nrk.no

NRKs nettradio som Windows Vista gadget

Kategorier: NRK,Radio,Streaming & Windows


NRK Nettradio Vista gadget

EDIT: NRKs nettradio for Vista er ikke lenger tilgjengelig.

Alt du trenger for NRKs nettradio vil du finne i denne artikkelen:

http://nrkbeta.no/2010/12/22/forbedret-nettradiotilbud-fra-nrk/

NRK har tilpasset nettradioen til en gadget for Vista sidebar. Ved å laste ned dette lille programmet, får du norges største nettradio for direkteavspilling av alle NRKs radiokanaler, i tillegg til noen eksklusive nettradiokanaler. Den vil legge seg som en gadget i Vista sidebaren og alltid være tilgjengelig for deg mens du er pålogget.

Etter at du har lastet ned filen, må du fjerne «.zip»-endelsen slik at den heter «NRKNettradio.gadget». Da skjønner Vista at det er en gadget som skal installeres.

Nettradioen viser oppdatert informasjon om hvilken musikk som spilles og informasjon om programmet som sendes. Du kan pause radioen, og velge mellom tre ulike kvaliteter avhengig av hastigheten på Internettlinja du er koblet opp på.

Ved å trykke på gadgeten får man ut en fly out, den utvidede spilleren, der man kan skifte kanal. Det er 16 hovedkanaler å velge mellom.

NRK Nettradio Vista gadget
Du får informasjon programmet du hører på, om musikken som spilles nå og neste låt som kommer.

I tillegg kan du under NRK P1 velge en av 16 distriktssendinger. Da kan du høre de regionale sendingene fra hvor som helst i landet i tidsrommet 06.03-09.00 og 15.03-17.30. Den øvrige tiden vil du høre NRK P1.

Denne nettradioen spiller kun av direktesendingene. Hvis du du vil høre progammer i opptak må du fortsatt benytte nettradioen på nrk.no/nettradio, eller finne programmet du vil høre i lista nederst på nrk.no/radio.

Har du synspunkter og innspill etter å ha brukt radioen, hører vi gjerne fra deg!

30 kommentarer

 1. Daniel Aleksandersen

  Hvor er Yahoo! Widgetet? Dashboard Widgetet? Opera Widgetet? Google Widgetet?

  Det er flere konkurrerende plattformer for småprogrammer. Opera er den eneste aktøren som har forsøkt å standardisere et format for å skrive småprogrammer. Opera er også den eneste Norske aktøren. Så jeg er forbauset over at dere ikke har valgt å støtte denne plattformen.

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  Der vant jeg akkurat et lite veddemål. Jeg satset på at det tok mindre enn tre timer før noen «klagde» på at den ikke fantes som Mac widget eller en annen plattform.

  Men – vi er selvsagt enig med deg, Daniel. Vi jobber med saken og skal prøve å få tilbydt vår fine nettradio på så mange måter som mulig, kanskje med unntak av telex…

  Svar på denne kommentaren

 3. Det finnes tredjeparts-widgeterfor andre plattformer, feks denne for Mac (streamer mp3-kanalene):
  kise.com/widgets/NRKradio/

  Det evige problemet er jo at NRK bruker Windows Media som eneste plattform for de fleste radiokanalene på nett. Da blir det selvsagt vanskeligere å lage programmer og widgeter som støtter andre plattformer.

  NRK bør seriøst vurdere å bruke det standardiserte MPEG-formatet AAC på nettradiostreaming .

  I motsetning til feks Mp3 er det ingen lisensbetingelser for bruk av AAC. I tillegg er lydkvaliteten bedre ved lave bitrater.

  en.wikipedia.org/wiki/Advanced_Audio_Coding

  Svar på denne kommentaren

 4. Mats Taraldsvik

  @Øyvind Solstad: He, he.. men utakk er jo verdens lønn, ikke sant? 😉

  …og jeg er på ingen måte unntaket som bekrefter regelen, dessverre. 😉 Jeg liker nemlig ikke nettradioen på nettet så godt.

  – Det er en popup
  – Designet med frames
  – Uoversiktlig

  Skulle laget den som nett-tv. Den synes jeg ser ganske fin ut.

  Forresten:
  Fungerer opptak fra radioen på samme måte som nett-tv, dvs. at du kan få tak i addressen til strømmen, og kjøre den i f.eks vlc ?

  Svar på denne kommentaren

 5. Paul Jørgensen

  Takk for betimelig påminning fra Vaaler om iTunes-spillern 🙂

  Til Taraldsvik: Du finner lydstrømmene i mp3, ogg eller wma for de fleste av NRKs radiokanaler her: nrk.no/lyd/

  Vi jobber med flere varianter av nettradiospillern, men akkurat nå var det Microsoft vi gjorde en innsats sammen med.

  Svar på denne kommentaren

 6. Roy Andersen

  Etter at jeg installerer nrk nettradio windows vista gadget, så går det ca 5 sek så slutter den å virke. Flere som har samme problem? Hva skjer? Noen som har en løsning på dette?

  Svar på denne kommentaren

 7. Hei.

  Siden det helt klart er litt mye å forvente at nrk lager widgets / gadgets for alle platformer, kan dere ikke lage api for nettradioen osv. Noe ala. det yr.no gjør hadde jo bare vært veldig kult. Da kan hvemsomhelst lage widgeter osv. uten å måtte «hacke» nrks nettradio først 😉

  Svar på denne kommentaren

 8. Tor Håkon Haugen

  Min stemme går til Tor. API-kall hadde vært ‘snacks’. Både på nettradio og nett-tv. Men da er det vel et spørsmål om NRK føler at dem ville bli profilert godt nok i forhold til bruk av båndbredde.

  Det er vel åpenbart at ganske mange nye brukere kommer til når tredjeparts programmer dukker opp. F.eks NRK Nett-tv rett inn i Xbox Media Center. Da hadde iallefall jeg brukt nett-tv hyppigere.

  Svar på denne kommentaren

 9. Bernhard Reknes

  Denne gadget’en har git meg og min familie mye glede. Et problem vi har som burde vært ordnet er at radioen til en bruker ikke slår seg av selv om en annen bruker logger seg på. Da blir det veldig dårlig stereo. 🙂

  Hvis dette fikses, så er radioen helt perfekt!!

  Svar på denne kommentaren

 10. Beklageligvis har jeg ikke lengre mulighet til å skifte radiokanaler slik som før. Selv om P3 er kjempebra så blir det litt trist å bare høre på en kanal. Så vista 64 og denne gadgeten er ingen god kombinasjon. Men den var fantastisk da den fungerte.

  Svar på denne kommentaren

 11. Fin sak!

  Jeg er også enig i at den helst ikke bør starte å spille direkte.
  Og så hadde det vært utrolig kult om man kunne søkt i gamle programmer, slik man kan i web-spilleren.
  Hovedintrykket er uansett at dette er en pen og grei spiller på rett vei:)

  Svar på denne kommentaren

 12. Kan dere være snille og fikse denne gadgetgreia litt med følgende:

  om jeg rebooter maskina så starter skiten av seg selv.. IKKE BRA.. det burde iallefall være mulig å velge om den skal det eller ikke

  ofte så når den starter så står den bare med sånn animert søkebar i all evighet, selv om den spiller av lyd og så lenge den står slik er det IKKE mulig å bytte kanal.. og ofte står den bare slik i all evighet.. har hatt den stående slik i over en uke en gang.. gjør skiten egentlig ganske ubrukelig.. det hjelper ikke nødvendigvis å stoppe og restarte strømmen eller lukke gadgeten og åpne den igjen eller lukke og installere på nytt osv.. så lenge den ikke kutter ut dette MÅ DERE legge inn en annen mulighet for å bytte kanal!

  og.. MÅ DEN VÆRE SÅ HIMLA SVÆR? vil ha en LIIIIIIIIIIITEN gadget.. som ikke er som en stor hvit blendende nål i øyet hele dagen..

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.