nrk.no

Nå begynner verden å ligne sci-fi novellene…

Kategorier: Design & Software


Det 21. århundret har vært skuffende lite kult så langt! Ingen flyvende biler som går på antigravitasjon, ikke måltider i en pille, ikke Oslo-Sydney på to timer og fortsatt IE6. Slapt!

Da er det befriende at det dukker opp slike ting som dette. Kan jeg få en sånn i gangen, takk?

(eller se den på Vimeo).

Installasjonen består av hele 41 000 LED-lamper, og mønsteret varierer slik at du nesten aldri ser det samme. Lagd av kunstneren Leo Villareal, som forteller om måten han jobber på her og her.

Fantastiske saker. Få det ned i pris og inn i heimen.

18 kommentarer

 1. Kult, og ikke så veldig komplisert egentlig. Ledlys koster vel ikke allverden, spørsmålet er vel om du finner et standarisert kontrollerkort som kan flippe på spenninger på 41k porter. Så har du selvsagt en liten programmeringsjobb.
  Å lage noe sånt i vesentlig mindre skala er veldig kurant (er noe en del lysrigger på konsertscener har f.eks), men for at det skal være skikkelig kult må man jo faktisk dekke mye flate med det.

  Svar på denne kommentaren

 2. kunne sverge på at jeg har lest om flerfargede dioder satt opp i kontrollenheter slik at en kunne selv bestemme hvilken farge lyset skulle ha.

  tror jeg var borti noe hvor dem hadde laget til lysdiode-«rør» som ville passe i vanlige lysrør-armatur (eller hva pokker nå ordet er).

  mistenker at problemet stort sett er at vi, ulikt når vi setter oss ned for å se en film, ikke bare våkner opp en dag å finner private svevegjenstander på himmelen og folk som går rundt i tettsittende klær som holder en akkurat passe varm uansett hvor en er i verden…

  Svar på denne kommentaren

 3. Joda, jeg vet selvfølgelig hva en novelle er. Var bare ikke klar over at det fantes en slik flora av sci-fi noveller der ute. Nå vet jeg det.

  Har lest lite sci-fi, men som barn leste jeg en bok av Philip Newth, der roboten Mathilda var en av hovedaktørene. Der hadde de et nettverk av rullefortau over hele byen. Det hadde vært noe..

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.