nrk.no

Wimp i åpen beta

Kategori: Software


Wimp Beta Screenshot
Wimp Beta Screenshot

Den mye omtalte Wimp fra Norske Aspiro som så langt har vært i en «lukket beta», lanseres i dag i en «åpen beta», noe som betyr at det skal bli vesentlig lettere å bli betabruker.

Wimp er  et samarbeid mellom Aspiro, Telenor og Platekompaniet, hvor sistnevnte skal ha ansvaret for den redaksjonelle forsiden  i Wimp.

Nytt er det også at det nå er mulig å laste ned musikk. For åtte kroner pr låt, eller 80 for et album kan alt innholdet i Wimp nå bli ditt til odel og eie. Streamingbiten er fortsatt gratis i betaperioden, som er forventet å vare i tre måneder.

Picture 4

I følge Per Einar Dybvik som er daglig leder i Aspiro musikk gjøres Wimp nå mer tilgjengelig for å få inn en større brukermasse med større variasjon i type brukere, som igjen vil sette utviklerne i stand til å tilpasse produktet bedre til det brede publikum, når Wimp med tid og stunder blir en betalingstjeneste.

Beta invitasjoner

Beta invitasjonene til Wimp kommer til å deles ut på ulike steder hos både Aspiro, Telenor og Platekompaniet… og selvsagt her hos oss i NRKbeta. Vi har fått noen invitasjoner vi kan dele ut, og starter i første omgang med å dele ut 30 invitasjoner etter først til mølla prinsippet.

Det eneste vi krever tilbake er at du som får en invitasjon er at du tester Wimp og skriver en anmeldelse tilbake til oss i kommentarfeltet på denne artikkelen.

Hva liker du? Hva misliker du? Hva kunne vært gjort bedre eller anderledes? Og gjerne noen ord om hvordan du ser på ditt eget mediekonsum med innføring av tjenester som Wimp og Spotify.

Det er selvsagt umulig for oss å kontrollere dette pinlig nøyaktig, men vi stoler som vanlig på våre eminente lesere, og legger merke til de av dere som utmerker dere til senere beta-invitasjons-utdelinger 🙂

Update: Da var det gått ut 30 stk gitt…. Populære greier…

Send en mail til [email protected] med WIMPBETA som subject.

Først til mølla, får først lytte…

Programmet laster du ned ved å logge inn på http://wimp.aspiro.com med invitasjonskode og telefonnummer (Kun norske nummer)

37 kommentarer

 1. Førsteinntrykk: veldig lett oversiktlig GUI. Hyggelig at det fokuseres litt på album i søkeresultatene (vises som coverbilder) i disse tider der albumet er i fare for å dø. Kult at den tar vare på låtene du har spilt («Vis spillekø og spilte låter»).

  Stilig også med «google suggest» funksjonalitet på søkefeltet.

  Skulle gjerne kunne velge språk, til engelsk istedetfor norsk.

  Lydkvaliteten virker begrenset, jeg så 64kbit/s AAC sitert et sted på nettet, og det høres kanskje ut som det kan stemme, veldig skarpe diskantlyder og til tider nesten susete vokallyd.

  Vanskelig å få inntrykk av utvalg sånn med en gang, men de har hvertfall flere album av svenske Logh enn Spotify. Fremdeles ingen Tool, men det er nok verken Spotify eller Aspiro sin skyld.

  Svar på denne kommentaren

 2. Ja, og så glemte jeg jo: vet ikke om jeg anser Adobe Air som et helt godt alternativ til en klient som er helt hjemme i GUI til plattformen det kjører på, men det er hvertfall greit å slippe Wine som Spotify kjører under på linux og de lydproblemene det til tider medfører.

  Svar på denne kommentaren

 3. Veldig lett og oversiktlig brukergrensesnitt. Et lite irritasjonsmoment er at de utvidede musknapp-funksjonene som «back» o.l. ikke fungerer. Scroll-hjul fungerer derimot fint.

  Virker også som om responstiden er god, forhåpentligvis er ikke dette noe som kommer til å forverres når den er ute av beta, og den store brukermengden slipper til.

  Lydenoppløsningen er desverre litt for dårlig, håper dette er noe som endres når den er ute av beta. Er hvertfall en viktig faktor for at jeg skal være interessert i å betale for tjenesten.

  Jeg er nå en betalende kunde hos Spotify, men kommer muligens nok til å gå over til Wimp dersom førsteinntrykket holder videre.

  Svar på denne kommentaren

 4. Wimp på prøve « Beta Thoughts

  […] må ha). Likevel var jeg på rett sted (rettere sagt nettsted – twitter) til rett tid når NRKBeta ga ut 30 invitasjoner for Wimp. Disse 30 invitasjonen ble regelrett slukt av folket. Om jeg ikke tar altfor feil gikk det […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Først må jeg bare si takk for Wimp invite, har hatt lyst på dette en stund=)
  Har prøvd det i et par timer nå, og jeg liker det veldig godt.
  Det har en veldig fin og åpen GUI, og det er veldig lett forståelig.
  Lydkvaliteten er ikke helt på topp, men det er godt nok for de pc-høytalerene jeg bruker.
  Har funnet så å si alt jeg har søkt på der, så det er ingening å utsette på musikkbiblioteket.
  Eneste som jeg syntes er litt irriterende er som Odd sier, at den «back» og «foward» knappen på musa ikke fungerer.
  Alt i alt, så er jeg kjempe fornøyd med Wimp=)

  Svar på denne kommentaren

 6. Programmet er mye mer oversiktlig enn Spotify så det er mye lettere å finne musikk en liker.

  Lydkvaliteten ligger ganske langt under Spotify, høres til tider litt kunstig og metallisk ut, men til 64kbps er det imponerende. Men 64kbps er langt fra nok.

  Programmet er også ganske tregt, bruker mye prosessorkraft selv ved idle så merker det inn på batteritiden på laptopen. Det bruker også hele sinnsyke 120-140MB med minne. Dette på en Ubuntu-installasjon. Har hørt lignende tall for windows-versjonen og. Men dette er nok mye Adobe sin feil…

  Svar på denne kommentaren

 7. Henrik Christiansen

  Førsteinntrykk:
  Pent og lyst samt oversiktlig GUI. Ser bra ut, liker at de har en egen liste med musikk de anbefaler. Førstesiden minner meg litt om iTunes Music Store, og det er fint med topp 10 albumer, topp 10 sanger og et utvalg nye låter og album.

  Savner muligheten for å bruke back/forward på musen, som de andre nevner, i tillegg savner jeg muligheten til å bruke play/pause, back og forward på Apple-tastaturet mitt. Dette fungerer forøvrig utmerket i Spotify.

  Veldig kjekt med muligheten til å trykke på artistnavnet nede i «Now Playing»-boksen, og komme direkte til artistens forside. Savner dette i Spotify.
  Når vi er inne på artist-sider, så er det fint med muligheten til å se på Last.fm-informasjon, se YouTube-videoer etc.
  Liker suggest-funksjonen, den er veldig fin.

  Savner forøvrig native versjon av programmer, ikke alltid like fan av Adobe Air – men kjekt at det fungerer på alle plattformer som har Air.
  Merker litt forskjell på lydkvalitet når jeg sammenligner med Spotify, men ellers veldig fornøyd!

  Tror dette kan bli en bra tjeneste, dessuten er det veldig deilig å slippe Jonathan!

  Svar på denne kommentaren

 8. Asbjørn Ulsberg

  Jeg har brukt Wimp i en uke nå og synes at det ganske gjennomført er en dårligere tjeneste enn Spotify, med to ganske viktige og hederlige unntak:

  – Man slipper reklame
  – Man kan kjøpe og laste ned musikk

  Av ting jeg mener Spotify gjør bedre enn Wimp er:

  – Spotify har et mer intuitivt og lettbrukt brukergrensesnitt
  – Spotify snurrer Wimp rundt lillefingeren i ytelsesøyemed
  – Spotify har et tilsynelatende langt større og mer omfangsrikt bibliotek, med unntak av at jeg har kunnet spille «Invaders Must Die» av The Prodigy der en stund nå; et album som enda ikke eksisterer i Spotify
  – I Spotify fungerer alle mus- og tastatur-snarveier som du forventer. Ikke engang space fungerer alltid til play/pause i Wimp.
  – Spotify har langt bedre lydkvalitet

  Hvis Wimp ender opp med å sende reklame like ofte (og like repeterende; variasjon hadde ikke skadet!) som Spotify eller rett og slett kreve penger for å brukes overhodet, tror jeg nok at jeg kommer til å fortsette å bruke Spotify mest.

  Det blir spennende å se. Jeg synes det er fantastisk at det endelig kommer noen reelle alternativer til å kjøpe plast innpakket i plast krympepakket i enda mer plast i en platebutikk, men før man kan kjøpe en hel plate i FLAC-format til samme eller lavere pris enn for tilsvarende CD, er man enda ikke helt i mål.

  Både Wimp og Spotify er imidlertid to glimrende lange steinkast i riktig retning og ønskes naturligvis hjertelig varmt velkomne begge to. 🙂

  Svar på denne kommentaren

 9. Morten Skogly

  For de som ikke har klart å sugd seg til en invitasjonskode så ligger det fine screenshots på
  pappmaskin.no/2009/05/screenshots-from-the-wimp-music-software/

  Har hatt tilgang til betaen i noen måneder, og kan ikke se at det har kommet så mye nytt i denne versjonen?

  1. Fremdeles irriterende med logindialog hver gang man starter programmet. Unødvendig!

  2. Savner muligheten Spotify gir for å spille av søkeresultat, i Wimp kan man til nød velge en liten liste med artistens mest populære. Hadde jeg ønsket et filter så hadde jeg hørt på radio.

  3. Veldig fint med anbefalinger av plater, men håper de klarer å få inn en god variasjon av anbefalinger.

  4. Last.fm anbefalingene er totalt på bærtur, kjenner ikke igjen musikksmaken min i det hele tatt, virker som det er fylt opp med random greier med noen små stikk av mitt eget bibliotek.

  5. Går fremdeles ikke an å lenke til ting. Det er kun spillelister som er lenkbare.
  Eksempel: wimp.aspiro.com/open/36b86c6e-dc4e-43fe-b924-be9a1de56739

  6. Liker designet veldig godt, luftig og fint.

  7. Liker favorittfunksjonen veldig godt, dette har jeg savnet veldig i Spotify.

  8. API? Nope!

  Men det dummeste med Wimp, hvis jeg har skjønt det riktig, er at det kun er tilgjengelig i Norge, som gjør det mindre attraktivt å lage lister og dele dem på nettet. Hva er vitsen hvis man ikke kan dele med hele verden?

  Svar på denne kommentaren

 10. testet på mac OS X.

  liker veldig godt last.fm-integrasjonen, ikke bare scrobling, men også «Dine personlige anbefalinger». Imidlertid treffer den ikke sånn helt, og jeg kunne tenkt meg mulighet for å friske opp/slette noen, regenerere denne.

  «Vi anbefaler»: Kult! som jeg håper de legger ned litt redaksjonelt arbeid i fremover også. Morsomt med ting som «festivalsommer», «glam baby glam», «Album som forandret musikken»

  Spillekø: er det mulig å endre denne (annet enn å tømme den)? Skulle gjerne kunnet endre rekkefølge & ikke minst legge til ting her uten å måtte lage en egen spilleliste.

  mellomrom som start/stopp må de få til å funke. Den funker delvis/av & til, men «play/pause» ikonet blir ikke oppdatert.

  Synes wimp/spotify blir litt hipp-som-happ. Det er kult at ett, dvs to, norsk/svensk firma hevder seg her. Finner stort sett det jeg har lyst til å spille i begge. Rent subjektivt-estetisk liker jeg look-and-feel til spotify bedre.

  Må løpe… brannalarmen ringer…

  Svar på denne kommentaren

 11. Andreas Heim

  Inntrykk av Wimp:

  – bra utvalg av musikk.
  – dårligere lyd enn f.eks. Spotify, men det virker som om det varierer mellom de forskjellige låtene.
  – selve applikasjonen virker litt tung, men dette er symptomatisk for nesten alle air-applikasjoner jeg har prøvd.
  – musikkanbefalingene er bra.
  – litt lite indie.

  Svar på denne kommentaren

 12. Anders Iver

  Det som ødelegger hele opplevelsen for min del er at jeg ikke har funnet en eneste måte å legge et album i spillekøen uten å stoppe avspillingen (untatt manuelt, sang for sang), noe som gjør spilleren helt ubrukelig for min del. Hvorfor kan jeg ikke høyreklikke på coverart eller albumnavn f.eks? Hvorfor kan ikke sanger elle cover/album dras ned til køen? Hvorfor køn jeg dra enkeltsanger inn i spillelister, men ikke hele album (spesielt når det funker å dra album til «ny spilleliste»).

  Fant også en meget graverende bug, når man merker flere sanger, høyreklikker og velger «legg til spillekøen» blir bare siste sangen lagt til.

  Til slutt, hvorfor Air? På 64bit linux får jeg store problemer med treghet i grensesnittet, det var et mareritt å installere, og det er kranglete og vanskelig å forholde seg til for oss som bruker xmonad og andre tiling wm. Vinduet vet rett og slett ikke å oppføre seg på desktopen 😛

  I tillegg er det uungåelig at det blir mye irritasjonsmomenter når alle små funksjoner som vi tar for gitt i et grensesnitt må legges inn manuelt. Prøv f.eks å tabbe fra passordfeltet i last.fm-dialogen til ok-knappen. Ingen respons når du så trykker enter. Og som nevnt fungerer det ikke alltid å pause musikken med space.

  Når det er sagt har Wimp en del funksjoner jeg savner i spotify:
  – favoritter (meget bra)
  – anbefalinger fra last.fm
  – kjøp av musikk
  Men ingen av disse fordelene er gode nok til at jeg vil godta å ha noe som føles som «flash-ræl» på desktopen min. Kanskje jeg fyrer den opp av og til for å kjøpe musikk dersom den tilbys i et skikkelig format (flac, ogg, til nød mp3vbr).

  Edit: Opplevde også at «Vi anbefaler»-menyen mistet alt innhold flere ganger. Relatert til last.fm-funksjonen?

  Svar på denne kommentaren

 13. Espen Stranger Seland

  Takk for invite. Har selvfølgelig ikke fått tid til noen lang testing (på OS X), men her er noen kjappe jeg noterte meg:

  Cacher man brukernavn/passord bør applikasjonen starte rett på uten å måtte trykke på Logg Inn.

  Etter å ha trykket på «Vis spillekø og spilte låter» hadde det vært fint om man kom tilbake til siden man var på ved å trykke en gang til (og ikke måtte trykke på tilbakeknapp eller f.eks. albumet som spilles nede til venstre).

  Fint at dere har Dag Spantell.

  Er enig med flere at grensesnittet nok virker overveldende sammenlignet med Spotify.

  Til tross for vektall i GUI-design er det nok tingene rundt musikkbiblioteket jeg kommer til å teste mest, spesielt med tanke på oppdaging av ny musikk. Er ihugga Last.fm-tilhenger (bedre for mitt bruk enn Spotify) og ønsker å følge opp Last.fm-integrasjonen.

  Slik det er nå switcher jeg ofte mellom tre program: Last.fm, Spotify (og nå Wimp) og Itunes. Itunes fordi jeg har en god del snacks som Spotify bare kan drømme om å ha.

  En ide vil hadde derfor vært om man kunne spille av lokalt musikkbibliotek gjennom Wine, slik at det integreres så og si sømløst med søk etc. Slik kunne man ha EN avspiller for «alt».

  (Skal slutte å drømme, og heller teste eksisterende funksjonalitet).

  Svar på denne kommentaren

 14. Wimp har mange låter Spotify ikke har. Dette gjelder både norsk musikk, som Henning Kvitnes, og dessuten et par store og viktige utenlandske (Pink Floyd, Metallica mm.)

  Det virker litt tilfeldig hvilke spor det er som ikke kan spoilles av i Wimp. Se albumet /Det Bästa med Carola/, der låtene «Främling» og «Mickey» ikke kan spilles av. Søker man på de samme to låtene kan man imidlertid spille dem, men da fra andre Carola-album. Hvorfor?

  Wimp må forresten skille bedre mellom forskjellige artister med samme navn. Går man til «Carola» får man i beskrivelsen av artisten at «There have been at least two artists who have used the name Carola. (…)», og disse to artistenes album blandes sammen under «egne album».

  Utvalget av klassisk musikk er bra, i alle fall for min relativt enkle smak. Man kommer langt med Die Fledermaus, Carmen og litt Prokofjev og Tsjajkovskij 😉 Dessverre må man bruke engelske transkribsjoner av kyrilliske navn: «Tsjajkovskij» gir ingen treff, man må søke på «Tchaikovsky». Det hadde forresten også vært fint om filnavnene var lagt opp litt annerledes, det er bare upraktisk med navn à la «Die Fledermaus – Operetta in the acts Op. 362 (1997 Digital Remaster) ACT II (1997 Digital Remaster) Ich lade germ mir Gäste ein (…)» : det er bare delen f.o.m. «Ich lade» jeg egentlig er interessert i.

  Jeg liker generelt brukergrensesnittet i Wimp; det er lett å navigere og finne frem til ny musikk. Litt synd at start/stopp/forrige/neste-knappene på mac-tastaturet mitt ikke støttes, de funker i Spotify.

  Veldig bra at Wimp også funker på GNU/Linux, jeg har slitt litt med å få Spotify til å fungere 100% i wine.

  Summa summarum: jeg er betalende spotify-kunde nå, og sjansen er stor for at jeg vil bytte til Wimp.

  Svar på denne kommentaren

 15. Hvor mye er du villig til å betale for Wimp? « Julian Revheim Askeland

  […] som tidligere denne uken kom i åpen beta kommer sannsynligvis til å bli en betalingstjeneste fra september, i motsetning til sin svenske […]

  Svar på denne kommentaren

 16. Østlending

  Selv om jeg anvender Spotify en del og betaler månedsprisen for å unngå reklame, er jeg en mye mere fornøyd bruker av MusicMe.com som drevet fra Frankrike og fungerer som en vanlig web-nettside altså ingen ekstra programmer å laste ned eller noe annet tull.
  MusicMe er drevet fra Frankrike og har eg gigantisk musikkarkiv der du etter at Spotify ble lansert og så populært, kan høre på all musikken på MusicMe alldeles gratis og i full lengde og i meget god lydkvalitet. Med skikkelige gode coverbilder av framsida på så og si absolutt alle album. Søk på artist, låttitler og mye annet er svært raskt. Søker du på en artist får du opp skikkelige oversikter over samtlige låter, album og samlealbum som artisten har musikk på som ligger inne i systemet til MusicMe. Søker på en låttittel får du opp en liste over samtlige artister som har en låt som har denne låttittelen. Noe som gjør det til en drøm å finne frem til hvor mange artister som coveret og laget sin utgave av en låt. Du får samtidig en oversikt over samtlige samlealbum som låttitlen finnes på. F.eks. på hvor mange samlealbum finnes en bestemt hitlåt. Det kan fort bli langt over 100 ulike samlealbum.
  Også oversikt over remixer og reutgivelser i samme slengen. F.eks. er superlåten «You Raise Me Up» med norske Løvland utgitt på så utrolig mange samlealbum og sunget av så mange artister allerede.
  MusicMe er bare helt mesterlige på det å oppgi tall på alt mulig.
  Å bruke MusicMe er bare helt herlig og mange sterke sider som ikke er så lett anvendelige med Spotify. MusicMe har selvsagt inne det meste av franskspråklig musikk, men også det aller det meste som finnes både i Europa, Afrika, Amerika, Asia og Australia. Ja selv en del musikk fra Norden er inne, inkludert musikk på de nordiske språkene. Hvor stort utbytte franskspråklige har av høre nordisk dansband musikk kan man alltids fundere på. MusicMe har så mangt. Også artister, låter, album du ikke finner på Spotify finner du ofte på MusidMe. Utenom at at enhver kan høre på all musikken på MusicMe helt gratis og helt uten reklame, tjener MusicMe pengene på selge låter og album digitalt i høy kvalitet og ikke aller minst velger mange av MusicMe brukerne det MusicMe er så helt strålende på. Nemlig at man for en gunstig månedspris på rundt hundrelappen i norske kroner kan laste ned og låne all musikk en vil så lenge en abbonerer. F.eks. De nyeste modellene av Archos sine anerkjente og er verdens beste bærbare håndholdte mediasenter mediaspillere, har til og med MusicMe integrert og innebygd, men dessverre er alt av MusicMe sine betalingsløsninger basert på at du bor og har adresse i Frankrike. Archos lages også i Frankrike.
  Noe som er svært irriterende siden å høre på musikken på deres nettsider er helt gratis så mye en orker og helt uten reklamer.
  Archos har også integrert løsninger for Amazon.com og CinemaNow.
  Igjen disse tjenestene er ennå ikke så operative for oss nordmenn.
  Det som trengs nå fremover er et ordentlig alt-i-ett abbonement der mest mulig av musikklåter, musikkvideoer, filmer, TV serier, lydbøker og mere til er i en felles løsning og til en ukespris på rundt 100 kroner. Det er den absolutt aller beste muligheten for å få bukt med mye av dagens omfattende fildeling, men så lenge disse bransjene ikke skjønner alvoret før det er for sent, har de bare seg selv å takke. Archos nyeste modeller er for lengst klargjorde for alike abbonementsløsninger også for oss som bor Norge/Borden.
  NSB i Norge har allerede satt i gang nå med utlån av Archos sine nyeste modeller inkludert internettsurfing, filmer, musikkvideoer, musikk. lydbøker og mye mere for reisende nå i sommerferien 2009.
  I tillegg til at man selvsagt kan høre på 15000 nettradiokanaler, se 1500 nett-tv kanaler samt langt mere enn 100000 podcaster også.
  25 gode dataspill er også tilgjenglig på nyeste Archos modellene.
  Enda råeere blir det til høsten når det kommer nye modeller med innebygget nye Windows 7, Windows 7 Office Pro og HD oppløsning.
  Denne eplekjekke guruen som dominerer elektronikk verden ligger alltid et godt stykke bak Archos teknologisk i muligheter. PVR og digital TV er selvsagt også med på de siste års utgaver fra Archos.
  Microsoft er nå så lei epleguruen at de velger inngå samarbeid med Archos når deres egen mediaspiller Zune ikke er noen stor suksekk.
  Med nye Windows 7 og Microsoft på laget vil Archos nå også lage egne modeller som gjør dagens masseselgende mini-PCer og bærbare PCer hittil til annenrangs. Det er bare glede seg til høsten 2009.
  Hvorden man faktisk anvender program som Office Pro og Windows 7 med fingrene på den nye håndholdte utgaven med 9″ HD skjerm kan bli riktig fasinerende og som fra før er tastaturet og alt annet skjermbasert. Archos tar sin touchscreen teknologi til nye høyder.
  Archos kommer også med modeller som ligner mer mini-PC og bærbare PC utgaver og er selvsagt da utstyrt med normale tastaturer også.

  Svar på denne kommentaren

 17. (…)
  Noen funksjoner mangler og noen er der av liten eller ingen grunn. Her er det mine viktigste:
  Mulighetene til å kunne sortere sanger, artister og album (evt. også tid) i spillelister alfabetisk.
  Hvorfor spretter lista over sanger opp til toppen når du spiller av en sang som er litt lenger ned? Dette er en funksjon som faktisk er irriterende hvis du ikke spiller musikken øverst på lista.
  Dette er ikke nødvendigvis en funksjon, men Wimp tenderer til å bruke fryktelig mye datakraft. Godt over 100MB i bruk av minne på prosessoren. Vet ikke om dette skyldes Aspiro eller at Wimp er utviklet på Adobe Air, likevel det blir litt i meste laget.
  (…)

  betathgts.wordpress.com/2009/07/03/wimp/

  Svar på denne kommentaren

 18. Det beste med Wimp så langt er det totale fraværet av nags. Eller reklame da, for å være konkret. Spotify minner veldig om shareware fra tidlig 90-tall som maste så mye om at man skulle registrere sin kopi at demoversjonen i seg selv ble bortimot ubrukelig, og dermed valgte mange å cracke sin demoversjon for å unngå nag-ene.

  På samme måte har jeg lastet ned en god del musikk for å slippe Roberta.

  Med Wimp sin mangel på irritasjonsmomenter som dette så slipper jeg det.

  Også meget positivt sett i forhold til Spotify er at man kan laste ned musikken, men det er dumt at man bare kan få det i proprietært format. Hvorfor ikke ogg og/eller flac? Om jeg skal betale fullpris for musikk så forventer jeg å få den i uforringet kvalitet, og å ha muligheten til å konvertere til de formatene jeg selv ønsker, fra en lossless kilde.

  Har uansett ikke muligheten til å faktisk kjøpe musikk, siden den eneste betalingsmåten foreløpig er via mobiltelefon, og jeg antar at min arbeidsgiver ikke er spesielt sugen på å finansiere mine musikk-kjøp.

  Svar på denne kommentaren

 19. Hadde hatt veldig lyst til å gjøre en blindtest for å sammenligne lydkvaliteten av Wimp mot spotify. Er i dag betalende spotify medlem, og ettersom at betalende medlemmer etterhvert vil få all musikken i OGG@320 kbit/s så hadde det vært spennede å høre hvordan Wimp kan match’e dette.
  Jobber mye med proff lyd og bruker Genelec monitorer som primært oppsett. Nå er det slik at jeg ikke har noen Wimp invite. Hadde håpet på å kunne gjøre en mer grundig test av Wimp med tanke på lydkvalitet. Rent personlig så sverger jeg til FLAC ettersom at dette ikke har noen foringelse av lyden. Håper at dette med tiden vil være mulig med Wimp. Da er det ikke lenger noen grunn til å kjøpe CD’er i butikk. Hvis noen har en Wimp invite så er jeg veldig interesert.

  -Eicar

  Svar på denne kommentaren

 20. Savner mulighet til å linke til sanger. Det synes jeg er en av de største fordelene til Spotify, å kunne sende eller poste tips til musikk på Twitter, Facebook og i e-poster.

  Svar på denne kommentaren

 21. Andreas Ougland

  Har brukt WiMP i en uke nå, og er meget imponert. OK, Spotify brillierer med at de er mye raskere, men WiMP har et meget bra musikk utvalg, og at man kan lytte til NRK Radioteaterets produksjoner er jo bare helt konge 🙂 Litt dumt at ikke alt er tilgjengelig, men det kommer kanskje etter hvert?

  Får håpe at Lydbokforlaget og Aller/Fono forlag også slenger seg på lasset, og legger ut sine lydbøker der. Det er jo en flott måte å dele materialet ut på, og en grei inntektskilde for dem, vil jeg tro.

  At det går litt treigt, bryr meg ikke så mye enda. Det er fortsatt kun en beta, og dette vil nok bedres med tiden. Gi dem litt tid. Om noen måneder tror jeg at WiMP vil være like store, om ikke større, enn Spotify 🙂

  Svar på denne kommentaren

 22. Hvor mye er du villig til å betale for Wimp?

  […] som tidligere denne uken kom i åpen beta kommer sannsynligvis til å bli en betalingstjeneste fra september, i motsetning til sin svenske […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.