nrk.no

På utsiden av boksen…

Kategorier: Det sosiale nettet & Markedsføring

CV-T-skjorte fra BlackbirdTees.com
CV-T-skjorte fra BlackbirdTees.com

Hvordan stikker man seg egentlig ut i en jobbsøknad i det herrens sosiale-medie-år 2011? Kreative sjeler rundt omkring på planeten finner stadig nye og til dels både morsomme og fine måter å gjøre seg bemerket på. Teknologinettstedet Mashable har tatt en runde og funnet fram til de ti mest kreative sosiale-media-CV’ene. Vi falt for de tre mest analoge av dem.

Omondi Abudhos CV
Omondi Abudhos CV

1. Skal det være en boks?!

Vi forelska oss såpass i Omondi Abudhos «ideas in a box – inside-out» at vi lastet ned, printet, klippet, brettet og betraktet CV-en hans i tre dimensjoner.

Kanskje ikke den mest praktiske CV-en å levere fra seg på et jobbintervju, men en pappboks stikker seg iallefall kraftig ut i bunken med kjedelige A4-ark hos en potensiell arbeidsgiver. Ta en titt på prosessen med å sette sammen CV-en i galleriet under:

[SlideDeck id=’20370′ width=’100%’ height=’350px’]

2. Infographics

Et av de hotteste buzz-ordene om dagen er «Infographics«, eller kunsten å viste fram tall og informasjon ved hjelp av enkle figurer og grafer. Katie Briggs har valgt å lage hele sin CV som en infographic, noe som også garantert stikker seg ut i søknadsbunken.

Katie Briggs CV
Katie Briggs CV

3. En levende CV

Et alternativ for deg som kanskje ikke er den mest kunstneriske av deg, er T-skjorte-CV-en. En enkel og informativ tekst på forsiden. Hele CVen din printet på baksiden. Enkelt og greit.

CV-T-skjorte fra BlackbirdTees.com
CV-T-skjorte fra BlackbirdTees.com

Se resten av Topp-10-CV-er-lista hos Mashable.com

2 kommentarer

  1. Vel og bra med «kreativ» CV hvis man tydelig får fram hvem man er og hva man kan. Men i dag er det ikke så lett å «stikke seg ut i bunken» med noe iøyenfallende når de fleste søknader og CV skal sendes inn på et standard format via webcruiter eller lignende registrering. Men i noen situasjoner kan det nok funke å være ekstra kreativ, hvis man gjør det riktig.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.