nrk.no

La hele verden hjelpe firmaet ditt med support

Kategori: Software


Adobe har skjønt det: De har opprettet en konto på del.icio.us/knowhow, hvor de linker til tips sent inn fra brukere av Adobes programvare.

Om du ikke er kjent med del.icio.us, så er fungerer det slik: Du oppretter en gratis konto med et ønsket brukernavn. Når du finner noe interessant på nettet, så bruker du del.icio.us til å bokmerke nettsiden – i stedet for de vanlige bokmerkene du har i nettleseren din. For hvert bokmerke kan du legge inn en beskrivelse («description»), og tags («emneord»). Hvis du f. eks. skulle bokmerke NRKbeta, så ville du kanskje skrive «spennende nytt teknologi-nettsted fra NRK» og tags «teknologi», «gadgets», «nyemedier».

Du kan velge om bokmerkene dine skal være private (i så fall krysser du av for det oppe til høyre), eller at alle skal kunne se dem.

Man kan sende tips til andre brukere, ved å legge til tagen «for:brukernavn». Så om du f. eks. vil sende undertegnede et tips om ting vi bør skrive om på NRKbeta, så tagger du bokmerket med «for:brandnewbrain» (som er mitt brukernavn på del.icio.us). Mine «offentlige» bokmerker ser du da på del.icio.us/brandnewbrain.

Adobe bruker samme metode. Brukere over hele verden tagger bokmerker med tips og tricks for bruk av Adobes programmer med taggen «for:knowhow». Så siler Adobe de tipsene de får inn, og publiserer de som er interessante på kontoen deres på del.icio.us.

Et eksempel til etterfølgelse

Dette er utrolig smart. For det første så vil da Adobes brukere ha en enkel måte å sende inn tips til Adobe. Ja, du må ha en konto på del.icio.us, men det er svært sannsynlig at de brukerne som er så avanserte at de sender inn tips, også bruker de verktøyene som det nye nettet gir dem.

Dernest så skaper dette flere bokmerker om Adobe produkter på del.icio.us, som igjen vil øke interessen for Adobes produkter. Og salget av Photoshop og Illustrator.

Adobe får en rask tilbakemelding på hva som folk liker av ting. Hvis et tips er veldig bra, så vil flere bokmerke det samme tipset. Og det gir en pekepinn på hvor bra det var.

Og ikke minst: Dette ligger på utenfor Adobes sider, det er strukturert og katalogisert, og du og jeg kan abonnere på alle tipsene vha. RSS. Eller gå inn på spesielle emner og abonnere bare på disse.

1 kommentar

  1. […] For det første at du i det hele tatt kan kalle noen venner. Det kan du på Digg, det er hele basisen til Facebook, og mange andre nettsteder lar deg definere venner på en eller annen måte: Flickr, del.icio.us, Upcoming, Last.fm, Cork’d, Eventful, Twitter, Jaiku, Pownce, Dopplr, Underskog, Bebo, Friendster osv. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.