nrk.no

Snapchat blir tryggere å bruke

Kategorier: Apps,Det sosiale nettet,Nettkultur & Sikkerhet

Adafruit Industries av adafruit på flickr CC BY-NC-SA

Snapchat tar ansvar og forteller deg hvordan bildene og videoene dine egentlig blir åpnet.

Noen tror kanskje at snaps man sender kun kan åpnes gjennom appen Snapchat, og forsvinner etter 1-10 sekunder.

Som mange av NRKbetas lesere vet, stemmer dette dessverre ikke.

Applikasjonene SnapHack og Snapsaved, for eksempel, er bare to av flere tjenester hvor medieinnhold som sendes gjennom Snapchat kan åpnes og lagres uten at avsenderen får vite om det.

…men skurken var egentlig Snapsaved

NRKbeta har tidligere skrevet om hvordan Snapchat angivelig ble hacket slik at flere tusen nakenbilder lekket ut i diverse Internett-forum.   Det skulle senere vise seg at det ikke var Snapchat, som har gode personvernsordninger, men Snapsaved som var blitt hacket. Det kunne kilder som Business Insider avsløre.

I dag informeres man om bilder og videoer som sendes via tjenesten lagres dersom mottakeren tar en screenshot. Åpning og lagring av snaps i tredjeparts-applikasjoner, derimot, blir ikke avsender informert om. Forandringer er endelig i sikte:

Forandringer i sikte

The Independent skriver i dag at Snapchat er i ferd med å oppdatere tjenesten slik at det blir mulig for avsenderen å se hvilken applikasjon som har blitt brukt til å åpne snaps man sender.

snapchat_screenshot

Kan blokke kontoer

Snapchat skal også gjøre deling av privat medieinnhold sikrere på flere måter.

Tjenesten har nemlig meldt at alle som bruker tredjeparts-apper for å åpne snaps nå må endre passordet sitt på disse, hvis ikke vil det få konsekvenser.

«Repeat offenders may have their accounts locked permanently»

sa Snap-talskvinne Jill Hazelbaker til CNN Money tidligere denne uken.

Les hele saken her

 Er du bekymret for at dine snapper kommer på avveie? 

4 kommentarer

  1. Istedenfor å tvinge brukerne til å endre passord, kan de ikke bare lage systemet slik at tredjeparts-applikasjoner ikke kan kommunisere med Snapchat sine servere? Vi har kryptografi, hashing, DRM, sertifikater, lisenser, etc. Bør da ikke være så vanskerlig å få til det.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.