nrk.no

– Mamma, Mamma! Kan vi skru av internett?!

Kategorier: Nettkultur & Uten kategori


Ønsket om å skru av Internettet kommer fra vår kollegas 8-åring. Hun skal nemlig spille et spill som kun er tilgjengelig hvis Internett er skrudd av.

Forklaringen er et såkalt «easter egg» i nettleseren Chrome, en skjult funksjon som utviklerne har lagt der for de få og nysgjerrige som gidder å lete (eller får tips av 8-åringer).

Skjermdump av Chromes feilmeldingsside
Skjermdump av Chromes feilmeldingsside

Er du bruker av nettleseren Chrome har du garantert sett feilmeldingsskjermen som dukker opp hvis man ikke har nett-tilknyttning. En enkel side som forteller deg at det ikke er kontakt med Internett, dekorert med en liten dinosaur.

Og det er altså her den lille hemmeligheten til Chrome er skjult. Trykker du på mellomroms-tasten på tastaturet ditt – eller spacebar om du vil – starter det lille spillet, hvor jobben er å hoppe over kaktuser med dinosauren ved bruk av den samme tasten.

Her i NRKbeta-kroken har vi sikkert sett feilmeldingsskjermen til Chrome flere tusen ganger opp gjennom årene, men ingen hadde en fjerneste idé om at den skjulte et lite spill. Overraskelsen var derfor noe stor da denne nyheten, ved en ren tilfeldighet, kom oss for øre.

Vi liker jo å tro at vi har kontroll på akkurat Internettet.

Hva er dine favoritt «easter eggs» der ute? Berik oss med ting vi ikke vet!

13 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.