nrk.no

Favorittapplikasjoner til iPad

Kategori: Apps


Denne uken ble Apples iPad lansert i Norge. Tidligere i høst kom Samsung med sin Galaxy Tab. Og mer eller mindre bekreftede rykter svirrer om de fleste store leverandører. Både publikum og produsenter ser ut til å være svært interessert i flate datamaskiner med berøringsskjerm for tiden.

Men telefoner og datamaskiner er ikke spennende uten programvare. Eller «apps» som programvare heter for tiden. Både Apple appstore og Android market er ganske unge oppfinnelser. Likevel er de så velfyllte at det allerede er vanskelig å finne frem i jungelen.

Hvilke applikasjoner du har bruk for og hvilke du liker blir påvirket av behov og hvilken maskin du har. Men det kan likevel være til hjelp å høre hva andre har god erfaring med. Her i NRKbeta har vi vist dere noen favoritter for mobiltelefoner tidligere.

For noen dager siden uttalte jeg meg til Dagbladet om noen av mine favoritter for iPad og tenkte jeg skulle dele noe tilsvarende med dere.

Og følg gjerne oppfordringen nederst i artikkelen. Så skriver vi en ny sak med deres favoritter. For flere plattformer!

Jeg har for tiden mest fartstid med iPad:

1. NewsRack
RSS-leser. Lar meg abonnere på alle mine favorittnettsteder. Synkroniserer med Google Reader. Jada, Reeder får all oppmerksomheten for tiden. Men jeg liker NewsRack bedre.

2. TED
Jeg digger presentasjonene fra TED. De er allerede tilgjengelige på mange formater som er mulig å spille av på iPad, men applikasjonen gjør dem enda litt lettere tilgjengelig. Du kan både streame direkte fra nett når du er tilkoblet eller laste ned for å se på senere. Genialt å fylle opp med gode presentasjoner før du skal ut og reise.

3. Evernote
Jeg kjører Evernote på windowsboksen min, på mobiltelefonen min og på macene mine. Og på iPad. Tar notater i form av tekst, lyd og bilder. De synkroniseres så på tvers av alle maskinene mine og er alltid tilgjengelig.

4. Twitter
Jeg klarer meg fint med den offisielle twitterklienten.

5. Friendly
Det finnes ikke en offisiell Facebook-app til iPad, men Friendly fungerer helt fint når du vil holde deg oppdatert på hva vennene dine holder på med. Eller poste det siste bildet av frokosten din.

6. Kindle
Kindleapplikasjonen for iPad lar deg kjøpe og lese elektroniske bøker fra Amazon. Den synkroniserer med tilsvarende applikasjon for resten av enhetene dine.

7. LogMeIn Ignition
Lar meg fjernstyre alle datamaskinene mine. Du innstallerer et lite program på maskinen du vil fjernstyre, så kan du logge inn fra iPad og styre det hele. Genial når jeg skal drive support for svigermor. Har reddet henne ut av mang et dataproblem med Ignition.

8. Photogene
Fint lite program for å editere bilder. Ikke akkurat photoshop, men godt nok til beskjæring, fargejustering og konvertering.

9. Photo fx Ultra
Bruker dette i tillegg til Photogene. Men det er ikke sikkert du trenger begge. Justering og editering av bilder.

10. Navionics Marine Norway HD
Gjør iPad med GPS om til kartplotter for bruk i båt. Vær oppmerksom på at det bare er iPad med 3G som har GPS. Og at det er lurt å beskytte den med en plastpose når du er på sjøen.

11. Flickr Stackr
Glimrende program for å laste opp eller bare se på bilder fra Flickr.

12. Instapaper
En liten knapp i nettleseren på datamaskinene mine lar meg enkelt lagre artikler til Instapaper. Noe som så gjør artikkelen tilgjengelig på iPad for lesing senere.

13. AngryBirds
Det viktigste til slutt! 🙂

Men for at dette skal bli ordentlig brukbart trenger vi deres hjelp. Og denne gangen vil vi ha deres favoritter for datamaskiner som er flate og har berøringsskjerm. Hovedsaklig androidbaserte tablets og Apples iPad. Fyll inn så mange apper du vil i kommentarfeltet. Begynn kommentaren med hvilken plattform du anbefaler for. Skriv et par setninger om hver app.

53 kommentarer

 1. Stian Johansen

  Mine mest brukte iPad apps er

  FLIPBOARD
  Sosialt magasin som viser at brukergenerert innhold og aggregering er fremtiden for magasiner. Ved å koble opp Facebook og noen kjendiser sine Twitter kontoer så har jeg mitt personlige gossip magasin med innhold jeg bryr meg om. Eller mitt eget teknologi magasin med innhold fra folk jeg vet leverer bra innhold og kommentarer (NRKBeta er med der gitt). FlipGifts som er et Flipboard aggregert shopping magasin viser noe av potensiale til en slik app. Lurte litt på hvordan de skulle tjene penger på app’en, men det svaret kom i Featured Publisher denne uka. Istedenfor å lage sitt eget magasin bruker f.eks LonelyPlanet Flipboard som skall for sitt HTML5 innhold

  DROPBOX
  Trenger vel ingen forklaring, men synkroniserer filer på tvers av alle mine dippedutter. Den store forskjellen mellom DropBox og dens konkurrenter er at DropBox har prioritert enkelhet og brukervennlighet fremfor features

  PULSE
  RSS reader som nå også har blitt en Facebook reader. Må innrømme at jeg nesten aldri brukte RSS feeds før, for jeg fikk aldri oversikt i de lange listene. Med Pulse er det hele gjort enkelt og oversiktlig. App’en er vel laget av to studenter av BJ Fogg som skoleoppgave og de fikk vel en grei karakter

  KEYNOTE
  Jeg holder mine presentasjoner fra iPad og skriver de på iPad også. Det tvinger meg til å gjøre ting kort og konsist.

  Svar på denne kommentaren

 2. Som Stian over her bruker jeg også Dropbox (uvurderlig for studenter, pluss at pdf filer kan eksporteres til iBooks e.l.) og Flipboard (den første applikasjonen jeg har sett som virkelig utnytter Twitters listefunksjon på en enestående måte).
  Som student er det en rekke niftige applikasjoner tilgjengelig. Adobe Ideas lar deg skissere og kategorisere grafiske konseptidéer raskt og intuitivt. MindNode er et nyttig verktøy for brainstorming og gruppearbeid der man tegner tankekart som enkelt kan deles med andre. ToDo er en fin huskeliste med alle funskjoner jeg har behov for. Av notatprogrammer finnes mange gode – selv bruker jeg Soundnote. Kindle, som nevnt i artikkelen, er et must – jeg kjøper pensum digitalt fra amazon og trenger ikke bokhyller lenger.
  Den originale Twitter-applikasjonen er også foreløpig den beste

  Svar på denne kommentaren

  • Stian Johansen (svar til Daniel Ewald)

   Bruker Adobe Ideas jeg også. Det fungerer bra som forklaringer i presentasjoner også. Man får mye mer oppmerksomhet med håndtegninger enn med Powerpoint bokser og piler.

   Så glemte jeg Things naturligvis. ToDo programmet jeg alltid ender opp med selv om det mangler cloud sync fremdeles

 3. Eirik Solheim (NRK)

  Enig med dere begge når det gjelder dropbox. Er genialt. Jeg har revet i en dropbox på 100 GB og har alle filer jeg jobber med for tiden der. Det gjør at de er tilgjengelige på mine windowsbokser, macer, telefoner og som det nevnes her: iPad.

  Og KeyNote skal jeg gi en sjanse til nå når den har fått neste slide og presenter notes på iPad-skjermen mens du presenterer.

  Og takk for gode tips om notatprogrammer!

  Svar på denne kommentaren

 4. Willy Bergsnov

  Outpost
  Prosjekstyringsverktøy. Gir deg 37 Signals Basecamp på iPad i en veldig fin og oversiktlig versjon. Bedre enn Basecamp selv, faktisk.

  IMDB
  Selvforklarende og genial

  VG TV guide
  Den eneste du trenger

  Ebay
  Bedre enn nettsiden.

  iBooks
  Endelig er det greit å lese pdf på skjerm! … Også bøker, da.

  Svar på denne kommentaren

 5. All of the above, ellers koser jeg meg mye med Wired magazine, NRK P3 Urørt sin app, Spotify (selv om man må bruke 2x zoom fremdeles. Jeg bruker også AirVideo mye for å se video streamet direkte fra en av laptopene mine. Genialt enkel, man blar gjennom filmene man har tilgjengelig på nettverket, og kan stille inn kvaliteten man vil ha det streamet i og videoene transkodes on the fly. Liker også NPR sin app, radio er jo ikke akkurat hipt for tida, men den appen er slik NRK sin burde vært. Har 139 apps installert, men det er de jeg brukes oftest.

  Svar på denne kommentaren

  • Her må jeg bare få skyte inn en liten ting:

   Jeg, og flere med meg, har tidligere kritisert NRKbeta for å ha en ensidig (og i overkant positiv?) dekning av fruktfatet og diverse andre iProdukter. Det er jo sant som du sier at Android har blitt det mest utbredte OSet på mobile enheter.

   Når det er sagt, så synes jeg at på dette punktet har NRKbeta-gjengen blitt mye flinkere i det siste. Denne artikkelen er et godt eksempel på det: den er riktignok i hovedsak om iPad, men de trekker også inn Samsung Galaxy Tab, og oppfordrer folk til å komme med sine favoritt-apper generelt (og ikke bare for iPad spesielt).

   Jeg forventer ikke at de skal ha en dekning som er utelukkende 50-50 mellom Android og iOS. Det er helt naturlig at man vil være farget av det man foretrekker og bruker mest selv. Men det er likevel viktig at man får med at det faktisk finnes flere alternativer, og dette synes jeg har kommet seg betraktelig de siste månedene/halve året.

   Så kort sagt: skryt til NRKbeta her, dere har blitt flinkere 🙂

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Ole K)

   Ole K:
   Takker for hyggelig tilbakemelding. Som du sier bærer NRKbeta litt preg av hva vi i redaksjonen bruker selv. Vi prøver å dekke over så mye som mulig, men det blir av og til vanskelig på grunn av to viktige faktorer:

   1. Vi jobber ikke fulltid med NRKbeta. Så publisering og oppfølging av kommentarer må skje parallellt med arbeid i andre prosjekter.

   2. Vi har sjelden korte tester basert på noen dagers bruk. Vi prøver å ha som prinsipp at når vi skriver om en dings eller en tjeneste så har vi brukt den skikkelig en stund. Det er nok av nettsteder som tester masse enheter hver eneste uke. Vi prøver å fokusere på færre, men mer analytiske artikler som baserer seg på lengre erfaring.

   Men: vi prøver også å lage artiklene våre sammen med leserne, så nok engang kommer oppfordringen som du også nevner: kom med innspill til Android-apps!

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Stian Georg Andresen)

   Det som er mest utbredt mht Android, er oppfattelsen av at det er svært utbredt 😉 – det er det nok ikke foreløpig. Tar vi f.eks. utgangspunkt i nrk.no’s brukerstatistikk siste måned, er iOS 6 ganger større enn Android.

   Android vokser fortsatt, men er foreløpig ingen gigant. Her er en grafisk fremstilling av brukerandeler:

   Vi har også skrevet litt om forholdet på NRKbeta tidligere.

  • Å se kun på hvor utbredt Android er vs iOS bare på NRKbeta gir vel ikke et veldig bra bilde (dere skriver tross alt mye mer om iOS enn om Android (iallfall har trenden vært det tidligere), så det er helt naturlig at dere tiltrekker dere en større andel av folk som er interessert i og bruker dette selv også).

   Det har vært flust av artikler den siste tiden som viser at, til og med i USA, så selges det nå flere enheter med Android enn det gjør med iOS. Dette er ett av de eksemplene jeg kom over i farten, men det finnes også mange fler: androidandme.com/2010/11/news/android-news-news/android-becomes-1-smartphone-os-q3-numbers-1309-high…

   Mitt poeng var her å gi skryt til NRKbeta for hvordan dere har blitt bedre med måten dere dekker saker som dette på, men når du så kommer med slike mindre relevante grafer, må jeg nesten få rette litt på deg 😉

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Ole K)

   Helt enig når det gjelder tall for NRKbeta. De vil ikke være representative.

   Men grafen Anders viser til her handler (som det står tydelig både på grafen og i Anders’ svar) om hele NRK.no, som er et av norges største nettsteder. Og burde gi en antydning om hvilke operativsystem som er mest brukt i Norge.

  • Ah, beklager, var litt rask i vendingen der. NRK.no er selvfølgelig som helhet mye mer representativt enn NRKbeta.no er alene, det skal jeg ikke krangle på 🙂

  • Skulle gjerne sett en artikkel om hvorfor dere ser dette brukermønsteret.

   Er det fordi iPhone/iPad brukere generelt er mer aktive på nett?

   Er iOS-plattformen mer tilrettelagt internettbruk?

   På grunn av abbonnementene som følger med disse produktene (ofte med inkludert surfing, noe man ofte må bestille utenom ellers)?

   Vet ikke folk at nettsider tilpasset iPhone som oftest også implisitt er tilpasset Android?

   Bruker androidbrukere andre nettsider enn iOS-brukere?

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Torstein)

   Torstein: Det ville sannsynligvis bare blitt spekulasjoner, har ikke annet grunnlagsmateriale enn trafikkdataene våre som peker på en iOS-andel og -vekst som er langt høyere enn Androidveksten.

   Dersom vi kan ta utgangspunkt i egne omgivelser, virker det som Android er et mer hardcore-nerdeformat enn iOS pt, da skulle man vel tro at Androidbrukerne skulle være like nett-savvy.

   Det mest nærliggende å sjekke da er om det stemmer at det er mange fler Androider enn iOS’er i Norge. Men vet ikke om noen har telling på dette. Telenor og Netcom?

   Jeg er ikke sikker på om avtalene gjør så mye, ser ut som mye av mobiltrafikken vår er via wlan.

 6. lykkelige Leif

  Ja, de nasjonale frukt pusher, her unner NRK, har ikke ligget på latsiden den siste måned eller to.

  Åheee ja, hr. Solheim hadde så sannelig også en Samsung med i Nyhets studioet forrige dagen – da er alt jo i balanse.

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til lykkelige Leif)

   Stian Georg Andresen og Leif:
   Apples appstore leder med ca. to år når det gjelder muligheten for kjøp av apps her i Norge. iPad leder med ca et halvt år på Galaxy Tab i forhold til hvor lenge de to enhetene har vært mulig å få tak i.

   Jeg har rett og slett ikke lang nok erfaring med Galaxy Tab og norsk versjon av Android market til at jeg kan uttale meg om det med noen som helst autoritet enda. Men jeg syntes det blir feil å avstå fra å gi råd til de som har iPad på grunn av det.

   Ellers så har jeg (to steder med uthevet skrift i denne artikkelen) bedt om innspill fra alle dere som bruker verdens mest utbredte operativsystem for mobile enheter. Og lovet at vi skal samle innspillene og komme med en ny artikkel basert på dem.

   Status så langt:
   Syv personer har nevnt iPad og kommet med forslag til applikasjoner.
   To personer har nevnt Android. Uten å komme med noen forslag.

 7. Airvideo, perfekt for å streame fra maskinen, angry birds, gøyalt, labyrinth 2 hd, for kidza og pappa, friendly, se facebook, flipboard, lese facebook og twitter på en kul måte, GoodReader, lese store pdf-filer, Monkey Island 1 og 2, nostalgispilling, PlantsvsZombies, kjekt spill, Nrk nett-tv, se tv, Spotify(egentlig for iphone), masse musikk, Dropbox, kjekk filbehandling, Pulse, god rss-leser, Nrk P3 Urørt, hør masse uoppdagede band, Wired, bra iPadmagasin, iBooks, les bøker i søkk og kav, Twitter, for twitring, TVguiden, gratis og veldig god oversikt, samt et par til

  Svar på denne kommentaren

 8. Android:
  Dropbox (genial nettskybasert lagring/sync/fildeling)
  Evernote (notater, finnes også til windows, mac, etc. lagres også i nettskyen)
  Angry Birds (+ Angry Birds Seasons)
  Reader (Google sin egen Google Reader app)
  Barcode Reader (lese QR- og strekkoder)
  Unified Remote (styr din windowsbaserte pc med mobilen)
  RoboDefense (Tower Defence)
  Nimbuzz (IM klient)
  Aldkido (E-bok-leser)
  Astro Filemanager (filhåndtering)
  Google SkyMap (viser info om himmelegemer)
  Ted Mobile (viser video fra TED)
  Yr.no (Yr sin app)
  Photoshop Express (enkel bilderedigering)
  SoundHound (kjenner igjen musikk – dog ikke så bra på norsk og mindre kjent musikk)

  Ellers så kan jo Winamp og Firefox, som begge er i beta, testes

  Svar på denne kommentaren

 9. På iPad:
  Meteogram – kjapp og oversiktelig vær-app med data fra yr.no, akkurat slik jeg har ønsket meg
  SimpleNote – bedre enn Apple sin notat-app og god synk
  PlainText – stilren notat-app med dropbox-synk
  Things – vakker huskeliste, stadig favoritten på tross av at nettsynk enda ikke er på plass
  Kindle – liker den bedre enn iBooks, kjappere, mindre dill, bedre butikk, større utvalg, funker på flere platformer, men savner sidetall og hvor mange sider jeg har igjen av kapittelet 
  BBC news
  Instapaper
  Twitter
  Evernote – oppskrifter, kvitteringer, turplanlegging og alt annet som ikke passer i SimpleNote/PlainText, full synk
  Reeder/Pulse/Flipboard – RSS og nyheter, klarer ikke velge
  VG TVGuide – min favorittvguide, slår alt annet på både skjerm, papir og tv, savner bare push
  Tweet Library – arkivering, organisering/samlinger og søk
  Articles – vakker og funksjonell wikipedia-app
  HackerNews HD – ikke perfekt, men bedre enn nettsiden. Har kjøpt alle HN-apps, og dette er den soleklare favoritten
  Spotify – ikke iPad-tilpasset, men fungerer likevel greit i bakgrunnen med AirPlay via Airport Express til anlegget
  International Herald Tribune – Internasjonal utgave av The New York Times, enkelt, fint og funskjonelt avisdesign (krever betaling på sikt)
  The Daily Telegraph – funksjonelt avisdesign
  Switch – nettleser med bruker- og gjestekontoer, så slipper du å logge inn og ut av mail, twitter++ når noen skal låne padden. 
  Wired/Time/Newsweek/Project – fine magasiner, men Adobe sin publiseringsløsning med tekst som bilde gir enorme filstørrelser og litt dårlig lesbarhet

  Svar på denne kommentaren

 10. Teamviewer: Gratis fjernstyring av datamaskiner. Fungerer for windows, mac og linux. App for både iOS og Android.

  Slice it: Spill man blir hekta på.. Man skal dele opp geometriske figurer med x antall streker.

  Svar på denne kommentaren

 11. Jeg synes det er merkelig at Apple har 1-1.5% av smartphone markedet, men journalistdekningen er på over 75%. Hva er begrunnelsen til Nrk at de bygger opp under en hype og driver aktiv reklame for en marginal andel av markedet?

  Det kommer mye bra ut fra Apple, dessverre, ettersom Apple er vel det selskapet som har utviklet sin rovdrift på ansatte til et høyere nivå enn vi er vant til fra alt annet en totalitære regimer.

  Hovedsaklig så er vel det Apple gjør er at de selger mest, men det er ikke fordi det som er tilgjengelig på andre systemer ikke eksisterer, de eksisterer bare gratis og ikke betalt for.

  Hvis Apple sin begrunnelse for å ha systemet sitt låst, med andre ord at Apple har siste ord i alt, som Øverste leder har i Iran, er at det har et større rom for økt fortjeneste enn et åpent system. At det ikke er virus o.l er jo naturlig ut i fra et økonomisk perspektiv, det er billigere å sikre seg på forhånd enn å måtte betale tilbake penger i etterkant og det ødelegger ikke ryktet, som er essensielt for salg.

  Men det er kanskje noe Nrk skulle tenke på. Nettsidene til Nrk er underlagt almennkringkaster rollen nå, da bør fokus reflektere befolkningen i noenlunde grad.

  Men det er jo kjekt for «the one in a million club» medlemmene dere her serverer nyheter. Eller er dette rett og slett journalistikk som baserer seg på de nye leketøyene til journalistene i NrkBeta?

  Har ikke tenkt å anskaffe meg en ipad eller samsung galaxy brettet. Venter heller på billigversjonen fra India som ble lansert 2 uker etter Ipad og koster kun 200 kroner å produsere.
  Eller til størrelsen er på nivået de har i Stargate Atlantis. Ipad var jeg heller lite imponert over når det kom til størrelse og utforming.
  Hvis dette med padder skal utvikle seg til en ny ting a la mobiltelefoner, så vil nok ipad være som de slepbare mobiltelefonene på 80 tallet.

  Svar på denne kommentaren

  • Ida Aalen / @idaAa (svar til Mr. Merkelig)

   Hei! Du sier at iPhone bare har 1-1,5 % av smartphone-markedet, men det stemmer jo ikke.

   Finn har et ganske folkelig publikum, og nok mer representative besøkstall enn NRK Beta eller f eks TEknisk ukeblad. De skriver:

   Android-plattformen vokser også jevnt, og står nå for 0,58% av besøkene til FINN. Den vokser også raskere enn iPhone, hvor vi så en liten tilbakegang fra oktober. Men Norge ser ut til å være et Apple-elskende land med god råd, så Android må se seg grundig slått av iPad 🙂

   iPhone står for 2,24% av totalt besøk, iPad 0,70%, og Android 0,58%. Det vil si at iPhone-besøkene er nesten 4 ganger så mange som de fra Android.

   labs.finn.no/webstatistikken-for-finn-no-november-2010/

   Har ikke funnet frem til ferske tall om iPhones, men her er i hvert fall et anslag:

   Telenor har så langt 130.000 iPhone-brukere i sitt nett, og har til tider hatt problemer med å levere nok. Network Norway, Norges ferskeste operatør har dessuten mellom 15.000 og 20.000 iPhoner i sitt nett. Dermed er det omtrent 300.000 iPhoner i aktiv bruk i Norge idag. Og ettersom tallene har et lite etterslep er det grunn til å tro at antall nordmenn med iPhone når 400.000 om kort tid. Da vil omtrent hver tiende telefon i norske lommer være en iPhone.

   Synes også jeg har lest et annet sted at 11% av mobiltelefonene i Norge er iPhone. Da må jo markedsandelen blant smartphones være enda større.. Og langt mer enn 1,5 prosent. Her i Norge, altså.

   Når det er sagt: jeg håper Android fortsetter å vokse. Konkurranse er uansett til det gode!

   Jeg sier det enda en gang: JA TIL ANDROID! (Det er bare greit å ha fakta på bordet..)

 12. App 2 SD -lagrer app på sd-kort
  Barcode scanner
  Birthday info
  Call confirm (android, ihvertfall htc desire er rask til å ringe om du er litt uforsiktig)
  Camera 360 -mere valg på foto
  Chrome to phone -sender linker direkte til telefonen etc
  Dropbox (selvsagt)
  ES File explorer
  Finale countdown
  Handsent -bedre sms
  Hapi podcast
  imdb
  My tracks -logger treningsruter etc
  Password safe
  RealCalc
  Shazam- finner musikk
  Smart shortcuts -den beste til organisere apps
  TV guide
  Tweetdeck -samler alle sosiale under en
  Twonky media -gjør telefonen til en mediasenter sammen med feks ps3
  Unit converter

  Svar på denne kommentaren

  • …får ikke dere betalt med lisenspenger? Så fremt ikke Steve Jobs er med og spleiser burde dere muligens i det minste gjøre et forsøk på å kamuflere produktreklame, i det minste litt. Hva slags maskiner redaksjonen foretrekker og Solheims manglende erfaring med konkurrerende produkter er faktis ganske så irrelevant, likeså hvilke mobil-OS som har flest hits på nrk.no. Skal dere forsøke å drive forbrukeropplysning så forsøk nå i allefall å late som dere er seriøse og ikke selgere på Apple Store. Dette blir bare pinlig, har dere ikke en redaktør der borte i glasshuset?

  • Torbjørn Skutle (svar til Terje)

   Dersom du har lest litt på NRKbeta, så vet du at de ikke bare skriver om Appleprodukter. Langt der i fra. Men når mange av deres produkter blir så populære som de gjør, og så mange faktisk eier et slikt produkt, da blir det også helt naturlig at de tar det frem.

   Dersom mange av dere som av en eller annen grunn har så sterke prinsipper imot Apple, løfter hodet litt, og prøver å se også deres produkter i teknologihistorisk sammenheng, da skjønner man også at Apple har en tendens til å være førende for hvordan andre aktører i markedet former sine produkter. Og når man vet det, blir det hvertfall rart om ikke en tekno interessert blogg som dette ikke skal ta opp slike rellaterte saker.

   Se også kommentar til Håkon litt lenger nede.

  • Kenneth Nordahl (svar til Kim Røen)

   Jet har testet reeder for Mac. Jeg synes Reeder for iPad er mye bedre siden touch interfacet er mye mer intuitivt enn bruken av mus/tastatur.

 13. Fan, for ein snobbete femigjeng!!! Apps til ipaden??? Rart å sjå massesuggesjon i praksis. Jobs er den dyktigste siden goebbels til å få folk til å gjere som han vil. Nokon her som har ryggrad til å sjå opp frå skjermen i blant? Eg e skremd, og skjems over at sånne folk som dere er nordmenn.

  Svar på denne kommentaren

 14. Vil bare fremheve litt til denne fantastiske appen Dropbox! Love it! Som student er den legendarisk, og et must! Også må man jo alltid ha angrybirds parrat imellom forelesningene 😉

  Til alle haters der ute_
  Jeg syntes NRK gjør en fabelaktig jobb, og syntes det er virkelighetstro å jobbe ut fra denne fine grafen som er vist litt lengre opp her. Den viser at det er helt greit å publisere en slik en artikkel med hovedfokus på IPAD + at detblir jo spurt om android også!.. Så derfor god representasjon av befolkningen og bruk av lisenspenger. Blir forøvrig FEIL å bruke globale salgsprognoser som grunnlag til slike ting som dette. Vi får se på oss selv først, og ikke alle andre. Alle markeder er ikke like

  Svar på denne kommentaren

 15. Til Terje og Odin, og andre som hopper i taket over at artikkelen heter noe med iPad istedenfor Android:

  1. Artikkelen ber spesifikt om apps til både Android og iPad.
  2. Med grunnlag i både statistikk og antall kommentarer er det helt tydelig flere med iPad-er enn med Android her.
  3. «Hva slags maskiner redaksjonen foretrekker og Solheims manglende erfaring med konkurrerende produkter er faktisk ganske så irrelevant». Dette er ikke «TV2 hjelper deg» eller Forbrukerinspektørene. Selv om jeg regner med at guttene på NRKbeta prøver å være objektive kaster de heldigvis ikke bort lisenspenger på å kjøpe alt mulig rart av enheter kun for å teste de. Da blir de begrenset til det de kjøper og bruker selv, eller får bruke gjennom prosjekter i NRK.

  Vær så snill, dropp fanboi-faktene og Apple vs Android vs Microsoft på dette ene stedet, har vi ikke resten av internett til slikt?

  Svar på denne kommentaren

  • Du verden, hehe, det var da hyggelig 😉 Men innlegget mitt (og de jeg nevner i innlegget) er jo som støy å regne i selve diskusjonen, det er jo alle de andre innleggene som gir kjøtt på benet 🙂

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Håkon)

   Rett nok, men når støynivået kommer i veien for debatten kreves det faktisk av og til mot og ryggrad å reise seg opp og si ifra.

   Jeg står ved at du fortjener berømmelse for å ha gjort det på en nøktern og saklig måte :).

 16. Svend Andreas Horgen

  iPad:
  – OmniFocus er veldig god todomanager.
  – TextExpander kan øke produktiviteten veldig.
  – OmniGraffle er flott for figurer, grafer, visualiseringer, konsepter o.l.
  – BBC News er veldig enkel og god synes jeg
  – FlickStackr er nevnt tidligere. En av mine favoritter.
  – IMDb: bruk før/etter du ser film
  – Instapaper
  – The Guardian Eyewitness
  – RegEx iPad: Interessant for programmerere, men ikke veldig vakkert GUI
  – Wikipanion plus: Beste wiki-appen etter min mening.

  Svar på denne kommentaren

 17. iPad;
  Skype; ikke iPad app men fungerer utmerket
  IM+: håndterer chat som msn, gtalk, aim, yahoo, osv..
  PhotoWall: utmerket til å lage bildefremstillinger
  Siste Nytt; Norske nyheter
  SoundHound; gjenkjenner musikk som spilles
  Shazam; samme som SoundHound
  Radio 1,P-4, Tv 2 Nyhetene
  VLC; spiller alle videoformater
  Google Earth
  Nearby;bra Kartapp
  Cool Hunting; Masse info
  Wi-Fi Finder; Viser steder i din nærhet som har Wi-Fi
  Gule sider;
  iPad Tips; gode brukertips for iPad
  Kayakk HD: reiseplanlegger
  News Desk; nyhetsoversikt

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.