nrk.no

Hvordan ser din TV-skjerm ut?

Kategorier: Apps,Plattformer,Streaming & TV

Artikkelforfatterens Apple TV-skjerm: Foto: Marius Arnesen (CC-BY-SA) 2017 - NRKbeta.no
Artikkelforfatterens Apple TV-skjerm: Foto: Marius Arnesen (CC-BY-SA) 2017 – NRKbeta.no

Sjansen for at du som NRKbeta-leser har en SmartTV eller kanskje en AppleTV er relativt høy. Det er også en god sjans for at du selv har lastet ned apper til disse og organisert dem på TV-forsiden din. Og akkurat hvordan denne TV-forsiden ser ut, hvilke apper du har og hvorfor akkurat disse er de du bruker mest, synes vi i NRKbeta er ganske spennende.

Som gammel tradisjonell kringkaster har vi i NRK vært vant til å inneha knapp 1 på fjernkontrollen. NRK1 lå på plass en. Sånn var det bare. Nå er det ikke lengre nødvendigvis sånn.

Dette bildet har selvsagt vært i endring ganske lenge, spesielt med introduksjonen av moderne set-top-bokser, hvor programguiden har vært en sentral del av navigasjonen, noe som også har ført til at enkelte tjenester som Google Play og Netflix har fått egne knapper på enkelte produsenters fjernkontroller.

Fjernkontroll med Google Play og Netflix. Foto: Marius Arnesen (CC-BYA-SA) / NRKbeta.no
Fjernkontroll med Google Play og Netflix. Foto: Marius Arnesen (CC-BYA-SA) / NRKbeta.no

Med utbredelsen av Smart-TVer og bokser som Apple TV, er dette bildet i enda større endring. Her er det du som bruker som selv bestemmer hvilke apper/tjenester du installerer, hvor du plasserer dem på skjermen din og hvordan du bruker dem.

Vi vil gjerne at du sender oss et bilde av TVen din


Vi i NRKbeta lurer derfor veldig på hvordan dere, som bruker enten en Apple TV eller SmartTV, faktisk bruker disse .Hvilke apper og tjenester har dere lastet ned, gg hvordan har dere organisert og bruker disse?

Vi har laget to alternativer for deg som vil være med på dette lille eksperimentet. Grunnen til det er at når vi bruker Google Forms for å motta bilder, så må man logge inn med Google-brukeren, og det er det jo ikke sikkert alle vil, så derfor har vi også muligheten for å sende oss bilde på mail.

Alternativ 1:
Bidra med ditt bilde

Alternativ 2:
Bidra med ditt bilde

I mailen ønsker vi også følgende informasjon:

1. Navnet du ønsker at vi bruker
2. Hvorfor har du organisert skjermen som du har?
   a) Jeg har organisert appene etter hvem jeg bruker mest
   b) Jeg har organisert appene i den rekkefølgen de er installert
   c) Jeg har organisert appene etter sjanger
   d) Jeg har organisert appene etter farge
   e) Annet: Utdyp med tekst


På forhånd takk folkens. Vi gleder oss til å se TVene deres! 🙂

12 kommentarer

  • Marius Arnesen (NRK) (svar til Nicolai)

   Hei Nicolai.

   Jepp. Vi har diskutert den måten å bruke TV-skjermen på også i denne forbindelse.

   Hvis du ønsker det så bli gjerne med på vår lille undersøkelse, men send oss da skjermdump av mobilen din og de appene du bruker til å «se på tv» med der via Chromecast 🙂

 1. Levert…

  Allikevel verdt å merke seg, TV’n blir oftere og oftere brukt som dum mottaker av innhold via Google Cast. Med at TV dingsen (Nvidia Shield Android TV) har dette innebygd, blir Google Cast oftere valgt som den enklest tilgjengelig metoden å få noe opp på skjermen. I tillegg er det flere innholdsleverandører hvor dette nå er eneste metode for å få noe opp på den store skjermen.

  Svar på denne kommentaren

 2. Er det planer om 4K/HDR-innhold på TV-appen til NRK?

  Om jeg har forstått det riktig, er en del egenproduksjon tatt opp i UHD – selv om man ikke sender det på bakkenettet.

  Med flere iOS-enheter som støtter dette (iPhone X, Apple TV 4K, iPad Pro), samt Chromecast Ultra med mer – hadde det vært utrolig gøy om NRK kunne gjort 4K/HDR-innhold tilgjengelig for strømming.

  P.S. Planer om integrasjon med Apples offisielle TV-app nå som den kommer til Norge? (Ser TV2 Sumo og Viaplay er på ballen allerede)

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.