nrk.no

Vil du følge nyheter på Android-klokka?

Kategorier: Apps,Forbruker,Gadgets & Mobil


I sommer har vi lekt litt med NRK.no-appen på Android. Nå kan du følge spesifikke nyheter tettere og bli oppdatert på håndleddet.

Om dere liker endringene, slipper vi senere i høst også en oppdatering på iOS, og tar med oss erfaringen videre inn i nye NRK-apper.

Hva inneholder oppdateringen?

 • NRKs nyhetsvarsel kommer opp på din Android Wear smartklokke (du aktiverer i appen)
 • NRK sender deg morgenoppdatering (du aktiverer i appen)
 • du kan følge utvalgte nyheter fra nrk.no/nyheter (du slår på/av pr. sak)
 • mindre visuelle justeringer

Har oppdateringene verdi for dere? I hvilke situasjoner fungerer det best? I hvilke situasjoner fungerer det dårlig, og hva ønsker dere vi griper tak i videre innenfor nyhetsvarsling på mobil og smartklokker?

7 kommentarer

 1. Eivind A. Johansen

  Etter bruk av epleklokke i 3-4 måneder tror jeg ikke «nyhetsvarsling» er noe jeg ville satt pris på. Et hederlig unntak er superlokale saker «der du er og nå». Det ryker fra en bygning og på klokka kan jeg lese hva det er som skjer i kortform via push (tenk twitter). Alle andre «nyhetssaker» vil jeg ønske å selv oppsøke på en annen plattform. Når det er sagt kunne det vært aktuelt med visning av dagens tv-program «nå vises» med skrollbar liste for resten av dagen.

  Så, for meg er «masete» apper apper som blir avinstallert.

  Svar på denne kommentaren

  • lol

   så «ryker fra en bygning» er noe du ikke ville ha merket om du sitter midt i det?

   du antar at sjornalisten har klart å oppdage, melde fra og poste nyheten FØR noe som helst annet har skjedd?

   du vil altså ha en varslingsmekanisme som ikke engang noe offentlig organ har klart?

   joa. kjør på. det er vel en forretningside tilogmed: «her har du nyheter som tilogmed gjør at brann, politi, militær og gud vet hva er der før du skjønner hva som skjer!».

   uslåelig slogan vaffal.

   jeg ler ennå!

 2. Vegard Storstad (NRK)

  Hei Eivind,

  Gode poenger. Jeg ønsker ikke at du skal oppleve oss som masete (ergo innstillingene). Men du er inne på noe viktig, nemlig presisjon.

  Når du skriver at du har epleklokke, blir jeg usikker på om du har testet appen omtalt her. Om du har det, hva tenker du om at du kan spisse følgingen til spesifikke saker?

  Hvordan ønsker du ellers at en superlokal feature virker? Snakker vi X meters radius fra en hendelsesnyhet, eller innen samme kommune eller fylke? Er du interessert i ting bare fordi du passerer stedet med tog, eller fordi du bor i eller kommer fra et sted?

  «Nå vises» er i såfall et gledelig gjensyn med lineær-TV – viderebringer til kolleger bak TV-appene 🙂

  Svar på denne kommentaren

 3. Aleksandersen

  Push-varsler har ingen sans for når brukeren har tid til det som dyttes. Enhetens sensorer må benyttes i større grad til å finne en anledning som passer seg. Jeg vil ikke ha varsel på klokka, mobilen, eller datamaskinen når jeg for eksempel ser på en film eller spiller et spill. Gi meg en innstilling som kun gir meg nyhetsvarsler når jeg sitter stille inne på do, så skal jeg vurdere å installere appen.

  Svar på denne kommentaren

  • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Aleksandersen)

   Godt innspill. Dessverre har ikke noen smartklokker så langt implementert luktsensor, så det kan hende det tar litt tid med den funksjonen.

   Jeg er en ivrig bruker av Ikke forstyrr / Do Not Disturb-funksjonen på iDingsene mine. Hvis jeg er i møte, ser film, er på korøving eller i andre situasjoner der jeg ikke ønsker hverken pushmeldinger, SMS, telefoner eller andre forstyrrelser. Et klikk på halvmånen fikser denne biffen for meg.

  • Aleksandersen (svar til Ola Nordbryhn)

   Tja, avstand fra WiFi basestasjoner og stue-PCens Bluetooth-sender kan vel brukes til å anslå posisjon innenfor husets fire vegger. Telefonen kan se at buksene den oppbevares i trekkes lengre ned i tillegg til å være i sittehøyde. Alternativt, går det an å fastslå når jeg har gått til et busstopp for deretter å sitte ned på en buss og kjører dobbelt så fort på veien som jeg gikk dit langs veien. Det er muligheter her.

   Jeg så for meg at når jeg oppdaterte til Android 5.1 at jeg skulle bruke de nye lydkontrollene og stilletid systemet hver time av hver dag. Så for meg selv løpe gjennom en forstyrrelsefri blomstereng hver dag. Viste seg at det var alt for knotete i bruk til at jeg har orket å bruke det mer enn noen få ganger. Jeg er ikke veldig positivt innstilt til lyttende maskiner, men hadde tilgitt det om klokken eller telefonen hadde skrudd på mikrofonen i fem sekunder for å forsikre seg om at jeg ikke satt i et viktig møte eller i en dyp samtale før den ga meg et nyhetsvarsel om noe trivielt fra NRK.

  • Ola Nordbryhn (NRK) (svar til Aleksandersen)

   Når man ønsker å få pushmeldinger avhenger litt fra person til person og kilde til kilde. Når det er sagt vil jeg anta at smarte hoder i de store selskapene etterhvert sitter på nok data til å kunne være litt smartere på når meldinger blir vist og når de magisk holder kjeft. Jeg håper ihvertfall på det.

   Når det gjelder DND har vel Marshmallow forbedret det litt rotete systemet fra Lollipop om man skal tro internett. Har ikke fått testet det selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.