nrk.no

Vil du lage digitale brukeropplevelser i verdensklasse for NRK?

Kategorier: Design,NRK & Webutvikling

Folk i NRK Medieutvikling. (Foto: Vincent Reilly, NRK)

NRKs avdeling for Medieutvikling trenger påfyll av flere dyktige fagfolk, og søker deg som brenner for å skape gode digitale brukeropplevelser. Vi er på utkikk etter iOS- og Androidutviklere, grensesnittutviklere, data scientists, digital designer og interaksjonsdesigner/konseptutvikler.

Grensesnittutviklere i diskusjon. (Foto: Vincent Reilly, NRK)
Grensesnittutviklere i diskusjon. (Foto: Vincent Reilly, NRK)

I vår avdeling arbeider menneskene som utvikler NRK TV, NRK Radio,Yr, NRK.no, NRK Super og mobil-appene våre, i tillegg til den digitale sandkassen NRKbeta. Vi er designere, utviklere og prosjektledere som anstrenger oss hardt for å forstå brukerbehovene til det mangfoldige norske folk, og agere på den innsikten. Vi synes det er fantastisk gøy når vi treffer, og ser at vi finner nye og bedre måter å bringe NRKs innhold ut til folket. Gjennom NRKbeta holder vi praten gående med et engasjert publikum, og vi er opptatt av åpenhet og tidlig testing av alt vi gjør.

Vi kan tilby et spennende, lærende og innovativt utviklingsmiljø som utvikler tjenester som folk i hele Norge bryr seg om, bruker og mener mangt og meget om. Vi er opptatt av å utvikle fantastiske brukeropplevelser på den dingsen som passer deg best – enten det er mobil, nettbrett, TV-skjerm eller klokke – og på en måte som ikke ekskluderer noen.

Hvis du skulle være så heldig å begynne hos oss, vil du bli del av en engasjert, glad og faglig sterk gjeng som liker å jobbe smidig, og får jobbe med levende produkter i samarbeid med NRKs spennende og dyktige innholdsmiljøer.

Planlegging og prioritering av oppgaver. (Foto: Vincent Reilly, NRK)
Planlegging og prioritering av oppgaver. (Foto: Vincent Reilly, NRK)

Vi søker

iOS- og Androidutviklere

Vi søker nå flere dyktige apputviklere med et ønske om å skape morgendagens brukervennlige og nyskapende tjenester på mobil og andre plattformer. Du må gjerne spesialisere deg i Android eller iOS, men vi vurderer selvsagt også de som har erfaring med begge. Gå til stillingsutlysning

Digital designer søkes til NRK TV/Radio

Ønsker du å være med i et stort prisvinnende designfagmiljø på digitale medier? Har du ambisjoner om å lage funksjonelle og visuelt slående produkter som viderefører NRKs sterke posisjon på TV og radio, på nye digitale plattformer? NRK har ledig stilling som digital designer i avdeling for Medieutvikling. Vi leter etter en faglig sterk digital designer som brenner for å lage TV- og radioopplevelser i verdensklasse for publikum, på tvers av flere plattformer, og i tråd med resten av NRKs digitale portefølje. Gå til stillingsutlysning

NRK Medieutvikling søker to Data Science-medarbeidere

NRK Medieutvikling har ansvaret for NRKs tjenester på nett og mobil, og utvikler blant annet NRK.no, Yr, og strømmetjenestene NRK TV/Radio/Super. Her er det et stort antall brukere som genererer bruksdata som sammen med våre innholdsdata gir unike muligheter for å skape suverene og innovative personlige brukeropplevelser. For å styrke vår satsing på å tilby publikum personaliserte tjenester leter vi etter to ulike Data Science medarbeidere til å analysere våre data og skape systemer som gir merverdi til publikum. Gå til stillingsutlysning

NRK søker 4 dyktige grensesnittutviklere/front end-utviklere

Er du en grensesnittutvikler med store ambisjoner og teknisk oversyn? Ønsker du deg et sterkt fagmiljø som utvikler produkter i verdensklasse? NRK har flere ledige stillinger som grensesnittutvikler/front end-utvikler i avdeling for Medieutvikling. I arbeidet med NRK.no vil du utvikle rammene for nyhetsformidling i bred forstand, mens du vil ha mer fokus på presentasjon av lyd og video i NRK TV/Radio. Til Yr trenger vi en kvalitetsbevisst grensesnittutvikler som er vant til å jobbe med automatiserte tester og liker store datamengder. I arbeidet med NRK Super vil du jobbe mest med begivenheter knyttet til NRKs barneunivers. Gå til stillingsutlysning

NRK trenger interaksjonsdesigner/konseptutvikler til NRK Super

Synes du at barns medievaner er ekstra spennende, og noe du har lyst til å være med å påvirke? NRK har en stilling ledig som interaksjonsdesigner og konseptutvikler i Medieutviklings team som arbeider med NRK Super. Vi leter etter en senior interaksjonsdesigner og konseptutvikler som brenner for å lage magiske brukeropplevelser for barn i alderen 2–12 år i NRK Super, og ikke går av veien for å kaste ball med og utfordre redaksjonelle miljøer på innhold, formater, konsepter og plattformer med basis i dyp innsikt om brukergruppen. Du må evne å jobbe godt opp mot ledelsen og kunne påvirke det strategiske arbeidet, samtidig som du vil få en sentral rolle i utviklingsteamet. Gå til stillingsutlysning

Utvikling. (Foto: Vincent Reilly)
Utvikling. (Foto: Vincent Reilly)

14 kommentarer

  • Tobias Lundin (svar til ole)

   Nu är det ju så att både tv.nrk.no, radio.nrk.no och tv.nrksuper.no är Microsoftbaserade lösningar som ligger i Azure och har gjort sedan första dag.
   Pedro Dias som förr jobbade i just dessa projekt är idag Sr. Technical Evangelist på Microsoft Norge och vi bruker fortsatt mycket ms-tech. Med det sagt är NRK inte bunden till någon enskild teknologi utan väljer verktyg och teknik baserat på behov och kompetanse.

  • Bjørn Andreassen (svar til ole)

   NRK Beta har tidligere sagt at de ikke vil lage apper for WP fordi det er for kostbart og at WP har for lite markedsandeler, men å ansette flere personer for å utvikle innen iOS og Android har de penger til!

  • Thomas Halvorsen (svar til Bjørn Andreassen)

   Det stemmer at vi har penger til å dels opprettholde, dels forsterke vår satsning på iOS og Android.
   Vi ser at i øyeblikket er fortsatt ikke Windows Phone tilstrekkelig utbredt ennå til at vi kan vie den like mye arbeid, men vi følger nøye med på plattformens utbredelse.

  • Odin Hørthe Omdal (svar til Thomas Halvorsen)

   Må vera legitimt å sjå på bruk, sjølv om folk ser ut til å ha gløymd «kva er nytteverdien?» og «korleis når me flest og på ein minst irriterande måte?» i desse app-hype dagar 🙂

   Viss du berre ser på tal, so slår web iOS og Android til saman. Ganske enkelt fordi det er iOS+Android+Windows Phone + allskens andre ting folk aldri har høyrd om.

   På min Android kan eg ikkje leggja til meir, han meiner han har gått tom for plass (som er feil). Trur han har laga seg sin eigen bittevesle partisjon for systemprogram, og denne er no blitt so full at installasjon har slutta å fungera.

   Dessutan liker ikkje eg å installera mobilprogram heller, berre dei få eg faktisk brukar ofte. Eg trur det siste nok ikkje er so unormalt som det høyrast ut. Sjølv om den fyrste grunnen («ja eg har iOS/Android, men kan ikkje installera program fordi «) er nok ganske so vanleg.

  • Thomas Halvorsen (svar til Odin Hørthe Omdal)

   NRK skal «være der folk er», plattformutbredelse og brukstall er legitimt å legge til grunn.
   Brukstallene viser at det norske folk anser nytteverdien og brukeropplevelsen av apper som meget stor og god. Samt kommentarer på sosiale medier generelt, i tillegg til kommentarer i denne artikkelen hvor flere ønsker seg apper på enda flere plattformer.
   Om du ser på tjenester, for eksempel nett-TV, er det langt fra alle tilfeller hvor nettbruk «slår» iOS og Android.

   Alle nettjenester utvikles med «mobile first»-tankesett, ikke «app-first». Vi ønsker at tjenestene våre skal fungere i mobilnettleser og det gjør de i de fleste tilfeller (nb! noen tjenester, kanskje spesielt video i mobilnettleser, er teknisk vanskelige felt), uten behov for å installere noe som helst.

  • Odin Hørthe Omdal (svar til Thomas Halvorsen)

   Det er ikkje rart vanlege folk meiner lokale mobiltelefonapplikasjonar er nyttig og bra når dei ikkje kjenner alternativet. På andre sida viser mobilundersøkingar at folk berre brukar nokre frykteleg få slike program på mobilen. Desse har det fellestrekket at dei er daglege. Resten vert gløymd.

   Folk og firma investerer millionsvis og so får dei kanhenda ein installasjon her og der, men brukarane dett av som døgnfluger. Programma som vert brukt er superprogramma; Facebook, Twitter, Snapchat, netlesaren, epostprogrammet osb.

   > Om du ser på tjenester, for eksempel nett-TV, er det langt fra alle tilfeller hvor nettbruk «slår» iOS og Android.

   Nett dette er jo eksempelet; de lét det jo ikkje fungera på mobil web. Kvar gong eg vil sjå ein video eller ei livesending frå sykkelioslo no sist får eg slengt denne passiv-aggressive meldinga om «get our app!» på NRK sine sider. Jodå, de seier det er so vanskeleg o.l., men det er jo _eigentleg_ ikkje so veldig vanskeleg. Det handlar om vilje og prioritering. Å transkoda kjeldematerialet bakover eller ha det i fleire format; ja, absolutt; der finst legitime avvegingar. Å gå ned ein blindveg med eit eige mobiltelefonprogram for å sjå videoar kopla til nettsakar, den burde vera opplagt dårleg. Det var klart for lengje sidan at html5-video med h264 fungerte på mobiltelefonar. NRK er veldig langt i bakleksa her. Eg veit de endeleg har sett lyset på dette, men eg er overraska over tida det har teke.

   Den same fella meiner eg det er lett å falla i med all hypen rundt mobiltelefonprogram. Folk er naudsynt veldig påverka av kva dei ser og korleis ting er i dag – dei er ikkje ekspertar på teknologi. Mobil web er for det fyrste ein fantastisk fallback fordi du treff alle med det, men i dag for å køyra sjølve programma på òg. Dei kan gjerast like nyttige og freshe på web som native (offline, 60fps, installerbar utan netlesar-UI, tilogmed push (vel, OK, litt alfa nett no)).

   De gjer kjempemykje bra i NRK, båe for og på web og andre område. Nett difor synast eg òg det er viktig de ikkje går inn på blindspor som de absolutt gjorde med TV-løysinga. Ikkje undervurder webben, gjer det motsatte – sjå på kva som er mogleg no som få andre har gjort. Ver heller i forkant enn i bakleksa. Apputvikling til iOS og Android har vist seg å vera skadeleg for mobilweb (og vanlege (late) brukarar) hjå dykk tidlegare. Det kan fort skje igjen, det bør de unngå.

   Slett ikkje mot at de lagar program – eg prøver berre påverka de i ei retning der web kan vera fyrsteklasse brukaroppleving òg på mobil. 🙂

  • Dere yter allerede en god tjeneste til Ios og Android-brukere, men ser likevel behovet for å utvide? Forstår godt at dere ikke legger ressurser i å utvikle en dedikert applikasjon til Windows Phone. Synes det er søkt at dere påstår at nettleser er en god nok løsning for Windows-brukere, men ikke for Ios- og Android-brukere. I tillegg er dere så nonchalant at dere velger å støtte PS3 og 4, men ignorerer Wii og Xbox. Det er greit nok å skylde på små ressurser, men det henger ikke helt på greip når dere ønsker å tilføre ytterligere ressurser til utviklingen av applikasjoner for Ios og Android.

  • Thomas Halvorsen (svar til Knut)

   Det er ingen (*i NRK medieutvikling) som mener at Windows Phone-brukere er andrerangs sortering og dermed at nettleser er godt nok for WP, men ikke iOS og Android.
   Men som jeg skriver i svaret på kommentaren til Odin ligger plattformutbredelse og bruk til grunn.
   Hvilke konsoller våre tjenester støtter har i en viss grad vært et kostnadsspørsmål, overhode ikke et spørsmål om vi liker plattformen. Det er å nå ut med historier og innhold til flest mulig som ønsker det som er NRK sitt ønske og oppdrag.
   Til slutt, tilslutning av flere utviklere kan være ressursbesparende i forhold til å benytte eksterne leverandører. For eksempel er deling av domenekunnskap og diskusjon av løsninger lettere når man sitter tettere.

  • Nå skrev jeg Windows 10, ikke Windows Phone. Windows 10 har hatt god nok vekst til nå, så det burde ikke være noen til om at de fleste privatepersoner med Windows vil komme til å bruke Windows 10 eller nyere i årene fremover. Hvis det i hovedsak er et kostnadsspørsmål så fungerer vel tv.nrk.no med HLS godt nok på Ios, som tv.nrk.no med Flash (Evt HLS) på Windows 10. Burde kanskje være nok til at man kan droppe appen for Ios.

  • Det er ikke ofte jeg kommenterer her på NRK-beta, men føler litt behovet nå. Jeg er helt enig med SE Olsen, NRK må ikke tenke isolert på Windows Phone, men på Windows 10 som helhet. Utbredelsen av Windows 10 sett under ett, burde være mer enn stor nok til å forsvare en app.

   Hadde NRKsuper og NRK-TV vært tilgjengelig som Winodws 10 apper hadde trolig begge mine unger hatt Windows 10 tablets, og ikke Android nettbrett som nå.

   Det vil muligens også hjelpe på konkurransen og utbredelsen, og det burde jo være i NRK sin ånd.

   mvh
   Pål

 1. Odin Hørthe Omdal

  Kva med litt framsyn å tilsetja webapp-utviklarar? Den mobile webben er klar til å konkurrera med native no – diverre er det vanskelegare å utvikla bra webappar, men distribisjonsmetoden har føremoner. Dette skjedde jo då web tok over for program på skrivebordet.

  Jodå, mobilprogram har sjølvsagt ein plass, men det blir dei store og (veldig) få. Web er allereie betre for det meste anna (og vil bli betre :).

  Få lagar webappar som lever opp til potensialet. T.d. yr.no vil vera ein utmerkt stad å starta. Den nye netstadene er allereie ganske bra, men kan gjerast heimeskjerm-venleg, bruka appshell-teknikk (berre hent live data frå API, rendra lokalt) og offline-stønad med serviceworker. 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.