nrk.no

Chat – direkte på siden

Kategorier: Det sosiale nettet & Software


Firefly er et nytt system som gjør det mulig å chatte direkte på nettsiden. Vi er en sandkasse for å prøve ut nye ting, så vær så god. Slå over bryteren til høyre (under søkefeltet) og begynn å skrive – hvor som helst!

Les ellers mer om Firefly her.

Firefly er i beta, så det kan være at det ikke funker eller at det er ustabilt.

Du lukker chaten ved å klikke oppe i høyre hjørne av skjermen.

18 kommentarer

 1. Dæven! Jeg blir like overrasket hver gang jeg ser noe fullstendig nytt (for meg) på internett. Og det skjer stadig sjeldnere. Men DETTE VAR KULT!

  Spørsmålet blir jo selvfølgelig, *Hva i all verden kan dette brukes til?*

  Det er sikkert kjempemye smart, og kanskje de som kommer på noe først, kan selge til Google for 13 mrd. dollar el. om et pr år? 😀

  Tøft jobba NRKbeta, you never seize to amaze!

  Svar på denne kommentaren

 2. Ronny-André Bendiksen

  Skjønte ikke helt poenget med dette, men det JC skriver i første kommentar er jo sant, men til det så fungerer vanlig chat vel så bra, enn å følge med på hele skjermen etter tekst. Det kan fort bli rotete.

  Svar på denne kommentaren

 3. Øyvind Solstad (NRK)

  Enig med de fleste av dere: Kult konsept – faktisk veldig kult! Men på en laaaaaaaang side som NRKbeta kan det bli rotete.

  Kanskje vi skal sette opp en egen side med en egnet bakgrunn for dette. Og embedde tidligere meldinger i en sidebar. Og legge til soner på skjermen der folk kan skrive om spesielle ting.

  En firkant for ditt og en for datt, om dere skjønner. Vi tester!

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Wergeland

  Jeg fikk ikke skrudd på Firefly her; den sa connecting to server ganske lenge, og deretter ping timeout. Derimot så testet jeg på demo-siden til Firef.ly, og bakgrunnen flashet hele tiden mellom oransje og hvitt, noe som var fryktelig irriterende. Det var litt av den samme flashingen i starten her på NRKbeta også.

  Ellers er jeg ganske enig med LPSKLS også – Bruk av Firefly trenger mer struktur.

  Svar på denne kommentaren

 5. fr.martinsen

  Det var gøy men jeg fikk ikke helt til å snakke med noen likevel. Jeg stilte et par spørsmål men fikk ikke svar, jeg svarte på et spørsmål men aner ikke om den som spurte så det.

  Kanskje det passer best til å sende twitteraktige beskjeder men ikke samhandle?

  – Jeg fikk ikke til å lage «?»
  – Kan jeg putte dette inn i blogspot-blogg mon?
  – Hvorfor ble underskriften min fr.martinsen rød og ikke noe annet?
  – Teksten la seg litt opp til høyre i forhold til der jeg pekte, sånn sett virker det kanskje ikke så godt som jeg tenkte til å bruke pekeren aktivt?

  Svar på denne kommentaren

 6. Dette med at man ser pekerbevegelsene til hver enkelt bruker er jo en artig gimmick, men ikke mer. Med disse fjernet, kunne kanskje interfacen blitt noe ryddigere. Fikk dessuten ikke helt inntrykk av hvordan dette fungerer dersom det er mange som chatter samtidig. Hva om det er femti brukere inne samtidig? Uansett enig at dette kan være et kult sosialt redskap under sportssendinger og andre live events.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.