nrk.no

Kommentar/spam-forholdet på NRKbeta: 7/60

Kategorier: Det sosiale nettet, NRKbeta & Software


I natt passerte vi nok en grense for spam på NRKbeta. Over 60 000 spam har blitt stoppet av Akismet som er det spam-filteret vi bruker.

Som noen av dere så, slapp en spam-kommentar gjennom filtrene våre. Det skjer ikke ofte heldigvis, kanskje 1-2 i måneden. Hvilket beviser hvor utrolig effektivt Akismet er.

Spam

Samtidig har vi over 7 000 kommentarer på de ca. 750 artiklene vi har skrevet. Så veldig grovt sett er det da 100 spam og 10 kommentarer i snitt pr. artikkel på NRKbeta. Kommentarene er selvsagt ujevnt fordelt, med flere hundre på de mest populære artiklene og ingen på andre.

Vi rydder også opp i kategoriene våre, og når vi nå snart er klar med nytt og friskt NRKbeta, vil det bli mye enklere å finne det du er interessert i, både gjennom kategorier, emneord, søk og relaterte poster.

8 kommentarer

 1. Jeg har en lei tendens til å skrive disse akismet -ene feil, og det er sikkert mange andre som også har. Nå har jeg faktisk aldri postet kommentarer her på nrkbeta før, så jeg vet ikke hvilken variant dere bruker, men ofte er bokstavene/ordene vanskelige å tyde, og dermed hender det at jeg skriver feil både en og to ganger før jeg lykkes. Jeg vil anta at ethvert forsøk som blir feilskrevet blir fanget opp som spam, uten at det reellt sett er det. Hm. Bare en liten tanke fra meg. Takk for topp side/blog for øvrig!

  Svar på denne kommentaren

 2. Kjetil Kjernsmo

  @nepse:

  Du tenker nok på CAPTCHAer. Sånne bildegreier, og det er ikke noe fint fordi det bryter med webbens arkitektur. Akismet er et system der mange blogger sender inn kommentarer for sjekk, og kommentarer man vet er ham og spam. Jeg har stort sett gode erfaringer med det.

  Men ikke på NRKBeta. Jeg har en tendens til å poste kommentarer med mange linker, sånn for å bygge opp under det jeg sier. Og de går aldri igjennom her, og det er jo litt kjedelig…

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Og vips så var det 63 797 spam kommentarer, og 7 200 normale. Uten Akismet hadde vi bare kunnet legge ned hele NRKbeta for da hadde vi trengt 10 stykker bare for å fjerne spam hver dag…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.