nrk.no

Jeg har fått en chip – under huden

Kategorier: Gadgets & Trådløst

Eirik Norman Hansen er markedsdirektør i Creuna – og nyfrelst biohacker Foto: Creuna

På fredag den 30. september tok jeg skrittet og fikk injisert en NFC-chip under huden i hånden.

Hvorfor det kan man spørre seg, og jeg må nok innrømme at svaret mitt ikke er mer sofistikert enn at jeg synes det er litt gøy.

Som en del vet, så har jeg flere ganger brukt funn fra en av våre undersøkelser i Creuna. I fjor spurte vi, gjennom Norstat, 1000 nordmenn om de kunne tenke seg å få injisert en chip under huden, forutsatt at det ikke var farlig.

Av disse svarte hele 13% at det ville de gjerne. Dette er det som kalles «hyperadopsjon» og som forklares godt i dette innlegget av James McQuivey fra Forrester.

Jo mer jeg har snakket om dette, jo mer har jeg hatt lyst til å bli en av de første som faktisk har en chip under huden.

Jeg ble derfor veldig engasjert da jeg fikk høre at dette gikk an å få til, og at det fantes en mann som er ekstremt opptatt av slike ting. Det er Hannes Sjöblad, Chief Disruption Officer for Epicenter Stockholm.

Hannes Sjöblad Foto: Eirik Norman Hansen
Hannes Sjöblad Foto: Eirik Norman Hansen

Hannes er en fantastisk mann som ånder og lever for det han kaller «Bio-hacking».

Han viste meg flere merksnodige ting som bla. et par katteører koblet til en dings man satt på hodet. Denne målte hjerneaktiviteten din, og viste ved å vri og vende på ørene om du var konsentrert, rolig eller stresset.

I tillegg fikk jeg prøve en runde med et armbånd som gir støt. Dette var laget for å endre på din adferd, som f.eks. hvis du synes du er litt mye på Facebook, så kunne du få støt hvis du åpnet Facebook mer enn det antallet ganger du hadde lagt inn som grense. Dette måtte jo prøves, og ja – det gjorde litt vondt.

Armbåndet Pavlok er laget for å endre adferd Foto: Eirik Norman Hansen
Armbåndet Pavlok er laget for å endre adferd Foto: Eirik Norman Hansen

Men så var det chipen da.

Hannes hadde selv en i hver hånd, og brukte dem blant annet for å låse opp dørene på kontoret der vi var. Hannes viste jo hvor man kunne gå, og før jeg viste ord av det befant jeg meg hos Calm Body Modification og en fantastisk hyggelige Chai, som forsikret meg om at dette kommer til å gå bra.

Eirk Norman Hansen klargjøres for å få implementert en chip under huden Foto: Eirik Norman Hansen
Eirk Norman Hansen klargjøres for å få implementert en chip under huden Foto: Eirik Norman Hansen

Etter et kjapt skjema og en liten prat, satt jeg ved et bord med godeste Chai rett overfor meg. Han pratet rolig og hyggelig og gjorde i stand hånden – vips så var en NFC-chip på plass.


Hvis du lurer på om det var vondt, så kan jeg her og nå bekrefte at det var det – men det er det verdt. Chipen er på plass og jeg har klart å legge til adgangskortet på jobben, som foreløpig fungerer på printeren.

Dette er et bitte lite skritt, men akk så gøy – og det fungerer.


Innlegget ble først publisert på forfatterens egen blogg og er gjengitt med tillatelse.

Les mer på NRKbeta om ekstrem kroppsmodifikasjon og tekno-tatoveringer.

26 kommentarer

 1. «Det tvinger alle – små og store, rike og fattige, frie og slaver – til å ha et merke på sin høyre hånd eller på pannen. Og ingen kan kjøpe eller selge noe uten å ha dette merke».

  Svar på denne kommentaren

  • Jorunn Holtan (svar til Andreas)

   Går ut fra du tenker på hva som står skrevet i Bibelen, Guds ord. Dette sier meg enda mer enn jeg før har trodd at vi lever i de aller siste tider, les dager. Da løfter vi som har Jesus i hjertet hode og forventer at forløsningen er nær.

  • Bjarte Rundereim (svar til Andreas)

   ad «dyrets merke»
   Chip er overkill, og dessuten ikke alment nok.
   Personnummeret er allerede på plass,
   og teledatasentralene florerer.

 2. Jan Arnold Sauer

  Som planetens mest imbesile dyreart lar mennesket seg forføre av de med minst evne til å tenke på sine medimbesiles fremtid, lykke og frihet. Den dagen vil komme hvor det er obligatorisk med injisert chip for alle nyfødte. Lykken må jo være det ultimate overvåkingssamfunnet vi nå går i møte.
  Stakkars lettlurte fjols.

  Svar på denne kommentaren

 3. Jan F Andersen.

  Oppfordrer alle som tar imot cip under huden til å lese Åp: Kap: 13: 16-17 der det står: Det utvirker til at det blir gitt alle små og store rike og fattige frie og treller et merke i sin høyre hånd eller på sin panne. og at ingen kan kjøpe eller selge uten den som har merket dyrets tall eller navn eller tallet for dets navn. alle som gjør dette kommer til på lengre sikt til å bli misbrukt. Vil advare på det sterkeste at menneskene tae cip under huden. Det er satans handelmerke.

  Svar på denne kommentaren

 4. Så vidt jeg vet har ingenting av det som står i bibelen om fremtiden noengang skjedd.
  Kan jo håpe at dette er et skritt i riktig retning for å stoppe papirløse og andre uønskede personer adgang til Europa.
  Men alt kan vel hackes?

  Svar på denne kommentaren

  • Bengt Lindgren (svar til Jan Olsen)

   Dette er det bibelen advarer mot. Vi er inne i de siste tider. I Åpenbaringen 13 står om chipen som er dyrets merke.
   » 15 Det fikk makt til å blåse liv i dyrets bilde, så det kunne tale, og til å få drept alle som ikke tilba dyrets bilde. 16 Det tvinger alle – små og store, rike og fattige, frie og slaver – til å ha et merke på sin høyre hånd eller på pannen. 17 Og ingen kan kjøpe eller selge noe uten å ha dette merket: dyrets navn eller det tall som svarer til navnet.
   18 Her gjelder det å ha visdom. La den som har forstand, regne ut dyrets tall! For det er et menneskes tall, og tallet er 666.»Åp 13:15-17
   De som tar denne chipsen som er merket går fortapt.

  • Ååå.. Tusen takk for at du synes vi er søte. Og jeg som har gått i alle disse årene uten å vite at jeg har hatt denne diagnosen. Jeg håper den ikke er farlig…

  • Erling Storberge (svar til Bob)

   Ikke noe å bry seg om. Jeg tenkte slik selv før jeg faktisk begynte å studere Bibelen. Startet med å lese rett frem med et skeptisk blikk, men forstod ikke mye. Først når jeg (med hjelp) begynte å ta inn kontekst (hva slags samfunn levde de i? hva var normalt da i forhold til nå? hvem er det som skriver? hvem skriver denne personen til?), forstod jeg litt mer. Forstod også at man må studere Bibelen gjennom Bibelen(Nye Test. kontra Gamle Test. i største trekk). Har enda svært mye igjen, men ser klart at visse elementer i Bibelen er svært aktuelle. Især når det gjelder menneskets psykologi og atferd.

   Kaller meg overhodet ikke Kristen, men at det er mye visdom i Bibelen tror jeg de fleste har IQ nok til å forstå bare de studerer den skikkelig.

   Nå skal jeg ikke si at chip under huden = dommedag, men det er jo interessant at noe slikt nevnes i Bibelen.

  • Geir – ikke syk ( dvs ikke religiøs ) (svar til Christian Kirkebø)

   «(Personer med diagnosen religion er søte..)»

   Det er for liten kapasitet i helsevesenet i dag til at alle religiøse kan tilbys behandling så foreløpig får man nøye seg ned å behandle de religiøse med størst behov for pyskologisk hjelp.

 5. Dag Gabrielsen

  Youtube – Aaron Russo – I intervjuet hevder han at eliten ikke gir seg før alle ha en RFID brikke under huden som de må bruke til bank, buss, tog ++. Hvis du ikke er «likt» av staten (les; eliten), så kobler de ut brikken.

  Svar på denne kommentaren

 6. Bjarte Sørensen

  Eg har og ein slik mellom høgre tommel og peikefinger. Bruker den til å låse opp postkasse og hus, og dermed to færre nøklar. Kunne hatt det i bilen òg, men då måtte ein nøkkel alltid ligge i bilen, og det ville gjort det vanskelegare for kona som bruker nøkkel nummer to og slett ikkje er interessert o implantat.

  Heilt uproblematisk bruk av teknologi. Helsing fastlege

  Svar på denne kommentaren

 7. Hei Eirik. Dette er spennende, og jeg håper du følger opp med mer info når du får koblet deg opp mot flere punkter. Blir litt trist når jeg ser at bare 13 prosent er villige til å prøve. Jeg hadde stått først i køen. Er også nysgjerrig på de mer filosofiske sidene slik teknologi representerer i forhold til bruk og misbruk, og ser frem mot en god diskusjon rundt dette i egnede fora.

  Svar på denne kommentaren

  • Dummeste jeg har lest. haha. Jeg er 25år, og er fullstendig avhengig av å holde meg konstant oppdatert på det nyeste innen teknologi i jobb sammenheng. Da jeg jobber som leder i et firma hvor dette er meget relevant.

   og hadde ALDRI funnet på å putte dette under huden min.
   Dette er dyrets merke, og noe som er advart om i bibelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.