nrk.no

reddit i hardt vær

Kategori: Det sosiale nettet


Nettforumet reddit er i krig med sine egne. Hvorfor?

Reddit. Dette merkelige og vidunderlige stedet på nettet der kommentarene er det beste. Dette stedet der massemedier går på innholdsjakt for å kunne bringe vidunderligheter til massene to-tre dager etter at Internett forlengst har beveget seg videre.

Two of the site's most popular posts ever are AMAs: the one with Barack Obama and a conversation with a man with two penises.
reddit er et sted med stort innholdsspenn

Stedet der internett kommer for å dele ting og prate skit om det i en stor mengde ulike subreddits – underforum for alt fra de store og populære som /r/funny /r/aww (søte dyr) og /r/news til smalere felter som /r/MapPorn (for kartnerder) eller /r/shittybattlestations/ (for fotos av shitty spillmaskiner).

Subreddit’ene drives av bøttevis av frivillige moderatorer, og fylles med innhold, spørsmål og kommentarer av enda flere bøttevis med menige brukere, såkalte redditors. Akkurat nå er store deler av av reddit stengt ned av sine frivillige moderatorer.

Det Er Problemer Innad I Reddit

Hvorfor det er slik, er en lang og interessant historie. Men jeg skal ikke fortelle noe særlig av den; jeg starter ferien min om noen timer. Men her er en flik:

Det har vært endel friksjon mellom de voksne på reddit og brukerne i det siste, blant annet rundt stengingen av noen kontroversielle subredditer i et flekkvis forsøk på å gjøre Reddit mer stuerent tidlig i juni.

Men dette har vel kanskje vært mer prinsipiell støy om hvem som bør bestemme på en brukerdrevet plattform.

Det som skjedde igår er i en annen liga.

Går I Svart

Det siste døgnet har flere av de sentrale og mest populære seksjonene av reddit stengt dørene ved å skru om subredditene til private, slik at bare moderatorene har tilgang. Og det kan de fint gjøre, ettersom reddit i seg selv bare er en plattform, der moderatorene «eier» hver sine underseksjoner.

MEN HVORFOR?

/u/beernerd og /u/chooter - selfie fra reddit
/u/beernerd og /u/chooter – selfie fra reddit

Det hele er en reaksjon på at Victoria Taylor, /u/chooter, som inntil igår var ansatt av reddit blant annet for å håndtere den svært populære iAMA-subredditen; (I am _____, Ask Me Anything), måtte forlate stillingen sin på dagen – under foreløpig uklare omstendigheter.

Moderatorene for iAMA reagerte med å stenge butikken. Moderatoren karmanaut forklarte at de stengte fordi de trengte Victoria for at iAMA skulle virke.

private subreddit

I etterkant har en rekke andre subreddits stengt i sympati.

Les om det i denne gode oppsummeringen:
Why was /r/IAmA, along with a number of other large subreddits, made private?,
så stikker jeg på ferie imens.

This is how reddit ends

200

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.