nrk.no

Brukervennlighet gone wrong

Kategori: Design


Over kopimaskinen på jobben henger vedlagte instruksjon. I følge lappen er dette en hurtigveiledning for kopiering. Jeg gjentar: hurtigveiledning. Jeg tør ikke tenke på hvordan hovedveiledningen for kopiering ser ut. "Keep it simple" stod ikke øverst da de designet denne maskinen.

Oppdatering:
Ricoh har tatt hintet (se kommentarene) og har informert om at den enkle manualen for kopiering ser omtrent slik ut:

20 kommentarer

  1. Dessverre finnes denne typen hurtigveiledninger.
    Under utviklingen av alle slike produkter burde KISS (keep it simple stupid) stå som hovedfokus. På daglig basis kommer jeg i kontakt med mennesker som frykter teknologi og ikke har tro på egne kunnskaper for å løse enkle tekniske oppgaver.
    Hadde jeg måttet lese denne «hurtigveiledningen» for å kopiere et dokument eller ta en utskrift hadde jeg nok også jeg fryktet teknologi.

    Svar på denne kommentaren

  2. Haha, kjenner meg igjen! Superprinteren vår har en «superkul» touch-skjerm som overhodet ikke fungerer, og med røfflig 144 valg. Jeg sto der i sikkert 20 minutter for å få scannet inn et dokument første gangen.

    Svar på denne kommentaren

    • Knut-Olav Hoven (NRK) (svar til Yngve)

      Akkurat det jeg navnga printeren da jeg konfigurerte den opp på laptopen – Superprinteren 😉

  3. Ser ikke ut som en Canon maskin hvertfall. Heller ikke en Océ.
    Tviler også på at det er en Xerox, så nå lurer jeg litt.
    Skulle ikke forundre meg om maskinen ble kjøpt fordi den var billig. Så kan man jo spørre seg hvor billig det blir å bruke dobbelt så lang tid på noen kopier.

    Svar på denne kommentaren

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til Eirik Garshol)

      It’s a Ricoh.

      Det som er fint med den (om man jobber i en bedrift med tusenvis av ansatte og MANGE printere), er at man kan skrive ut til nettverket og så hente utskrift på den printeren man er nærmest ved å vise NRK-adgangskortet til kortleseren. Den printer raskt og pent, stabler, stifter, sorterer og bretter.

      Scanning på den, med automailing til egen mail er også enkelt.

      Kopimaskindelen krever derimot 2 ukers grunnkurs.

    • Eirik Garshol (svar til Anders Hofseth)

      Kjøp heller Canon, da får du alt du lister opp der og en kopimaskin som er veldig enkel å bruke. Grensesnittet på de Canon maskinene jeg har på jobb er veldig intuitivt.

  4. Brukervennlighet done right? « IT-tjenestens blog

    […] skrev i går en liten sak om kopimaskiner og brukervennlighet. Nærmere bestemt viste de et skrekk-eksempel på en såkalt «hurtigveiledning for kopiering», […]

    Svar på denne kommentaren

    • Eirik Solheim (NRK) (svar til Mari)

      Hehe. Ja, med den layouten virker det som om det faktum at arket henger over maskinen er det aller viktigste. Mye viktigere enn at dette faktisk er en hurtigveiledning for kopiering…

  5. Vegard Guttormsen

    Herregud.. er det denne her igjen? Vi hadde to slike svære beist, gråimporterte Afico-maskiner som det ikke var noen hjelp å få av Ricoh (som er to sider av samme sak).
    Jeg hang faktisk opp den der svære lappen over printeren, men jeg ble sliten bare av å se på den, og det var ikke EN person på bygget som faktisk gadd å lese den. Men spørre meg gjorde de.

    Svar på denne kommentaren

  6. Hei alle sammen,
    Litt flaut for oss at dere ler av «hurtigveiledningen» fra Ricoh. Point taken.

    Her er veiledning for kopi på alle Ricoh maskiner.

    «Legg ark i arkmater, trykk så på den grønne knappen. :)»

    Hvis dere har spørsmål, feedback eller gode ideer vil vi gjerne snakke med dere.

    Vennlig hilsen

    Jørgen Linge
    Product Manager
    Ricoh Norge

    Svar på denne kommentaren

    • Eirik Solheim (NRK) (svar til Jørgen Linge)

      Veldig hyggelig at du kommer innom og kommenterer! Siden dere har tatt hintet har jeg oppdatert artikkelen med mitt forslag til hurtigveiledning. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.