nrk.no

De andre betaene


NRKbeta har vært på nettet siden nyttårsaften 2006, men vi begynte ikke å publisere regelmessig før i april 2007. Siden den gang har mye skjedd på internett!

Vi har vært så heldige å få lov til å utvikle og drive NRKbeta etter våre egne hoder, og da er det utrolig inspirerende når andre følger i våre fotspor og utvikler ting videre etter sine hoder.

For flere norske bedrifter har nå satt opp egne betasider, hvor bedriften forteller hva de holder på med, involverer brukerne og inviterer til innsyn og dialog. Open is the new black! Vi har samlet oppdateringene fra de følgende blogger på denne siden:

Media og firmaer

Dagbladets Medialaben
VGs VG Meta
Teknisk Ukeblads Teknisk Beta
Edda Medias Edda Sandkasse
Finn.nos Finn Labs
Biip.nos Biip Labs

Regjeringen

Regjeringen har også startet sin egen beta-side; beta.regjeringen.noinspirert av NRKbeta. Vi er stolte!

Kommuner

Flere kommuner har startet egne blogger inspirert av tankegangen, så vi lister opp disse også her. De er derimot ikke med i artikkeloversikten ennå. De skriver ofte om temaer som er interessant for NRKbetas lesere så vi får se om de skal med her!

Trondheims Beta Trondheim
Bærums BÆRUMbeta
Oslos kommunebeta
Kongsvinger kommunebeta

Etc

Akademika Beta
Blogg om viderebruk av offentlige data
Nytt norge.no
Fornyings- og IKT-bloggen (FAD)
Utenrikstjenesten blogger – Norge i verden
Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)

Listen med artikler under lages ved hjelp av Yahoo Pipes. Finfine saker.

11 kommentarer

  1. Ny jobb hos Carat Norge

    […] i følge Twinglys toppliste. Vi har inspirert internt og eksternt, og de fleste norske mediehus har nå sine egne “beta’er”. Til og med regjeringen har sin egen beta – inspirert av nettopp […]

    Svar på denne kommentaren

  2. Åpen, ydmyk, troverdig – Velkommen til Grønt UiO beta « Grønt UiO beta

    […] det har mange andre kommet etter, som Finn Labs, betaTrondheim, Oslo beta, Helsenorgebeta.net og mange fler. Til og med regjeringen selv. Og nå altså oss. Felles for betablogger er at de gir et innblikk i […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.