nrk.no

Oj! Nå kan jeg være flere ulike personer i nettleseren min

Kategorier: Internett & Tips & Tricks

Hats, hats, hats av Bob Mical på Flickr CC BY

Nettleseren Google Chrome (som er den mest populære nettleseren blant NRKbetas lesere) har akkurat fått en ny funksjon hatt en funksjon i evigheter, forteller kommentarfeltet. Nå har vi oppdaget den. Vi elsker den.

Mange hatter-problemet

Vi som jobber i NRKbeta er flere enn en person. Hver av oss, altså. Er mer enn en person.

Det pleier å gå bra helt til vi skal legge ut en video på YouTube, for da er det et problem at vi er innlogget på vår private Gmail, og dermed også på vår egen YouTube. Samme problem når vi skal inn på Twitter.

Alt var mye verre før

I ordentlig gamle dager måtte vi logge ut av egen konto for å kunne gå inn som NRKbeta, og da satt man plutselig der og sendte mail fra feil adresse. De siste årene har vi kunnet sjonglere dette ved å åpne et inkognito-vindu i nettleseren, og så logge inn på NRKbetas kontoer der. Det kjedelige med det, er at man må skrive masse passord; vi bruker jo totrinns-autentisering.

Vi vil anta dette mange hatter-problemet rammer mange i vår leserkrets som har flere Googlekontoer, mailkontoer, sosiale medier etc.

Dere kan vel forestille dere gleden vår for noen dager siden; da dukket det opp en ny vi endelig oppdaget en funksjon i nettleseren Google Chrome som supersmooth løser dette.

Sånn virker det

Se øverst til høyre her:

To nettlesere

Øverst i høyre hjørne har jeg en liten knapp, der jeg kan velge hvem jeg vil være.

Screen Shot 2015-01-19 at 17.42.35

Så når jeg går inn på NRKbeta ligger det et helt sett med sider ferdig til meg; innlogget og klar.

Dersom ikke funksjonen allerede er skrudd på og klar for deg, kan du fikse det ved å gå inn i chrome://settings, som ligger i hamburgermenyen øverst i høyre hjørne. I menypunktet People kan du legge til flere kontoer:

Settings

Deretter burde alt gå som smør.

Dersom flere deler samme data, går det også an at de har sitt eget sett med faner. Niceness.

…og dersom du er blant dem som har brukt denne funksjonen i årevis, men likte den bedre slik den så ut tidligere, forteller Vidar i kommentarfeltet hvordan du skrur deg tilbake:

Det morsomme er jo at dere skriver om det *nå*. Funksjonen har vært der lenge, som Ole skriver, bare at i siste Chrome-release har den blitt mer *tungvindt* å bruke.

Før kunne jeg trykke Shift-Eple-M, og deretter piltast, for å velge en profil. Nå må jeg åpne profilvelger-vinduet og velge der.

Men det finnes en måte å komme tilbake til gamlemåten å gjøre det på: Gå til chrome://flags, finn “Aktiver den nye brukerbildemenyen”, og velg Deaktivert.

Så da skulle gleden være på plass for både nye og gamle brukere.

14 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Ole)

   Oh!
   Det kunne du vel sagt i 2012, så hadde vi sikkert spart mangfoldige grå hår 😉

   Men nå er det ihvertfall der, og vi skal bruke det masse. Hele tiden.

  • Henrik Akselsen (svar til Ole)

   Ja, og med merkelige avatarer (aliens etc.) istedetfor navneknappen som er nå.

 1. Har kjørt med denne funksjonen en stund. Den er finfin.
  Et tilleggstriks er at dersom du legger til oppstartsparameteren –profile-directory i Chrome-snarveien(e) kan du lage snarveier som starter Chrome direkte i den profilen du vil.

  Windowseksempel: «C:Program Files(x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe» –profile-directory=»Profile 2″

  Navnet på profilene dine finner du i denne mappen: %USERPROFILE%AppDataLocalGoogleChromeUser Data. De heter gjerne «Default», «Profile 1», «Profile 2» etc.

  Svar på denne kommentaren

 2. Det morsomme er jo at dere skriver om det *nå*. Funksjonen har vært der lenge, som Ole skriver, bare at i siste Chrome-release har den blitt mer *tungvindt* å bruke.

  Før kunne jeg trykke Shift-Eple-M, og deretter piltast, for å velge en profil. Nå må jeg åpne profilvelger-vinduet og velge der.

  Men det finnes en måte å komme tilbake til gamlemåten å gjøre det på: Gå til chrome://flags, finn «Aktiver den nye brukerbildemenyen», og velg Deaktivert.

  Svar på denne kommentaren

  • I chrome på OSX virker fortsatt shift-eple-m iallefall. Takk for tips:) Gjør det kjapt å bytte.

  • Jorg (svar til Jorg)

   Gaaah. Restartet chrome. Da fikk jeg den nye og som du sier, mye dårligere funksjonaliteten.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Vidar)

   Hahaha. Vi i NRKbeta er ALLTID n00bs målt opp mot leserne våre 😀

   Vi får trøste oss med at det kommer noe godt ut av det likevel; at folk får hjelp til å skru tilbake til forrige versjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.