nrk.no

Hva skal NRK gjøre i Second Life?

Kategorier: Det sosiale nettet,NRK & Spill


Rubenmann i Second Life

Jeanette Tranberg spør et viktig spørsmål i en kommentar til artikkelen «Rubenmann i Second Life»:

Vil NRK, eller har NRK planer om å tilby mer seriøse innslag enn Rubermann – her, som representerer en «just for fun» kultur av SL – i SL?

NRK har en egen øy i Second Life (bare søk på NRK så finner du den). Og det ville vel være å ta hardt i og si at den bugner av aktivitet. Men vi har masse idéer, og noen spennende konkrete planer. Nå er det ikke så mange nordmenn som bruker Second Life aktivt pr. i dag. Men det betyr ikke at virtuelle verdener ikke er viktige. Og det er viktig for oss å følge med på en utvikling, lære av det som skjer underveis, få «føttene våte».

Hva synes du?

Så derfor: Hvis du bruker Second Life – hva ville du ønsket at vi i NRK gjorde der? Hva som helst. I denne sammenheng er kompleksitet, pris og tid helt fjernet fra problemstillingen (det er neste runde, det).

Og om du ikke bruker Second Life – hva måtte vi ha gjort der som var så bra at du ville vurdert å delta?

Igjen: Vi har konkrete planer, så dette er ikke «lazyweb», Håvard. 😉 Vi tror bare dere tilsammen tenker bedre enn oss…

10 kommentarer

 1. Personlig så vet jeg ikke nødvendigvis om Second Life er veien å gå. Jeg deltar gjerne hvis noe spennende skjer, men jeg tror plattformen er ganske begrenset. Når kun 50 personer kan være samtidig ved en «event», så blir det ikke nødvendigvis helt produktivt.

  Når det er sagt så støtter jeg selvfølgelig utprøving av ny teknologi, og det er mye kult NRK kunne ha gjort i Second Life. Live-streaming av alle NRK sine kanaler for eksempel, om mulig kanskje en bærbar radio som man kan sette hvor som helst for å dele Hallo i Uken med alle.

  Svar på denne kommentaren

 2. Håvard Pedersen

  Hehe, noen tok virkelig LazyWeb-kommentaren min til seg? :p

  For det første anser jeg ikke LazyWeb som en dårlig ting, jeg anser det som like positivt som det resten av artikkelen handlet om. 🙂

  Og for det andre tror jeg slike blogger som NRKBeta er uvurderlige verktøy for å hente feedback og ideer fra sine kunder.

  Bare man beholder prinsippet om at det folk sier de vil ha ikke bestandig er det de bør få. :p

  Personlig har jeg aldri prøvd ut Second Life. Når jeg tenker meg om er det antakelig litt av samme grunnen til at jeg spiller sjeldent. Det er en aktivitet som krever at jeg singeltasker på maskinen, og det skjer ekstremt sjeldent…

  Svar på denne kommentaren

 3. Urk, SL er neppe veien å gå. Avtarer, virtuelle verdener og virkelighet er gammelt tankegods. Se på kidsa. Det er ikke de som henger i SL, det er 30+ år gamle markedsmennesker som har hørt at det er der det skjer som henger der. Bruk heller engergien på å få ting til å fungere i first life.

  Svar på denne kommentaren

 4. Bjarne Sverkeli

  SL er en vanskelig greie å forholde seg til. I utgangspunktet en god ide, men har blitt en pøl av synd og fordervelse. Siste jeg hørte var at en gjeng banditter suser rundt og deler ut gratis peniser til folk. Nybegynnere tenker, hey, kult, nå kan jeg ha sex, bare for å oppdage at kontoen deres pltuselig er uten penger. For de som ikke er inne i SL, så har de altså en egen valuta, som du enten kan kjøpe via PayPal, eller tjene ved å jobbe eller gjøre mye kjedelige saker som å svare på surveys og reklamere for produkter osv.

  Men jeg er likevel fascinert av en sosial møteplass som ikke bare er tekst, og som i ekstrem grad trigger kreativitet. Jeg tror SL vil gjøre comeback, og det er nettopp aktører som NRK som er istand til å pump liv i leiren. SL befinner seg i en overgangsfase. Folk avventer litt, og ser hva som skjer. Problemet er at det er veldig veldig mange plasser uten et eneste menneske. De som lykkes er de som klarer å holde på en menighet. Det krever selvsagt at man har en god location, men det krever også at man aktivt sørger for å holde folk informert utenfor, på www. Så uansett hva NRK velger å fylle øyen sin med, så vil det kreve at det markedsføres på TV, på NRK.no på radioen osv.

  Hvis jeg var kringkastingsjef så ville jeg sørget for to ting. TV-sal, med kino som viste alle egenproduserte programmer direkte, og opptak når det sendes filmer og serier. For radioen hadde jeg satt opp egne rom for alle de faste radioprogrammene, med programledere og produsente (eller et stort studio med skiftende personell). Når Mina er på radioen, er det en avatar av henne på plass. Lyden fra radioen blir kontinuerlig streamet og det gjøgles og showes i beste XLTV-stil.

  Publikum kan få danse, treffe hverandre, spille biljard osv osv som kan gjør ellers i SL, og selvsagt holde seg oppdatert på spillelister, urørt osv osv.

  Svar på denne kommentaren

 5. Eg er einig med Thordur og kanskje spesielt med Håvard:

  «Det er en aktivitet som krever at jeg singeltasker på maskinen, og det skjer ekstremt sjeldent…»

  DET er kanskje noko av den viktigaste grunnen til at eg generelt spelar lite spel på datamaskina. Går mest i artige flashspel som eg kan ta ein pause frå medan eg skriv tilbake på «wallen» til vener og kjente.

  Svar på denne kommentaren

 6. Bjarne Sverkeli

  Det argumentet skjønner ikke jeg noe av. Jeg kjører SL i et vindu og har ingen problemer med å også kjøre Office og div. andre prgrammer. Null problem å sette «Away» i SL og være borte en stund også.

  Svar på denne kommentaren

 7. Jo, for så vidt, men det «krever» fortsatt meir av deg å gå rundt i eit virtuelt miljø framfor å klikke deg inn på ein stream (noko eg foretrekk) i det same programmet du sjekker nyheiter og mail på (sjølv om du kanskje har eigne program til det óg?).

  Heile multitaskgreia er for øvrig grunnen til at ein kamerat av meg foretrekk Football Manager framfor t.d. FIFA. Ha kan rett og slett berre hoppe av spelet når som helst for å gjere andre ting.1

  Svar på denne kommentaren

 8. Øyvind Solstad (NRK)

  Jeg skjønner ikke hvorfor Second Life skal sammenlignes med nettsider hvor man klikker på streamer og ser på ting?

  Det er vel interaksjonen med andre mennesker som gjør Second Life interessant? At du «snakker» med noen som «snakker» tilbake til deg. At dere evt. lager noe sammen, har et fellesskap til tross or at dere er milevis fra hverandre.

  Svar på denne kommentaren

 9. Konversasjonen med mennesker eg lagar og interakterar med har eg mykje av i diverse kreative fora som eg lett kan svitsje frå og til med eit tastetrykk. Eg er ikkje «avhengig» av å sjå ein avatar om du skjønar kva eg meinar. VoIP på Battlefield 2 derimot (ein sjeldan gong i blant), er nødvendig 😉

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.