nrk.no

Uka som gikk (49+50)

Kategori: Uka som gikk


Da raste to uker forbi før vi fikk oppsummert. Helgen for fjorten dager siden var vi trollbundet av strekningen Bergen-Oslo. Og begynte uke 49 med å titte litt på seertallene for en av tidenes lengste dokumentarfilmer.

tog.2,jpg

Dessuten oppdaget vi til vår store fortvilelse at vi glemte å feire ettårsdagen til musikkformatet SlotMusic. Glem Spotify, glem Wimp, glem iTunes. Det er små minnebrikker som er tingen. Eller kanskje ikke? Ett år etter lanseringen av SlotMusic er det ikke noe som tyder på at dette er mindre meningsløst enn vi antok da produktet så dagens lys.

En typisk Wave
En typisk Wave

Siden Google tok bølgen og lanserte Wave har vi lurt litt på hvordan vi skulle bruke dette fantastiske verktøyet. Og til slutt skrek Marius ut et «Wave om hjelp«. Der han fikk både støtte i sin frustrasjon og en del tips om bruk. De 44 kommentarene er anbefalt lesing!

twitpic hanne

Ellers ble høstens siste Tekno sendt og lagt ut for nedlasting og teknologiverdens svar på Ingrid Espelid Hovig laget verdens verste julegave. Elever ved Elvebakken Videregående fikk forklart sosiale medier i en kort og grei video og vi fikk delt en del tanker rundt arbeidet med å få på plass nytt intranett i NRK. Det er tydelig at deling av tanker og informasjon er populært. Diskusjonen rundt intranett har ført til 77 kommentarer av høy kvalitet og 20 meldinger på Twitter om samme sak.

Tablet
Tablet

Siden Apples planke-maskin tydelig lar vente på seg var det forfriskende å se at andre jobber med samme greie. Og kanskje kommer til å levere en tablet slik vi vil ha den. Og om bildene på denne nye flate datamaskinen skal gjennom photoshop eller ikke får du kanskje svar på under tittelen «Photoshoppe eller ikke photoshoppe – det er spørsmålet«.

mgp-artister-2

En av forrige ukes store begivenheter hos oss som jobber med nett i NRK var den nye forsiden vår. Og der setter vi veldig stor pris på alle tilbakemeldingene dere har kommet med. Både via kommentarfeltet og via Twitter.

I år var Øyvind NRKbetas utskremte på LeWeb og han kommer til å dele sine inntrykk i dagene som kommer. Han var spesielt imponert over Gary Vaynerchuck og Marissa Mayer.

IMG_0738

Og anbefalt helgemoro denne gangen var leking med lys og fotografering i mørket.

Ellers i teknologiverden

Vi har lekt oss en del med Foursquare og er vel enige om at kombinasjonen sosialt, spill, posisjon og informasjon kan føre til noe spennende. Marius har brukt all fritid på bondegården sin de siste dagene og Eirik ble imponert over Evan Roth og hans veldig kule kunstprosjekt. Når Roth kjeder seg på flyet lager han kunst av SkyMall-katalogen. Og hvorfor ikke sjekke hva som er bilde nummer 666 fra hundrevis av forskjellige kamera? Satanic images. Mer om Evan Roth i boken hans «Available online for free.«

2 kommentarer

  1. Øyvind Solstad (NRK)

    @Nina: Jeg liker også oppsummeringene deres, spesielt fordi de oppsummerer hva andre enn de selv har gjort. Våre ukentlige oppsummeringer har kanskje i litt for stor grad handlet om hva NRKbeta selv har skrevet om, og det er kanskje litt tynt i de ukene vi har 5-10 saker.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.