har VPN på routern, men bare noen enheter (Boxee, PS3) får VPN mens resten (PCer og smarttelefoner) får vanlig bredbåndsforbindelse uten redusert hastighet. Perfekt 🙂

  Det jeg gjorde var å flashe routeren med Tomato firmware, og installere et script på routeren som begrenser VPN til de enhetene jeg spesifiserer. Fungerer veldig bra! Men det krever en del tekniske ferdigheter og selvfølgelig en router som støtter Tomato.

  Krav:
  – Kjennskap til unix/linux og SSH
  – Tomato firmware med VPN for 2.6-kernel
  – En router som støtter dette
  – OpenVPN-konto (ikke mulig å skille på enheter i Tomato med PPTP/LPTP)
  – Statisk IP på enhetene som skal få VPN (konfigureres i Tomato)

  Hvordan (grovt oppsummert):
  – Flash router med rett versjon av Tomato
  – Gi statisk IP til enhetene som skal få VPN
  – Legg inn VPN-konfigurasjon
  – Aktiver SSH-tilgang og logg inn på router over SSH ([email protected])
  – Installer script for å begrense VPN til spesifiserte enheter
  – Test og sjekk loggen hvis ting ikke fungerer
  – Når alt fungerer, sett VPN til å starte opp automatisk

  Liste over routere som støtter Tomato K26 (se tabellen nederst):
  tomatousb.org/doc:build-types#toc3
  («K26 Editions/Notes» er utdatert. Står det «NoUSB-Std» vil også «NoUSB-VPN» fungere.)

  Tomato firmware (NoUSB-VPN fungerer bra):
  tomatousb.org/download

  Konfigurasjon av OpenVPN i Tomato (eksempel for StrongVPN):
  strongvpn.com/setup_tomato_openvpn.shtml

  Script for å begrense VPN til utvalgte enheter (basert på IP):
  linksysinfo.org/index.php?threads/any-way-to-bypass-vpn-selectively.33468/page-2#post-164693

  Bare å svare på denne kommentaren hvis det er noen spørsmål.

  Svar på denne kommentaren

  • kjetil (svar til Joakim)

   Joakim

   Dette hørtes bra ut, skal sjekke selv når jeg har en dag å slå i hjel 🙂

   La inn totmato på min linksys for ca 3 år siden, har ikke peiling på linux eller SSH men google var min venn.

   Har unblock-us i dag og det fungerer utmerket, hva er fordelen med VPN vs Unblock?

   Ville jeg som er bosatt i Spania kunne se NRK med VPN?

  • Joakim (svar til kjetil)

   Fra spanjakkenland kan du få se NRK ved å koble deg opp til norsk VPN-server, ja. SuperVPN har en norsk server, og det koster bare $6/mnd for 1 år. For 2 år koster det $4/mnd.

   Jeg visste ikke om Unblock-Us da jeg valgte å gå for VPN, men er jeg også ute etter sikkerhetsfordelene med VPN (greit når man sitter på usikrede nettverk). Med VPN på bare de enhetene jeg velger, får jeg også full hastighet på andre ting som surfing og nedlasting. Det er mere jobb, men moro å sette opp hvis man liker denslags 🙂

   Tomato er jo en fantastisk liten sak. Har tenkt å installere PPTP-server på routern så jeg kan få amerikansk IP for å bruke Pandora og Netflix på den. Idéen er å route klienter fra PPTP-serveren med hjelp av scriptet jeg linket til i forrige kommentar. Går ikke det får jeg gjøre noe mer fancy i iptables for å plukke ut PPTP-klienter.

   The master plan:
   cl.ly/0k1V3k2x280j1v0l0x46

  • Joakim (svar til Joakim)

   Liten feil i siste paragraf. «… for å bruke Pandora og Netflix på den», skal være «… på iPhone.» Grunnen er at StrongVPN bare tillater én tilkobling av gangen (den jeg har på routeren).

   Med en PPTP-server på routeren kobler jeg bare opp iPhone/iPad/PC via den, så vil all trafikken routes videre til StrongVPN med hjelp av scriptet jeg linket til tidligere.

   Resultatet er tilgang til alt som streames kan i USA på min Boxee Box, Playstation + iPhone/iPad/PC/annet etter behov. Da gjenstår det bare å nedgradere TV-abonnementet til grunnpakken. Serier og filmer får jeg lenge før de kommer til Norge, fra henholdsvis Hulu og Vudu.

  • Joakim Stai (svar til Joakim)

   Liten oppdatering..

   Har fått dette setupet til å fungere greit. Minuset er at da går alt av trafikk til PS3’en og Boxee’n via VPN i USA – ikke spesielt bra for online spill bl.a.. Et bedre alternativ er å bare sende requests til blokkerte sider via amerikansk VPN, uavhengig av hvilken klient det kommer fra.

   Det krever mer avansert iptables-magi, men han her har fått til noe ala det med et eget python-script:
   delx.net.au/blog/2011/12/hulu-and-pandora-outside-usa/

 31. Se hageprogram på BBC-nettside, lovlig. (På søndag starter Chelsea Flowershow!) | Moseplassen

  […] Og så er det sikkert noen som lurer på om dette er lovlig, og ja. Det er faktisk det! Det er lov å bruke, og det er lov for meg å fortelle deg hvordan du bruker det. Les mer om lovligheten og andre måter å unngå IP-blokking hos NRK-beta. […]

  Svar på denne kommentaren

 32. Flere har etterlyst en grei oppskrift som kan brukes av oss ikke eksperter oa oppsett på løsninger. Diskusjonene går jo ut på å la folk i utlandet få se norsk TV. At juristene ikke liker dette «kan jo den enkelte av oss » se bort fra. det fremkommer at «alle» i dette fora har satt opp sine løsninger som fungerer. La derfor den enkelte av oss avgjøre om vi får trøbbel eller ikke fra NRK.

  Svar på denne kommentaren

 33. Test av Netflix | NoKeRs Blog

  […] litt mer trykking. Slik at man utgir seg for å være i statene. En guide til dette finnes på NRKbeta.no Del dette:More Dette innlegget ble publisert i Nyheter av NoKeR. Bokmerk […]

  Svar på denne kommentaren

 34. Hei
  Ser at det her er en uendelighet av eksperter for en 60 åring å få hjelp fra.
  Installerte HIDEMYASS på min IPAD og kunne da se alle NRK programmer, uheldigvis forsvant billedet og satt kun igjen med lyd.
  Hvordan fikser jeg dette
  Jens

  Svar på denne kommentaren

 35. Se hageprogram på BBC-nettside, lovlig. | Moseplassen

  […] Og så er det sikkert noen som lurer på om dette er lovlig, og ja. Det er faktisk det! Det er lov å bruke, og det er lov for meg å fortelle deg hvordan du bruker det. Les mer om lovligheten og andre måter å unngå IP-blokking hos NRK-beta. […]

  Svar på denne kommentaren

 36. Hagetv, nye episoder av Gardeners World | LavandulaLavandula

  […] Nå er det sikkert noen som lurer på om dette er lovlig, og ja. Det er faktisk det! Det er lov å bruke, og det er lov for meg å fortelle deg hvordan du bruker det. Les mer om lovligheten og andre måter å unngå IP-blokking hos NRK-beta. […]

  Svar på denne kommentaren

 37. spm om vpn
  Hei jeg bruker Overpay. Spørsmål: risikerer man at telenor tror man er i utlandet – og følgelig skal ha penger som om man er i utlandet? (selv om jeg har fastpris pr mnd)?

  takk for svar 🙂

  Svar på denne kommentaren

 38. Moseplassen – livet i hagen | Se BBC sin fantastiske serie Gardeners World på nett

  […] for at det er lovlig å dekke over hvor du bor for å få tilgang: NRK Beta, nederst i artikkelen. Jeg har jo anbefalt folk å bruke dette trikset i mange år nå, og veit […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.