nrk.no

Møt Instagram-kontoen som hyller Kommune-Norge

Kategorier: Det sosiale nettet & Nettkultur

Skjermbilde: Kommunal estetikk/Instagram


Det har blitt mindre kult å bruke ulike filtre på Instagram, men en konto har dratt strikken rimelig langt i den andre retningen. Kanskje så langt at man kan kalle den en trendsetter.

Instagramkontoen @kommunal_estetikk er noe så sjelden som en «hyllest til kommunal estetikk og stil» med bidrag fra Anne-Berit og trofaste fans. Der Instagram-brukere flest lager et galleri av sine ytterste øyeblikk, nøyer denne kontoen seg med å dele bilder av snitter og motiverende øyeblikk (sett med kommunale øyne).

Det var Morgenbladets notisredaksjon som først gjorde oss oppmerksomme på denne perlen, men arkivsøk viser at andre har vært klar over Kommune-Norges hengivne dokumentarist.

Allerede i 2017 omtalte Natt&Dag fenomenet med en notis på 63 ord.

– Stilarten «kommune» har lenge blitt neglisjert av kunsthistorikerne, men nå har omsider noen tatt seg bryet med å dokumentere den for ettertiden, skriver Natt&Dag, som poengterte at en tredjedel av nordmenn jobbet i offentlig sektor.

Kontoen har nå 12.900 følgere og har på flere innlegg tangert 1000 likerklikk, ikke en liten bragd tatt i betraktning det ellers avmålte engasjementet for nettopp kommunal estetikk.

NRKbeta kan avsløre at bak pseudonymet «Anne-Berit» gjemmer det seg en offentlig ansatt med navn Kristoffer Kostveit. Hva får ham til å drive kontoen?

«Det er vel et ønske om å ta vare på den særnorske, offentlige folkekulturen og samtidig dele den med folk der ute i samfunnet», skriver Kostveit.

For ham inkluderer det alt fra møbler og gardiner i offentlige bygg til kunngjøringer og informasjonsformidling.

Vil du ha mer enn bare høringskake?

Når du har jobbet deg gjennom alle bildene på kommunal estetikk, besøkt Kommunal Rapport og det ikke er flere nye kunngjøringer på Doffin, så har vi noen andre forslag.

For eksempel kan magasinet D2 fortelle at det finnes «styggfint interiør» for dem som liker Jesus, ferger, og Finn-annonser.

Er du en slik person som tar «dårlig lyssatte mobilbilder av ting» kan kontoen Ting som ser sykt kristne ut være et attraktivt fristed i en ellers travel hverdag.


Anbefal gjerne din obskure favoritt, sannsynligvis er dere flere som deler fascinasjonen.

11 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Gutteromspromp)

   Kommentarer som er 100% off topic og/eller der du misbruker andre menneskers epostadresser blir slettet ja.

   NRKbetas kommentarfelt er ikke et gratis publiseringssystem for dine private kjepphester.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Gutteromspromp)

   Når du dropper off topic-manifester og andre menneskers epostadresser er det lettere å akseptere kommentarene dine.

  • Gutteromspromp (svar til Gutteromspromp)

   Overdrivelse er en effektiv hersketeknikk – synd å se at det brukes mot lesere med et engasjement for en uavhengig og fri presse, noe som strengt tatt burde være journalistens kjepphest.

   NRK-ansatte kan jo fortsette som før og spre fabrikerte opplysninger (som jeg pekte mot), så tvil om utgiver WikiLeaks og stilltiende akseptere forfølgelsen av Julian Assange samt andre kolleger, og slette leserinnlegg som kritiserer den praksisen – men hva står vi igjen med da?

   Jo, enda mer intetsigende app-sjornalistikk, og mindre journalistikk av den typen vi behøver.

   God helg, og lykke til videre!

   NB: Når det gjelder «misbruk av andre menneskeres epostadresser» så gjorde jeg ikke annet enn å oppgi skribentens nrk-jobbmail i epost-rubrikken når jeg leverte inn kommentar. Den er ikke på avveie, den er ikke brukt med ond hensikt, men siden det ble tatt så ille opp var det siste gang. Greit nok det altså.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.