nrk.no

Bli med å teste nye Yr i sommer ☀

Kategorier: Nettjenester & NRK


Sommeren er høysesong for Yr. I sommermånedene har vi mer enn to millioner flere brukere i uka sammenliknet med resten av året. Med alle væravhengige aktiviteter sesongen byr på, vet vi at folk er opptatt av været! Derfor ønsker vi å bruke sommeren til å få testet ut den nye betaversjonen av Yr. Vil du være med å hjelpe?

Dagens mobilsider (m.yr.no) er antikvariske, – de ble laget i 2007, før smarttelefonen kom. Vi er nå klare med en betaversjon av nye nettsider tilpasset mobilen. Vi trenger dine tilbakemeldinger, slik at vi kan forbedre og utvikle tjenesten videre med innspill fra dere.

Hvordan bli med?

Du finner betaversjonen på http://beta.yr.no. Lag gjerne et bokmerke på mobilen, slik at du har kort vei til den nye versjonen i sommer.

Test nye Yr her!

Det er til stor hjelp for oss om du gir oss tilbakemeldinger. Hvordan opplever du nye Yr? Er det noe du savner eller synes er overflødig i oversikten eller i time-for-time visningen?

Fungerer stedssøket som forventet? Og hva skal til for at du bytter fra værtjenesten du bruker i dag til denne versjonen av Yr?

Etter at du har brukt tjenesten litt, vil det også dukket opp et kort spørreskjema der vi ber deg svare på noen få spørsmål.

De viktigste endringene

Først og fremst er forskjellen en helt ny brukeropplevelse.
Vi har vært opptatt av hvordan vi kan visualisere været og ikke minst værendringer på en enda tydeligere og forståelig måte. Når begynner det å skye over? Når begynner det å regne, og hvor mye? Når og hvordan dreier vinden? Når blir det sol igjen?
Å få fram dette på en tydelig måte tenker vi er til stor nytte når du skal planlegge dagen og aktivitetene dine

 

Flyt i presentasjonen

For å få til dette har vi jobbet med interaksjon og visualisering. Vi går bort fra egne lenker til timesvarsel eller langtidsvarsel, – og ved hjelp av berøringsskjermen får du en mer smidig overgang mellom disse visningene.

yrnye

Oppsummering av døgnet

Vi jobber med å få til en god visning av døgnet, slik at du kan se døgnet oppsummert isolert sett og utviklingen av været utover uka når du scroller nedover siden.

Rent praktisk er døgnet delt i fire intervaller datamessig, og tidligere har vi plukket ut intervallet midt på dagen (kl 12-18) og latt dette representere hele dagen. På denne måten har vi «lurt» brukeren; regnet som kom på kvelden ble ikke vist!

For å forbedre dette, forsøker vi nå å vise endringene gjennom døgnet ved å vise maks og minimumstemperatur, total nedbørsmengde og maks vindstyrke når den blir kraftigere enn frisk bris.
Vi har ikke ett oppsummert symbol for hele døgnet, men vi viser inntil to symboler for dag (morgen, middag) og to for natt (kveld og natt).

For å unngå repetisjoner av symboler har vi laget en løsning som lar være å vise et gjentagende symbol. Det betyr at vi ikke er konsekvente i å vise fire symboler for døgnet. Altså, dersom morgen og middag har samme symbol, så slår vi dette samme til ett symbol. Når det er stabilt vær vil det være raskt å skanne oversikten. Det betyr imidlertid at oppsummering av dagen ikke er konsekvent, men kan bestå av to, tre eller fire symboler. Forenkler vi eller forvirrer vi?

Dersom du har tanker om andre måter vi kunne løst dette på vil vi gjerne høre det.

Nye værsymboler

Yr har fått helt nye værsymboler, – sol, måne, skyer, nedbør og vind. Skyene har fått en naturtro stil med ulike størrelser og farger som bedre visualiserer væromslag. Vindsymbolene er også nye, – vi går fra vindpiler med haker, til symboler som viser vindstyrke, retning og dreining.

De nye værsymbolene skal også brukes på TV når TV-værmeldingen skal legge om sin presentasjon i sommer.

symbolr

Stedsnavn og posisjonssøk

Den nye Yr-løsningen gir også en helt ny løsning for stedsnavnssøk. Visste du at Yr inneholder over én million norske stedsnavn og over ni millioner utenlandske? Vi holder på å finjustere søkevariablene, så vi er spente på om folk får de geografiske stedene de forventer å få. Gi oss gjerne tilbakemelding på stedssøket.

En ny funksjon som ikke finnes på dagens mobilside (m.yr.no) er posisjonssøket. På betaversjonen kan du trykke fram været der du er, – om du skulle være et sted du ikke er kjent, eller om du vil ta snarveien og ikke vil skrive inn navnet der du er i søkefeltet.

Dette jobber vi med framover

Det er helt sikker noen ting du vil savne på de nye nettsidene. Dette er fordi det du nå ser er en tidlig versjon, og vi jobber videre med å forbedre tjenesten. Så for ordens skyld, her noen funksjoner vi jobber videre med og som vi legger ut på tjenesten etter som det blir klart:

 • Mulighet til å endre språk
 • Mulighet til å sette/endre steder som favoritter
 • En ny visning av sannsynlighet for regn
 • Meteogrammet, som er en alternativ visning av værvarselet, dvs en framstilling av været i en graf
 • Forbedring av farevarsler
 • Mer værdata

Vi starter med å bytte mobilversjonen

Den første versjonen dekker i utgangspunktet behovene du har for værmelding i hverdagen. Etter at vi har fått på plass noen flere funksjoner, vil denne betaversjonen erstatte dagens mobilversjon (m.yr.no). Dette er dessuten starten på utviklingen av én felles nettjeneste for desktop, nettbrett og mobil.

For at ny Yr skal bli best mulig, ønsker vi som sagt innspill fra dere. Fortell oss hva dere tenker og opplever, så skal vi gjøre vårt ypperste for å lage enda bedre nettsider til dere.

 

153 kommentarer

 1. For Blindern vises det hele denne uken kun et symbol for dag, mens natt vises med to.
  Er det virkelig tilfelle at været er stabilt hele dagen, men varierer hver eneste natt i en uke fremover?
  Uansett så er det jo dag som er det viktigste for de fleste, men slik det vises nå, får natt mest fokus.

  Svar på denne kommentaren

  • Ingrid Støver Jensen (NRK) (svar til Sven)

   Oppsummering av døgnet er akkurat en av de tingene vi jobber med og ønsker innspill på, takk! Og ja, Yr varsler stabilt vær på dagen og endring på natta på Blindern i kommende uke. Hypotesen vår har vært å unngå repetisjoner av symboler for at det skal være raskere å skanne oversikten når det er stabilt vær. Dermed blir vi inkonsekvente om vi viser to, tre eller fire symboler for et døgn. Og som du påpeker, natta kan komme til å få mer fokus fordi været endrer seg og dermed får flere symboler enn dagen. Tilbakemelding notert, vi tar det med oss videre.

  • Hei! Det er tilfeldig akkurat denne perioden at været er stabilt nok på dagtid til at det bare vises ett symbol. I morgen kan prognosene ha endret seg slik at også visningen blir anderledes. På en måte dette med fleksibelt antall symboler for å beskrive været dag og natt en fordel og en forenkling, på andre måter ser vi foreløpig at det kan skape litt fovirring siden antallet symboler varierer. Derfor er det fint med de tilbakemeldingene vi får på akkurat dette, slik som din.

  • Jeg personlig opplever det som lettere å skanne og få oversikt om jeg ser samme symbolet to ganger – da tenker jeg Yes! Masse sol hele morgenen! i stedet for Hva? Er det ikke noe værvarsel på morgenen?
   Når det ikke blir et klart system (2, 3 eller 4 symboler), mener jeg det blir mer forvirrende og rotete enn oversiktlig. Jeg tror også man med fordel kan vise fire klokkeslett i stedet for dag/natt.

  • Herzog Martin (svar til Sven)

   we use the beta version and your service now for 7 weeks in norway, sweden, danmark, germany and switzerland – and its perfect. you should definitifly publish.

 2. Kult med ny yr 🙂

  Når jeg trykker på en dag for å komme inn på detaljene, tar det 1-2 sekunder før det skjer noe… En liten indikasjon på at trykket er «oppfattet» hadde vært fint 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Robin (svar til Øystein)

   Dette er viktig for mobiler, man ser ikke når man har trykkt på en dag.. så blir lett att man rekker å trykke en gang extra da man ikke fikk noen indikasjon på att første trykket gikk igennom

 3. Vil nedbørs-radaren bli tilgjengeleg i mobilutgåva også? For oss som bur på Vestlandet så skiftar veret raskare enn Yr oppdaterer seg, så då er ein animert nedbørsradaren gull verd!

  Svar på denne kommentaren

  • Ingrid Støver Jensen (NRK) (svar til Øystein)

   Hei Øystein. Ja, enig med deg at radaren er gull for å vise når og hvor regnet kommer. Vi har det blokka over ting vi skal jobbe med videre, den vil komme etterhvert.

  • Må bare melde meg på behovet fra Øystein, radarbildet på mobilen hadde vært det aller viktigste å få til. Med 10-30 minutter fra skyfri himmel til nedbør, er det ikke annet å gjøre enn å skru på PCen når vi skal ut og sjekke radaren, om vi skal unngå å alltid kle på oss Gore-tex jakka. Et raskt blikk på radarbildet kan avsløre at vi faktisk kan ta skinnjakka eller sommer jakka de neste 2-3 neste timene.

   Kommer denne funksjonen kjøper jeg en 6 tommers mobil og kleber den opp ved siden av utgangsdøren.

  • Radarbilde (animert/enkeltbilder) bør være med ja. Og noe som er veldig viktig for meg er at det går fort å laste på tregt mobilnett. Har link til dagens løsning for radarbilde, og når jeg bare har Edge dekning får jeg aldri lastet hele animasjonen.

   En annen ting er at man burde få se hvor et valgt stedsnavn befinner seg på kartet, så man kan verifisere at man ser været på riktig plass.

  • Godt å høre at dere planlegger å få radar på de nye sidene. Håper det skjer før dere endrer m.yr.no til å gå til den nye tjenesten. Jeg bruker fortsatt m.yr.no ganske ofte for å sjekke radar siden det ikke er radar i Yr-appen.

   Andre tilbakemeldinger:
   – Førsteinntrykket er veldig bra! Liker det nye timevarselet veldig godt. Mye mer brukervennlig enn å vri mobilen i landskapsmodus.
   – Nye stedsnavn fungerer bedre på første forsøk. “Fornebu” fremfor “Oslo Lufthavn” (som ble lagt ned for snart 17 år siden) 😉
   – Håper tekstvarsel også vil komme med, da det ofte er mer korrekt enn timevarselet.
   – Savner ikon når jeg lager Safari-bookmark på home screen på iPhone (developer.apple.com/library/mac/documentation/AppleApplications/Reference/SafariWebContent/Configuri…)

 4. Nedbørsmengden vises med forskjellig tekststørrelse for siffer før og etter komma. Jeg skjønner at dette er gjort for å tydeliggjøre, men for meg virker det som et forstyrrende element som ikke løser oppgaven noe bedre enn om teksten hadde hatt uniform størrelse.

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til Jørgen)

   Takk for innspillet

   Vi har prøvd å bruke samme størrelse på tallene i nåværende design, men da ble fort 1,9mm seende ut som 19mm.

   Ett alternativ er jo å avrunde til hele tall over 1 men vi liker presisjon 🙂 . Design jobber vi med fortløpende, så det kan komme endringer.

  • Kva med feit type for siffer før komma? Evt. ein litt dusare blåfarge på siffer etter komma?

   Tykjer òg at forskjellig storleik ser litt rotete ut.

 5. 1. Det blir litt mye store symboler på timesoversikten. De slår hverandre i hjel. Som en annen her skriver. Det mest informative bildet i dagens yr er meteogrammet. I yr-appen bruker jeg konsekvent det bildet.

  2. Hva er grunnen til å gå bort fra vindpiler med haker? Jeg kan være med på at det er rom for forenkling, et skille mellom vind/bris/kuling og storm (som for eks. hhv. hvit pil, svart pil, en hake og to haker) vil holde. Om det er meldt 8 eller 10 sekundmeter er ikke så vesentlig.

  3. Jeg tror mange folk er interessert i mer informasjon, for eksempel mer info om sannsynlighet – distribusjon (IQR for eksempel), samt værrapporter. Selv om mobilsiden lages for å raskt få oversikt, bør man gi nerder mulighet til å fråtse i slike ting på undersider. (Det er vel omtrent like mange værnerder som innbyggere i dette landet)

  4. Artiklene fra nettversjonen av yr.no er også interessante for en mobilbruker – i dag er de bortgjemt.

  Svar på denne kommentaren

  • Ingrid Støver Jensen (NRK) (svar til Trond)

   Hei Trond

   Supert med innspill!

   Angående vindpiler: Vindsymbolene er nye, – vi går fra vindpiler med haker, til symboler som viser vindstyrke, retning og dreining. Du har rett i at skillet mellom 8 og 10 meter per sekund ikke nødvendigvis er avgjørende, men vi tenker det for folks flest er viktig å vise når det er MYE vind, og for noen, feks seilere, ønsker vind-detaljer også. I brukertester har vi sett at mange brukere ikke forstår de tradisjonelle pilene, men for andre er de godt innarbeidet og vil nok bli savnet. Viser savnet seg å bli for stort, er det kanskje en løsning å la brukerne selv få velge vindsymbol?

   Mer informasjon. Ja, mer værdata skal inn på tjenesten, også mer «særdata» :). De nye beta-sidene er en helt tidlig versjon, og nå i førsteomgang dekker vi værvarsling for hverdagsbruken. Spesialdata som f.eks duggpunkt og trykk er ikke avgjørende her, men det betyr ikke at det ikke hører hjemme på Yr! Vi jobber med å få mer på plass på de nye nettsidene utover.

   Artiklene. Yr-artiklene er vanskelig tilgjengelig på mobilen i dag. Og på de nye beta-sidene har vi bare prioritert værvarsler så langt. Men vi skal også se på plassen til Yr-artiklene etterhvert.

  • Barbara B.-Austrheim (svar til Trond)

   Jeg er uenig i at det ikke betyr noe om det blåser 8 eller 10 m per sekund. Bor på en liten øy i Vesterålen og er avhengig av båt for å komme på jobb etc. Da er det viktig å vite i hvilken ende av frisk bris eller liten kuling man befinner seg f eks. Da været skifter hyppig her har jeg også behov for en time for time oversikt.

  • Du må huske på at de som lager slike apper bor i Oslo og kjører T-bane på jobb. Den største værutfordringen de har er om de skal gå tur i Oslomarka (fint vær) eller drikke en kaffelatte på en trendy café (regnevær).

  • Ingrid Støver Jensen (NRK) (svar til Knut)

   Hehe, stemmer det. Selv om vi har mange værflyktninger fra andre kanter av landet i Yr-teamet, så har vi nok blitt sløve med tiden:-)

   Men vi bøter på våre mangler: Da vi skulle teste beta Yr og spesielt de nye vindsymbolene, erfarte vi at folk som bor i Oslo ikke kunne gi oss så nyttige tilbakemeldinger på akkurat vind. Vi reiste derfor til Bodø og utførte brukertestene der. Med sitt nære forhold til vind ga Bodøværingene oss gode og verdifulle innspill.

  • Bård Rolstad Henriksen (svar til Egil Haugli)

   Tusen takk!

   … Og gratulerer til deg og, som har vært med på prosjektet nesten helt til nå. Vi kommer sikkert til å skrive en mer teknisk sak her på NRKbeta senere.

  • Hvilke rammeverk har dere brukt? Ser det ligger rester etter React i hvert fall. Kombinert med Flux? Lurer også på hvor HTML-en tilsynelatende består av en halv bibel med repeterende attributter, «precip–rainprecip» 🙂

  • Alexander Pope (svar til Knut Gaute)

   Hei Knut. Det er riktig, vi bruker en del React med en hjemmelaget datalag som ligner på immutable.js + cursors. Applikasjon er en Express.js app på server og klient (også hjemmelaget), styrt av history api på klienten. De attributene du nevner er en slags BEM syntax.

  • Tom Erik Støwer (svar til Alexander Pope)

   Slenger meg på denne gratulasjonstråden. Utrolig gøy å se resultatet av et solid stykke hardt arbeid. Hils alle involverte!

 6. Hei!
  Ser at de har skifte mellom datoane/dagane kl 6 om morgonen; dvs at dagen kjem før natta på same dato. Dette synes eg vert feil, er jo eigentleg to datoar – vert meir riktig å starte den nye dagen kl 12/00 sjølv om natta da kjem før sjølve dagen startar.

  Svar på denne kommentaren

  • Nina Khalayli (NRK) (svar til Oddny)

   For de aller fleste begynner dagen om morgen og de fleste er mest opptatt av været på dagtid. Vi har derfor begynt dagen på morgen istedet for å følge kalenderdatoen, slik at dag kommer før natt i oversikten. Brukeren kan dermed også gå rett til morgen/formiddag og slippe å scrolle seg frem dit i timesvisnigen for i morgen. Dette blir selvsagt ikke korrekt mht. dato om natten, men når tidspunktet i kveld går over kl 24, endrer vi tittelen til «i natt» for å gjøre det litt mindre ukorrekt, selv om det fremdeles er en svært pragmatisk holdning til datoer.

  • Hei, og gratulerer med beta! Jeg ser at tittelen endrer seg til «i natt» allerede kl. 18, ikke 24. Litt tidlig å si natt?

   Og så ser jeg at nå som første varseltidspunkt i Sydney er kl. 01, står det først «03 JUN i natt (onsdag)» og så «03 JUN i morgen (onsdag)». Begge bolkene har symboler for «natt», så det blir to påfølgende netter som begge står som onsdag 3. juni, og det ser kanskje litt pussig ut.

   Tidssoner og periodisering er artig, ja … Husk å teste kveldstider også, særlig mellom 23 og midnatt, når første varseltidspunkt er for neste dag.

  • Nina Khalayli (NRK) (svar til HC)

   Hei HC, bra at du følger med. Ja du vet jo alt om periodisering og intervaller etter å ha jobbet med det så lenge. Forenklinger blir aldri 100% perfekt og løsningen med å sette onsdag i parentes forvirrer kanskje mer enn det forklarer. Så vi burde nok holdt oss til «i natt» der også og holdt på vår pragmatiske definisjon av tirsdag, slik at vi ikke får to netter på onsdag. Ekstra uheldig er det jo selvsagt når det ene dagsymbolet på onsdag viser en måne. Vi viser måne når mer enn 50% av tiden i intervallet ikke har sol. Denne utregningen er ikke helt finjustert enda, men vi jobber med den.

  • Ok, men for meg vert det veldig unaturleg – ser ikkje heilt problemet med at det vert dårleg løysing med å skrolle over nattetimane som jo er først på døgnet. Vår/tidleg sumar og haust er vi òg mange som følgjer med på nattvarslet for å sjå om det er fare for nattefrost.

 7. Søkeresultatet syns jeg presenteres litt klønete: Det virker unaturlig med en såpass liten dialog, som attpåtil må konkurrere med tastaturet om plass. Nå vet jeg at sistnevnte ikke er noe dere kan styre, men hva med å presentere søkeresultatet i en liste som dekker hele skjermen? Sikkert ikke det dere vil høre mtp. responsiv løsning, men her føler jeg en egen mobiltilpasning er på plass.

  Ellers syns jeg det lugger litt mer enn det trenger i timevarselet; ta en titt i FF 38.0.1.

  Svar på denne kommentaren

 8. Jan Inge Larsen

  Fint med ny Yr. syns denne virker god og rask. Fint med scrolling ut til høyre for detaljerte data istedet for å snu telefonen 90 grader, samt at det er bra at neste dag får plass rett under slik at man kan lett klikke på neste dag for å finne detaljerte data for de neste dagene.

  skulle gjerne hatt meteogrammet inn med mulighet for å se detaljerte skydata som i dagens versjon. Det burde fremkomme i samme detaljerte visning som fremkommer som bekrevet over.

  Svar på denne kommentaren

 9. Ser at symbol og tekst ikke er helt i synk hvis det kommer små nedbørsmengder. Det er ganske mange steder det er skysymbol med teksten «0,1 lett regn» under. Tipper det er brukt medianverdi for nedbørsmengde i stedet for symbol-id for å beregne tekst, og så er det foskjellige avrundinger som gjør at symbol blir sky og tekst blir regn. Ser også at det er tilsvarende problemer på prod-yr, men det blir tydligere i presentasjonen på beta.

  Svar på denne kommentaren

 10. Ragnhild Mathisen

  Jeg likte den nye versjonen. Den var oversiktlig med fine ikoner. Bra med posisjonssøk. Likte spesielt at vinden var visualusert. Dette gir raskt fin oversikt. For en som sykler mye på landeveien gir dette oversiktlig informasjon om løypevalg I ft hvor det er minst motvind.

  Svar på denne kommentaren

 11. På forsida ser det ut til å være temperatur kl. 12 som vises (det står ingen steder der hva det er for tidspunkt som gjelder), men den er som regel ikke lik maks-temperaturen. Da blir det veldig ofte sånn det står én temperatur for en dag på forsida, og to helt andre temperatur når en klikker og åpner varselet for stedet. Det er kanskje litt forvirrende. Litt vrient å løse også, om det i motsetning til visning per sted bare skal være ett symbol per dag på forsida, og en vil at temperatur og symbol der skal henge sammen på et vis.

  Ettersom temperaturene på forside og stedsoversikt uansett ikke henger så godt sammen nå, kunne kanskje like gjerne maks-temperaturen stått på forsida i stedet? Det er jo ganske høy sannsynlighet for at maks-temperaturen er en gang mellom 12 og 18, som jeg regner med er intervallet forsidesymbolet gjelder for.

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til HC)

   God idé

   Maks og min-temperatur er nok mer nyttig som oppsummering enn kl. 12.00. En så direkte visning av maks/min som vi har nå er nytt for oss, så derfor prøver vi oss litt fram.

 12. Kirsten Graham

  Tak for den nye Beta YR. NO
  Personligt syntes jeg, at den er mere overskuelig end den gamle, skriften og symboler er også større, dejligt.
  Selv om jeg bor i Danmark, benytter jeg altid YR’s vejrmeldinger, da de altid er mere præcise en DMI.

  Svar på denne kommentaren

 13. I norge er mange så heldige at de har hytter / båter / feriehus, defor hadde det vært kult å kunne se to steder samtidig for å lett kunne bestemme seg om man skal dra på hytta eller bli i byen eller tilsvarende.

  Litt som pent.no men istedenfor at yr og storm sammenlignes så sammenligner man to forskjellige byer….

  Svar på denne kommentaren

 14. Jeg er litt over middels interessert i værhistorikk. Dette fordi jeg driver med skredfarevurdering. Jeg vet at det er problematisk å vise historikk ifht vindretning og styrke på døgnbasis. Men det er viktig informasjon som kan si noe om hva som blir le-sider ved nedbør og le-sider ved vindtransport av snø. Er det mulig å finne løsninger på dette?

  Svar på denne kommentaren

 15. Johan Høgåsen-Hallesby

  Kunne dere publisert hele symbolbiblioteket også? Jeg får ikke helt tak i logikken og abstraksjonsnivået, men det er kanskje bare fordi jeg ikke har sett helheten ennå.

  Svar på denne kommentaren

 16. Midnattsol i Oslo natt til fredag, ser jeg av oversiktsvisninga, men det blir visst bare den ene natta. I f.eks. Lom ser det ut til å vare lenger, sjøl om det pussig nok starter samme dag som i Oslo.

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til HC)

   Midnattsola kommer når intervallene har mer enn 50% sol i seg. Ser at det ikke fungerer så bra på sommeren. Det blir omvendt problem på vinteren når det er lite sol.

 17. Kjell Oskar Granlund

  Jeg ser dere lever litt i fortida på en del steder. Fort Jameson skiftet f.eks. navn til Chipata ca 1965. Byen het definitivt det da jeg flyttet dit i 1969. Dere bør vaske listene mot dem som er på yr.no. Der er det riktig.

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til Kjell Oskar Granlund)

   Hei

   Vi er veldig takknemlig for tilbakemelding på slike feil. Vi har på oppgavelisten å teste mot stedsnavn på yr.no, men det har ikke blitt prioritert.

  • Arnstein Berg (svar til Kjell Oskar Granlund)

   Det er vanskelig å få alle stedsnavn riktig, og vi må i stor grad basere oss på det andre registre sier. I hovedsak bruker vi SSR (Kartverket), GeoNames og Polarinstituttet. I dette tilfellet lå Chipata og Fort Jameson som sidestilte skrivemåter i GeoNames, og da vet vi ikke hvilken som bør brukes. På Yr.no har vi tydeligvis truffet rett, mens på betaen har navnene blitt lest inn i en annen rekkefølge, og det ble dessverre feil. Jeg har nå lagt inn i GeoNames at Fort Jameson er et historisk navn, og at Chipata skal brukes.

   Vi mottar oppdateringer fra disse registrene ca en gang i måneden, så i løpet av den neste måneden bør dette bli riktig. Lazio/Latium, som også ble nevnt, ser ut til å være korrigert nylig og skal bli riktig ved neste oppdatering.

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til HC)

   Ja, vi har litt å gjøre for å få renset i stedsnavnene. Norge bør selvfølgelig ikke behandles som et punkt.

 18. Bjørnar Kristiansen

  Mulighet til å se lokale værstasjoner som valg. Fra f.eks wunderground der det i dag ligger veldig mange værstasjoner.

  Mulighet til å få varsel på et favorittsted med push og lydvarsel. Varsel på vind, nedbør, flom, underkjølt regn, skogbrannfare osv.

  Hadde disse mulighetene også kommet så begynner det å bli veldig bra. Selv om det allerede er bra 🙂

  Svar på denne kommentaren

 19. Min/maks-verdiene for temperatur er ofte ikke blant verdiene som vises for enkelttidspunkt i langtidsdelen. Er det min/maks for 00-24 eller 06-06 som vises for en dag? Ikke helt uvesentlig om det er fare for nattefrost.

  Blefjell har f.eks. minimumstemperatur -1° den 9., men temperaturene for den 9. i tabellen er 2°, 9°, 7° og 2°. Når er det -1°? En gang mellom kl 2 og 8 den 10.?

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til HC)

   Min/maks-verdiene for temperatur gjelder for intervallet som vises når man ekspanderer en dag. Det gjelder fra 08-08 (06 UTC) for norske steder. Lurer du på om det er nattefrost natt til den 10. så må du ganske riktig se på min-temperatur den 9.

   Vi håper å få en mer entydig visning av maks/min etter hvert. Kanskje de passer inn i meteogrammet?

   Merk også at min/maks – nytt fra api.met.no – kun gjelder for norske steder foreløpig, så vi jukser i utlandet og bruker maks/min av intervalltemperaturene.

  • Kanskje litt uklart hvilket tidspunkt temperaturene (og vind) i langtidsvarslet gjelder for også, når de står midt mellom to klokkeslett. I Blefjell-eksemplet så det ut som det var 2° mellom kl 2 og 8 den 10., samtidig som minimumstemperaturen på -1° inntraff en gang i det intervallet.

   Om min/maks gjelder for 08-08 e.l., vil det lett kunne skje at min-temperaturen havner først i visningdagen i stedet for påfølgende natt, dersom været blir varmere. Det skjer f.eks. i Tromsø i morra torsdag, med 3° kl 8 og minimum 4° natt til fredag. Oversikten viser minimum 3° på torsdag, men det gjelder altså ikke for påfølgende natt akkurat denne dagen. Jeg vil tippe at sånt vil skje en god del sjeldnere om min/maks gjelder for 00-24 e.l.

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til HC)

   Tidsangiving er ikke helt presist i denne visningen, vi jobber med den saken.

   Ang. maks/min: Ja, ser problemet. Det er jo som regel kaldest rundt kl 05-06 på døgnet, der vi bytter døgn. Jeg håper vi kan få det visualisert bedre i meteogram el.

 20. Jan Inge Larsen

  Tekst som står på velkomssiden hvor det står velkommen til yr er unødvendig, benytt det til et radarbilde.
  Nivå 2 som man kommer til etter første klikk på ett lagret sted er unødvendig, bør gå direkte til nivå 3 hvor man får første dag med detaljert visning på første dag.

  Svar på denne kommentaren

 21. Flott at dere fornyer yr.no! For min del blir denne dessverre ikke så nyttig og litt for kronglete å bruke. For det første krever det mange klikk og mye interaksjon for å sjekke detaljert værmelding for flere dager fremover. Skal jeg sjekke 3 dager fremover trenger jeg tre klikk, 8-9 skrollinger til høyre og 3 skrollinger nedover. Med alt liggende nedover uten den fine moderne designen var det tilstrekkelig å kjapt skrolle nedover og få med seg alt på noen sekunder (det er vanligvis ikke mange solsymboler å se etter).

  For det andre savner jeg detaljer angående utvikling på nedbør/vind osv. utover dagen. Når dere slår sammen symboler forsvinner de små nyansene på nedbør/vind som egentlig forteller en god del om utviklingen i været (selv om værmeldingen ofte er feil her i vest i og med at været ikke kommer akkurat når det er meldt, så viser detaljene i utviklingen en god del). I tillegg vil jeg sårt savne det detaljerte skydekket – men regner med det kommer etterhvert.

  Så for min del ligger nok dette ganske langt fra det jeg er ute etter til daglig når jeg sjekker Yr på mobilen.

  Svar på denne kommentaren

  • Harald Martens Meyer (svar til Jan)

   Hei Jan, og takk for innspill!

   Det er fullt mulig å bokmerke direkte til detaljvarselet (time-for-time) slik at du slipper å gjøre alle klikkene frem til ditt «favorittsted». Flere værdetaljer vil komme til fortløpende, og på blokka er også en visualisering som enda bedre skal vise endringene i vær i løpet av dagen – enn hva vi foreløbig viser på beta.yr.no/.

 22. børje johansen

  endelig ny versjon av YR 🙂 ser veldig bra ut og de nye symbolene fungerer fint. Men spesialdata som f.eks. trykk, statistikk osv. er viktig for mange. Så før den kommer offisielt vil jeg nok bruke en annen app.

  Svar på denne kommentaren

 23. Endelig! I must express my feedback in English. I’m really excited to see the new beta version. It is simpler to use and fast. It has deleted that annoying «zooming and hopefully clicking the right place» thing that happened to me. I’m 23 years old, so my vision and touch screen-skills are good, however it was tedious to shift the screen back every time the website for desktop wouldn’t agree to fit my screen.

  I found a bug, however I’ve been trying to get back to it to report it, but not luck so far. I’m all in for new apps/versions, so you have my support on this! It even looks nicer on my screen.

  I have deleted all my weather apps and I’m keeping the bookmark on this beta version forever. I will even use it when I’m on vacation in another country!

  I use the bokmål version (believe it or not) but it was nice to see the English button up front without having to look for it. These phones make us lazier or just too anxious, either way this beta version is on point!

  I hope a Spanish version is coming soon!

  Thanks again for updating a great service!

  Svar på denne kommentaren

 24. Ser absolutt lovende ut, men synes det bør være et fast antall symboler hver dag (fire).
  Ikke kjempeglad i vind-symbolene heller.. Sirkelen blir altfor stor.. Hva med å bare ha en «åpning» i streken på pila hvor vindstyrken står? Kanskje uheldig hvis det blåser 1m/s fra sør…

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til Ole)

   Kanskje/håper det. Vi har tenkt på at nye yr skal være lettere å oversette.

 25. METEOGRAM er den mest effektive fremstillingen av et værvarsel. Man får med et raskt overblikk oversikt over alle større endringer i været.

  En egen app som automatisk viser METEOGRAM på din nåværende lokasjon for de neste 10 DAGENE ville vært perfekt. I tillegg burde det være mulighet for søk og mulighet for å legge til andre lokasjoner.

  Usikkerheten i værvarselet (Rød, gul, grønn) burde også synliggjøres i meteogrammet.

  Ønsker gjerne tilbakemelding og mulige argumenter mot dette.

  Svar på denne kommentaren

 26. Vær så snill å beholde meteogrammet/time-for-time-oversikten, da dette gir mest informasjon på en veldig rask og intuitiv måte. Denne visningen er det aller beste med Yr.

  Svar på denne kommentaren

 27. En ting jeg har ønsket med på Yr siden begynnelsen er mulighet til å søke etter et sted med både navn og «type» sted (altså «fjell», «bro», «by» osv). Prøv selv å finne stedet Reitan som er en togstasjon i Ålen kommune. Det er ganske tricky, da veldig mange steder i Norge heter Reitan, hadde det vært mulig å søke etter «Reitan statsjon», og fått opp resultater hvor navnet matcher/inneholder enten reitan eller stasjon OG «typen» matcher/inneholder enten reitan og stasjon ville søket vært enklere og mer nøyaktig.

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til Peter)

   Vi har denne muligheten!

   …men ikke i forslagsboksen. Klikk på søkeknappen (forstørrelsesglasset) så kommer du hit

  • Arnstein Berg (svar til Peter)

   Som Bård sier, så har vi allerede denne muligheten i søket. Vi opererer med både forslagssøk og utvidet søk. Forslagssøket er det du får mens du skriver inn tekst i søkefeltet. Da får du bare treff på navn som begynner på det du skriver.

   Om du trykker Enter på tastaturet, eller klikker på søkesymbolet, går du videre til utvidet søk. Da får du treff på alle steder som inneholder ordene du har skrevet i enten navn, region eller kategori (type). Da kan du altså søke på «reitan stasjon», «os hordaland» eller «sykehus oslo». Vi jobber fortsatt litt med justeringer av søket, så det kan komme endringer fremover.

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til Terje)

   Hei

   Ikke med det første. Vi skal prøve å varsle så godt vi kan før vi eventuelt gjør noe med dem.

 28. Øystein R.

  Hei.
  Tek alltid ei tid å endre vanar då me lærer oss å lese data på ein måte konstuktøren ikkje har tenkt på; men denne oppdateringa er viktig så takk for at dette vert gjort no.
  Når dei plundrete manøvreringane vert forenkla blir dette veldig bra.

  Enklare sletting av favorittstader me ikkje treng meir er etterlengta.
  Data for skybasehøgd / doggpunkt i høgda kan vara fint å få tilgjengeleg.
  Folk som driv luftsport vil gjerne vite om dei kjem trygt heim att med sikt.
  For oss andre som går på fjellet er det fint å vite om ein fjelltopp eller eit område har sikt før ein kjem fram om ikkje dette er synleg frå startstad.

  Desse vèringriediensane vert vel definerte som ulike lag i programkoden?
  Då kan vel me få høvet til å sjølv velje kva lag me vi vise og der framstillinga på grunn av verdiane vert rotete kan me heller velje bort eit lag (viss t.d. temperatur, lufttrykk og doggpukt vert liggjande i ei smørje…).

  Svar på denne kommentaren

 29. VærTorsten

  Hei!

  Stort sett fornøyd med det jeg ser, men kan ikke finne meteorologens tekstvarsel noe sted.
  Betyr det at tekstvarselet ikke lenger vil være tilgjengelig i mobilversjonen, bare på nettutgaven?
  Mvh VærTorsten

  Svar på denne kommentaren

 30. Det må bli lettere å få en oversikt over vindretning og styrke de nærmeste dagene, uten å måtte klikke inn på hver enkelt dag fremover. Den første menyen man skroller ned, er meget mangelfull. Vanskelig å få laget seg en kjapp oversikt over tendensen fremover. Ellers mye bra!

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til Erik)

   Er det denne du mener? Vi har en «feil» som gjør at mellomslag etter stedsnavn teller med. Kanskje du har fått med et mellomrom?

 31. Per Ivar Pedersen

  En meget positiv overraskelse! Savner ingen ting, faktisk. For daglig bruk inneholder denne versjonen alt man trenger å vite! Tror den kommer til å bli min nye favorittapp? God sommer og lykke til!?

  Svar på denne kommentaren

 32. Mine meninger: til dagsoppsummeringen: Personlig synes jeg det er mye ryddigere slik dagens vær fremstilles i appen, altså ett symbol for hver periode(0.00-6.00,06.00-12.00,osv). Det er ganske vesentlig forskjell på kl 09.00 og kl 15.00 når det gjelder å planlegge aktiviteter etter været, et sammendrag sier meg ingenting. Det er også vanskelig å vite når symbolene gjelder fra og til (klokkeslett) selv om det er to symboler. Når er feks «natt»? Når gjelder det første nattsymbolet fra, kl 18,kl21?

  Tallene for mm nedbør plager meg ikke(desimaler vises med annen størrelse også på kart).
  Tall for vindstyrke i stede for piler plager meg heller ikke, selv om jeg er vant til å se på pilene. Tallene er ryddige, da er det ok.

  Men jeg vil sette pris på å kunne se både skylaget og forventet nedbør time for time slik det er i dagens app.

  Svar på denne kommentaren

 33. Som seiler savner jeg vindretninger og vindstyrker i oversiktsbildet. Forøvrig er jeg enig med en annen kommentar her at sirklene med vindstyrkene på detaljvisningen er litt store og tar fokus bort fra retningen.

  Jeg synes også det er lettere å scrolle opp og ned enn sidelengs. Det er denne veien skjermen er størst og man får dermed oversikt over en større tidsperiode samtidig uten å måtte scrolle. Da kunne man også lagt inn en funksjon med å åpne detaljvarselet for hele uka og scrolle gjennom timevarselet for hele uka uten å måtte klikke på hver enkelt dag.

  Svar på denne kommentaren

 34. Jeg syntes det er forvirrende at solen og månen endrer størrelse avhengig av hvor stor skyen er. Solen blir jo ikke mindre.

  Ellers et lekkert design, tror det tar litt tid å venne seg til det.

  Svar på denne kommentaren

 35. Hadde det vært mulig å få inn verdiene for fysiske målere som er plassert i området rundt stedet man har søkt opp slik som det er mulig desktoputgaven? Jeg seiler også og er interessert i se hva de forskjellige målerne i mitt område viser i tillegg til varselet.

  Svar på denne kommentaren

 36. Hvor er det gode gamle vindstyrke pilene?
  En får mye bedre og rask «at the glance» oversikt over hvor sterk vindene blir og hvilken retning den har med vindpiler med haker på (antall etter hvor sterk vinden er).

  Den store rundingen med tall gjemmer jo pilretningen.

  Her må dere tenke dere nøye om!!!

  Svar på denne kommentaren

 37. Erich Must Wessel

  Spennende navigering, men savner veldig kurvene på temperatur – ta med vindstyrke også. I det minste gi oss muligheten i appen til å vise kurver for temperatur, vindstyrke og trykk, så kan de andre elementene være symboler. Tall og bokstaver kommuniserer dårligere enn grafikk – stå på dette blir bra!

  Svar på denne kommentaren

 38. Even Kallevik

  Hei!

  Første og fremst vil jeg si at jeg føler de nye siden er en massiv forbedring i forhold til de gamle. Imponert over at dere klarer å lage et så responsivt design som dekker både desktop og mobile enheter så bra.

  Angående 2,3 eller 4 symboler, hadde det vært en idé å ha tekst som beskriver tidsintervallet under symbolene? F. eks. 08-12 eller 08-16 avhengig av om været skifter eller ikke?

  Synes også det er litt rotete med forskjellig skriftstørrelse for nedbør, men dere må for all del ikke bruke heltall istedet for desimaler. Å melde 1 mm for hele intervallet 0.5 til 1.5 blir for unøyktig.

  Er det en ting jeg ønsker meg så er det push-varsel for værmeldingen, spesielt for regn og temperatur, superhendig for syklister og aktive. I dag bruker jeg en kombinasjon av Pushbullet og IFTTT til å få pushvarsel, men dessverre er må jeg bruke Weather.com om kilde, og den er veldig unøyaktig. Håper virkelig dere kunne sitt på muligheten til å fikset push-varsel, på en eller annen måte.

  Svar på denne kommentaren

 39. Dere anbefaler å bokmerke den nye nettsiden, det har jeg gjort. Det vil si at som Windows Phone bruker har jeg festet den til startsiden. Flisen viser da et miniatyrbilde av nettsiden.

  Det som er fint med WP er at vi kan få oppdatert info på disse flisene. Dersom noen av dere har tilgang til en sånn telefon, prøv å fest vg.no til start. Den flisa viser da oppdatert info om artikler på vg’s hovedside.

  Det hadde vært nyttig om det gikk an å lage noe tilsvarende for yr, der vi får kort info om valgt sted. Slik fungerer de fleste apper for WP som benytter data fra yr.

  Svar på denne kommentaren

 40. Ørjan Laxaa

  Ingen sjanse for en Windows 10 versjon av appen ved en senere anledning?

  Er det ute av bildet grunnet ressurser eller er det vent og se? (dere er jo folkefinansiert, så penger bør vel strengt tatt ikke være noe problem)

  Svar på denne kommentaren

 41. Når man ser alle døgnets timer ved siden av hverandre hadde det vært nyttig om fargen på tallet som viser temperatur gjenspeilet hvor varmt/kaldt det blir. Altså f.eks. mørk blå farge ved temp <0, lys blå 0-10 grader, lys rød temp 10-20, mørk rødt temp 20+.

  Svar på denne kommentaren

  • Nina Khalayli (NRK) (svar til Agnar)

   Nord er fremdeles oppover, slik som på de gamle symbolene. Pilen viser fra hvilken retning det blåser. dvs. en pil som peker nedover betyr at det kommer vind fra nord.

 42. Jeg synes det er veldig forvirrende at noen dager er det to værsymbol, noen dager tre, og andre dager fire (altså to på dag og to på natt).

  Synes også det er rart at det noen netter er først måne og deretter. Mens på andre netter er det sol og deretter måne.

  Det er sikkert en logikk bak alt dette her som kanskje er litt nyttig hvis du faktisk vet hva som er logikken. Men hvorfor ikke bare ha to soler på «dag» selv om det er sol hele dagen? Da blir det like mange kolonner på alle dagene, og dermed mye ryddigere og enklere å forstå. Da forstår alle at det er sol både på formiddag og på ettermiddag.

  Det at dere har forskjøvet døgnet synes jeg er nyttig for min egen del, for det stemmer bedre med sånn jeg tenker om en døgnsyklus i mitt eget hode. Men det er modig gjort av dere, for det er jo teoretisk feil og kommer nok til å skape litt forvirrelse.

  Det ser forresten ikke ut som at månen har månefaser lenger?

  Og jeg ser at det kan forekomme to måner på noen værikoner i Chrome for mac. Det ser ut som at SVGen ikke rendres korrekt.

  Svar på denne kommentaren

  • Ingrid Støver Jensen (NRK) (svar til Knut)

   Hei Knut
   Takk for tilbakemeldingene dine. Angående månefaser; det stemmer at denne tidlige betaversjonen ikke har månefaser. Vi valgte å bruke kun ett månesymbol i første omgang, og videre vurdere om vi skal kople månefasene til værsymbolene slik vi gjør på Yr i dag, eller om vi skal vise månefaser på en annen måte.

 43. Karl Chr. Faye

  Kan dere please forsøke å forbedre temperaturanvisningene i Asia nærmere bestemt Vietnam?
  Jeg sjekker daglig temperaturen i Da Nang og Yr er ofte, for ikke å si vanligvis, «på jordet» mens Yahoo er adskillig mere treffsikker.
  Kan dere kanskje vurdere å skifte en samarbeidspartner for Vietnam?
  På forhånd takk for en positiv tilbakemelding! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 44. Hei!

  Jeg synes det er litt forvirrende at dersom man bytter mellom portrett og landskapsvisning av detailjene, vil den noen ganger hoppe ned under detaljseksjonen.

  Eks.: Ser på detaljene for i dag i portrett modus. Bytter deretter til landskap, og den viser da detaljene i fullskjerm landskap. Men hvis man da bytter tilbake til portrett, vil den hoppe under detalj-seksjonen, og vise oppsummeringen for imorgen. Så må man skrolle opp igjen om man fortsatt vil se på dagens vær.

  Svar på denne kommentaren

 45. Slett ikke verst, men også jeg savner radarvarselet! Per i dag er det det jeg har som snarvei på mobilen.
  jeg skulle også gjerne hatt en mulighet til å klikke direkte på et tidspunkt på varselet (det noen dager frem) og ikke nødvendigvis begynne på kl 0600. dersom jeg klikker på ettermiddagssolen, hadde det vært fint å komme til ettermiddagen.

  Svar på denne kommentaren

 46. Når jeg skrev Dr så ble Drammen foreslått, men jeg er rask på fingrene og fikk inn Dra før jeg oppfattet det, men da forsvant Drammen og et helt annet sted kom opp som forslag. Mulig å øke antall tegn før den tar vekk forslaget, eller holde forslaget øverst mens nummer to på lista og videre nedover endrer seg?

  Svar på denne kommentaren

 47. Jan Inge Larsen

  Når man har kommet inn til meteogrammet, hvorfor er det tidsbegrenset hvor langt man kan skrolle? Man kan jo skrolle videre ved å klikke på neste tidsperiode. Ønsker at når man først har fått opp meteogrammet så burde man kunne skrolle til høyre hele tidsperioden som er tilgjengelig, altså med langtidsvarsel og ikke slik som nå kun bare formiddag og evt litt til av døgnet.
  Mener fremdeles at nivå 2 hbor man er kommet inn på stedet man vil betrakte nærmere bør meteogrammet komme øverst slik som på neste klikk. Altså 2.nivå er unødvendig.

  Svar på denne kommentaren

 48. Det gamla sättet att visa långtidsprognose är bättre tycker jag. Nu (gamla sättet) visar ni EN (1) rad med alla dagar och man ser snabbt hur vädret blir och förändras.
  Det nya sättet ger inte samma överblick eftersom det visas på tre rader och fler symboler per dag.
  Varför inte sätta det på en rad och ha symbolerna vertikalt…..

  Svar på denne kommentaren

  • Bård Rolstad Henriksen (NRK) (svar til Glenn)

   Vi har med vilje startet litt smått, med få parametere. Trykk kommer til høsten regner jeg med.

 49. Klokka er 04.45. Jeg lurer på været i dag.

  Men da må jeg se på været for i morgen!?!
  *Forvirring*. *Irritasjon.* *Vantro*.
  Tid og sted er helt grunnleggende kategorier og ingen gjenstand for unøyaktigheter.

  En måte å slippe unna dette på er å skrive ukedagen, i dette tilfellet søndag, i stedet for «I morgen».

  Ut over det,

  Selv om jeg er fornøyd bruker av dagens yr på mobil, er de nye sidene så absolutt tiltalende.

  Det ser i det hele tatt veldig greitt ut.

  Svar på denne kommentaren

 50. Kan vi få bittelitt mer kontrast mellom font og bakgrunn? Tenker da på farge og kanskje litt mindre tynn font. Den er utrolig vanskelig å lese på farten, selv med godt syn.

  Det er en grunn til Apple gikk bort fra HelveticaNeue (ultra)Light, det ble rett å slett for dårlig lesbarhet.

  Svar på denne kommentaren

 51. Hej, betaversionen fungerar inte på Symbian OS. Jag gissar att ganska många användare fortfarande kör Symbian, och det skulle vara tråkigt om er fina tjänst försvann för oss.
  I nuvarande m.yr.no har sybolerna för moln och vindriktning försvunnit för en tid sedan, troligen i samband med någon uppdatering.
  Även om jag förstår att utvecklingen nu läggs på Andriod och IOS skulle det vara fint om den gamla versionen fortsatt kan vara tillgänglig för oss Symbian-användare, och gärna i en fullt fungerande utgåva.

  Svar på denne kommentaren

 52. Har flere ganger med uhell trykket borti stjerne ikonet og fjernet plassen som favoritt når jeg bare ville trykket inn. Kanskje gjøre sånn at man ikke kan fjerne en favoritt fra forsiden?

  Svar på denne kommentaren

 53. Jeg savner mer detaljert vindinformasjon. Yr kunne gjerne vise vindstyrke 4x i døgnet sammen med sol/sky symbolene. Eventuelt ha en opsjon under innstillinger for å skru av/på vindvarsel.

  Svar på denne kommentaren

 54. i hope you will not change the app in that way.
  yr.no is (was?) the most used weather forecast due to the very fast overview without any more action need. in the app 4 data set a day and the more detail for the next 48h. is great, very fast.

  the current web design is great for me
  i dont need ONE info a day. i will allways need a little more.
  the more detailed view for the 48h is great. longterm is great, even the accuracy drops after 5 o 7 days

  please. dont change

  Svar på denne kommentaren

 55. Været i ny versjon | Mobil, finans og business blogg

  […] Kanskje det. Men jeg tror også at leserne av NRK Beta, der vi omtalte den nye siden i begynnelsen av juni, er opptatt av slike […]

  Svar på denne kommentaren

 56. Bernt bjørnsen

  Den eksisterende versjonen er meget bra som den er, gir god oversikt time for time og lt varsel. På iPhone og Pad. Ikke minst mht vind og vindretning som betyr svært mye for nordmenn utenfor oslo. langs kysten, båtfolket, seilere, fiskere og fjellfolk. Og ikke minst yr er implementert og institunalisert i Det norske folk. Hva er problemet ? Har yr få og og synkende antall brukere ? Mange klager ? Eller er det behov internt for fornyelse ?
  Endringer må være basert på reelle, dokumenterte behov fra brukerne.
  Never change a winning team !

  Beta versjon virker kjedelig og lik alle andre tjenester ww.
  Vind og vindretning med ditto symboler er den viktigste info for store deler av Norge.

  Svar på denne kommentaren

 57. hei.
  1. Svar på kommentarer forsvant i juni, pga ferie?
  Er endringer skjedd sidan då?
  2. Sjølv er eg (berre) periodisk inne på yr. (Alt etter ferie, kvar eg er, værforhold osv. Det kan derfor gå ein månad eller to mellom kvar gong. Utan lett tilgang på forklaring av symbol, tolking av tidspunkt osv vert det mykje grubling. Kan gjerne stå nederst berre me FORSTÅR henvisningen.
  3. Eg er verken fiskeskipper frå vestlandet eller cafelattefrøken frå Oslo som kan velje sykkelveg etter vindretning, VIL eg til gol så må eg mot aust, og motsatt til ål. Men været er jo i stadig endring, og ikkje utan grunn ofte kalla USTADIGT, derfor også ofte oppdatert. LIKEVEL ynskjer eg ei OVERLAPPING I VARSLET, slik at me sjølve kan vurdere om været lokalt er «on time» eller i forkant evt etterkant. (No held eg på å miste oversikta over det eg skriv, håper de forstår det meste!!)

  Svar på denne kommentaren

 58. Hei Yr.no
  Jeg har lastet ned appen på iPad’en min, og i beskrivelsen inne på AppStore, skulle det vert mulig å endre på språket dersom den ikke skulle vert på engelsk men på norsk bokmål.
  Men det er helt umulig for meg å finne ut hvor jeg endrer språket?
  Kan dere guide med gjennom dette?
  Savner den «Labre bris» å ikke «Gentle breeze»:)
  Tuuuuuusen tak!!!!!

  Svar på denne kommentaren

 59. Hjelp oss å utforme værgrafen på Yr

  […] nye mobilsiden for Yr, og vi er takknemlige for alle tilbakemeldingene vi har fått så langt via kommentarer på NRKbeta og andre kanaler. Nå jobber vi med værgrafen (også kalt meteogrammet) for den nye mobilsiden og […]

  Svar på denne kommentaren

 60. Skulle på skitur helgen som var og søkte på Vikafjell (og vikafjellet), og der kommer det ikke opp noe forslag for Vikafjell i Vik, Sogn og Fjordane, bare masse andre fjell rundt om i landet. Noe feil med søket?

  Svar på denne kommentaren

  • Ingrid Støver Jensen (NRK) (svar til Trond)

   Hei Trond
   Ja, vi er mange værentusiaster, og mange med egen værstasjon. Kan avsløre at vi er i tenkeboksen på hvordan vi sammen med brukerne kan utnytte de nye observasjonsdataene.

 61. Odd Arne Bakke-Ludviksen

  Hei, synes betaversjonen har blitt visuelt bedre den siste tiden. Har lyst å slenge inn et par kommentarer. synes at vindpilene burde stå under grafen for vindstyrke, og være plassert på en horisontal linje istedenfor å følge vindstyrkegrafen slik det gjøres nå. Tenker at det kan bli mer oversiktlig.

  Når det gjelder kartet, så hadde det vært greit om det var mulig å panorere og zoome i kartet. Ønsker også å legge på lufttemperatur, vanntemperatur, snødybde, eller andre temkart fra yr’s kart visning mellom bakgrunnskartet og nedbørsradaren.

  Svar på denne kommentaren

  • Nina Khalayli (NRK) (svar til Odd Arne Bakke-Ludviksen)

   Hei. Flott at du synes vi er på rett vei med betaversjonen.
   Vindpilene følger grafen for at øyet skal kunne følge vindstyrkegrafen og ikke hoppe opp og ned. Selv om vindretningen er avgjørende mange steder, er det hakket flere som forholder seg til vindstyrken, så vi har prioritert den. Om pilene hadde ligget på linje, ville det imidlertid vært lettere å se hvordan vinden dreier.

   Den aller første versjonen av kartet skal først og fremst vise radar. Den er langt mer brukt og etterspurt enn kartet. Vi har planer om å utvide kartet med flere paramtere og mer funksjonalitet, men kartet må optimaliseres først. Det er en utfordring å ikke drukne kartet både mht. funksjonalitet og data. Hvis du måtte velge, basert på din bruk av kart, hvilket er det aller viktigste paramteret å vise i tillegg til nedbør? Og er zoom eller panorering viktigst?

 62. Hei

  på tide med oppdatering av yr, -ser bra ut. Lurer på om det er planer for oppdatering av «gratis værdata» – for eksempel hadde det vært fint med jsonp feed – mulig å få lastet ned de nye ikonene i svg til bruk på integrasjoner man lager/har laget?

  jsonp er long overdue 🙂 men ellers meget fornøyd

  Svar på denne kommentaren

  • Yngve (svar til Yngve)

   -og muligheter for forbedret live tiles på Windows, har dere planer for det? – vær apper ville blitt overflødig og man enkelt og greit bare kunne brukt yr -perfekt.

 63. Hei. Jeg er en ivrig bruker av værmeldinger da jeg kjører mc, og jeg liker ikke å bli våt. Jeg regner med at andre folk er som meg og reiser mye, vi skal liksom stadig et sted.Og det er heller ikke alltid vi vet hva det heter mellom A og B. Og noen ganger ønsker vi å kjøre dit solen skinner.

  Så derfor ønsker jeg meg en app på mobilen som jeg lett kan se været på et kart for eksempel. Et kart som man kan zoome på og flytte rundt og se fremover i tid på hadde vært utrolig lettvint, raskt og fint
  Det er fint å se hvor mye nedbør det kommer pr time, men jeg savner å se hvor mye det er beregnet i løpet av dagen.

  Det er også fint om tall og navn ikke blir for smått, for da må briller frem, kjekt å slippe det 😉

  Er noe av dette mulig å få med på den nye appen dere er i gang med?

  Jeg har ringt dere og spurt dere om det samme for noen år siden faktisk. Jeg har brukt noen apper som jeg fant i playstore, men det hadde vært hyggelig om det kom en brukervennlig app fra dere

  Svar på denne kommentaren

 64. Hei, den nye appen er bra, men må si jeg savner den gamle «forsiden». Jeg skulle ønske at appen starter opp med en oppsummering av de stedene jeg er interessert i, og ikke den jeg tilfeldigvis var inne på sist 🙂

  Riktig nok bare et trykk unna, men et trykk for mye.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.