nrk.no

Stillinger ledig – Er du den rette for oss?

Kategori: NRK

Vi trenger DEG!
Vi trenger DEG!

Beskjeden fra sjefen er relativt enkel:

Marius, vi må skrive en artikkel på NRKbeta om de nye stillingene vi lyser ut. Vi må få tak i de absolutt beste folka der ute, så tenk litt på en artikkel til mandag hvor vi klarer å formidle hvor utrolig fint det er å jobbe her.

Det er nemlig slik at selv om det av og til kanskje kan se ut som om NRKbeta er en liten sandkasse som opererer helt uavhengig av resten av det store NRK, er dette selvsagt ikke tilfelle.

Også vi er en del av et større bilde. Helt konkret betyr det at vi i NRK er del av en avdeling som heter Medieutvikling. Den er i sin tur underlagt det som heter Mediedivisjonen.

Sjefen for skuta heter Heidrun Reisæter, og akkurat nå står hun og tripper bak meg i håp om at vi snart får publisert denne artikkelen.

Medieutviklingsavdelingen

I Medieutviklingsavdelingen foregår svært mye av utviklingen av de løsningene og produktene du finner på NRK.no. Her bor teamene som utvikler NRK TV, NRK Radio, Yr, NRK.no og mobil-appene våre.

I avdelingen jobber det alt fra designere og utviklere, til interaksjonsdesignere, prosjektledere og rådgivere. For å nevne noen.

Medieutviklingsavdelingen
Medieutviklingsavdelingen
Mange av teamene bidrar også med artikler på NRKbeta hvor de forteller om hva de driver med i de ulike prosjektene våre, og får verdifulle tilbakemeldinger fra dere.

I tillegg til å utvikle NRK på nett og mobil, jobber vi også med å påvirke medieutviklingen innen radio og TV.

Nå trenger vi altså å styrke laget.

Vi kan tilby et av de mest spennende, morsomste, mest lærerike og beste utviklingsmiljøene i Norge. Det jobbes med tjenester og løsninger som folk i hele Norge bryr seg om, bruker og mener mye og mangt om.

Det liker vi, og det gjør det vi lager aldri «gjemmes i en skuff», men blir til levende løsninger som hver dag brukes av hundretusenvis av nordmenn.

Denne gangen trenger vi folk fra litt ulike fagfelt.

Vi er på jakt etter:
1. Innsiktsagent
2. Grensesnittutvikler
3. Designer
4. Interaksjonsdesigner/konseptutvikler
5. Prosjektleder
6. Testutvikler
7. Backendutvikler

Søknadsfrist for alle stillingene er 15. februar 2014.


Vi leter etter deg som brenner etter å bruke din kompetanse på webanalyse til å lage magiske brukeropplevelser, og som evner å gjøre produktene våre enda bedre.

Vi bruker allerede krefter på å forstå hva brukerne våre og hvordan de reagerer på de endringene vi gjør, men vi har lyst til å bli mye, mye bedre. Og da trenger vi mer kunnskap. Vi søker en sterk webanalytiker som bruker innsikten fra analyse til å være en pådriver for utvikling.

Du skal grave, analysere, undre, spørre, utfordre, mase og inspirere. Slik skal vi alle få bedre forståelse for publikums bruk, og bedre grunnlag for beslutninger både i produktutvikling og innholdsutvikling.

Du er kreativ og pedagogisk i din formidling av innsikt til oss som trenger den. Kanskje er du teknisk nok til å bygge dashboards som gjør oss mindre avhengig av manuell rapportering.

Du er nysgjerrig og initiativrik i jakten på innsikt, og god på å anbefale praktiske handlinger basert på dette. Du bidrar til å gjøre data til en uunnværlig del av beslutningene våre!

Vi tror du har:

 • Minimum tre års erfaring med nettanalyse og bruk av flere ulike verktøy, fra Google Analytics til AT Internet, Mixpanel, Linkpulse, Chartbeat, Clicktale og Crazyegg. Du har testet mye og er stadig nysgjerrig på å prøve ut nye metoder.
 • Erfaring med AB-testing, måling av konvertering, og optimalisering av nettsider
 • Kunnskap om hvordan nettsider og strømmer tagges opp og tanker om hvordan vi burde utnytte dette.
 • Sterk teknisk kompetanse, kjennskap til programmering vil være et stort pluss
 • God tallforståelse, er opptatt av at ting skal stemme, og sterk på analytisk metode
 • Erfaring med å håndtere store datamengder

Du vil rapportere til redaksjonssjef for NRKbeta, Ingeborg Volan, men også jobbe tett med medieutviklingssjef, nettsjef, analyseavdelingen og produkteierne våre.

Hele utlysningsteksten og søknadskjema finner du hos Finn.no


Vi leter etter en grensesnittutvikler/frontend-utvikler som brenner for å lage magiske brukeropplevelser, og som evner å gjøre produktene våre enda bedre.

Du vil jobbe med grensesnittutvikling i NRK fordi

 • Du elsker å utvikle grensesnitt
 • Du evner å benytte det siste innen grensesnitteknologi til å gi publikum en opplevelse som styrker NRKs merkevare.
 • Du ønsker å bryne deg på responsivt design for ulike skjermstørrelser
 • Du forstår kraften i tilrettelagt interaksjon for forskjellige plattformer
 • Du ønsker å jobbe tett med interaksjonsdesigner, digital designer, produkteier og utviklingsteam for å knekke faglige nøtter
 • Du er tydelig, pragmatisk, glad i å jobbe i team og samarbeide med andre fagpersoner

Kvalifikasjoner
Du er en grensesnittutvikler med høy utdannelse innen fagfeltet på minst bachelor-nivå. Du må ha erfaring med utvikling for nett og mobil, inkludert progressive enhancement og plattformavhengige funksjoner.

Vi ser etter deg som drives av å stadig kunne forbedre deg, og har en brennende interesse for å skape bedre brukeropplevelser i grenselandet mellom design, teknologi, journalistikk og innovasjon. Du er idérik og innovativ, og samtidig pragmatisk og kan raskt løse oppståtte problemer og situasjoner

Vi søker grensesnittutviklere som har spisskompetanse på HTML5, CSS og Javascript, og gjerne erfaring med Java eller .NET, samt kjennskap til databaser og spørringer. Du har erfaring med siste nytt innenfor JavaScript patterns, og preprosessering av HTML, CSS og JavaScript med for eksempel Less, Grunt, Sass, Node.js. Du kjenner godt til SEO og universell utforming (WCAG 2.0). Du har god innsikt i interaksjonsdesign og brukervennlighet, et øye for design, og kan gjerne kart- og datavisualisering.

Du er faglig sterk, enten du jobber i mediebransjen, som ekspert i et konsulentselskap, med nettkampanjer i et byrå, eller kommer ung og lovende rett fra skolebenken.

Ansettelses- og arbeidssted er NRKs avdeling for medieutvikling på Marienlyst i Oslo. Du er tiltenkt en helt sentral rolle i prosjektet du vil inngå i.

Hele utlysningsteksten og søknadskjema finner du hos Finn.no

Vi leter etter en digital designer som brenner for å lage magiske brukeropplevelser, og som evner å gjøre produktene våre enda mer appellerende.

Du vil jobbe med digital design i NRK fordi

 • Du evner å omdanne konsepter til visuelt sterke, brukervennlige og effektive grensesnitt i et redaksjonelt styrt mediehus med mange interessenter
 • Du evner å skaffe deg dyp innsikt i brukerne av tjenestene, oversette og anvende brukerinnsikten til innovativt nytt design og i videreutviklingen av tjenestene
 • Du synes brukertesting og tilbakemeldinger fra publikum er helt nødvendig
 • Du evner å gjøre det intuitivt for publikum å finne frem i store informasjonsmengder
 • du vet godt hva tilgjengelighet og universell utforming betyr
 • Du ønsker å bryne deg på responsivt design for ulike skjermstørrelser
 • Du forstår kraften i tilrettelagt design for forskjellige plattformer
 • Du ønsker å jobbe tett med interaksjonsdesigner, produkteier og utviklingsteam for å knekke faglige nøtter
 • Du behersker å lande luftige konsepter i tverrfaglige team, og med andre eksperter i NRK
 • Notatene dine er alltid fulle av skisser, og du liker å formidle med penn og papir, tavle, eller via elektroniske skisser og prototyper
 • Du er tydelig, pragmatisk, glad i å jobbe i team og samarbeide med andre fagpersoner

Kvalifikasjoner
Du er en digital designer med høy utdannelse innen fagfeltet på minst bachelor-nivå. Du må ha erfaring med design for nett og mobil, og informasjonsgrafikk.

Du har god teknisk innsikt og er god på interaksjonsdesign. Har du evner innen illustrasjon og datavisualisering vil det verdsettes.

Vi ser etter deg som drives av å stadig kunne forbedre deg, og har en brennende interesse for å skape bedre brukeropplevelser i grenselandet mellom design, teknologi, journalistikk og innovasjon. Du er idérik og innovativ, og samtidig pragmatisk og kan raskt løse oppståtte problemer og situasjoner.

Du er faglig sterk, enten du jobber i mediebransjen, som ekspert i et konsulentselskap, med nettkampanjer i et byrå, eller kommer ung og lovende rett fra skolebenken.
Personlige egenskaper

I tillegg til at du er faglig sterk, forutsetter vi at du har godt humør, sprer glede og har genuin interesse og entusiasme for å jobbe med digitale medier. Du er sosial og utadvendt, liker å jobbe med flinke og hyggelige kolleger, og synes det er stas å være med på store oppdrag i kringkastingens tjeneste. I tillegg må du ha hårete mål for egen faglig utvikling.

Ansettelses- og arbeidssted er NRKs avdeling for medieutvikling på Marienlyst i Oslo. Du er tiltenkt en helt sentral rolle i prosjektet du vil inngå i.

Hele utlysningsteksten og søknadskjema finner du hos Finn.no


Vi leter etter en interaksjonsdesigner og konseptutvikler som brenner for å lage magiske brukeropplevelser, og som evner å gjøre produktene våre enda bedre.

Du vil jobbe med interaksjonsdesign og konseptutvikling i NRK fordi

 • Du evner å jobbe strategisk og brukerfokusert med konseptutvikling i et redaksjonelt styrt mediehus med mange interessenter
 • Du evner å skaffe deg dyp innsikt i brukerne av tjenestene, oversette og anvende brukerinnsikten til innovative interaktive konsepter og i videreutviklingen av tjenestene
 • Du synes brukertesting og -måling er helt nødvendig
 • Du evner å gjøre det intuitivt for publikum å finne frem i store informasjonsmengder
 • Du vet godt hva tilgjengelighet og universell utforming betyr
 • Du ønsker å bryne deg på responsivt design for ulike skjermstørrelser
 • Du forstår kraften i tilrettelagt interaksjon for forskjellige plattformer
 • Du ønsker å jobbe tett med designer, produkteier og utviklingsteam for å knekke faglige nøtter
 • Du behersker å lande luftige konsepter i tverrfaglige team, og med andre eksperter i NRK
 • Du snakker flytende «wireframesk» og liker å formidle med penn og papir, tavle, eller via elektroniske skisser og prototyper
 • Du er tydelig, pragmatisk, glad i å jobbe i team og samarbeide med andre fagpersoner

Kvalifikasjoner
Du er en interaksjonsdesigner med høy utdannelse innen fagfeltet på minst bachelor-nivå. Du må ha erfaring med design for nett og mobil.

Du er faglig sterk, enten du jobber i mediebransjen, som ekspert i et konsulentselskap, med nettkampanjer i et byrå, eller kommer ung og lovende rett fra skolebenken.

I tillegg til at du er faglig sterk, forutsetter vi at du har godt humør, sprer glede og har genuin interesse og entusiasme for å jobbe med digitale medier. Du er sosial og utadvendt, liker å jobbe med flinke og hyggelige kolleger, og synes det er stas å være med på store oppdrag i kringkastingens tjeneste. I tillegg må du ha hårete mål for egen faglig utvikling.

Ansettelses- og arbeidssted er NRKs avdeling for medieutvikling på Marienlyst i Oslo. Du er tiltenkt en helt sentral rolle i prosjektet du vil inngå i.

Hele utlysningsteksten og søknadskjema finner du hos Finn.no

Vi leter etter deg som ønsker å jobbe med spennende medieprodukter, ha ansvar for produktutvikling, teknisk og redaksjonell prosjektledelse, videreutvikling og forvaltning av tjenester som betyr mye for mange nordmenn.

Du vil inngå i et team som består av produkteier, designere, driftere, grensesnittutviklere, testutviklere og API-utviklere.

Teamene våre jobber smidig, og du har bred erfaring med å lede prosjekter med kontinuerlig forbedringer. Du har også erfaring med brukerorienterte tjenester og er god til å skape effektive arbeidsprosesser og godt samarbeid internt i teamet. I tillegg må du ha sterk teknisk forståelse, erfaring i å lede nettprosjekter med høye oppetidskrav og gjerne erfaring med skyløsninger og CDN.

Arbeidsoppgaver:

 • Lede et team av fagspesialister og skape rom for at de kan yte best mulig
 • Sørge for god prioritering av arbeidsoppgaver
 • Kontinuerlig forbedre og utvikle prosjektets og teamets visjoner, mål og prosesser sammen med produkteier og team
 • Være støttespiller og sparringspartner til produkteier, team lead og arkitekt
 • Støtte produkteier i å bemanne teamet riktig med interne eller eksterne krefter
 • Være kravstiller og koordinator for teknisk kvalitet inkludert SLA krav
 • Bidra i utarbeidelse av teknisk arkitektur
 • Bidra i konseptutvikling
 • Forstå prinsippene for responsiv design & tjenestedesign

Ansettelses- og arbeidssted er NRKs avdeling for medieutvikling på Marienlyst i Oslo.

Hele utlysningsteksten og søknadskjema finner du hos Finn.no

Vi leter etter deg som har genuin interesse for testutvikling. Du har en sterk teknisk bakgrunn og er en god lagspiller. Vi vil tilby deg en mulighet til å være med i ambisiøse prosjekter, fulle av faglige utfordringer.

Hos oss vil du få tillit, ansvar og rom til å utvikle deg.

I NRK Medieutvikling jobber vi hardt for å ha et sterkt fagmiljø. Vi satser tungt på våre medarbeidere og praktiserer kunnskapsdeling og nyskaping hver dag. Vi anerkjenner testrollen som en sentral del av våre utviklingsløp, og vi er helt avhengige av gode testutviklere for å kunne levere tjenester av høy kvalitet. Våre øvrige utviklere er drillet i TDD og BDD, og mange skriver også selv integrasjons- og systemtester.

Noen viktige fagområder og utfordringer vi fokuserer på er:

 • Automatisering av test. Vi automatiserer test av web frontend/ ende- til ende, test av mobilapper, api-tester, ytelsestester/ responstidtester og integrasjonstester.
 • Utforsking av ulike testverktøy. Hva egner seg best til hvilke formål?
 • Mange av våre tjenester er skybaserte. Hvordan påvirker dette kvalitet og testbarhet ?
 • Hvordan kan vi bidra til å teste brukskvalitet? Er det mulig å teste hvor godt vi oppfyller våre krav til tilgjengelighet og universell utforming?

Du bør ha en relevant universitetsutdannelse (bachelor/ master) og ha erfaring med testutvikling eller bakgrunn fra øvrig systemutvikling. Som person ønsker vi at du er selvstendig, nysgjerrig og ikke er redd for å påta deg ansvar. Du må også være glad i å dele din kunnskap og erfaringer med andre.

Du vil inngå i et av våre høyt prioriterte team, bestående av fagpersoner innen henholdsvis konseptarbeid, design, systemutvikling, prosessledelse og test. Ditt arbeidssted vil være i lyse og trivelige lokaler på Marienlyst i Oslo, hvor du vil finne et ungt, sosialt og uformelt arbeidsmiljø. Vi tilbyr gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdstilbud og konkurransedyktige betingelser.

Vi som jobber i NRK er stolte av det. Vi er stolte av innholdet vårt, av samfunnsoppdraget vårt og av hva vi betyr for folk. Vi håper du vil være med på laget, og gleder oss til å møte deg.

Hele utlysningsteksten og søknadskjema finner du hos Finn.no

Denne gang leter vi etter deg som kommer rett fra skolebenken, eller som har rukket å være innom et par andre roller i bransjen.

Du har et kvikt hode, en genuin interesse for faget ditt og en skaperglede som kommer til uttrykk i koden din. Vi vil tilby deg en mulighet til å jobbe med noen av Norges største tjenester på nett, med bleeding edge teknologivalg og store brukermasser.

Hos oss vil du få tillit, ansvar og rom til å utvikle deg.

Du vil inngå i backendoperasjonen til ett av våre høyt prioriterte team. Teamstørrelsene våre varierer mellom 8 og 25 personer, men felles for dem er at prosessledelse, interaksjon, design, test, brukergrensesnitt og backendutvikling ivaretas av roller i teamet.

I tillegg til å ha gode resultater fra din master/ siv. ing grad ønsker vi at du har følgende kvalifikasjoner:

 • Du har solid programmeringsbakgrunn i Java eller .Net.
 • Du har erfaring med og interesse for apier, og kjennskap til hva som utgjør et godt api.
 • Du synes utvikling skal skje testdrevet og er opptatt av clean code.
 • Du har interesse for javascript og funksjonelle språk.
 • Du har interesse for systemarkitektur, og liker å se det store bildet.

Du liker å dele kunnskap og ønsker å være en god formidler. Kanskje har du lyst å bidra med fagartikler til NRKBeta, eller sikter du mot å en dag stå på talerstolen på konferanser?

I NRK Medieutvikling jobber vi hardt for å ha et sterkt fagmiljø. Vi satser tungt på våre medarbeidere og praktiserer kunnskapsdeling og nyskaping hver dag. Vi leker hele tiden med ny teknologi, og velger fortløpende de mest hensiktsmessige rammeverkene og verktøyene for oppgavene våre.

Ditt arbeidssted vil være i lyse og trivelige lokaler på Marienlyst i Oslo, hvor du vil finne et ungt, sosialt og uformelt arbeidsmiljø. Vi tilbyr gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdstilbud og konkurransedyktige betingelser.

Hele utlysningsteksten og søknadskjema finner du hos Finn.no

8 kommentarer

  • Marius Arnesen (NRK) (svar til Kasper)

   Heisann Kasper!

   Takk for innspill. Vi har hatt disse funksjonene før, men siden noe midt mellom «svært få» og «ingen» brukte disse funksjonene tok vi dem bort.

   Om vi skal ha slik funksjonalitet er imidlertid stadig oppe til vurdering, så takk for innspill 🙂

 1. Hei Marius!
  Kom over denne siden og tillater meg å rette spørsmål ang jobb mulighet på andre felt i NRK sin organisasjon.
  Har bred erfaring innen logistikk, transport koordinering, og HMS arbeid. Er for tiden leid inn som konsulent for et stort industri firma på Sørlandet, hvor jeg reiser mye og fungerer som Site Manager innen sikkerhet. Ønsker meg noe stabilt hos en meget respektive bedrift og ser på NRK som en plass for muligheter.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.