nrk.no

Har du Samsung-TV bør du betateste den nye appen

Kategorier: Betatest & NRKTV

BETA: Hjelp oss å teste en ny og bedre versjon av appen for Samsung-TV. Foto: NRK

NRK TV har nå lansert en flunkende ny app til deg som har TV fra Samsung. Appen har raskere navigasjon, oppdatert design, og flere nye funksjoner enn den gamle.

Appen, som heter «NRK TV Beta», kan lastes ned fra Samsung sin appbutikk og er tilgjengelig på TV-er fra 2019 eller nyere. Inntil vi har fått på plass alle funksjonene vi ønsker, vil den den nye appen leve side om side med den gamle, som heter «NRK TV» (tilgjengelig på TVer fra 2016 eller nyere). På TVer fra 2019 eller nyere vil den nye appen etterhvert overta for den gamle.

Dette er nytt

En del av de nye funksjonene finnes allerede på andre plattformer, men er helt nye for Samsung-TV.

Snarveier til populært innhold: Nå kan du gå rett til populært innhold fra Samsung sin hjemskjerm. Ved å bla til NRK-ikonet i bunn av TV-skjermen vil du få opp snarveier til de mest populære programmene i NRK TV.

SNARVEI: Du kan gå direkte til de mest aktuelle programmene når du starter appen. Foto: NRK

Tilgjengelighet: De som ønsker å spille av med tegnspråktolking eller synstolking, har nå muligheten til det, på utvalgte programmer. Trykk på knappen for undertekster i avspilleren, og velg de innstillingene som passer for deg.

Tilgjengelighet: Det er enkelt å bytte til synstolket eller tegnspråktolket versjon av programmer. Foto: NRK

Hopp over rulletekst og intro: Du kan nå hoppe over introduksjon og oppsummering mellom episoder når du binger en serie.

KNAPP: Nede i høyre hjørne er det nå en knapp som gjør at du kan hoppe over introduksjon og sammendrag på utvalgte TV-serier. Foto: NRK

Logge inn: Den nye appen fungerer best hvis du logger inn. Da vil du nemlig enkelt kunne finne igjen favorittene dine under «Mitt innhold» på forsiden, og ikke minst fortsette å se fra der du slapp sist, uavhengig av enhet. Vi planlegger også flere nye funksjoner knyttet til innlogging, så kort fortalt: Logg inn! 🙂

INNLOGGET: Dersom du er logget inn får du opp en linje med navn «Mitt innhold». Her finner du en miks av innhold du ser eller har favorittmerket. Foto: NRK

Ting vi jobber med:

 • Innholdet i NRK TV er delt inn i ulike kategorier, for eksempel Dokumentarer, Film, Barn, Musikk og Serier. Disse blir snart listet ut i en egen oversikt som du vil finne i hovedmenyen. Da blir det lettere å finne noe som passer for deg!
 • Vi jobber også med å vise frem spolebilder i avspilleren, altså små bilder som hjelper deg å se hvor i videoen du befinner deg mens du spoler.
 • NRK produserer distriktsnyheter hver dag, men i NRK TV har man til nå kun hatt mulighet til å vise distriktssendingene for Oslo og Viken direkte. Nå får du snart mulighet til å velge hvilket distrikt du vil ha lokale nyheter fra når du ser på NRK1 dersom du logger inn og velger din foretrukne distriktskanal.
 • Du vil etter hvert få muligheten til å se geoblokkert innhold når du er på reise i Europa og oppholder deg innenfor EØS. Dette forutsetter at du er innlogget og at du har bekreftet norsk bostedsadresse.

Flytter utviklingen internt

Noen av smart-TV-appene til NRK TV, blant annet den for Samsung, har blitt utviklet av et eksternt firma. Det har gitt et ekstra ledd i utviklingsløpet som har ført til at at vedlikehold og videreutvikling har blitt hengende noe etter de andre appene våre. Samsung er den leverandøren som selger flest TV-er i Norge, og derfor har vi en stund hatt et ønske om å ta full kontroll over denne plattformen selv ved å gjøre utviklingen internt.

En av tingene som har gjort det utfordrende å utvikle en app til TV sammenlignet med å utvikle for nettleseren, er maskinvare. Maskinvaren i en TV er nemlig ofte relativt begrenset sammenliknet med for eksempel den i en moderne telefon, noe som gjør det mer krevende å lage en rask og smooth brukeropplevelse. I tillegg styres en TV-app med en fjernkontroll – og ikke en mus eller en finger – noe som gjør håndtering av navigasjon annerledes og «ny» for oss som har utviklet appen. Vi håper allikevel vi er på god vei mot noe bra!

Ønsker oss tilbakemeldinger

Har du ris eller ros er det bare å ta kontakt med oss. Du kan gi oss tilbakemeldinger ved å gå i menyen øverst i appen og velge «Tilbakemeldinger», eller sende en mail til [email protected].

51 kommentarer

 1. Setter pris på denne type oppdatering (både info og app) og regner med det lignende versjoner kommer til å rulles ut til flere TV OS.

  Sliter selv med at LG’s webOS 5.0 har en enorm delay mellom bilde og lyd (gjetter 200+ ms, optisk ut til forsterker). Er det noe dere har opplevd på andre OS? Lar seg heldigvis fikse ved å caste til Chromecast istedenfor å bruke den innebygde app’en.

  Svar på denne kommentaren

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til André)

   Hei, og takk for tilbakemelding! Har selv ikke opplevd problemer med optisk ut og delay på Samsung sin plattform, altså Tizen. Når det gjelder eventuelt nye OS / webOS kan vi dessverre ikke love noe, men det er noe NRK TV vurderer fortløpende.

 2. Bra prosjekt.

  Nå har ikke jeg Samsung TV lengre, den levde temmelig nøyaktig 18 mnd før backlit forsvant på halve skjermen. Once bitten twice shy, så jeg får nok ikke behov for denne til Samsung, men må vente til den kommer til LG.

  Svar på denne kommentaren

  • pseudoanonym (svar til Mats)

   «tilgjengelig på TV-er fra 2019 eller nyere»
   Jeg har en ganske så oppegående Q6F modell fra 2018 som også kjører Tizen, er den utelatt pga. maskinvare eller Tizen versjon?

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Mats)

   Hei! Som pseudoanonym sier, er appen bare tilgjengelig på TVer fra 2019 eller nyere. Én av grunnene til det er at det dessverre koster oss mye tid og ressurser å skulle støtte «eldre» TVer – mange APIer vi bruker når vi utvikler den nye appen finnes ikke på disse TVene. Siden vi allerede har en app for TVer eldre enn 2019 på Samsung-plattformen, har vi konsentrert oss om nyere modeller for å gi best mulig brukeropplevelse i den nye appen. En annen grunn er hvor lenge Samsung selv tilbyr oppdateringer til sine TVer.

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Ole)

   Heisann! I denne appen, som er laget med web-teknologi, har vi brukt et rammeverk bygget på web components. Rammeverket er utviklet internt i NRK, og er influert av lit-element. Dette har funket veldig bra for oss, blant annet med tanke på performance. TVer har som vi nevner i artikkelen temmelig begrenset hardware, så det har vært viktig for oss å tenke ytelse fra starten av.

  • Ole (svar til Ole)

   Er det noe av dette som kan gjenbrukes på andre plattformer eller er det veldig rettet mot Samsung?
   Hadde også vært greit å få tilbake oversikten over kategorier slik at det er lettere å velge feks barnetv.

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Ole)

   Hei igjen! Det er ingenting i veien for å gjenbruke mye av kodebasen i et eventuelt nytt prosjekt for en annen plattform, hvis vi bestemmer oss for det. Appen er i hovedsak laget med HTML, JavaScript og CSS – som man kan bruke for å lage apper også på andre plattformer enn Samsung sin.

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Ole)

   Når det gjelder kategorier, er det som vi nevner i artikkelen noe vi jobber med, og som vil komme ut om ikke lenge 🙂

  • Enkelte tilbyr 4K, men det meste jeg har testet av streaming har dårlig billedkvalitet, det hakker i live sport, og det skalerer dårlig.

   NRKs streaming har langt bedre kvalitet, skalerer bedre og har mindre hakking enn de fleste andre «norske» som Viaplay, TV2, Strim +++

   Gitt identisk innhold foretrekker jeg NRK foran alle de andre tjenestene.

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Emil)

   Heisann! Vi som lager denne appen har ikke så mye med kvalitet på strømmer å gjøre. Vet imidlertid at det gjøres intern testing av strømmer med høyere kvaliteter enn de som finnes i dag. Om, eller når dette kommer ut til publikum, kan vi dessverre ikke si noe om.

 3. Min Q60R ble visst introdusert i april 2019, kjøpte den i februar 2020. Ikoner for noen av programmene vises nederst, men ikke den øvre linja, og ingenting kommer opp når jeg velger en av programmene.Tips?

  Svar på denne kommentaren

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til FBH)

   Hei, og takk for tilbakemelding! Om du har mulighet til å sende en mail til adressen som er oppgitt i artikkelen, så er det litt lettere for oss å hjelpe deg videre. Legg gjerne ved et forklarende skjermbilde 🙂

  • Prøvde igjen i kveld, nå virka det som det skulle! Vet ikke hva årsaken var, prøvde jo å slå TVn av og på forrige gang uten hell. Ser bra ut dette!

 4. Dere er megaflinke. NRK TV appen er virkelig en moderne og fin sak. Godt jobba.

  Merket etter jeg kjøpte en Nvidia shield, og la inn slike «preview» widgets fra alle nett-tv appene så var NRK den eneste som ahdde inkludert preview videoer istedet for bare statiske bildet.

  Det er jo trossalt den desidert dyreste streaming-tjensten jeg har 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Knut Eiane (svar til Eirik)

   Jeg savner også NRK Super appen på min nye Samsung TV. Skal ikke denne være tilgjengelig lengre?

 5. Ingrid Myklebust

  Hei! Satser på at den gamle appen fortsatt vil fungere for oss som har eldre Samsung TV og ikke kan benytte denne nye. Noe som har forsvunnet fra NRK hos meg, nyheter feks, er muligheten til teksting. Jeg er ikke så god i russisk, så da merkes det spesielt godt. Benytter som regel appen til TeliaPlay eller NRK og AppleTV fjernkontroll, der man tidligere kunne sveipe ned for å velge undertekst. Hvor er dette valget nå?

  Svar på denne kommentaren

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Ingrid Myklebust)

   Hei, og takk for tilbakemelding! NRK TV er tilgjengelig på Samsung-modeller fra 2016 eller nyere. Om du har en Samsung-TV fra 2019 eller nyere vil du få tilgang til appen vi har skrevet om i artikkelen. Om du har problemer med teksting på Apple TV, anbefaler vi deg å ta kontakt med publikumsservice, se info.nrk.no/kontakt/generelt/

 6. Bernt bjørnsen

  Hei, har nylig kjøpt og konfigurert en samsung frame 2021 i norge, som jeg har tatt med til vår ferieleilighet i Frankrike (EØS) dette for å være sikker på å få tilgang til alt på NRK tv appen, innlogget. Men det meste er fremdeles geoblokket !! Trodde NRK tilpasset utvikling til bla nyeste Samsung TVer ( Tizen OS), men det funker ikke.
  Kan noen forklare hvorfor ? Når vil NRK løse dette ?

  Svar på denne kommentaren

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Bernt bjørnsen)

   Hei, takk for tilbakemelding! Vi jobber med dette nå. Så om ikke lenge vil du, om du har bekreftet bosted i utlandet, kunne se NRK TV som om du befant deg i Norge 🙂

  • Lianne Olsen (svar til Kai Stephansen)

   Greit at dere skal lage en ny app for nye TV’r men hvorfor stopper dere den gamle app’ n på eldre Samsung? Dere gir Samsung et dårlig rykte!

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Kai Stephansen)

   Hei, takk for tilbakemelding! Om du har en Samsung-TV fra 2016 eller nyere, vil du fint kunne fortsette å bruke dagens app. Om du har en Samsung-TV fra 2019 eller nyere, får du tilgang til appen vi skriver om i artikkelen. For mer informasjon om hvilke plattformer som blir stengt ned, og hvorfor, se info.nrk.no/tv/nedstenging-av-appar/

 7. Hva skal vi gjøre som har Samsung Smart-TV som er litt eldre enn 2019. Kjører også programvare 1320. Har idag 2 stk Samsung TV og på den ene hadde vi NRK.no-appen som virket frem til helt nylig. Når virker den ikke, og vi får ikke lastet ned noen ny. Hva skal vi gjøre for å få nrk.no-appen installert igjen? Slik det er nå må vi bruke Apple-TV eller mobiltelefon for å se nett-tv fra NRK. Vil helst ha den rett på Smart-TV.

  Svar på denne kommentaren

  • Hallvard Sandnes (svar til Tore Vimme)

   Ganske merkelig om NRK vil å slå et slag for «bruk og kast mentalitet» ved å gjøre brukbare smart-TV’er ubrukbare til å se NRK med. De må da sørge for en app som funker på TV’er eldre enn 2019, eller så kan de lage program om seg selv i serien «Sløsesjokket».

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Tore Vimme)

   Hei, og takk for tilbakemelding! Det stemmer ikke helt at NRK TV ikke fungerer på TVer som eldre enn 2019. Vi støtter Samsung-modeller fra 2016 eller nyere. Og hvis du har en TV fra 2019 eller nyere, får du tilgang til appen vi skriver om i artikkelen. For mer info om hvilke apper som stenges ned og hvorfor, se info.nrk.no/tv/nedstenging-av-appar/

 8. Hallvard Sandnes

  Har Samsung Smart-TV som er 5-6 år gammel, og finner ingen NRK-app som fungerer på den etter at NRK deaktiverte tilgang med den installerte appen. Det er vel ikke meningen fra NRK sin side at vi med TV som er eldre enn 2 år skal slutte å se på NRK? -Å bytte ut TV’en er uaktuelt. Da byttes heller NRK ut. -Har da lært litt av NRK-serien til Christian Strand om sløsing ;-).

  Svar på denne kommentaren

  • NRK har er hovedgrunnen til at Norge ligger på topp i verden når det gjelder bruk og kast av elektro produkter.
   Først sørget de for at flere millioner radioer, både husradioer og bilradioer ble kastet på dynga da de innførte DAB+ sendinger og kuttet ut FM nettet. Vil anta at vi snakker om verdier for flere milliarder kroner.
   Nå skal de få oss til å kassere Samsung TV’er som er eldre enn 2 år.

  • @ Chilli:
   Det er jo ganske normalt at man utvikler for en plattform først og deretter tar for seg andre plattformer og eldre utgaver.

   Kan ikke se at NRK bidrar til din egen forsøpling med dette. Om det er noen som bidrar til forsøpling må det nesten være Samsung om de har såpass sterke skiller mellom Tizen-utgavene at det krever mye av apputviklerne, i tillegg til at bygg/teknisk kvalitet ikke akkurat er imponerende hos Samsung.

   DAB er jo ganske bra på ganske mange måter, det jeg har å utsette på DAB er at min radio har 50% mindre batteritid med 4 batterier enn min forrige (FM) hadde med 3 batterier.

   Det aller værste er at de fleste Dabradioer inkludert mine 2 stk har elendig brukervennlighet og at 90% av det man finner i butikkene er rent skrot. Men det er jo på linje med alle andre produktkategorier hos f.eks Elkjøp og Power.

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Hallvard Sandnes)

   Hei, og takk for tilbakemelding! Nei, det er ikke meningen at dere med en Samsung-TV som er eldre enn 2 år ikke skal ha tilgang til NRK TV, her har du nok misforstått. NRK TV støtter Samsung-modeller fra 2016. Om man har en TV fra 2019 eller nyere, får man tilgang til appen vi har skrevet om i artikkelen. For mer informasjon om hvilke plattformer som har blitt stengt ned, og hvorfor, se info.nrk.no/tv/nedstenging-av-appar/

 9. Ole-Johnny Olsen

  Selv om dere «slutter utviklingen» av gamle appen mht gamle Samsung, er det noe som tilsier at den MÅ fjernes/deaktiveres? Den fungerte jo stødig på vår tv fra ca 2017 og Dere kunne jo f.eks informert i appen om at «Denne appen utvikles ikke lenger, og brukes på eget ansvar…» eller liknende.
  Det er rimelig dårlig miljøpolitikk å nærmest pålegge oss å kjøpe en ny TV. Chromecast o.l. blir for avansert for de eldre i huset her…

  Svar på denne kommentaren

  • Jan-Erik Bråthen (NRK) (svar til Ole-Johnny Olsen)

   Hei, takk for tilbakemelding! NRK TV er tilgjengelig på Samsung-TVer fra 2016 eller nyere, så da er det mulig du har en eldre modell enn du tror 🙂 Om det ikke stemmer, anbefaler vi deg å ta kontakt med publikumsservice for hjelp til feilsøking: info.nrk.no/kontakt/generelt/

   Forstår godt at det kan oppleves frustrerende at ting som har fungert til nå ikke gjør det lenger. For mer info om hvilke apper som stenges ned og hvorfor, se info.nrk.no/tv/nedstenging-av-appar/

 10. Halvor Grønlund

  Har akkuratt gått over fra en AndroidTV til en Tizen (samsung) og merker meg at jeg ikke får castet fra mobilappen til tven. Det virker for meg som at man må starte innhold på TVen. Stemmer det? Tizen støtter jo casting fra f.eks. Netflix og Youtube. Hvorfor evnt. ikke for NRK? Er det fordi det ikke egentlig er en innebygd casting som f.eks. Chromecast eller Miracast i Samsung-TVer?

  (Ps. har Samsung 65′ QN93A.)

  Svar på denne kommentaren

 11. Kristofer Skaug

  Har her en Samsung T5300 fra 2020/2021 (hvor leser jeg av aarsmodellen? Kjöpt i desember).
  Ser ingen NRK-app.
  1) Hvorfra og hvordan kan den nedlastes?
  2) Hvilke funksjoner stöttes?

  Svar på denne kommentaren

 12. Torbjørn Pedersen

  Jeg har nettopp lastet inn den nye versjonen på min Samsung, men må si jeg er skuffet over å merke at det fortsatt kun sendes to kanals lyd. Eksempelvis sendes serien To liv i fem kanals dolby digital i NRK appen i Altibox, men på Samsung kun i to kanals stereo. Det er ganske trist for en ny app i 2022. Hva er grunnen til at dere gjør det slik??

  Svar på denne kommentaren

 13. Heisann,

  Kan dere VÆRE SÅ SNILL å legge tilbake «Vis tidligere sendinger» knappen i programguiden for dagens sendinger i appen slik som det var i den første appen? Dette er en UHYRE nyttig funskjon som gir mulighet å bla tilbake til dagene før for å finne frem til sendinger man VET man har gått glipp av. Er utrolig dumt at man må gå på nett for å finne et program fra dagen før, noe som før var lett tilgjengelig i tv-appen. Hvorfor fjernet dere noe så nyttig som dette er det litt vanskelig å finne gode argumenter for, men jeg håper at brukervennligheten vinner frem, og dette gjeninnføres så fort som mulig.

  Takker og bukker på forhånd 😀

  Svar på denne kommentaren

  • Igor Novikov (svar til Igor Novikov)

   Hei igjen, jeg er fult klar over at jeg kan bruke søket, men dette er en helt annen fremgangsmåte enn det å kunne bla litt tilbake i tid rett fra programguiden uten å gå vein om søkefunksjon 😉

 14. Sveinung Bertnes Råheim

  Vi har fortsatt problem med nrkapp på Samsung tv fra 2021. Den fungerer etter installasjon. Men forholdsvis rask går den I heng, gjerne neste gang vi skrur på tv. Vi må da avinstallere app og reinstallere. Da fungerer den ei lita stund. Før vi må gjenta prosedyre.

  Svar på denne kommentaren

Vil du kommentere? Svar på en quiz fra saken!

Vi er opptatt av kvaliteten på kommentarfeltet vårt. Derfor ønsker vi å sikre oss at alle som kommenterer, faktisk har lest saken. Svar på spørsmålene nedenfor for å låse opp kommentarfeltet.

Hvilken plattform skal vi frem til??

Hvor flyttes utviklingen?

Hoppe over hva?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.