nrk.no

Fredagsmoro: Ville du overlevd som Uber-sjåfør?

Kategorier: Historiefortelling,Moro & Spill

Spillet er laget av Financial Times. Foto: Skjermdump.


Financial Times har utviklet et interaktivt spill hvor du kan prøve deg som Uber-sjåfør i San Francisco. Spillet er et resultat av deres journalistiske arbeidet, og et eksempel på spennende måter å fortelle en historie.

Etter noen runder i redaksjonen kom vi fram til at ikke alle var like flinke som Uber-sjåfører, selv ville jeg tjent kun 51 kroner timen etter at utgiftene ble trukket fra. Noe som er langt lavere enn minstelønnen i California, som er på 84 kroner ($10,50).

Spillet tar i underkant av 10 minutter, og er du tøff bør du velge «Hard Mode».

Skjermbilde fra spillet

Som du ser gikk det ikke helt veien for meg. Skulle jeg fortsatt som sjåfør ville jeg antagelig gått konkurs. Et lite lyspunkt er at Henrik i redaksjonen endte opp med å ha tjent $1030 etter alle utgifter var regnet med. Dermed klarte han akkurat huslånet, men ikke så mye mer enn det.

Det har blitt stadig vanligere at selskaper i USA kun «ansetter» på kontrakter som ikke inkluderer oppsigelsestid, sykepenger, eller andre goder. Arbeiderne er da i praksis selvstendig næringsdrivende.

Trykk her for å komme til spillet som lar deg prøve lykken i «the gig economy».

Klarer du å komme deg til Europa?

Channel 4 laget en interaktiv historie kalt «Two Billion Miles», hvor man starter i et land utenfor Europa og må gjøre ulike valg på reisen som flyktninger også må ta. Valgene du tar påvirker historien som fortelles på samme måte som Uber-spillet. Det ble utformet av fem ansatte på en måned.

Trykk på bildet for å gå til historien:

Skjermbilde fra Two Billion Miles av Channel 4

Selv synes jeg også at Victor Widells visualisering av dysleksi er en kul måte å vise noe som er vanskelig å forklare, men hva synes du om Uber-spillet?

5 kommentarer

  1. Kristian Westgård

    Utvinne krytovaluta? Hva i alle dager betyr det? Har noen gjemt pixelpenger et sted? Noen må jo ha laget disse kryptopengene, men hvordor gjemme dem? Og hvem gravde dem fram før dette kryptojavascriptet kunne gjøre det? Hvem får pengene når noen har gravd dem ut? Jeg har tusen flere spørsmål etter å ha lest denne saken enn før. Og det er jo ingen god følelse.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.