nrk.no

Dette gjør NRK Radio på Sonos

Kategori: Radio


I fjor sommer kom NRK Radio på Sonos. Siden da har vi lagt til mer innhold og flere funksjoner. I åpenhetens navn vil vi derfor fortelle hva som har skjedd og hva som skjer videre.

Siden vi skrev om det første spede forsøket på Sonos sist, har vi lagt til langt mer innhold og funksjonalitet.

Fra å kun ha radiokanalene kan du nå høre både podkaster, nyheter, radiokanaler og radioprogrammer fra NRK Radio på din Sonos.

De aller fleste Sonos brukerne benytter mobil eller nettbrett for å starte lyden og vi har tilpasset navigeringen etter dette. Kategorier er lagt til for enkel tilgang, mens anbefalt innhold er flyttet inn i en egen seksjon for å ikke ta all plassen på forsiden.

Det er også mulig å søke i alt innholdet om du vet akkurat hva du vil høre:

Du vil kanskje også kjenne igjen noen av temaene fra NRK Radio-appen: Der vi gir deg innhold som oppdaterer deg, gir deg gode historier og våre nyeste podkaster.

Har Sonos, men ikke lagt til NRK Radio?

For å legge til NRK Radio i Sonos-appen må du legge til en ny «musikktjeneste»:

 

Vil du ha et pro-tip til? Du kan legge til kanaler, nyhetsformater eller podcaster i «Min Sonos» for kjapp tilgang, se her:

…og vips dukker P3Nyheter opp i Min Sonos!

Nyheter tilpasset for valgbar lytting på Sonos

I løpet av det siste året har NRK Nyheter utviklet et nyhetsformat tilpasset valgbar lytting. Når du selv ber om nyheter, skal du få det så oppdatert som mulig, helt uavhengig av når det har gått faste nyhetssendinger på radio.

Dette nyhetsformatet gjør det mulig for oss å oppdatere nyhetene raskere, ved at det produseres én og én nyhetssak som settes sammen til en «sending» i stedet for å vente til det har gått en hel nyhetssending på radio hver hele time.

Fremover skal vi utforske spesielt to nye funksjoner:

 • Innlogging – det gjør at du kan få tilgang til dine favoritter i NRK Radio på tvers av enhetene.
 • Styre NRK Radio på Sonos fra NRK Radio-appen på mobil.

Vi hører gjerne fra dere i kommentarfeltet: Si oss hva du savner, liker, eller vil gjøre på en annerledes måte. Vi leser og svarer alle.

13 kommentarer

  • Asgeir (svar til Sven)

   Dette har jeg trikset til selv ved å gå via If this then that. Som nå har støtte både for sonos og Google assistant.
   Fungerer litt Basic, men så lenge du ikke har store behov så er det greit.

 1. Ønsker meg en «knapp» / funksjon for «spol tilbake og lytt til siste nyhetssending fra start». Typisk fra NRK Alltid Nyheter, men gjerne fra alle andre kanaler med nyhetssendinger.

  Ønskes både i App’en og i Sonos – det blir litt ala Google assistant/ Alexa med «give me the news» der du får den siste nyhetsbulletin fra start.

  PS: takk for veldig gode tjenester – dere ligger i tet!

  Svar på denne kommentaren

  • Marit Rossnes (NRK) (svar til Mads)

   Takk, Mads, det er nyttig innspill! Vi jobber med konsepter for å gi et bedre valgbart tilbud av både nyheter og annet innhold i appene.

 2. Ønsker å lett kunne se hvilken sang som spilles (både i Android-appen og på Nest Hub), pr dags dato vises kun kanal navn og programnavn. Hvis det også hadde vært mulig med platecover hadde det gjort det enda bedre.

  Svar på denne kommentaren

  • Marit Rossnes (NRK) (svar til Torstein)

   Vi skulle også gjerne hatt det i Google Nest hub (smarthøyttaler’n med skjerm), men den type muligheter har ikke plattformen åpna opp for å implementere ennå. Vi håper det kommer.
   I NRK Radio-appen på Android får vi snart støtte for cover art. Enn så lenge kan du se sang (og tema det snakkes om) som tekst når du ekspanderer avspillern til fullskjerm.

  • Takk for svar, ser at jeg kanskje ikke var tydelig nok i det ene spørsmålet. Jeg ønsker å kunne se sang i Sonos-appen for android, pr nå ser jeg ikke mulighet for dette? Vil dette komme etterhvert?

  • Marit Rossnes (NRK) (svar til Torstein)

   Aha, skjønner! Vi kan ikke pushe oppdateringer av metadata til Sonos-appen dynamisk, men vi har satt den til å hente ny info hvert 60. sekund. Vår vurdering er at det er bedre at infoen er mer overordna (programnavn og -bilde) enn at den er detaljert, men utdatert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.