nrk.no

NRK TV i ny drakt – nå blir det lettere å finne noe bra å se

Kategorier: NRK-stoff & NRKTV


Alle som har vært på oppdagelsesferd i en strømmetjeneste vet at det kan være vanskelig å finne frem til det gode innholdet, spesielt når man er flere om beslutningen. Hvorfor skal det være så vanskelig?

Du skal ikke gå langt tilbake i tid før NRK TV kun var en catch-up-tjeneste for de lineære NRK-kanalene. Da var det for det meste repriser, og programmene var første og fremst for et voksent publikum. Vi hadde også kun rettigheter til å vise enkeltepisoder i noen uker og vi la ut episodene etter at de ble vist lineært.

Nå er NRK TV en komplett strømmetjeneste med en stor bredde av serier, dokumentarer, underholdning, sport og nyheter, som treffer alle. Og innholdet ligger lenge i tjenesten.

Men det at vi har fått et bedre serietilbud kan gjøre det vanskeligere å finne frem. Det er noe vi jobber med å løse med nytt design og nye funksjoner som skal hjelpe deg til å oppdage nye favoritter.

Smakebiter

For å gjøre det lettere å oppdage nye ting å se tester vi ut trailere i NRK TV. Slik blant andre Netflix har hatt en god stund.

Vi vet at mange har et elsk-hat-forhold til autoavspilling av trailere, som for eksempel denne artikkelen tar for seg. Men de testene vi har gjort så langt virker å gjøre seeropplevelsen bedre, mer behagelig og at det blir enklere å ta gode valg.

Øverst på forsiden av NRK TV har vi plassert traileravspilling, som en egen seksjon for å oppdage nytt innhold. Trailere vil kun spilles av med lyd på store skjermer, der vi er sikre på at vi har seerens fulle oppmerksomhet.

For å gjøre opplevelsen forutsigbar har vi introdusert en indikator som teller ned til traileren starter. Vi har også sørget for myke overganger når bilde og lyd introduseres.

I første omgang introduserer vi autoavspilte trailere for Android TV og Apple TV (4/4K), men det vil komme på flere plattformer etterhvert.

Vi plasserer også trailer på toppen av seriesidene, for at du skal raskt kunne se om serien er interessant:

Om du ikke liker at trailerne spilles av automatisk er det mulig å slå av funksjonen. Det varierer hvordan man gjør det fra plattform til plattform. For TV-er med Android er dette i innstillinger i NRK TV-appen, mens for Apple TV 4 finner du innstillingene i operativsystemet.

Android: Under «Logg inn» eller [ditt brukernavn] –> Innstillinger (tannhjulet) –> «Autospill trailer»
Apple TV: Generelt –> Tilgjengelighet –> Bevegelse –> Slå av «Autospill videoforhåndsvisninger»

Mer tilpasset deg

Er du innlogget i NRK TV blir strømmetjenesten mer tilpasset din bruk og preferanser. (Du kan registrere en ny bruker her om du ikke allerede har en.)

Innloggede brukere kan blant annet favorittmerke serier og få markeringer på episodene man har sett. Og det blir enklere å finne tilbake til der du var.

Dette er bare begynnelsen. Med tiden vil tjenesten bli flinkere til å forstå hva som interesserer de ulike seerne og gi enda bedre anbefalinger. Til tross for mer skreddersydde anbefalinger, vil vi passe på at du ikke går glipp av noe.

NRK TV skal fortsette å overraske. Og alltid sørge for at publikum blir gjort oppmerksom på viktige temaer, nyheter, og relevant nytt innhold.

Få med deg premierene

Det kommer stadig nye, spennende serier og programmer i NRK TV. Den beste måten å holde oversikt, er å abonnere på nyhetsbrevet vårt. Nyhetsbrevet kommer ut 1-2 ganger i måneden og er en skjult skatt for deg som liker å ligge i forkant.

> Du kan abonnere på nyhetsbrevet ved å logge inn på til denne siden

Slik er det nye designet

Du har kanskje lagt merke til at NRK TV ser litt annerledes ut nå enn før. Vi har innført flere visuelle endringer.

Den tydeligste er nok at seriene, filmene og programmene farger tjenesten – bokstavelig talt. Formålet er å skape et uttrykk som er særegent for NRK TV slik at du alltid gjenkjenner tjenesten. Fargene gjør det også enklere å finne frem og skaper et tydeligere skille mellom de ulike programmene.

I tillegg til fargekonseptet, består det ny uttrykket av nye ikoner, illustrasjoner og knapper. Dette er også bare starten. Designet skal videreutvikles. Etterhvert vil du også se en animert logo, nytt app-ikon, en ny font, og mye mer.

Det nye uttrykket er designet av Heydays og NRK, og under viser vi litt mer om hvordan vi har jobbet med det nye designet.

Fargealgoritmen: Rent teknisk har vi en algoritme som genererer en gjennomsnittsfarge ut fra programmets hovedbilde og justerer fargene som omslutter programmet. Algoritmen sikrer lesbarhet med god kontrast.

Ny stil: Den nye ikon- og illustrasjonsstilen er basert på formene i NRK-logoen og gjør uttrykket til NRK TV mer unikt.

Prinsipper for bevegelse: For å gjøre tjenesten mer levende tar vi i bruk mer animasjon (med et felles bevegelsesmønster i bunn). Det skal gjøre opplevelsen av å bruke NRK TV mer forståelig.

Vi vil gjerne høre hva dere synes. Kommentarfeltet er som alltid åpent!

Søke jobb i NRK TV? Om du synes det høres spennende å jobbe med design i NRK TV kan du søke her.

Lurer du på hvordan det er å jobbe som designer i NRK TV er det bare å sende en e-post til [email protected].

156 kommentarer

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Karl - Helge Nøstvold Lien)

   Hei, Karl – Helge! Takk for tilbakemelding. Vi gjør så godt vi kan med å rydde unna innhold som ikke er tilgjengelig lenger. Er det noen spesielle tilfeller eller steder i tjenesten der du opplever at det er mest problematisk?

  • Helt enig Karl – Helge !
   Svaret til Tony Jøsendal vitner om svært liten innsikt av hva faktisk NRK har ute på sidene sine og hva som er tilgjengelig og ikke !!!

   Svaret fra Tony Jøsendal er bare til å gråte over (vel han er «design lead» og og ikke redaktøren av nettsiden):
   «Vi gjør så godt vi kan med å rydde unna innhold som ikke er tilgjengelig lenger. Er det noen spesielle tilfeller eller steder i tjenesten der du opplever at det er mest problematisk?»

  • Hva med å være konstruktiv i stede for?
   Tony spør om det er spesielle steder eller seier som er problemet.
   NRK har så pass mye innhold ute at det skulle vel bare mangle om man ikke har kontrollen på alt som NRK har ute.

  • Det er vel geoblokking som er hovedproblemet. Mange ser på NRK fra utlandet, det er utrolig irriterende når 90% av de valgene man gjør blir avvist. Sjekk IP-adressen først, og grå ut det som ikke er tilgjengelig. Men ikke skjul det helt, da blir det en frustrerende leteprosess.

  • Til nrk – spørsmål om det er spesielle steder det oppleves som problematisk – er vel ganske irrelevant – spør en programerer om det (designere har nok ikke kunnskap om det) kan dere sende spørmålet til it-avdelingen i nrk ?

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Karl - Helge Nøstvold Lien)

   Det var det jeg lurte litt på, om det er bruken i utlandet som oppleves mest problematisk. Det er i alle fall noe vi, både designere og utviklere i NRK TV, jobber med akkurat nå. Det kommer en artikkel med mer info om ikke så lenge.

  • Karl – Helge Nøstvold Lien (svar til Karl - Helge Nøstvold Lien)

   Nei, kan ikke komme på noen spesielle programmer jeg har hadd problemer med da det er for mange som ligger ute som ikke kan visses pga opphavsrettigheter osv. Gjorde ett søk på mat f.eks, da kom jeg over en drøss med innhold som ikke kunne vises. Noe pga opphavsrettigheter, andre (eldre, type 80’tallet) ble vist som at de kunne bli spilt av, men fikk bare en evigvarende loadingscreen. Geoblokking er ikke ett problem jeg sliter med da jeg bruker NRK Nett TV hovedsaklig hjemmefra. Satser på at dette er noe som blir tatt hånd om. NRK Nett TV er rimelig bra, men ingenting er perfekt, så fortsett med å gjøre enn bra jobb!

 1. Jeg lurte på hvorfor NRK-TV hadde sluttet å virke på vår LG-tv. Forsøkte å reinstallere via LG. Uten resultat. Det er dette som er den nye TV-hverdagen. Slitsomme og unyttige endringer av ting som fungerte bra.

  Svar på denne kommentaren

  • Kåre Wenger (svar til Eivind)

   Det viktigste er at innhold spilles. Lag flere skall slik at det er eventuelt Chi-Chi og fjas som ikke virker. Tv er vil en dag ikke bli oppdatert mer og da er dumt at de blir ubrukbare. Tenk kvalitet og legacy kompablitet. En søkeboks holder lenge hvis man kan bruke søke operatorer og nøkkel ord.

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Ole)

   Ser den, men vi har dessverre ikke planer om å støtte Apple’s TV-app med det første.

  • Andreas (svar til Ole)

   Kan dere utdype litt rundt hvorfor dere ikke ønsker å støtte Apple’s TV-app? Er det fordi dere selv vil ha full tilgang til alle detaljer om brukerene og våre preferanser? Eller er det tekniske årsaker?

   Det er forsåvidt forståelig at kommersielle aktører som Netflix ønsker å skape sin egen opplevelse for å sikre seg flest mulig kroner, men jeg ser ikke helt hvorfor en allmennkringkaster ikke skulle ønske å gjøre innholdet mest mulig tilgjengelig?

  • Geir (svar til Ole)

   Ja, jeg har også savnet at tilbudet til NRK i AppleTv-appen og lurer på hvilke vurderinger dere har tatt.
   Jeg opplever det frustrerende å ikke finne det jeg søker etter for så å oppdage at programmet antakeligvis går på NRK og at jeg må søke direkte i NRK-appen.

  • Kenneth (svar til Ole)

   Vil bare signere på ønske om støtte i Apple TV appen. Vil også gjerne høre mer om hvorfor dere ikke vil komme med dette.

  • Tanja Skjoldborg Lindboe (NRK) (svar til Ole)

   Vi har ikke planer om å støtte Apples TV-app, da vi ønsker at NRK beholder muligheten for å vise frem bredden i vårt innholdstilbud. Det betyr at forsiden i NRK TV er ett viktig utstillingsvindu for oss, som vi ønsker at folk besøker ofte. Derfor ønsker vi som Netflix å skape vår egendefinerte TV-opplevelse.

 2. John H Embretsen

  Høres bra ut.

  Men, det nye utseendet på avspillingsknappen var uvant og litt forvirrende. Den haken er jeg vandt til at betyr «videre» eller noe slik, mens «play» alltid har vært en trekant ▶. Jeg ville byttet tilbake, men klarer nok å venne meg til det meste 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til John H Embretsen)

   Har forståelse for at utseende kan være litt uvant. Vi har faktisk hatt ekstra oppmerksomhet på denne endringen i utviklingen, men vi har så langt ikke opplevd noen utfordringer med knappen i noen av brukertestene vi har gjennomført.

  • Ronny Breivik Grønhaug (svar til John H Embretsen)

   Pila minner veldig om Plex-logoen, jeg stusset litt første gang jeg så den og lurte på hvordan jeg så på NRK via Plex 😄

  • Johannes Nilssen (svar til John H Embretsen)

   Er tilbøyelig til å være helt enig med John her, for det første benytter dere samme symbolet rett nedenfor avspillervinduet, men da betyr det nettopp «gå videre» til sesonginfo og flere episoder. Ellers er det jo slik at gjenkjennelse er ganske viktig, spesielt når det kommer til universell utforming som dere selv drar frem. Det finnes for øvrig en ISO-standard for hvordan utforme knapper, til multimediaspillere og programvare, og som dere med fordel bør følge: iso.org/standard/30820.html
   Standardisering gjør det lettere for alle å kjenne igjen funksjonalitet, det er kanskje litt trått, men om alle skal utforme sine egne symboler for alt mulig er det fort gjort å gå seg vill for oss sluttbrukere.
   Gjør om, gjør rett!

  • John H. Embretsen (svar til John H Embretsen)

   Første gangen jeg prøvde nytt utseende på NRK TV (web eller Android) brukte jeg nok flere sekunder mer enn normalt og følte meg usikker da jeg trykket på play-knappen første gangen. Fint at ingen i brukertestene lot seg affisere, da er vel vi andre i mindretall 😉

  • Til nrk: ingen har vel klaget på designet av play symbolet … ? Hvorfor endret dere det ? Bortkastet tid og penger !!! Skjerings !! Mine skattepenger sløses bort på fjas !!!!

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til John H Embretsen)

   Som en allmennkringkaster er vi helt avhengig av at publikum vet at de er hos oss. Dette har vært hovedproblemstillingen i prosjektet fra start – nemlig å sikre en tydelig gjennomgående NRK signatur i hele tjenesten.

   Dette gjør vi ved hjelp av eksplisitte grep som å bruke NRK logoen der det gir mening, kombinert med mer subtile grep som i total tydelig sier «hilsen NRK».

   Play ikonet er et av disse subtile grepene, og denne flaten er spesielt viktig å «brande» da brukere ofte kommer direkte inn til innholdet vårt, via 3dje part, uten å gå via et app ikon eller en forside.

   Vi har som nevnt brukertestet play-ikonet i forskjellige kontekster og ikke opplevd noen utfordringer med det. Men vi er glade for alle innspill og nå som vi er ute i stor skala skal vi fortsette å evaluere effekten av det vi har gjort.

  • Are Gulbrandsen (svar til John H Embretsen)

   Må bare si meg enig i at det skurrer når dere lager et sett med nye ikoner, spesielt play-knappen. Av ikonene på eksempelbildet er jeg usikker på minst halvparten, helt unødvendig. Ikoner bør være mest mulig standardisert for at folk skal bruke dem uten å måtte tenke.

 3. René Johansen

  Det som ville være aller, aller best – er at de programmene som kan streames fra utlandet (som for min del, er Danmark) «merkes» på en eller annen måte, så vi slipper å finne noe vi har lyst til å se, og blir mødt av —- dette kan kun sees i norge

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til René Johansen)

   Hei René. Vi jobber for øyeblikket med å forbedre opplevelsen av NRK TV i utlandet. Det kommer en artikkel med litt mer info om dette om ikke så lenge.

 4. Bra det går an å fjerne automatisk avspilling, for det er noe jeg finner veldig plagsomt. En annen ting jeg ikke liker, er at «neste episode»-knappen har blitt veldig stor, og legger seg over nesten hele skjermen så man ikke ser rulleteksten! Denne bør gjøres mindre og plasseres i hjørnet e.l.

  Svar på denne kommentaren

 5. Alt dette er spennende ting. MEN –

  Kan dere være så snille å fjerne geo-sperren for å installere appen på smart tv?
  Det finnes en god del innhold some er mulig å spille av, selv for oss som bor i utlandet. Nyhetene er en av dem. Men vi må først få lov til å installere appen.

  Det finnes flere TV kanaler som har apper som er tilgjengelige over hele verden. Hvorfor er dette ikke mulig for NRK appen?

  Om en serie eller et program ikke er tilgjengelig pga avtaler etc, så holder det fint å lage et merke som forklarer dette…

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Svein)

   Takk for tilbakemelding. Vi tar med forslaget ditt videre og ser på hva som er mulig å gjøre av endringer

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Einar)

   Ser den! Om du er logget inn skal du alltid tas ned i episodelisten, til din neste episode, på serier du er i gang med.

 6. Ser bra ut dette. Men hvordan ligger dere an med å funksjoner for å laste ned og se programmer offline? Slik man har på Netflix eller NRKs radioprogram/podcaster. Har sett det har vært savnet og kommentert tidligere på andre saker nrkbeta.no har publisert om NRK TV.

  Svar på denne kommentaren

  • Susanne Kvernmo Holgernes (NRK) (svar til Espen Fossum)

   Hei Espen! Dette er en ekstra-feature som ikke har blitt prioritert fordi den ikke har vært veldig etterspurt eller savnet i brukertester. Takk for at du sier i fra, ønsket ditt er herved notert 😊

 7. Fint med litt nytt!

  Kan dere innføre samme scrolling frem og tilbake i tid som dere har i radio appen? Det ville gjort det veldig mye lettere å scrolle. Spesielt er det vrient ved bruk av chromecast med Android.

  Svar på denne kommentaren

 8. Når får vi bedre kvalitet? Det er en sørgelig affære å se en lang rekke programmer med NRK TV. Særlig sorte partier blir helt håpløst dårlige. Ser faktisk helt grusomt ut. Med stor TV blir problemet enda større.

  Hvorfor i huleste kan dere ikke i alle fall ha et betaprogram der dere tester dette for de mest populære seriene/klippene? Forferdelig irriterende å ha en flott ny OLED 4K HDR TV og måtte nøye seg med NRK over lineær TV tenkte jeg, men det er jo ingenting i forhold til å MÅTTE bruke NRK TV siden dere ikke tillater at andre leverandører kan bruke egen arkiv løsning. Man får ikke se f.eks Debatten en halv time etter programmet er ferdig. Man blir nå sendt til NRKs egen app, men det kan ikke ses før det har gått lang tid. Noen ganger over 2 timer. Da får man se programmet i svært dårlig kvalitet!

  Vi er snart i 2020 – dette holder ikke!

  Svar på denne kommentaren

  • Anbefaler deg å sjekke ut NRK Lab. Det er testløsningen de prøver ut det nyeste av funksjonalitet. jeg har vært betabruker der gjennom testflight appen på iOS i flere år. du må be om å bli betatester. og ja, bilde/streamekvaliteten er veldig varierende til tider.

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Olav Jensen)

   Hei

   Vi har nylig lagt ut en del innhold i bedre kvalitet, men du trenger den nye Apple TV eller Android TV for å få disse kvalitetene.

   Tidligere var vår beste kvalitet 720p i 2250 kb/s + stereo , mens nå har vi 1080p i 4500 kb/s + 5.1-lyd.

   Test gjerne ut en av disse seriene:
   • Skitten snø
   • Valkyrien
   • Twin
   • Nattens arvinger
   • Exit
   • Babylon Berlin
   • Lykkeland

 9. Frank Finnøy Burmo

  Bra, men Android TV savner jeg kanalstøtte, altså at man kan velge hva slags NRK-innhold man ønsker å vise i hovedmenyen til Android TV.

  Typisk: «Mitt innhold», «Nyheter», «Anbefalt for deg», og lignende, på samme måte som YouTube og Netflix har gjort det.’

  Slik det er nå så man man faktisk åpne NRK-appen for å komme til «Mitt innhold».

  Ellers ser appen bra ut, Keep up the good work! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 10. Jeg skulle nylig finne en serie jeg hadde fått anbefalt – Grantchester. Den lå ikke under serier, og heller ikke på forsiden, den måtte til slutt søkes opp. Bruker ATV4.

  Alle serier som er tilgjengelige burde jo vært samlet under «serier». Evt. kunne dere også tagge serier, filmer og programmer med kategori (feks. «britisk krim») og så legge opp til kategorisøk. Jeg har også kommet over serier jeg har gått glipp av, fordi de var utgått på dato, og ikke hadde ligget på forsiden eller i serieoversikten. Det blir jo litt teit å skulle bla gjennom hele alfabetoversikten for å se hva som finnes tilgjengelig.

  En god søkefunksjon, og kategorier med underkategorier, er ønskene mine.

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Grethe)

   Hei, Grethe. Ser absolutt problemstillingen! Vi håper å kunne forbedre dette på sikt.

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Per)

   Hei

   Oppdateringen kommer dessverre ikke til PlayStation ettersom den appen er utviklet av et eksternt firma.

 11. Dere mangler fortsatt noe så elementert som mulighet til å sortere.

  Se og lær av SVTPlay!
  Under hver kategori kan man der sortere om man vil se hva som er nytt, snart forsvinner osv.

  Nå er det jo helt håpløst å se finne hva som er nytt.

  Svar på denne kommentaren

 12. Hei, kult med oppdateringer!
  Ønske fra en som bor i utlandet: At man kan trykke på noe som gjør at man siler ut det man ikke kan se i utlandet!
  Jeg vet at denne (tv.nrk.no/programmer/utland) oversikten finnes, men ikke veldig lett å finne ut hva man vil se basert på tittelen.. også i alfabetisk rekkefølge..
  At man feks kunne hatt et modus der bare programmer som kan vises i utlandet synes, slik at man slipper å gå inn på programmer man ikke kan se. Eller at det gjøres litt lettere å finne programmer basert på tema, tittelen sier lite om hva programmet handler om, eller fra hvilket århundre det er…
  Ellers digger jeg endringene! Heia NRK!
  Hilsen stor NRK-fan!

  Svar på denne kommentaren

  • Ambasade (svar til Helle)

   Ett forslag kan være en mulighet til at man aktiverer en «utenfor Norge modus».

   Med dette aktivert vises kun programmer tilgjengelige utenfor Norge.

   Med denne aktiv kan det være et varsel som viser at denne er aktiv slik at de som aktiverer med en feil enkelt kan se at denne er aktiv.
   Ved bruk av utenlandsk IP kan man få spørsmål om man ønsker å aktivere modusen.

  • Susanne Kvernmo Holgernes (NRK) (svar til Helle)

   Hei Helle

   Takk for innspill og heiarop 🙌. Vi jobber for tiden med å lage en bedre opplevelse av NRK TV når du er i utlandet. Håper du synes det blir bedre når vi er ferdige😊

 13. Jeg må virkelig si at jeg elsker det nye designet! Jeg er tilfredstilt. Elsker virkelig fargene, og hvordan de tilpasser seg. Fantastisk bra! Men kanskje det viktigste som jeg har savnet, muligheten for å gjøre videoen større uten å gå i fullskjerm, ENDELIG! Dere fortjener en bonus.

  Svar på denne kommentaren

 14. Litt for moderne for min del og har brukt Nett-tv fra nesten start av. Men alt blir vel en vane etterhvert. Men er ikke positiv til at trailere skal starte opp automatisk når når man besøker nettsiden. Det blir et stort minus. Fargene er noenlunde greie utenom den dere har valgt på programguiden. En blå/grå farge som gjør at jeg sliter med å lese det som står i programmet. Burde vært en mørkere bakgrunn og/eller sterke bokstaver. Greit nok for de med godt syn. Men jeg sliter nå og det ikke bra, så mye som jeg bruker nett-tv.

  Svar på denne kommentaren

 15. Ser ut som flotte endringer, men det som er savnet her i huset er muligheten til å se lokalsendinger direkte. Sånn som det er nå er det bare Østlandssendingen som blir sendt direkte, mens de andre kommer ut i nettavspilleren senere.

  Svar på denne kommentaren

  • Tanja Skjoldborg Lindboe (NRK) (svar til Lars Erik)

   Hei Lars Erik, hvilken dings bruker du til å se på NRK TV? Alle våre distriktssendinger kan sees også live bortsett fra om du bruker SmartTV. Om du søker på «distriktsnyheter» i NRK TV kan du enkelt finne ditt distrikt og også se sendingen direkte på siden, f.eks. denne tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-moere-og-romsdal. Dersom du logger inn kan du også favorittmerke din distriktssending, slik at det blir enklere å finne tilbake.

   Vi vil etterhvert også kunne tilby separate NRK 1 versjoner med de forskjellige distriktssendingene, men akkurat nå har vi dessverre ikke teknisk kapasitet til at dette er rett rundt hjørnet.

 16. Opplever veldig ofte at lyden henger etter bildet på nrk-appen på smart-tv/apple tv! Det gjelder ikke bare når jeg ser direkte, men også når jeg spiller av helt vanlig. Er det noe som har blitt forbedret? Eller er det en spesiell grunn til at det blir sånn? Veldig bra med nytt design ellers! 👏🏻

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Helene Granli)

   Hei Helene. Det var kjedelig å høre! Vi er ikke kjent med noen feil på lyd/bilde synkronisering på Smart TV eller Apple TV. Om du sender en mail til [email protected] og forklarer oppsettet ditt med skjerm, Apple TV, og eventuelt om du har eksterne høyttalere, så skal vi prøve å finne årsaken til feilen.

 17. Ønske: å kunne velge kategori feks teknologi og få opp alle program innen den kategorien sortert alfabetisk OG med årstall for når programmet ble produsert – jeg kan LESE og trenger ingen nye farger eller FANSY layout, antar at NRK har dyktige teknikere som kan fikse dette (uten innblanding fra designere ☺) !

  Svar på denne kommentaren

  • Susanne Kvernmo Holgernes (NRK) (svar til Geir)

   Hei Geir! Vi jobber for tiden med å kategorisere innholdet vårt slik at det skal bli enklere å finne og oppdage nytt innhold. Tar med meg innspillet ditt inn i det arbeidet😊

 18. Huff, her var det mye negativitet og dels urelevante tilbakemeldinger. Stå på nrk, synes dere gjør en kjempe jobb med streamingtjenesten deres. Dere ligger ofte i verdenstoppen, og det er gøy å følge med på utviklingen deres.

  Svar på denne kommentaren

 19. Hei! Liker den nye versjonen både på iPad og nettleser.
  Men i fullskjerm modus på iPad så vises Tid, dato, Wifi, Batteri og slikt.
  På andre streamingtjenster så forsvinner disse når jeg spiller av i fullskjerm. Jeg regner med dette bare er en bug.

  Svar på denne kommentaren

 20. Blir det enklere å finne siste sending av Dagsrevyen. Jeg vil tro at det er veldig mange som vil gå rett på Dagsrevyen, men i dag må man bla frem til «Nyheter» (som ikke er først i menyen øverst), så finne Dagsrevyen (om det ikke er Lørdags- eller Søndagsrevyen, som man må finne på egne områder), og så klikke på siste sending (for den kommer selvsagt ikke først opp), for så å vite at det blir tilgjengelig om 3 timer… Hva men rett og slett å ha «Siste Dagsreveyen (eller hovednyhetssending) tilgjengelig rett fra førstesiden? (Ja, jeg vet at mye bør være tilgjengelig fra førstesiden, men vil tro at dette er noe mange (de fleste?) ser etter).

  Svar på denne kommentaren

  • Geir Haug (svar til Jan)

   Helt enig !!!
   Men nrk vil vel ikke gjøre det enkelt da mister jo designerene jpbben sin. 😉

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Jan)

   Hei Jan. Vi ser at publikummet vårt er splittet i bruken av nyheter. Du har nok rett i at det er flere som ønsker seg Dagsrevyen lett tilgjengelig på forsiden, men det er også veldig mange som får med seg nyheter i andre kanaler og ikke synes det er relevant i NRK TV.

   Om du logger inn kan du favorittmerke Dagsrevyen, og andre serier du følger med på, for å få dem i «Mitt innhold» etasjen på forsiden.

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Jan)

   Vi jobber med å tette hullet hvor sendinger ikke er tilgjengelige etter de er sendt, slik at du skal kunne se Dagsrevyen fra seriesiden til Dagsrevyen akkurat når du vil. Det er et ganske komplisert utviklingsprosjekt som tar litt tid, men når dette hullet er tettet vil trolig opplevelsen av denne type sendinger bli mye bedre, og det vil gi mer mening å flytte det frem på forsiden.

   Et annet tips for å lett komme seg inn på Dagsrevyen er å gjøre et søk etter Dagsrevyen. Da vil Dagsrevyen legge seg på søkesiden som en snarvei. Eller så kan det være kjekt å bokmerke seriesiden (tv.nrk.no/serie/dagsrevyen) og legge den på hjemskjermen.

   Takk for tilbakemelding 🙂

 21. Liker nytt design, supert med flere underkategorier under f.eks. serier.

  Tidligere (for flere år siden) kunne man få opp oversikt over filmer, uavhengig av kategori, når man ønsket å slappe av med en god film. Det var fint å ha det valget og ikke måtte leite etter perler av filmer mellom episoder av serier uten slutt eller dokumentarer. Ser man får opp kategorien film langt nede under ulike utvalg under «Drama/serier», men ønskelig med «film» som egen hovedkategori når man er på forsiden av «utforsk».

  Svar på denne kommentaren

  • Nils Haug (svar til Siw K)

   Liste over BARE filmer var nok for bra – det gjelder jo fjerne bra ting slik at designere har noe å jobbe med – kommer nok tilbake omnoen år, når noen «glupe hoder» finner opp hjulet på nytt 😉 🙂

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Siw K)

   Hei Siw. Vi jobber med å kategorisere innholdet vårt slik at det skal bli enklere å finne frem. Tar med innspillet ditt inn i det arbeidet 👍

  • Leif André Brekke (svar til Siw K)

   Var inne på NRK i dag for å sjekke utvalget av filmer, men det finnes ikke noe kategori for dette! Hvordan skal man finne fram til filmer egentlig? Under kategorien Serier/Drama er det en horisontal liste med kun 6 (SEKS!) filmer. Det er ikke mulig å finne noen annen oversikt over filmene, så vidt jeg kan se. Har dere totalt mistet sansen for brukervennlighet?

 22. Savner en rekke med nyheter, gjerne nyheter som er skreddersydd. Her kan en legge de siste nyhetssendingene, været pluss lokalnytt. Gjerne også enkelte nyhetsoppslag.

  Oppdager også nå og da at jeg går glipp av programmer som går på direkte-TV. Kan en ikke ha en rekke med disse også lenger oppe med programmene som går nå pluss forrige program på de tre kanalene.

  Svar på denne kommentaren

  • Anne Britt Osland (svar til Yngve Spjeld-Landro)

   Hei Yngve! NRK TV har det samme kravet til nynorskandel på 25% som øvrige NRK. Alle programmer med nynorsk original eller oversatt tittel og teksting, har også trailer og beskrivende tekster på nynorsk. Hvis du tenker på muligheten for å velge nynorsk (eller bokmål) på all tekst i tjenesten, så er ikke dette noe vi jobber med nå. Men her er altså begge målformer!😊

  • Yngve Spjeld-Landro (svar til Yngve Spjeld-Landro)

   Får ikkje kommentert kommentaren, so eg får skriva merknadene mine her.
   «Hei Yngve! NRK TV har det samme kravet til nynorskandel på 25% som øvrige NRK.»
   Dokker avslører osloperspektivet dokkar: det er ikkje krav til 25% nynorskdel, men at ingen av dei to offisielle målformene er representert med mindre enn 25%. Der eg sit, er kravet å få 25% bokmålsdel.
   «Hvis du tenker på muligheten for å velge nynorsk (eller bokmål) på all tekst i tjenesten, så er ikke dette noe vi jobber med nå. Men her er altså begge målformer!😊»
   Nei, begge målformene er ikkje til stades når dokker vel vekk nynorsk i brukargrensesnittet. NRK skal vera for alle, so då vert spørsmålet kor tid vil NRK tilby brukargrensesnitt som tek omsyn til at vi har to jamstelte målformer i dette landet?

 23. Hei,
  Pr i dag har man muligheten for å huke av for ønsker å se. Eller sette på min liste.
  Det har man på de aller fleste tjenester.
  Det jeg savner er en mulighet for «ønsker ikke å se».
  Da at de seriene/filmene/programmene ikke vises i den vanlige visningen, og heller «gjemmes» på en liste hvor man evt kan gå inn og tilbakeføre til normal el.l.

  Grunnen til slikt er at man blir jo ganske lei av å bla igjennom det samme hele tiden, og at det da vil være lettere å finne slike ting man faktisk har lyst å se.

  Alternativt, lage egne lister. Da kan man lage en «se sammen med barna», en «se sammen med samboer/partner» etc.

  Svar på denne kommentaren

 24. Hei! Forbedringer settes stor pris på. Jeg er veldig fornøyd med NRK sin ATV-app.

  Et lite ønske jeg har, er å enkelt kunne markere noe som «Sett» på egenhånd. I de tilfeller jeg ser «Side om side» direkte, så vises den likevel som ny på forsiden, og er ikke merket som sett. Om jeg kunne holdt inne en knapp på episoden, fått opp en meny, og så velge «Marker som sett» (Evnt også muligheten for «Marker som usett» dersom den er sett), så hadde det gjort alt enda mer oversiktlig. Det savner jeg i de fleste streaming-tjenester på ATV.

  Svar på denne kommentaren

 25. Flott at dere oppgrader til full HD 1080p og 5.1 lyd. Bitraten på tv appen kan dere i Nrk øke enda mer? 6 Mbit bør vel ikke være noe problem i dag, når en ser hva Apple Tv Plus og Amazon får til i dag.

  Forhåpentligvis ser vi snart 4K fra Nrk også?

  Svar på denne kommentaren

  • Jahn-Tore Skåland (svar til Frank Hberg)

   Hei Frank,
   Jeg har sjekket opp vår beste kvalitet (1080 med 50 bilder i sekundet), og det ser ut til at vi koder med mål om 6 Mbit for video og i tillegg Kbits for lyden. Så for 5.1 så blir det nærmere 6,5Mbit.

   Angående 4K, så får vi se… men pr. nå så jobber vi med å se hva HDR i kombinasjon med HEVC/H265, vil kunne gi oss av bedre bilder og opplevelse. Dette har også med båndbredde å gjøre og ikke minst veldig store forskjeller på datamengdene, når man sammenligner 1080 med 50 bilder vs 4K. Skal man ha 4K bør man opp i båndbredder på godt over 20Mbit.
   Her finner man hva Youtube anbefaler for 4K:
   2160p (4k) 35-45 Mbps (p25) 53-68 Mbps (p50)
   support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en

   Så har du kostnadsaspektet for NRK, med å kode serier og programmer i høyere oppløsninger; tyngre å kode HEVC, mange flere filer å kode, lagring og ikke minst distribusjonskostnadene. I dette regnestykket må vi også ta med hvor mange brukere som får gleden av disse høyere bitratene og hvilke plattformer vi treffer.

  • Jahn-Tore Skåland (svar til Frank Hberg)

   Hei igjen,

   Vi har sett på denne statistikken, og dette er oppmuntrende. Men ut fra denne statistikken, så vet vi ikke hvor mange som faktisk har et abb. som har høye båndbredder. Men det vi vet er at publikum har tilgang til å oppgradere linjene sine, om de vil.

   Også kjempebra at de store og nye aktørene går foran NRK og baner vei for enda bedre opplevelser, når det kommer til oppløsning, HDR og nye kodeker. Da blir det lettere for NRK å komme etter på dette området, når vi vet at publikum har det som trengs for å kunne se vårt innhold i den beste kvaliteten vi kan tilby.

  • Marit Rossnes (NRK) (svar til Daniel Prince)

   Vi jobber løpende med å forbedre NRK Radio også, akkurat nå er vi i sluttspurten med å forbedre hovednavigasjonen i appen.
   Konkrete bugs hører vi gjerne om fra dere, enten her eller på [email protected].

 26. Eldgrim Hansen

  Hei.
  Noe jeg har savnet lenge er muligheten til å velge hvilken kvalitet avspillingen er i. Dette kunne man på nrk-tv i «gamle» dager. Veldig fint hvis man ser mye med mobilt bredbånd eller annet der man må betale for mengde data. Kan dere også legge inn valg med å vise nett-siden i sort som før, eller i «dark-theme» som på youtube.

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Eldgrim Hansen)

   Stemmer. Det er mulig å styre avspillingskvalitet i appene våre, men ikke for tv.nrk.no i dag. Vi legger det til på todo listen vår, sammen med ønsket om dark-theme.

 27. Litt på siden av saken, men til tross for at vi nå har en medielisens og ikke TV-lisens – hvorfor produserer NRK alt fra realityshow til underholdningsprogrammer, med programledere med lønn i millionklassen? Har dere noe innspill på dette? Dette er ikke et byråkratisk valg; man blir påtvunget underholdnings-tv uten at man selv vil.

  Det blir det samme som om Canal Digital hadde påtvunget meg et abonnement.

  Alle betaler gledelig for nyhetsformidling og samfunnsnyttig informasjon i ulike medier, men at underholdning er en del av dette, er for meg litt problematisk – hvis ikke man kan velge selv.

  Svar på denne kommentaren

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Bård)

   Hei, Bård.
   Lønninger har jeg ikke oversikt over, men prøver meg på et enkelt og kort svar om hvorfor NRK driver med underholdning.

   Om NRK var en restaurant som kun serverte brokkoli ville vi ikke hatt særlig mange kunder. For at folket skal komme til NRK må vi få de inn med underholdning og så lurer vi inn litt brokkoli innimellom.

   OBS: Underholdningen til NRK kan inneholde spor av brokkoli.

 28. Leif André Brekke

  Liker veldig godt mye av det dere har gjort, blant annet fargetilpasningene, og spesielt at ingressen/beskrivelsen av hva programmet handler om er bedre enn før hvor det bare var et bilde og man måtte trykke på programmet for å få informasjon. Som andre har påpekt: TV-guiden er ikke bra. På stor skjerm (jeg har koblet en PC til min 50 tommer store TV-skjerm) er det vanskelig å forstå tankene deres. Bakgrunnen er mørk grå (?), som i selv er ganske fint. Det programmet som går akkurat nå, har fått en noenlunde ok blåfarge, men noen av de senere programmene har fått hvit tekst, mens andre har grå tekst, uten at jeg klarer å se logikken. Om jeg holder musen over et program, får programmet samme blåfarge som det som går nå. Noen av bildene har fått en mørk gråtone (nyheter og debatter???), mens andre bilder er fine og tydelige (dokumentarer???). Beklager alle spørsmåltegnene, men dette ser ikke veldig gjennomarbeidet ut. I tillegg er bokstavene for små, og man har presset inn alle kanalene på for liten plass.

  Svar på denne kommentaren

  • Slik eg forstår det er det utforma på den måten for å tydeleggjere kva som går an å sjå i nettspelaren og kva som ikkje er tilgjengeleg. Nyheter og debattar er direktesendingar og er difor naturleg nok ikkje tilgjengelege før sendinga. Andre program har dei kanskje berre rettighetar til å vise ein viss periode.

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Leif André Brekke)

   Vebjørn har helt rett. Den grå teksten indikerer at noe ikke kan sees i NRK TV akkurat nå. Den grå teksten er ikke veldig tydelig og ganske liten, så kanskje vi får ta en vurdering på om det er viktig å vise denne informasjonen i første steg eller om vi kanskje kan vente med det til man klikker på et program.

   Takk for tilbakemelding!

 29. 1) Saknar moglegheita for å bli verande i, til dømes, Dagsnytt 18-sendinga eller sjakksending, utan å måtta byta mellom NRK1 og NRK2, fordi den lineære sendinga byter kanal.

  2) Det tar tid før Urix, til dømes, blir lagt ut. Kunne den øvste peikaren på Urix vist til eit kapittel i livesendinga til NRK2, fram til dess ein ny episode er tilgjengeleg?

  3) Tidsmarkørane har ikkje fungert godt tidlegare, og har ikkje alltid vist rett tid (slik at ein hamna ein annan stad i episoden enn det som var tenkt). Håper det er blitt betre nå.

  Mange strøymetenester har små bilde som legg seg over framgangsskalaen (nå kjenner eg, nå som eg 01.46 fann på å skriva dette ordet, at eg er litt trøytt), som gjer det lettare å finna fram.

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Naby)

   Hei!

   1. Vi er også opptatt av at dere skal slippe å bytte mellom kanalene våre for å kunne følge en hel direktesending. Nå er jeg usikker på hvordan sjakksendingene ble avviklet, men det skal være en «direktestrøm» itillegg til eventuelle sendinger på kanalene. Det er ikke alltid like lett å finne disse, og vite om man ser på en kanal eller en «direktestrøm», men dette er noe vi jobber med å forbedre.

   2. Vi jobber med å gjøre det enklere å se det direktesendte innholdet vårt. Enkelte nyhetssendinger kan nå ses samtidig som de går direkte på seriesiden. For eksempel kan Dagsrevyen ses kl 19 fra tv.nrk.no/serie/dagsrevyen. De fleste plattformer støtter dette nå, og etterhvert vil flere programmer legges ut på denne måten.

   3. Si gjerne i fra når du kommer over spesifikke feil på tidsmarkører til [email protected], så skal vi se nærmere på det 👍

   Ønsket om «spolebilder» er notert 😊

 30. Helt rått altså!

  Godt jobbet av både Heyday og NRK!

  Jeg ser at de fleste i kommentarfeltet konsentrerer seg om ønsket funksjonalitet og klaging på eventuelle feil. Det er en utakknemlig jobb å redesigne noe, men dere fortjener kudos!

  NRK TV har nå det deiligste designet av alle strømmetjenester jeg har vært borti. Så forbanna lekent og lett.

  Og fargealgoritmen? Jeg er forelsket <3

  Igjen: knallbra jobbet!

  Svar på denne kommentaren

  • Magnus Cederholm (NRK) (svar til Per Øyvind Johnsen)

   Hei, Per Øyvind

   Kunne du utdypet hva du ønsker å oppnå ved å markere episoder og filmer som sett? Hvilket problem er det dette løser for deg?

   Takk for tilbakemelding.

  • Leif André Brekke (svar til Per Øyvind Johnsen)

   Tanken er vel at man ikke ønsker å få promotert filmer/serier man allerede har sett. En del innhold kan man f.eks. ha sett på vanlig TV eller på andre strømmetjenester, og da er det fint om disse ikke tar opp plass.

 31. Digger det nye utseendet på NRK TV! Jeg personlig skulle gjerne ønsket at programmer som jeg har merket med favoritt blir merket på en eller annen måte når det kommer en ny episode, f.eks. at det legges først i Mitt Innhold noe á slik som neste-funksjonen funker i Apple TV-appen. På den måten hadde det vært lettere å holde styr på programmene du ønsker å se på.

  Svar på denne kommentaren

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Henrik)

   Hyggelig å høre, Henrik!

   Ønsket ditt vil snart bli oppfylt 🙂 Vi jobber akkurat nå med å løfte frem favorittmarkerte serier som har fått en ny episode. Tør ikke love noe, men vi håper å ha det klart til jul 🎁🤞

 32. Christoffer Furnes

  Fin oppgradering, men når man går inn på en serie/program (på iPhone ihvertfall) mangler det helt play ikon! Jeg forvekslet hero’en i toppen med videoplayer vinduet, spesielt fordi en av episodene var highlight’et i listen under og man da antar at det som er highligt’et viser i en videoplayer. Brukte flere sekunder på å trykke rundt for å finne ut hvordan man startet avspillingen, før jeg skjønte at man måtte trykke på episoden som allerede var highlight’et. Et lite play/pause ikon på thumb’ene i episode listen i det minste, hadde løst problemet.

  Og det med å bruke et next-aktig ikon som play ikon er forøvrig ganske dårlig UX etter min mening. Ja, folk skjønner det om man legger godviljen til, men hvorfor bryte innarbeidede standarder med overdesign?

  Svar på denne kommentaren

  • Christoffer Furnes (svar til Christoffer Furnes)

   En liten tilleggs ting når jeg først er igang å synser… Synes hero’en tar altfor mye høyde på desktop, på mange oppløsninger dytter den alt innholdet ned til under 100vh, så man må scroll’e ned for å se innholdet man har navigert inn til. Det hjelper heller ikke at toppmenyen tar veldig mye av høyden i vinduet.

  • Tony Jøsendal (NRK) (svar til Christoffer Furnes)

   Ser den!

   Tanken er at innloggede brukere skal tas til toppen av seriesiden første gang de går inn på en serie – da de sannsynligvis ønsker å se traileren for å vurdere om det er en serie de har lyst til å begynne å se. Innloggede brukere som går inn på en serie de i gang med skal alltid tas ned i episodelisten, til sin neste episode.

   Opplevelsen for ikke-innloggede brukere vil endres på sikt til å alltid bli tatt ned i episodelisten.

 33. Havnet på denne siden i jakten på hvorfor informasjonstilgangen på NRK TV er så nedlåst. Bruker til vanlig Trakt for å følge med på når serien kommer, men ingen NRK serier ligger jo der. NRK TV i seg selv mangler grunnleggende informasjonstilgangsfunksjoner som f.eks RSS, iCal, eller webhooks for å være litt mer moderne. Slik det er, uten noe slik, blir det å følge med på serier blir rett og slett en veldig manuell og unødvendig oppgave.

  Dere var en gang i tiden pionerer på RSS, til og med bittorrent en gang – hva skjedde? Av alle tilbydere i verden hadde jeg trodd dere hadde hatt minst nytte av å tvinge folk til å klikke seg rundt på en nettside, dere som ikke lever av reklame.

  Svar på denne kommentaren

 34. Leif André Brekke

  Hei,

  Det er kanskje på tide å skrive en ny artikkel om dette temaet? Ser at det er enkelte ting som ikke er som beskrevet i artikkelen.

  Dere har f.eks. ingen Favorittseksjon på forsiden av tv.nrk.no. Dermed får man opp en salig blanding av innhold man har sett og favoritter i seksjonen «Mitt innhold». Dette burde vært delt i to som på Netflix. Jeg er selvsagt ikke interessert i å få opp innhold som jeg er ferdig å se i den listen. Dere bør endre dette til 2 seksjoner:

  1. «Fortsett å se» hvor man f.eks. får opp serier, filmer og annet man ikke har sett ferdig (og som må kunne fjernes fra listen om man ikke er interessert i så resten).

  2. «Favoritter» – som bare viser de tingene man har markert som favoritter.

  Dette må vel være veldig enkelt å få til?

  Det nevnes også i artikkelen at man kan se trailere øverst på siden. Har dere gått bort fra dette? Det finnes i alle fall ikke noen mulighet til å spille av trailere på tv.nrk.no når jeg besøker siden fra PCen min (som igjen er koblet til TV-en min).

  En ny artikkel om planer og valg man har gjort, hadde vært veldig interessant å lese. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 35. Aleksander H

  Gammel tråd, men håper noen kan svare for det om. Har nylig kjøpt en nvidia shield TV Pro, 2019 modellen. Har sett på diverse programmer NRK appen, og synes bildekvaliteten er merkbart dårligere enn hva jeg får med Tizen appen. Virker nesten som jeg ikke ser på HD når jeg bruker shield. Har vært inne på innstillinger i nrk appen og bedt om beste bildekvalitet men det hadde ingen effekt. Programmer starter også ekstremt raskt, mens tizen appen bruker type 4 – 5 sekunder på å bufre innholdet først. Virker rett og slett som Tizen appen får en video strøm med høyere bitrate. Er dette et kjent problem på Android TV eller med Nvidia Shield?

  Svar på denne kommentaren

Vil du kommentere? Svar på en quiz fra saken!

Vi er opptatt av kvaliteten på kommentarfeltet vårt. Derfor ønsker vi å sikre oss at alle som kommenterer, faktisk har lest saken. Svar på spørsmålene nedenfor for å låse opp kommentarfeltet.

Hvem får autoavspilling først?

Hva har NRK TV fått?

Hva skjer på fargefronten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.