nrk.no

Ukas buzz: Apple iPhone OS v3.0 med mer…

Kategorier: Mobil & Software


iphone30
Mandag kveld norsk tid (nærmere bestemt kl. 19.00) braker galskapen atter en gang løs i San Francisco. Det er klart for Apples årlige utviklerkonferanse WWDC.

Som vanlig florerer ryktene tungt i forkant av begivenheten, og det eneste vi vel vet med sikkerhet er at det kommer ny software for iPhonen, noe som betyr at det blir mulig å enda mer avanserte og spennende applikasjoner.

Det mest særnorske ryktet går ut på at NetCom med versjon 3 av iPhone softwaren er klare for å tilby Visual Voicemail også her på berget. Så vil det vise seg om dette er riktig, og om det er en nyvinning vi faktisk trenger 🙂

Matprat

En av de nyeste Norske applikasjonene som kommer for iPhone 3.0 er «Matprat» utviklet av Shortcut som også laget den mye omtalte «Trafikanten» applikasjonen for Sporveiene.

matprat-screen-1

Vi har tatt en sniktitt på «Matprat» applikasjonen som kan bli en sterk konkurrent evt suplement til Gilde Applikasjonen som kom tidligere i år. «Matprat» applikasjonen ser rett og slett utrolig bra ut og har både en navigering og brukervennlighet som appellerer veldig til oss. Bilder på hver rett, og mulighet for å lagre favoritter og holde styr på hvilke råvarer du har og hvilke du må handle.

«Matprat» ligner i bunn og grunn veldig på Gilde applikasjonen, men den er langt bedre gjennomført og inneholder ikke minst råvarer og retter fra hele universet, ikke bare Gildeuniverset.

matprat-screen-2 matprat-screen-3 matprat-screen-5 matprat-screen-6 matprat-screen-8 matprat-screen-9

Vi er også svak for «Matsjansen» hvor man ved å riste iPhonen kan få en vilkårlig matrett presentert, selv om vi er litt usikre på hvor ofte vi faktisk kommer til å bruke denne for å bestemme dagens middagsvalg 🙂 Vi savner også at applikasjonen er knyttet opp mot nettet slikt at det var mulig å laste inn nye oppskrifter, samt å kunne interagere med andre brukere.

Beste Norske

Det begynner etter hvert og bli mengder av applikasjoner for iPhonen, også norske. Med iPhone 3.0 softwaren rett rundt hjørnet er det iallefall sikkert at det ikke blir færre applikasjoner i omløp.

Men hvilken applikasjon liker du aller best av de applikasjonene som er spesialisert mot norske nyttetjenester. Vi har laget en liten oversikt her, men som vanlig vet vi at alle dere er bedre enn oss til å holde oversikt, så her er det bare å fyre løs i kommentarfeltet.

iTunes linker:

Yr.no

YrAudio

Aftenposten

TaxiNå

Bussorakelet

Norsk Radio

Radio

NorFlights

iOrdboka

iNytt

Gilde Kokebok

Trafikanten

i1Reader

DnB Nor Eiendomssøk

Veimeldinger

NRKbeta har selvsagt en utskremt herremann  i San Francisco, og vi gleder oss til å høre hvordan galskapen oppleves på nære hold når Øyvind boltrer seg i Applehovedstaden 🙂

18 kommentarer

 1. Til info, WWDC er i dag, kl 19.00 norsk tid og ikke i morgen som artikkelen sier!
  Maprat appllikasjonen, så veeeeldig bra ut!

  Gleder meg til i kveld, sitter klistret foran Mac´n og følger med «live»!

  M

  Svar på denne kommentaren

 2. Minner om at Gilde lanserte sin versjon-2 av kokeboken for ca 2 uker siden. Der ligger bl.a. muligheten til RSS-feed med nye oppskrifter, interaksjon med andre via e-post og «random shake» funksjon.
  Noen som vet når matprat dukker opp på iTunes ?

  Svar på denne kommentaren

 3. @Jarle og @Jonas
  Jeg har samme problemet som dere, men foreløpig har jeg ‘bare’ opprettet en konto for hvert land. Det er litt tungvindt, men det funker. Da trenger man et kredittkort fra landet men ønsker konto i.

  Man må imidlertid inn i iTunes for å logge inn og ut av kontoene hele tiden. Og når det kommer en oppdatering på en app, må man logge seg inn med den kontoene app’en ble kjøpt gjennom, selv om oppdateringen (og appen) er gratis.

  Det skulle vel blir bedre med muligheter for å logge inn rett fra telefonen nå.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.