nrk.no

Internett er en pizza og Facebook er osten

Kategorier: Internett & Nettkultur

et venn-diagram (overlappende sirkler) i alle sirkler og i alle overlapp står det samme tekst; "Stuff"
caption

Tegnet, klippet og limt modell av et barns oppfatning av internett. I midten en pizza som stråler ut til ulike tjenester som Twitter, Amazon, Facebook.
Internett ifølge Ruhi fra E13 Primary Schools - hentet fra canyoudrawtheinternet.com

Det britiske reklamebyrået Saint har laget nettstedet Can You Draw The Internet, der skolebarn og voksne i kreative yrker blir bedt om å visualisere hva de mener internett er, slik at man kan kan konkurrere om hvem som gir den beste visualiseringen av nettet, barn eller voksne.

På oss virker konkurranseelementet litt påklistret, men det er mulig det virket viktig for dem som laget det. Vi trives godt med å utforske det som et rent oppleviarium, på samme måte som f.eks. One Million Giraffes. Men noe stort skår i opplevelsen er det heller ikke.

Og selv om det kanskje er mest underholdning i dette, er det også mulig å forstå litt av publikums oppfattelse av nett, hva som føles viktig og hva som irriterer.

I øyblikket er det denne som leder avstemningen:

En jente sitter på Facebook ved en PC med en kaffekopp i et regntungt London. Hun kommenterer en post "Judy says: Wish I could be there..." bildet er delt i to på midten, den andre halvdelen viser en gutt på en strandcafé med en paraplydrink og en mobil; i bakgrunnen tropenatt, stjerner, fullmåne, palmer og en liten palmehytte. Han skriver "Mark likes this"
Internett ifølge Mar Murube marmurube.com - hentet fra canyoudrawtheinternet.com

Selv synes vi kanskje denne har vel så stor refleksjonsdybde:

Barnekunst med en liten enkel plastilinakule med en pil ned til teksten "ME" ved siden av en stor mangefarget plastilinakule med en pil ned til teksten "The Internet"
Internett ifølge Maya fra E13 Primary Schools - hentet fra canyoudrawtheinternet.com

og at denne er morsommere:

et venn-diagram (overlappende sirkler) i alle sirkler og i alle overlapp står det samme tekst; "Stuff"
Internett ifølge Nicolas Roope fra poke - hentet fra canyoudrawtheinternet.com

Men vel så interessant som hva vi måtte mene; hvordan er deres indre bilde av Internett? Om dere tegner, legg bildet på en bildedelingstjeneste og embed det i kommentaren, legg det på Facebook-siden til NRKbeta eller send på mail til mail [at] nrkbeta.no.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.