nrk.no

Se hvor vennene dine er. På Facebook.

Kategori: Det sosiale nettet

Nå er det relativt enkelt å følge med på dine venners bevegelser
Nå er det relativt enkelt å følge med på dine venners bevegelser

Vi skrev sist om Facebook Places da tjenesten ble lansert i store deler av verden.

I dag åpnet Facebook opp for Places også i Norge, noe som betyr at innsjekkingskåte nordmenn nå har fått nok et alternativ i den allerede så frodige jungelen av tjenester som lar deg fortelle andre hvor du er.

Gowalla og Foursquare er foreløpig de to tjenestene som dominerer «sjekk-inn-markedet». Gowalla hadde i November 2010 ca 600 000 brukere, mens Foursquare er den virkelige giganten med sine 5 millioner brukere.

For de der ute med utstrakt paranoia som nå ser for seg en verden hvor kone, ekskone, elskerinne, venner og staten Norge kan følge alle dine bevegelser når du er på Facebook, kan vi stryke dere beroligende på kinnet.

Innsjekking på Places er høyst frivillig, og du bestemmer selv om du vil sjekke inn, hvem som får se hvor og når og hvor ofte. Det er heller ikke mulig å logge inn via Facebook på web. Innlogging skjer via en applikasjon på en eller annen av dine dingser med innebygget geoposisjoneringsmuligheter.

Nå er det relativt enkelt å følge med på dine venners bevegelser
Nå er det relativt enkelt å følge med på dine venners bevegelser

Også på SXSW i Texas i fjor var innsjekkingstjenester et av de store buzzordene.

Her på NRKbeta synes vi det er spennende at vi tjenesten endelig også er tilgjengelig i Norge, da vi vel ikke helt har sett hvorfor dette har drøytet så lenge. Spørsmålet vi liker å stille oss er om facebook klarer å utkonkurrere Gowalla og Foursquare i kampen om innsjekkingene.

Hva tror dere? Er det grunn til å nå overlate dagens innsjekking til Facebook, eller er det fortsatt grunn til å tro at Gowalla og Foursquare vil holde stand?

Update: Christians kommentar om hvordan man slår av muligheten for å bli sjekket inn av venner er verdt å få med seg. Facebook har nemlig som standard at du også kan sjekke inn venner som er med deg, eller bli sjekket inn av venner.

6 kommentarer

 1. Det er absolutt ingen grunn til å gi opp Foursquare/Gowalla på grunn av Places. Places er et mørkt og kjedelig sted. Foursquare og Gowalla er fylt til randen med koselige folk, spillelementer og gode tips. ^_^

  Men ja. nei. altså. Det sosiale kan dras langt i Places på grunn av alle vennene man har der, men jeg har en følelse av at det vil bli de samme folkene som bruker Foursquare/Gowalla som kommer til å bruke Places, og da vil jeg mye heller bare fortsette med disse tjenestene som allerede har venue- og tipsdatabaser. Og ikke minst, spillelementet.

  Svar på denne kommentaren

 2. Unngå Facebook Places-problemer

  […] Facebook Places, som vi også skrev om for noen dager siden lar Facebookbrukere fortelle andre hvor de er ved hjelp av posisjoneringsutstyret i mobiltelefonen. […]

  Svar på denne kommentaren

 3. SCVNGR: Stadsbaserte utfordringar

  […] nyleg har Foursquare dominert marknaden, med Gowalla som ein sterk nummer to. Tidlegare i år vart Facebook Places lansert globalt, og den sosiale mediekjempen trampa dermed inn på enda ein marknad som generelt […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.