nrk.no

Hurtigruten minutt for minutt: status

Kategorier: NRK & TV


Thomas Hellum og hans kolleger i Bergen er i full gang med å få ting på plass til en av historiens lengste direktesendinger i sommer. Tidligere i vinter ba vi dere NRKbetalesere om innspill og har fått masse gode tilbakemeldinger som brukes i planleggingen. Dette er veldig verdifullt og en stor takk går herved ut til alle dere som har kommentert!

Det er nå bestemt hvilken tur vi skal følge. Så dere kan allerede nå begynne å planlegge hvordan dere skal dekorere soverommet hjemme med et skilt der det står «lugar» og så følge så mye som mulig fra sendingen begynner torsdag 16. juni kl 19:45 og helt til turens ende onsdag 22. juni kl 09:45. Sendingen går sammenhengende på NRK2. Det vil også bli satt opp en omfattende nettside med video, kart og annen info for hele turen.

Her er siste nytt fra gjengen som jobber med prosjektet:

Onsdag 9. mars fikk MS Nordnorge ny antenne på dekk. Det er denne antennen NRK skal bruke til å formidle TV-bildet ut i verden. Torsdag 17. mars hadde vi en testtur om bord, og sendte bl.a. direkte i Førkveld for å få testet bildet gjennom hele kjeden.

Testen var nyttig og avslørte utfordringer bl.a når båten rullet i bølger, eller gjorde store kursendringer brått. At signalet forsvant under broer var vi forberedt på. Så mens kloke hoder jobber videre med å få bildet stabilt igjennom, forklarer Audun Torsdalen i linkgruppen hva som egentlig står på taket av MS Nordnorge:

Det ble heist ombord en 3-axis gyrostabilsert VSAT-antenne. Antennediameteren er på 1,5m, og den har en antennegain på 45,1dB. Den jobber i KU-bånd, altså i frekvensområdet 14-14,5GHz sendefrekvens, og 10,7-12,75 GHz mottaksfrekvens og Det sitter en 16W SSPA (sluttforsterker) sammen med antenna. Vekta på antenna er 233kg. Vi skal bruke denne til å sende tv-signalet som en DVB S2-feed, ikke som en dataforbindelse via VSAT. Jeg er ikke kjent med at andre har gjort tilsvarende sending på en slik maritim antenne tidligere.

Og det venter flere utfordringer: i begynnelsen av mai gjør vi en test i Geirangerfjorden…

102 kommentarer

    • Eirik Solheim (NRK) (svar til Ola)

      NRK2. Takk for nok et fornuftig spørsmål som nå har ført til enda en oppdatering av saken. 🙂

    • Geggen. (svar til Marius)

      Hallo! Hyggelig at Kongsvingerbanen fyller 150.Men halloooo??? Det får da jaggu mæ finnes grenser.Send Amerikabåten minutt for minutt.Det var en gang…..;-)

  1. Dette er jo et fantastisk prosjekt! La oss håpe at Innovasjon Norge/VisitNorway etc kjenner sin besøkelsestid her og sprer budskapet om denne unike sendingen i alle markeder hvor man satser på økt oppmerksomhet om Norge og Hurtigruten som reisemål.

    Svar på denne kommentaren

  2. Kommer sendingen til å være tilgjengelig på nett-TV utenfor Norge? Dette kan jo potensielt være ganske så god reklame for både Hurtigruten og Norge som turistmål. Datoene for sendingen er i alle fall notert på kalenderen, jeg gleder meg!

    Svar på denne kommentaren

    • Eirik Solheim (NRK) (svar til Pål)

      Vi skal prøve å gjøre dette så tilgjengelig som mulig. Både i Nett-TV og for nedlasting.

    • Fredrik Graver (svar til Eirik Solheim)

      Veldig fint hvis dette blir tilgjengelig utenfor Norge. Kjenner en del geeks med insomnia i Canada som sikkert ville digge dette. Og spre det videre.

  3. Karl-Martin Skontorp

    Imponerende antennegain! Men er det virkelig nødvendig med så mye? Loben må jo være som en knivsegg (et raskt overslag gir ~1° til -3dB). Jeg kan skjønne at den er vanskelig å styre i røff sjø… 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Audun Torsdalen (svar til Karl-Martin Skontorp)

      I KU-bånd dempes signalet ca 207dB på vei opp til satellitten som ligger i geostasjonær bane 36.000 km over ekvator. (Til sammenligning: Den internasjonale romstasjonens bane har en høyde på ca 350km)

      Utgangseffekten vi sender med er 16W. Med 45dB antennegain gir dette sånn omtrentlig en EIRP på 500KW. (Sendeeffekten man måtte brukt hvis antenna strålte helt likt i alle retninger)

      Når signalet når satelliten er effekten ca 0.000000000000001W (håper jeg fikk med riktig antall nuller nå)
      Så vi trenger all den antennegain’en vi kan få ja.

      Bitraten vi sender med er 4,9 MBit/s, og vi skal bruke Ericsson Voyager II h.264-encoder.

      Til sammenligning er EBU-standard for fullkvalitet SD MPEG-2-kontribusjon på ca 22 MBit/s.

    • Audun Torsdalen (svar til henriko)

      Vi sender i 576i, altså SD. Produksjon og opptak ombord er i HD.

      All HD-produksjon i nrk er 1080i. Dette konverteres til 720p før det mates til tv-senderne, slik at det du får hjem er 720p.

    • Kan du bekrefte at all HD-produksjon i NRK er i 1080i? Jeg er bare en utenforstående, men minnes et lengre intervju i Teknisk Ukeblad med teknisk direktør i NRK som snakket varmt om 720p. Trodde av dette at produksjon og opptak ble gjort i 720p/1080p.

    • Audun Torsdalen (svar til Eirik)

      720p50 var lenge det antatte HD produksjonsformatet, bl.a fordi dette gir mye bedre oppløsning ved bevegelser. Og hvis et signal først var innom interlaced, så trodde man bildet var ødelagt for ever. Men så var det noen lure hoder som fant ut det faktisk går an å regne seg fram til innformasjonen mangler i et interlaced bilde. Derfor står det en ikke helt billig boks på utgangen av HK som gjør nettopp en slik 1080i til 720p konvertering, før signalet mates til TV-senderne.

      720p har noen produksjonsmessige ulemper, hvor den viktigste er at man mister en blender, siden bildesensoren i kameraet bare blir belyst halvparten så lenge.

    • Så dere har tenkt til å sende i SD, men gjøre alt opptak i HD? Det gir jo ingen mening, burde jo sende i HD når materialet er tilgjengelig i det. Er det begrensninger på senderen kanskje, som gjør at dere ikke kan overføre HD live?

      Uansett håper jeg at HDversjon vil bli tilgjengelig for nedlasting i etterkant.

    • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til henriko)

      Sendingen blir i 720p, som alle andre sendinger fra NRK.
      Produksjonen om bord gjøres i 1080i, men på grunn av den tilgjenglige båndbredden på satellittforbindelsen, nedkonverteres det til SD før overføringen til Marienlyst. etter å ha gått gjennom hovedkontrollen, konverteres signalet opp til 720p for sending.
      Hva vi har mulighet til å tilgjengliggjøre for nedlasting i etterkant, kan vi ikke si noe om enda, siden vi ikke vet hvilke rettighetshavere som kan sette stopper for det (musikk, arkivklipp mm). Men vi skal selvfølelig gjøre vårt beste.

    • Ehm.. Oppkonvertert HD? Er det noe vits i da? Da ser jeg heller at dere sender live i SD og så kan heller replays bli lagt i 720p ut i fra 1080i materialet i båten uten å ha blitt nedskalert først. Det meste av 720p materialet deres går vel rett fra 1080i til 720p regner jeg med.

  4. Hvordan er det tenkt med 2 veis kommunikasjon med oss seere? Vil det være muligheter for å påvirke med innspill eksempelvis- forslag om å filme en bestemt vei for å se et landemerke, et fint fjell osv. Vil vi kunne sende inn bilder og kommentere underveis, kunne være at vi møter hurtigruta underveis og sende et bilde av dere fra en fjelltopp i nærheten, osv?

    Svar på denne kommentaren

    • Rune Møklebust (svar til JanL)

      Du må berre foreslå ting undervegs, feks via twitter (#hurtigruten) eller i eit chat-felt som kjem på nrk.no/hurtigruten – eller du kan møte oss i båt eller stå på eit nes vi passerer. Har du med deg eit norsk flagg, så skjønar vi at du er der for å vinke til oss 🙂

  5. Geir Børdalen

    Dersom hele produksjonen skulle legges ut som en enkelt fil ville størrelsen være på ca 160 GB i beste web-kvalitet (2,7 Mbps i MPEG4 h264). I produksjonskvalitet blir den på nesten 3TB. Dette gjør selvsagt at filen må deles opp i mange biter (anløp til anløp Ph helst i max 9 timers lengde. Det siste skyldes NRKs internett-distributør.

    Svar på denne kommentaren

    • Hallvor Engen (svar til Jesper)

      Gyrostabiliserte antenner er visstnok ikke billige å kjøpe. Blir fort noen hundre-tusen har jeg blitt fortalt. Nå regner jeg dog med at NRK bare leier antenna og kontrolleren for noen måneder? Å kjøpe den bare for dette prosjektet burde være helt unødvendig.

  6. Kystverkets aprilspøk er vår hverdag

    […] aprilspøk i dag minner veldig om et prosjekt vi har helt konkrete planer om å gjennomføre. Det sier litt om hvor modig dette prosjektet er. Men vi kan altså melde til Kystverket at vi er […]

    Svar på denne kommentaren

  7. Hallvor Engen

    Nå er ikke jeg noen ekspert på det, men når vi hadde problemer med i miste vsatlinken i skarpe svinger ble vi bedt om å sjekke at gyrosignalet til antenna var raskt og nøyaktig nok til å oppdatere. Nå burde vel ikke det være noe problem med en moderne antenne og gyro, men likevel.

    Dere kunne jo prøve å sjekke om båten sin vsat antenne, som vel bruker samme signalet, har lignende problemer, de vil jo vanligvis merkes mindre med en internettlink enn når man streamer video.

    (For de som ikke vet det trenger en maritim vsatantenne kursen som båten styrer som input fra båten sitt gyrokompass, sånn at den fremdeles kan holde antennen rettet mot satelitten når båten svinger, og kursen dermed endrer seg).

    Ellers håper jeg at dere holder oss oppdatert, bl.a på hvordan testen i mai går.

    Svar på denne kommentaren

    • Audun Torsdalen – nrk (svar til Hallvor Engen)

      Vi hadde nye tester da båten passerte Stad i går. Antenneleverandøren var med ombord, og logget alle antennedata under testen. Op et område som pekte seg ut var nettopp oppdateringene fra båtens gyrokompass. Disse kom en gang pr sek, noe som ikke er ofte nok ved store bevegelser i båten. Antenna er nå satt opp til i mye mindre grad vektlegge dette signalet som referanse, så lenge den er låst mot satellitt. Det er de egne bevegelsessensorene til antenna som nå vektlegges. Dette skal klare å holde antenna mot satellitt med feilmargin +/- 0,25 grader uten tracking, og +/- 0,1 grad med tracking.

      Det ble også foretatt et par mindre endringer parameterne til trackingen.

      Så nå får vi satse på en sending uten flere uventede utfall.

  8. Hansi Borkenhagen

    Nå må vel Trygve Hegnar(storaksjonær i Hurigruten) smile så hele kjeften nesten revner.
    Makan til sparte markedsførings- og reklamekostnader har jeg ikke sett i Norge noensinne.
    Tilsynelatene skal nrk gjøre sendingen tilgjengelig utover Norge, slik at velstående utenlandske turister får en primær årsak til å besøke Norge.
    Ofte skjer det hendelser utenfor ens egen kontroll både på godt og vondt. Denne gangen kan Trygve Hegnar virkelig sprette champagnen!

    Svar på denne kommentaren

  9. Jeg ønsker bare å takke for at dere lager slike flotte prosjekter.

    Det betyr utrolig mye for meg, og sikkert også andre som ikke kan oppleve slikt grunnet fysiske eller psykiske årsaker.

    Det er dette som er folke-TV, og som gjør at vi også i fremtiden vil betal lisens.

    Lykke til med dette, og forhåpentligvis mange flere i fremtiden.

    Mvh.
    Terje

    Svar på denne kommentaren

    • Rune Møklebust (svar til Rune Fredriksen)

      Det er førebels ingen planar om DVD eller Blu-ray. Det handlar hovudsakleg om musikkrettar, i tillegg til produksjonskostnad/inntening. Det ville blitt ein del plater i ein sånn boks…
      Men;
      1) Du kan ta opp alt saman på ein PVR
      2) Du kan sjå det i nett-tv i bakkant
      3) Du kan laste ned frontkameraet i full HD
      4) Du kan sette opp eit opptak på pcen din med feks Eye-TV.

    • Det burde vel allikevel være mulig å lage et tre-fire timers «sammendrag», og gi ut dette på DVD/BD? Jeg tror det er mer enn nok interesse for naturprogrammer og norsk natur, til at det burde være et marked for en slik utgivelse.

    • Rune Møklebust (svar til Trond M.)

      Ja, det kan vere ein god ide. Må berre innrømme at vi er litt for låst i real-time-tanken til at samandrag-tanken har vore tenkt. Det kjem forresten 90 min highlights på NRK1 onsdag kveld.

    • Her bør Innovasjon Norge kjenne sin besøkelsestid – der finnes det økonomiske ressurser til markedsføring av Verdens Vakreste Sjøreise, og maken til bakgrunnsmateriale vil de vel aldri få tilgang til igjen..

    • Rune Møklebust (svar til Tor G)

      Det kjem til å bli veldig synleg på nrk.no når vi er i gang. Og nrk.no/hurtigruten kjem til å sjå heilt annleis ut enn no, med det du etterlyser og mykje anna snacks:-)

  10. Lurte ei stund på inspirasjonen til NRK Bergen og kven de har kopiert – for eg sat lenge med ei kjensle av at noko var kjent frå før. Eg tenkte ikkje på Bergensbanen, Flåmsbanen eller Holmenkollbanen – minutt-for-minutt. – Men eit uklart minne som seier meg at konseptet ikkje er så nytt som det framstår som.

    Pluseleg klarte eg å stilla skarpt. Det fastbrente minnet dukka tydeleg fram.

    Det var frå tida då NRK og me andre var unge. Og det ikkje var flust av HD-kamera i fronten. Ikkje varte sendinga i timevis heller. Og farkosten var ikkje stor og kostbar.

    Nokre hadde råd og erfaring til 2 hjul, men NRK og onkel Laurits kjørte 3.

    Og episoden som brant seg fast var då trehjulsykkelen gjekk i elva. – Så rart!

    Lukke til med storsatsinga i morgon!

    Svar på denne kommentaren

  11. Hei!

    Dette var veldig skuff!
    Kjedelig å dere filmer bare sjøen eller nesten!
    Meg og mine foreldre satt spenndte på at dere skulle filme inn på vårt landsted!
    Meg neida dere filmer bare sjø,sjø,sjø i begynnelsen var dere litt flinkere.
    Men HALLO dere må jo sette en Bergenser til å kjøre der! Eller ivertfall en som er skjent der ute !
    Dere zommet ikke inn på Helesøy engang!
    Hallo,det er liksom et kjent sted!
    Og hvis dere hadde bare filmet litt til andre siden fra øygarden hadde mange blitt fornøyd! Hva med Manger? Dere filmet ikke det heller!
    Arrgh! Skikkelig skuff !
    Jeg sier det rett ut! Kjeeeeedelig pogram hvis dere bare skal filme sjø!

    Hilsen Meg!
    (Dårlig,Dårlig og anter dårligt!)

    Svar på denne kommentaren

  12. Hei, jeg lurte rett og slett på om dette kommer til og komme ut på DVD noen gang? Eller om man har mulighet for og laste det ned? Eller se det på nettet?

    Min bestefar er veldig opptatt og få med seg denne serien, og lurte på om jeg kunne hjelpe han med dette.

    Han ville veldig gjerne ha hele hurtigruten minutt for minutt i sin DVD hylle.

    Er det noen muligheter for og kjøpe en bestilling og få de levert på DVD?

    Tusen takk på forhånd.

    Svar på denne kommentaren

  13. Svein Lamark

    Det er meget irriterende at NRK legger på et sterkt baugbølgebrøl over alt på hurtigruta. Normalt hører man ikke baugbølgen på hurtigruta. Det er ikke lov å gå på baugen. Nå er det blitt baugbølgebrøl både på brua og akterut- steder hvor man i virkeligheten ikke hører brølet fra baugen. I godt vær, slik som nå, er det i virkeligheten stille og fredelig på hurtigruta. Dette er en forfalskning som NRK rigger til og den er meget ubehagelig. Virkeligheten er meget bedre.Se til å få vekk ulyden!

    Svar på denne kommentaren

  14. Terje D.Hansen

    En gang til : Kan dere ikke tørke opp lyden på høyttalere ombord ? Nærmere en høyttaler eller en mik på damen…. Dette må da være den minste tekniske utfordringen dere har med dette ellers flotte opplegget……

    Svar på denne kommentaren

  15. Hildegunn Bergsnes

    Kjempeflott å se på 🙂
    Har sett gjennom reiseruten, fra sør til nord, å ble da litt skuffet over at dere ikke skal innom Svalbard. Hvorfor ikke? har ei søster som bor på Ny-Ålesund for tiden å hadde gledd meg til å se henne….
    får vi se fra turen sør over igjen å?

    Svar på denne kommentaren

  16. Dere MÅ gjøre følgende:
    1. Bruke de store flotte linsene deres mye mer til å sveipe landskapet. Kameraet somviser rett frem gir ikke samme følelse som under NSB filmen. Her blir det vanvittig kjedelig. Film til siden og få med landskapet. La kameramannen jobbe!!

    2. Kart og stedsreferanser mye hyppigere.

    3. Fortsett med slike spennende prosjekter. 🙂
    Veldig mange har stor glede av dette som ikke fokuserer på Oslo og livet på Karl Johan. Norge har mye å by på.

    Lykke til videre!!

    Svar på denne kommentaren

  17. Kaare K. Johnsen

    Jeg er stort sett veldig fornøyd med sendingen, men det er noe dere bruker ALTFOR mye tid på å filme:
    – Nærbilder av hver eneste lille plastbåt som er i nærheten (har du sett en, har du sett alle).
    – Mennesker på land og i båter som vinker og vifter med flagg. Det er sikkert morsomt for dem å vite at de blir filmet, men for alle oss andre er det helt uinteressant å se mer enn noen sekunder av dem.
    – Nærbilder av baugen som pløyer vannet er HELT uinteressant.

    Dere burde heller bruke mer tid på å sveipe over store landskap, og å filme bakover fra hekken, som andre også har kommentert her. Det er altfor lite fra hekken.

    Og viktig: Når dere zoomer ekstremt inn på ting og hus på land, må dere enten zoome langsomt inn først eller langsomt ut etterpå, slik at vi får plassert det vi ser i det større landskapet.

    Svar på denne kommentaren

    • Birgitta Holth (svar til Kaare K. Johnsen)

      Altså::: Programmets tittel er: Hurtigruten minutt for minutt-…Kos deg….Jeg stortrives hver dag i
      dette programmet. Takk til NRK….

    • Kaare K. Johnsen (svar til Birgitta Holth)

      Den kommentaren skjønte jeg ikke. For øvrig storkoser jeg meg også med programmet, bortsett fra de nevnte, små irritasjonsmomentene.

  18. Kaare K. Johnsen

    Billedregissøren er jo helt fiksert på disse evinnelige småbåtene! Kan noen snakke med ham? En skulle nesten tro at programmet er sponset av en sammenslutning av småbåtforhandlere.

    I begynnelsen av sendingen lovet dere at vi skulle få se det samme som passasjerene så. Tror dere at passasjerene står med sterke kikkerter og zoomer inn på hver eneste småbåt eller hvert eneste menneske som står på land og vifter med flagg? Nei, de ser på LANDSKAPET. De snur seg rundt og ser, de sveiper over landskapet, og de står også i hekken og ser bakover. Så når skal dere begynne å leve opp til løftet?

    Er det i det hele tatt noen ansvarlige som leser disse kommentarene, eller snakker vi bare til veggen?

    Svar på denne kommentaren

  19. Dere skulle fått noen til å kommenterer på hvor vi er når vi går oppover kysten i tillegg til en historie rundt hvert husvær .
    Min gamle far på 76 år som har gått opp og ned hundrevis av ganger hadde nok hatt en history eller 3 og tilført !!

    Lykke til videre nordover

    Svar på denne kommentaren

  20. Eivind G. Hoel

    Veldig informativt med sted, breddegrad, lengdegrad, retning og fart, som de viser til tider på den veldig bra sendingen fra Hurtigruten. Men dette burde vært vist hele tiden i en liten infoboks, akkurat som i sportsendinger.

    Svar på denne kommentaren

  21. Hei!
    Takker for en foreløpig fin tur langs Norgeskysten. Gleder meg når man kommer enda lengre nord, og den vakre naturen som finnes der.
    Av ren nysgjerrighet, hvilken oppløsning sendes denne produksjonen i? Er det 1080i, 720p, 576p?

    Svar på denne kommentaren

  22. Følger nå sendingen fra NRK. Moro å se stedene fra Møre fra sjøsiden som jeg kjenner til fra før, men enda mer moro å se strekningene nordover.Været er også på sitt beste.Dette er FLOTT. Takk til NRK… 🙂

    Svar på denne kommentaren

    • Hei. Den lenken virker dessverre ikke hos meg. Kommer bare til starten av sendinga, både i Firefox 3.6 og IE 8.

      Et annet problem hos meg er at nrk.no/hurtigruten hopper vilt mellom båt til sjøs/intro/legge fra kai/intro/til sjøs/V75, fotballkamp og legge lenger ut fra kaien… Særlig i starten, men også i senere klipp. Har forstått det slik utifra chatten at det ikke bare er jeg som har hatt problemer med dette.

      Håper NRK får fikset dette ettervert, når dere får tid. Særlig når begrunnelsen for ikke å gi ut på DVD var at sendinga ligger online.

      Ellers skal NRK ha takk for et flott program.

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til Anders)

      Såvidt jeg har skjønt skyldes hopping overbelastning i noen servere, jeg har et håp om at det vil roe seg.

      Det er foreløpig ikke besluttet å ikke gi ut DVD, og begrunnelsen er vel uansett ikke at det ligger online, men er en gjetning utifra en 30 DVD-boks…

  23. Oj. Jeg har sittet i England og vært misunnelig på norske venner som kunne se dette fantastiske opplegget, ante ikke at det kunne følges fra utlandet. Hvor lenge blir nettstedet tilgjengelig?
    Norskheten gjør seg faretruende gjeldende i møtet med denne opplevelsen…

    Svar på denne kommentaren

  24. Vil bare si gratulerer til NRK2-teamet, dere har gjort reisen til en helt fantastisk opplevelse for oss seere. Spesielt min mor på 89 år, som av årsaker nesten ikke kan bevege seg forteller meg at hun nettopp er ferdig med en fantastisk «ferietur» 🙂
    Det eneste jeg må klandre dere for er at hun nesten ikke har fått sove, pluss at vi sitter igjen med en tomhetsfølelse nå rett etter sendingsslutt. Stor takk til dere alle i teamet 🙂
    Mvh Tom

    Svar på denne kommentaren

  25. Hurtigruten: FAQ – Ofte stilte spørsmål

    […] Hurtigruten: 5 døgn TV-maraton i midnattssol Da er vi i gang : Hurtigruten – Minutt for minutt Hurtigruten minutt for minutt: status Hjelp oss å lage hurtigruten minutt for minutt For å spare dere for å prøve å finne svar i […]

    Svar på denne kommentaren

  26. Kjempeprogram! Jeg betaler min lisens i år med glede og stolthet.

    Det kan ga litt surr når man set dette i ettertid.
    Hvis mulig:
    1) Når båten er på vei mellom 2 havner, angi det på skjermen. Det skjedde på siste på delen av turen men ikke til å begynne med.
    2) Når båten er i havn, angi, på skjermen, hvilken havn båten er i.

    Takk

    Svar på denne kommentaren

  27. Kaare K. Johnsen

    Nå har det blitt lagt ut mange nye torrenter til nedlasting – takk for det! Men det ser ikke ut til at de seedes (eller hva det kan være), for ikke en eneste byte lastes ned. Det har stått helt stille i en times tid, null bevegelse.

    Svar på denne kommentaren

    • Jon Ståle Carlsen (NRK) (svar til Kaare K. Johnsen)

      Filene er på vei, men spres i øyeblikket i backendsystemet vårt, og fordi det er mye data, tar det sin tid. Vi kunne kanskje ventet med å publisere torrentfilene til filene var ferdig spredd, men det er for sent nå. Anntar filene er ute i løpet av natten, eller i morgen formiddag

  28. Eg mener at programmet hurtigruten minutt for minutt var et kjempe bra og intresant program. Derfor håper jeg at nrk kan få overfør alt fra det programt over på dvd, slik at folk kan kjøpee dvdene og få se heile programmet på dvden.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.