nrk.no

Et personlig NRK på nett

Kategorier: Design,Media,Nett-tv & NRK

Mitt NRK – bilde fra workshop
Vi tegner «Mitt NRK», men trenger litt input fra brukerne våre!

Hjelp oss å skape et mer personlig NRK! For tiden jobber vi i NRK nett-TV med økt personalisering av vårt innhold, og ønsker å komme i dialog med brukerne våre.

Som mange andre tjenester på nett, ønsker vi nå å tilby en innlogget tjeneste til våre nettbrukere. På denne måten kan vi gi deg innhold som er bedre tilpasset dine interesser og vaner. Merk at vi ikke vil lukke noe innhold bak en innlogging, men at innloggingen på ulike måter kan hjelpe oss til å være mer relevante for deg som bruker.

I første omgang ser vi for oss å implementere slik personalisering i nett-TV, men vi har ambisjoner om at denne innloggingen kan gi brukerne en bedre opplevelse også på nrk.no generelt, samt på andre tjenester vi har, slik som YR og UT.

Nå trenger vi hjelp for å vite hvor vi bør begynne. Hvilken funksjonalitet bør vi tilby for våre innloggede brukere? Om du har tid til å fylle ut et lite skjema for oss nederst i saken, så setter vi stor pris på det (direktelink til skjema på egen side finnes her).

Om du har ytterligere kommentarer her på bloggen, så er de også hjertelig velkomne!

56 kommentarer

 1. personalisert innhold == siloer, ekkokammer etc.

  Det er ikke i NRKs mandat å gjøre slikt. Se formålsparagraf til NRK og punkt 1 for eks:
  »
  Programvirksomheten skal preges av allsidighet, upartiskhet, saklighet og skal legge vekt på det vesentlige.
  »

  Man får ikke allsidighet, upartiskhet og saklighet ved å velge _vekk_ innhold.

  Og så 2:
  »
  Støtte demokratiet gjennom et mangfoldig tilbud av nyheter, fakta, kommentarer og debatt om samfunnsspørsmål
  »

  Man får ikke mangfold ved å la folk velge _vekk_ innhold.

  Som jeg sa tidligere, det er det overraskende, pirrende, irriterende etc som er interessant.

  Vil jeg ha silo med lettkledde bimboer som har vært på TV3 så kan jeg sjekke andre nettsider.

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til navn)

   Hei!

   Eg er leiar for utviklinga av NRK TV og NRK Radio på nett/mobil.

   Vi kjem ikkje til å lage eit ekkokammer. Personalisering kan bety mange ting. I fyrste omgang ser vi for oss å lage favorittmerking / abonnering, slik at ein kan få varsel om nye episodar og når episodar går ut. Det gjer innhaldet vårt meir tilgjengeleg for fleire.

   Vi ser òg for oss tilrådingar (anbefalinger), med tips om andre program du kanskje er interessert i. Vi har gode erfaringar med dette frå deskinga vår: P.g.a. desking (redigering) er bl.a. bruken av dokumentarar langt, langt høgare i NRK TV på nett enn tilsvarande sjåartal på NRK1 og NRK2. Det er bra!

   Vi vil gjerne ha tips og råd om korleis vi kan lage tilrådingar, relaterte program, tips o.s.v. på måtar som gjer at vi kan få fleire til å sjå verkeleg bra innhald!

   NRK kjem aldri til å lage ein «silo med lettkledde bimboar», det lovar eg. Det er ikkje oppgåva vår, og det er heller ikkje det brukarane våre vil ha.

  • Tusen takk for avklaringer!

   Jeg var redd en stund der 😉

   Anbefalinger er dog vanskelig, og det er stort sett ingen som er i nærheten av å klare dette ordentlig (Napoleon Dynamite problem: nytimes.com/2008/11/23/magazine/23Netflix-t.html?pagewanted=all). Just mentioning.

   Div. varslinger er kanskje som du sier en god ting, men jeg tror tilgjengeliggjøring av informasjon er mer relevant enn alt annet, og en eventuell personalisering basert på dette igjen, av typen «vis alt relevant», «litt av det relevant», «kun dette», «radioinnslag om dette», «tv om dette» etc. Relevansegrafen kan jo bli enorm og nærmest umulig å benytte. Det gir meg dog en liten bismak av silo alikevel.

   Denne andre artikkelen på NRKBeta som gikk på forsiden av NRK, fikk en del ideer foreslått, som er kanskje mer relevant og nyttig enn noe som personalisering uansett.

   Desverre er dette mer en organisatorisk og menneskelig utfordring enn en teknisk oppgave. Uten korrekt tagging og muligheter for kobling av div. innhold, samt menneskelig smartness (kuratering) så ender man fort på Napoleon igjen, om man skal gjette litt.

  • Erik Bolstad (NRK) (svar til navn)

   Det går jo an å gjere ein kombo òg: Litt automatisk tilrådd innhald basert på ein profil e.l., medan resten er plukka ut av ein redaksjon.

   Korleis trur du at vi kunne gjort dette på ein god måte? Målet vårt er å å oppfylle oppdraget vårt, vere mest mogleg relevante og gje eit best mogleg tilbod til kvar enkelt.

  • leif karstensen (svar til Erik Bolstad)

   Erfaring med anbefalinger i kommersielle sammenhenger oppleves platt og ikke som et kvalitetskriterie. Men hvis anbefalingsfunksjonen er av god kvalitet er det flott og det er vel enkelt å lage en valgmulighet for de som vil ha anbefalingene og de som ikke vil?

  • Øystein Hovland (svar til Erik Bolstad)

   Kva med tips av typen: Desse programma har innhald du ikkje har sett før?
   Kva med å la brukaren velge om han/ho ynskjer å utvide eller innsnevre horisonten sin saman med NRK?
   Kva med valet:
   a) NRK Alltid Noko Anna
   b) NRK Alltid Det Same

  • Andreas Ringdal (svar til navn)

   Det er også mulig å unngå ekkokammereffekten selv om man lar brukere velge bort emner som ikke interesserer en.

   Kunne selv tenkt meg å fått valgt bort alt som har med fotballVM å gjøre, men synest større hendelser i forbindelse med FotballVM alikevell bør flyte gjennom. Utfordringene blir å identifisere hva som er signifikante hendelser innenfor et område

   Andreas

  • Ikke helt enig i kritikken av anbefalt innehold. Ja, man bør være forsiktig og unngå å lage «bobler,» der folk får servert vidt forskjellig innehold. Men man bør også tillgjenngeliggjøre mye av inneholdet bedre. Når jeg bruker youtube får jeg anbefalt relevante videoer når jeg har sett ferdig en video. Denne funksjonen bruker jeg mye og jeg oppdager mye bra innehold med den som jeg ikke ville ha sett ellers. Skulle jeg ha brukt søkefunksjonen på alle nye videoer som jeg ser, så hadde det vært fryktelig tungvint å finne frem til (for meg) ukjent og godt nytt innehold! Bra med anbefalinger i nettv, fortsett med slikt! Abboneringsmulighet på innehold høres også bra ut. Som sagt en sværy kraftig «bobble effekt» er uheldig for en allmennkringkaster, men ikke dra dette for langt!

   En annen ting jeg gjerne vil si noe om er disse «klikkenyhetene». Det var vell enda værre før, men dere trenger å jobbe med det. Slikt er ikke bra når formålet er å informere befolkningen. «denne bilen er best i test» i stedet for «Volvo er best i test». er ikke spesielt informativt. Noe som henger igjen fra da NRK hadde reklame?
   Vi har lært fra norsktimene at en overskrift/tittel skal være så informativ og konsist som mulig. NRK har en unik posisjon fordi den ikke er bundet av de samme begrensningene som de kommersielle tjenestene, derfor bør ikke NRK strebe etter å etterape de kommersielle tjenestene, da blir dere bare «en i mengden».

  • JohnE (svar til navn)

   Enig, man bør være svært varsom med dette, spesielt i NRK.

   Jeg kan ikke fordra trenden som nå pågår med personalisering av alt mulig. Jo, i en del tilfeller er det greit og nyttig, mens i mange andre tilfeller er det irritierende. Jeg synes ikke noe om at noen «kule algoritmer» skal gjette seg fram til hva jeg er interessert i basert på hva jeg har klikket på tidligere, eller hvor musepekeren har vært. Hverken Facebook eller Google (som har noen av de smarteste folka i verden til å lage slike algoritmer) klarer å gjøre dette på en god nok måte for meg.

   Det er i stadig større grad en fryd å bla gjennom en papiravis, der alt er der det står, enten jeg er interessert i det eller ikke. Jeg kan scanne overskrifter, ingresser og bilder, og plutselig oppdager jeg en ny liten sak som jeg ikke hadde oppdaget ellers, som jeg er glad for å kunne lære noe om. Det samme har jeg opplevd på tv.nrk.no.

   Når det er sagt så er jeg ikke imot endring og forbedringer, men pass på ikke å gå for langt med denne personlige tilpasningen.

  • John Korsnes (svar til JohnE)

   Godt innspill!

   Veldig gode anbefalingsalgoritmer er ikke en enkel nøtt å knekke, som nevnt at av flere andre hre, og jeg tror heller ikke at det er der vi bør starte eller legge «inn kruttet» i starten. Det er nok mange andre features som både kan gi god verdi uten å måtte overta/overkjøre hele tv.nrk.no slik det er idag.

   KISS er et fint mantra 🙂

   /Utvikler tv.nrk.no

  • Hipster Dufus (svar til John Korsnes)

   Enig i at anbefalingalgoritmer bør utsettes om i det hele tatt. Gjør det heller mulig å browse store mengder programmer enkelt. Det er utrolig hva det menneskelige øye kan fordøye av informasjon på kort tid. Av en eller annen grunn er dagens interaksjonsdesignere livredde for lange lister med liten skrift og mye info en ett brett. Jeg mener ikke at det skal være forsiden, men en mulighet for oss som liker sånt. Og med sorterings/filtreringsmuligheter takk.

   Vær så snill å ikke kreve innlogging for å bare se et program, det gjør ting vanskelig om jeg f.eks. ønsker å sende en link til et program til min gamle far som ikke så glad i å måtte ha passord (som han mister) for å gjøre den minste ting.

  • navn navnesen (svar til navn)

   Helt enig.
   Alt trenger ikke å være personalisert selv her i nettverdenen.

   La NRK være et referansepunkt.
   La det være LIKT FOR ALLE.
   Det er det en kringkaster skal være.

   Vær så snill, ikke bli et interaktivt, filtrerbart Ekkokammer av de samme selvfølgelighetene som finnes overalt ellers.
   Dette kommer bare til å gjøre de gode, smalere, kvalitetstilbudene enda mer usynlig.

 2. Thomas Hansen

  Endelig!

  Jeg bruker NRK-nettTV mye. Mulighet for å opprette en profil har jeg forespurt i mange år. Da regner jeg med at det blir muligheter for å lagre favoritter, merknader på hva jeg har sett, merke programmer som jeg vil se senere, etc.

  Gleder meg!

  Svar på denne kommentaren

  • Niko Aleksander Skaar (svar til Erik Bolstad)

   Det kunne vært interessant å ha mulighet for å sortere etter produsent som f.eks. HBO og BBC som lager mye bra TV.

  • Kristin Breivik (NRK) (svar til Thomas Hansen)

   Så fint å høre, Thomas! Personalisering av nett-TV er på høy tid, ja.

   Når du nevner merknader på det du har sett, mener du notater til eget bruk, eller en kortere anmeldelse som du også gladelig deler med andre? Ville du delt med alle NRK-brukere, bare vennene dine, på facebook/twitter? Ville du ratet (4 av 5 stjerner e.l.)?

 3. Anders Matre Gåsland

  Spennende!

  Er mye inspirasjon å hente hos Netflix her 🙂

  Idéer til personalisering:

  – En liste over hva jeg holder på å se på (serier, filmer jeg har begynt å se på), og en superenkel måte å fortsette der jeg var sist. Her er netflix fantastiske.

  – Mulighet for å legge programmer til i en liste over ting jeg vil se (want-to-watch-list)

  – En oversikt over hva jeg har sett og evt. merking av det jeg allerede har sett.

  – Mulighet for å si hva du er interessert i (tema e.l.) og få anbefalinger basert på interessene.

  Svar på denne kommentaren

  • Kristin Breivik (NRK) (svar til Navn)

   Dette blir en viktig balanseøvelse for oss mtp. samfunnsoppdraget vårt, da NRK ikke må oppfattes som noe ekkokammer. Vi er nødt til å gi alle brukerne et mangfold og en god bredde i innholdet vårt.

   Samtidig er det også en viss funksjonalitet som kan gi brukerne våre merverdi uten å gå på bekostning av mangfoldet; å merke innhold du ønsker å konsumere senere, få varslinger når rettigheter på innhold er i ferd med å gå ut o.l. Vi vil tilstrebe å få til en løsning som gjør at brukerne fortsatt kjenner igjen et mangfoldig NRK – og det blir nok aldri et NRK med særlig mange lettkledde bimboer!

 4. Thomas Schulzki

  Som flere her nevner. Kuratering av innhold oppleves som et pluss for kunden, i noen tilfeller, men kan fort bli en utrolig flat opplevelse.
  Netflix blir nevnt, og de gjør mye bra, men for meg, og flere med meg oppleves det mer som skjuling av innhold, enn anbefalinger. Jeg får «anbefalt» de samme filmene og seriene hele tiden, og de 2000+ andre titlene vises aldri.

  Facebook er er ekstremt eksempel også. Jeg setter stor pris på meninger fra folk jeg ikke er enige i, men uten at jeg «liker» disse, forsvinner disse fra strømmen.

  Lykke til, vil følge med på dette prosjektet!
  -Thomas

  Svar på denne kommentaren

  • navn (svar til Navn*)

   for å svare på nrks vegne uten å ha myndighet til det:

   selvfølgelig!

   har jeg autentisert meg, oppgitt lisensnummer etc. så har jeg da vitterlig betalt for dette og har rettigheter til innholdet.

   sånn. da er det bare å lene seg tilbake og høre på unnskyldningene om hvordan innkjøpsavdelingen ikke gjør jobben sin og aksepterer avtaler som sier at innholdet kun tilhører geografi, og ikke den enkelte lisensholder som jo er det man skulle ha hatt i innkjøpsavtalene:

   «jammen ikke engang netflix kan gjøre dette!»

   nei altså, det driter egentlig jeg i. det er her «innholdsdistributører» må sette hardt mot hardt og få ordna opp i dette, og si klart i fra at: «vi har X abbonenter. vi kjøper rettighetene for våre abbonenter. ikke for alt annet surr dere innholdsprodusenter koker i hop. deal?»

 5. Har ikke behov for et mer personlig NRK på nett (selv om jeg savner den lille svarte boksen på forsiden til NRK.no der man kunne skrive inn postnummer og fikk lokale nyheter og vær hvis jeg husker riktig), men skulle ønske dere hadde delt opp kategorien filmer og serier, noen ganger hadde det vært kjekt å bare se hvilke filmer som er tilgjengelig.

  Svar på denne kommentaren

  • Kjartan Michalsen (svar til film og tv)

   Dette er et godt innspill. Vi jobber også i disse dager med å se på navigasjon i de ulike dimensjonene type, kategori, genre og tema. Første del av tema-arbeidet vil du få se resultater av snart, og det er ikke utenkelig at nettopp tema film-anbefalinger er noe vi ser på ganske snart.

  • Når vi er inne på relevans mm. så er «hvem var med» og «hva har vi ellers på de her i NRK» kanskje noe jeg ville hatt stor glede av. Det gjelder i stor grad eksterne ihvertfall (ansatte i NRK er jo ofte med på mye selvfølgelig).

   Når man har en «gjest» (noen som sier noe om noe) en eller annen plass (tv, radio, tekst), så ville jeg veldig gjerne likt å kunne «finn annet denne ‘gjesten’ har gjort hos NRK»…

   Det gjelder forsåvidt også NRKs egne, men da må man tillate veldig mange flere dimensjoner på «filteret», og er muligens ikke fullt så nyttig siden man fort drukner i alt de har produsert eller går seg vill i «filteret» uansett.

   Dette er ikke direkte personifisering, men kan bli det med noen mindre grep:
   * «hvis den ‘gjesten’ dukker opp i NRK igjen så vær så vennlig å si ifra»
   * «ta vare på dette filteret for ‘relevans'»

   Men kjenner jeg blir redd for siloer og bobler igjen…

  • Karl Ove Hufthammer (svar til navn)

   Ein «kven var med»-funksjon finst alt. Berre trykk på «Medvirkende»-fana litt under programtittelen, og du vil sjå ei oversikt over kven som var med, og kva rolle dei hadde (for eksempel programleiar).

   Men for enkelte program viser denne berre eit lite utdrag; det ligg meir gøymt i kulissane … Sjå for eksempel på dette programmet:

   tv.nrk.no/serie/dialektriket/dvfj65001212/sesong-1/episode-2

   Ifølgje «Medvirkende»-fana var det berre to personar med. Men om ein vel å visa kjeldekoden til sida, og så finn fram til linja som begynner med <meta name="medvirkende", vil ein finna heile 35 namn! Desse namna er òg søkbare, dvs. om ein søker etter eitt av dei, vil dette programmet dukka opp.

  • det er mulig jeg ikke var klar nok, men koblingen av denne «tilgjengelige» informasjonen er det jeg er på jakt etter slik at jeg kan få en pen liste over alle programmer (radio/tv) samt annet denne personen har vært i. Gjerne også «omtalt i» når jeg først er i rennet.

 6. Kjartan Michalsen

  Jeg er så heldig å få jobbe med Kristin, Erik og flere andre på dette prosjektet, så da er det ekstra gledelig å allerede se så mange innspill både i kommentarfelt her og ikke minst at mange allerede har svart på skjema vårt.

  Noe av det vi også ser på som en viktig del av personaliseringen er sømløsheten. At brukeren også opplever større grad av én opplevelse på tvers av alle nye medier og dingser.

  At du på bussen hjem kan høre et radioprogram på mobilen, og fortsette å høre dette på nettbrettet mens du lager middag. At du kan fortsette å se på mobilen, det du ikke rakk å se ferdig. At når du kommer over en times dokumentar du ikke kan se nå, kan huske at du har lyst til å se den når du en dag har tid og ikke helt vet hva du vil se. Og at du kan få varsel om å huske å se noe du ville se og som går ut pga rettigheter.

  Samtidig er det en flink redaksjon i NRK nettTV som jobber med nettopp det å grave etter gull for deg. Anbefale ting slik at du også får med deg det du ikke visste at du ville like.

  Vi tror at sammen med smarte algoritmer basert på historikk, kan det mennesklige aspektet av redaksjonen være med på å gi en bedre brukeropplevelse i det som blir anbefalt. Dette gir også stadig bedre og bedre metadata.

  Popularitet har selvfølgelig en selvforsterkende effekt. Så derfor er det viktig i dette prosjektet å designe det slik at det ikke blir en samlecd med *bare* poplåter. For meg er ikke REMs beste sanger de som kom på absolute music, men samtidig var det at jeg hørte absolute music som fikk meg til å også kjøpe album. Vi skal få brukeren til å utforske bredden i det de liker.

  Svar på denne kommentaren

 7. Nina Alida Nordbø

  Så bra prosjekt! Jeg ønsker meg en form for anbefaling som utfordrer meg til å se noe jeg ellers ikke ville ha fått med meg. Noe som er motsatt eller annerledes enn det som er opp min gate. Noe overraskende og uforutsett!

  Det hender at det jeg tipses om som ligner på musikk/film jeg allerede har brukt, funker. men det hender enda oftere at det er irrelevant – at jeg ikke liker det. De beste anbefalingene får jeg uansett via nettverket mitt.

  Så utfordringer er enda mer spennende for min del =)

  Svar på denne kommentaren

 8. Erling Brandvik

  Vil bare si at det er et veldig bra initiativ! Jeg har jo vært på ballen mange ganger før her på nrkbeta om at et skikkelig API hadde vært fantastisk. I denne sammenhengen ville det vært veldig nyttig for oss utviklere (PLEX for min del) å kunne hente ut «mitt» innhold (serier, dokumentarer etc.) som JSON.

  Just saying 😉

  Svar på denne kommentaren

 9. Vi har alle sammen våre ønsker, behov osv osv på denne fronten her, forstår det kan være vanskelig for Nrk å tilfredstille alle ønsker til 5 millioner nordmenn, men en ting som jeg har ønsket meg lenge er ei løsning for oss som reiser mye til utlandet, da har man et problem ved at man må få skiftet ipadresse for å få sett på bl.a Nrktv eller på tv2 sumo osv, fordi man ikke har norsk ipadresse. Hadde Nrk klart å få på plass en løsning for dette ved hjelp av slik innloggings tjeneste, så hadde jeg vært strålende fornøyd, spesielt når jeg er en nyhetshund av dimensjoner og ønsker å holde meg oppdatert på nyhetsfronten.

  Svar på denne kommentaren

  • Ove Gram Nipen (svar til Roy)

   Enig – offline er viktig. For eksempel når man skal på tur og poden vil se timmytid. Hjemme kan vi ta opp programmer, men på tur er vi avhengig av 3G-dekning.

   Jeg synes man bør kunne skru på serieopptak på programmer man vil følge med på, slik at disse blir automatisk lastet ned til ipaden (eller hva du nå bruker) når nye episoder er tilgjengelig.

 10. Stein G. Jaksjø

  1. Det er en himmelvid forskjell på avsenderinitiert innhold og mottagerinitiert innhold.

  2. Massemedias fantastiske styrke er at de gir mottagerne et redigert utvalg av nyheter, fortellinger, hendelser osv. Når de som redigerer er kunnskapsrike og velinformerte samtidig, evner de å gi meg en masse interessant og morsomt innhold, som jeg på forhånd ikke visste fantes — og som jeg noen ganger ikke visste at jeg interesserte meg for. Ref. «Rundt midnatt»s fine jingle om «musikk du ikke visste at du likte».

  Redigering er konge!

  Vennligst ikke be meg bestille innhold, jeg er for kunnskapsløs til det! Ref. det gamle redaktørord: «Våre lesere er ikke dumme, men de kan være uinformerte.»

  Hilsen Stein G. Jaksjø

  Svar på denne kommentaren

 11. Anders Matre Gåsland

  Og!

  Om dere tenker på å lage «fortsett der jeg slapp»:
  – Merk en serie/film som sett når rulleteksten begynner, ikke når rulleteksten er ferdig.
  HBO Nordic klarer ikke dette, noe som sørger for at lista over ting jeg ser på blir bare større og større, slik jeg må gå inn og slette det selv.

  – Hadde også vært fint at hvis du ser neste episode av en serie at den hopper over introen slik at den begynner rett på handlingen.
  Skjønner det er vanskelig iom. at det varierer om serier har handling før introen eller ikke.

  – Mulighet å gjøre ting tilgjengelig offline. Internett på transport er fremdeles elendig, dessverre :/

  – Velge tekstspråk mens du ser på.

  Drømmetenking:
  – Automatisk pause når jeg går på do, og resume når jeg er tilbake :p

  Svar på denne kommentaren

  • Karl Ove Hufthammer (svar til Anders Matre Gåsland)

   Hadde også vært fint at hvis du ser neste episode av en serie at den hopper over introen slik at den begynner rett på handlingen.
   Skjønner det er vanskelig iom. at det varierer om serier har handling før introen eller ikke.

   Dette er faktisk ikkje vanskeleg. Det er berre å hoppa til (ev. eit par sekund før) første tekstlinje for program som er teksta (der ein ignorer eventuelle «Copyright NRK»- og «Norske tekster:»-linjer som kjem først). Eg brukar faktisk av og til denne funksjonen sjølv, «manuelt», til å hoppa over lange introar til program.

   Dette vil ikkje fungera for tilfelle der det er mykje handling før nokon seier eit ord, men likevel ville ein «hopp til første replikk»-knapp vore greitt å ha (eller generelt ein «hopp til neste tekstlinje»-knapp).

 12. Roy Halvor Frimanslund

  Hold lisenskonto og nett-tv bruker helt adskilt er vel min mening, eneste grunnen til å faktisk koble disse sammen er vel kanskje for å kunne gi tilgang til materiell som ellers ville vært begrenset av ip-adresse.

  Ellers er vel forbedring av de tekniske løsningene kanskje det viktigste for meg, som en synlig bufferindikator i avspiller, slutt på at avspilleren krasjer om den buffrer for lenge osv. Gjerne få en mulighet til å manuelt endre kvalitet så en ikke er prisgitt avspillerens (nå) dårlige automatiske justering.

  Tydelig merking (eller skjuling) av videoer en ikke får sett grunnet feil IP-adresse så en ikke klikker seg inn på noe slikt fra nett-tv sidene eller forsiden til nrk.

  Favorittliste for programserier en vil se og merking av sett materiell (ikke ved bruk av cookies, må gå ann å slette lokale nettleserdata uten at det påvirker slikt).

  Tematiske diskusjoner som kan kobles til både videoer og artikler på nrks øvrige sider.

  Oppfrisking av Torrent sidene her på nrkbeta (disse gir ofte feilmelding nå om en søker seg dit fra nrk.no sitt søkefelt). Aktiv bruk av denne listen med kobling til og merking ved de videoer som er tilgjengelig via torrent (e.l.)

  Svar på denne kommentaren

 13. Det er prisverdig at NRK legger opp til mer personalisert innhold. Som forelder ønsker jeg muligheten for å begrense hva mine barn kan se når de går inn på NRK; ikke bare til kategorien barn, men også å kunne skjule enkeltprogrammer, som f.eks. religiøse barneprogrammer.

  Om dere hadde ferdigstilt API-ene for nett-tv på samme måte som dere har gjort for YR, så ville det blitt mulig for andre å lage gode tjenester, og på den måten tilgjengeliggjøre innholdet på nye måter.

  Svar på denne kommentaren

  • Trond Smaavik (svar til Lasse K.)

   Gode API’er vil kunne bli nyttige med tanke på utviklingen i smart-tv også. Hvis vi etter hvert i større grad kommer til å hente innhold fra internettbaserte on-demand-tjenester, og i mindre grad via tradisjonelle tv-signaler, vi NRK enklere kunne gjøre innholdet sitt tilgjengelig der seerne er.

   Eller kanskje smart-tv bare er et mellomstadium fram til alle tjenester kjører i en nettleser på tv’n?

 14. Karl Ove Hufthammer

  Har fylt ut skjemaet, men det var éin ting eg gløymte, og som eg saknar i NRK nett-TV. Akkurat dette går ikkje på personaliseringa, men om ein uansett skal gjera endringar i avspelaren, er det kanskje av interesse likevel? Vil gjerne ha moglegheit til å sjå programma med valfri avspelingsfart. Altså at video og lyden går raskare, men at lyden vert tilpassa, slik at han har normal tonehøgd.

  Dette brukar eg nesten alltid når eg høyrer podkastar, og ofte når eg ser på nedlastbare videoar (tips: for podkastar, bruk MP3-spelar med det alternative operativsystemet Rockbox installert – for videoar, bruk VLC og skru på «Enable Time-Stretching audio» og trykk på +). Det er no svært sjeldan eg høyrer på podkastar på noko saktare enn 180 % tempo (ein del program går òg fin an å høyra på opp mot 250 % – det kjem an på kor fort personane snakkar).

  Spesielt viss det er eit litt interessant program, men som samtidig er litt for kjedeleg, kan det vera greitt å få for eksempel ein times dokumentar unnagjort på ein halvtime. ☺ Eller når det er 20 minutt igjen av eit program, og du må gå om 15 for å rekka bussen.

  Når program er teksta, kan ein òg skru tempoet endå høgare. Eg har sett videoar på 300 %. Då får eg ikkje med meg kva dei seier, men det er ingen problem med å lesa teksten eller å få med meg handlinga.

  (No brukar eg forresten av og til visinga av heile underteksten til eit program på NRK nett-TV til å raskt «lesa meg gjennom» slutten av eit litt for kjedeleg og langdrygt program. Veldig praktisk at denne er tilgjengeleg.)

  For å pensa inn på emnet personalisering igjen: Standardtempoet bør sjølvsagt hugsast når ein er innlogga, slik at ein slepp å velja dette kvar gong ein skal sjå eit klipp.

  Svar på denne kommentaren

 15. Erlend Vokd Enget

  Eg brukar NRKs nett-tv mykje! Ungane også.

  Det eg kunne tenkt meg, er ei løysing der eg «abonnerar» på feks Fader Brown, eller Schrödingers katt.

  Eg kan feks varslast om at ny episode er klar til å sjåast, og få påminnelsar om gjenståande tid til å sjå programma.

  Eg ville svært gjerne ha ei løysing der programma mine automatisk vart lasta ned til feks macen når eg har tilgang på wi-fi, og eg kunne sjå programma offline. Det er sikkert teknisk mogleg å få til ein view once- eller view until-funksjon.

  Skreddarsaum er vanleg kost på ein del nettstader. Feks har bbc.co.uk ein slik. Trur dei basar den på cookies. Eg ser gjerne kategorisering av innhald, og bruk av «hashtags», jfr feks macworld.com., men vil og ha moglegheita til å snoke meg gjennom utvalet og velje tilfeldig.

  Kva pålogging angår har vi fem medlemmar i familien. Dersom kvar enkelt kunne få eigen konto basert på lisensnummerer, og eigen NRK-konto, er dette noko eg føretrekk framfor å logge på med Facebook, Google+, eller liknande. Med fødselsdato kan de og skreddarsy innhaldsvisninga til både sjuåringen vår, tiåringen og fjortrnåringen.

  Eg skal og sende inn svar på spørreskjemaet… Takk for moglegheita til å påverke!

  Svar på denne kommentaren

 16. Bruker nett-tv i utlandet. Det er helt ufattelig irriterende, at listen over program man kan se kun sorteres etter alfabet. Jeg ønsker meg en dugende oversikt også for programmer tilgjengelig i utlandet (f.eks. etter genre, og gjerne med bilder/beskrivelser).

  Svar på denne kommentaren

 17. Per Schwensen

  En ting jeg skulle gjerne sett er at statuslinjen med pause-knapp og lydstyrke ble lagt utenfor videovinduet slik at den ikke dekker over tekstingen. Login er en god ide hvis vi kan få «resume» slik som Netflix: du har sett litt av en video, neste gang du kommer tilbake til nett-TV kan du starte samme video på nytt og komme tilbake til der du stoppet sist. Samt bedre oversikt over episoder av serier, påminnelser, varsler osv. Abbonnere på en serie slik at man ikke overser en episode.

  Svar på denne kommentaren

 18. Kristin Breivik

  Mange takk for en mengde nyttige innspill både her, og i spørreskjemaet! Vi vil bruke litt tid på å gå gjennom alt, få oversikt, og bruke dette som grunnlag når vi så bestemmer hvordan vi vil gå frem.

  Som det også kommer frem her i kommentarene – the devil is in the details. F.eks. når Anders nevner at det er fint å få markert en episode som sett, også hvis du slutter se midt i rulleteksten til et program. Slike ting er viktige – supert at dere deler slike krav med oss.

  Vit at vi leser og sorterer og tar med oss alt. Dette er altså bare starten på en lengre prosess, så dere får nok høre mer fra prosjektet etter hvert.

  Svar på denne kommentaren

 19. Anders Noraker

  Håper at det blir en blanding av det dere har nå og noe nytt. Forhåpentligvis noe som dette:
  bildeopplaster.no/4bn

  Helst ville jeg likt å kunne abonnere på serier, og kunne få listet opp usette programmer i serier jeg abonnerer på.
  Historikk, logg og se senere, er også funksjoner som hadde vært flott.
  I tillegg så hadde nedtelling til neste sending av en serie du abonnerer på fungert bra.

  Svar på denne kommentaren

 20. Nina Lysbakken

  Hei,
  jeg glemte å skrive en ting når jeg sendte inn spørreskjemaet: Jeg er av typen som har latterlige mange faner oppe i nettleseren, og noen ganger legger jeg et program der som jeg har lyst til å se en eller annen gang i nær fremtid, men det irriterer meg at de bare starter av seg selv fordi jeg åpner siden. Hvis jeg ikke tar feil nå (det virker som dette er i orden nå ihvertfall), så startet de også tidligere hvis jeg bare klikket inn på fanen.

  Bra jobbet, gleder meg til å se fortsettelsen på dette!

  Svar på denne kommentaren

 21. Ny TV-app på iPad

  […] to uker siden skrev vi artikkelen Et personlig NRK på nett der vi har fått masse gode råd og innspill om hvordan vi bør innføre personalisering på […]

  Svar på denne kommentaren

 22. Hjelp oss å kategorisere tv.nrk.no!

  […] i gang, blant annet jobber vi hardt med å få ut relevante temapakker. Prosessen for å tillate personalisering er også godt i gang. Det nye søket basert på Elasticsearch gir oss muligheten til å tilby […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.