nrk.no

En million giraffer

Kategorier: Det sosiale nettet & Moro


Ola trenger giraffer! Dette prosjektet har spredd seg rundt på nettet en stund og nå når de litt roligere sommerdagene er over oss fant NRKbetaredaksjonen ut at det var på tide å bidra.

Ola Helland vil prøve å bevise at det er fullt mulig å bruke internett til å skaffe en million giraffer i løpet av to år.

Giraffer som er tegnet, sydd, modellert, bygget eller satt sammen på en eller annen måte som ikke innebærer dataprogramvare. Man skal vekk fra maskinen og tegne eller bygge giraffen på analogt vis.

I hjørnet der NRKbeta holder til ble det veldig vanskelig å fjerne seg fra datamaskinene. Men så vidt vi kan lese av reglene skal ikke giraffen være laget en datamaskin. Hvilket betyr at vi sansynligvis slipper gjennom om vi kan lage den av datamaskiner.

NRKbeta_giraff

Så vårt bidrag er satt sammen av en gammel klassisk Mac fra åttitallet, tre Fujitsu Siemens Activy mediesenterbokser, en lampe fra Ikea, et mediesentertastatur, en wii-remote og en PS3-remote. Det hele lekkert montert med gaffa giraffa-tape.

Så da er det NRKbetas lesere som må til pers. Link til giraffen din i kommentarfeltet. Enten den du allerede har bidratt med, eller den du lager nå fordi du ble minnet om prosjektet her.

Du kan se på og laste opp giraffer på «one million giraffes«.

Oppdatering:
Giraffen vår ble godkjent:
gireff2

Oppdatering2:
Innslag om Ola Helland fra NRK Rogaland.

11 kommentarer

  1. Er det noen som vet når prosjektet begynte?
    Eller når opptaket i NRK rogaland ble gjort?

    Jeg registrerer at antall giraffer har doblet seg i løpet av siste uke, til 14700 nå.
    Skulle den farta fortsette så går det prosjektet veldig bra. En dobling gjennom 75 resterende uker gir 500 millioner milliarder milliarder etter mine beregninger 🙂

    Svar på denne kommentaren

  2. Internett er en pizza og Facebook er osten

    […] laget det. Vi trives godt med å utforske det som et rent oppleviarium, på samme måte som f.eks. One Million Giraffes. Men noe stort skår i opplevelsen er det heller […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.