nrk.no

Få P3nyheter på Amazon Alexa

Kategori: NRK-stoff

Alexa med erkekonkurrent i bakgrunnen (til venstre). Foto: Kjartan Michalsen

For litt siden snek vi ut NRK P3nyheter som en Flash News Briefing på Amazon Alexa, men glemte å si det. Beklager!

Du kan nå få NRK P3nyheter på din Amazon Alexa.

Når du først er her kan vi også nevne at det finnes en Amazon Alexa-ferdighet for NRK Dagsnytt, som er en nyhetsoppdatering hver time.

Vi tester dessuten ut et nyhetsbrev om smarthøyttalere. Akkurat hvordan det skal se ut eller hvor ofte det skal komme har vi ikke bestemt oss for ennå, men vi ser for oss at du kan få beskjed om når vi har laget noe nytt, trenger hjelp til innsiktsarbeid, eller har skrevet saker om smarthøyttalere.

Høres dette spennende kan du melde deg opp på nyhetsbrevet her:

* indicates required
Vi er alltid interessert i å høre hva folk mener, denne gangen lurer vi på hva folk bruker smarthøytaleren sin aller mest til. Hjelp oss gjerne med å skrive noen ord i kommentarfeltet.

16 kommentarer

 1. Henrik Hildre

  Har hatt en Google Home i snart 6 måneder. Bruker den mest til reminders, værmelding, radio (NRK og BBC) og «play the news». Pluss som fjernkontroll til TVen. Blitt ganske glad i den!

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Henrik Hildre)

   Tusen takk! Vi er veldig nysgjerrig på hvordan tidlige avanserte brukere, benytter disse enhetene. Moro å høre at du er fornøyd.

   Hvordan synes du radio fungerer på den? Er det noe du savner?
   Når pleier du å høre nyheter, og gjør du det hver dag?

   Kjartan
   NRK

  • Øystein Sehlmann (svar til Henrik Hildre)

   Samme bruksområde for min Google Home. Fast morgenrituale å gå ned på kjøkkenet, slå på kaffemaskinen og si «play nrk p2 from tunein» for å sette igang Nyhetsmorgen. Også P1 og P3 går greit, men P13, Alltid Nyheter osv er fullstendig umulig å få den til å forstå. Tar gjerne imot tips hvis noen har fått det til. Ellers er det selvfølgelig enkelt å caste en hvilken som helst radiokanal til høyttaleren, enten fra NRK-appen eller TuneIn-appen.

   Værmeldinger er den også bra på, og det hender datteren min bruker den til å lese opp matoppskrifter 🙂

  • Hei! Bruker Google home, og eksempelet med radio, Spotify og påminnelser viser hvor mye lettere det er å snakke for å starte noe eller gjøre noe. En fin sideeffekt er at en ikke trenger bære med seg mobilen overalt. Spesielt ved fint vær hvor bukselommer er mangelvare. For min del er det viktig at språket settes til English (UK). Da fungerer også ‘Play NRK P Thirteen’ hver gang.

  • Kjartan Michalsen (NRK) (svar til Thorsten)

   Hei!
   Skillen må godkjennes på nytt i alle regioner den skal brukes i. Den skal komme på både for tysk språk og for uk språk. Meld deg gjerne på nyhetsbrevet,så blir du varslet når de er klar.
   Kjartan

 2. Anders Kringstad

  Hei,

  Her hos oss har vi Amazon Echo Dot og bruker Alexa MYE til:
  – styring av div lys (via Telldus tellstick)
  – av/på på anlegget på stua med TV/musikk/Nvidia Shield (via Logitech harmony)
  – flash briefing med ‘News in Norwegian from NRK’ er selvfølgelig med (sammen med været)
  – div timere for eggkoking, steketid i ovn m.m.
  – legge til elementer på handleliste

  Når selv hun minste på 3 år klarer å slå på Tven med Alexa, da begynner det å ligne:)

  Svar på denne kommentaren

  • Marit Rossnes (svar til Hans)

   Hei Hans,

   Det stemmer, vi fokuserer ressursene våre der hvor det norske publikummet er og hvor vi må være for å nå ut med vårt almenkringkasteroppdrag. På potensielle, men enda små (eller ikke-lanserte) plattformer gjør vi bare helt lettvekts eksperimenter med lav ressursbruk. Dette er innhold og formater vi allerede produserer for NRK Radio.

 3. For min del blir våre echo brukt mindre enn jeg hadde trodd. Blir stort sett kun nyhetsoppdateringer – en ting som er veldig irriterende er at den alltid velger NRK P1+ om jeg ber den sette på P1.

  Noen som har samme erfaringen?

  Svar på denne kommentaren

 4. Når kan vi få korte NRK nyheter på Alexa i UK? Jeg bor i London og har ventet mange år på det nå. Jeg tenker ikke sette opp Alexa/Amazon mot et amerikansk konto, det ger masse andre praktiske problemer.

  Ell litt trett av kommersielle P4 som har hatt denne tjenesten i årevis. Vil gjerne tilbake til nyheter fra NRK!

  Svar på denne kommentaren

 5. Når kan vi få korte NRK nyheter på Alexa i UK? Jeg bor i London og har ventet mange år på det nå. Jeg tenker ikke sette opp Alexa/Amazon mot et amerikansk konto, det ger masse andre praktiske problemer.

  Ell litt trett av kommersielle P4 som har hatt denne tjenesten i årevis. Vil gjerne tilbake til nyheter fra NRK!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.