nrk.no

Big Data – nyttig og skremmende

Kategorier: Konferanser og messer,Markedsføring & Nettjenester


Butikker, medieselskap og etteretning vet mer om deg enn noen gang før. Telefonen din inneholder sensorer som kan holde orden på alle dine bevegelser.

Et av de store buzz-ordene i teknologibransjen de siste årene er «big data». Hva gjør markedsførerne med alle dataene de samler? Hvordan kan data brukes for å forstå verden bedre?

Under Nordiske Mediedager i Bergen i forrige uke var NRKbeta på scenen og prøvde å svare på det mange lurer på: Hva er egentlig Big Data? Hva betyr det for deg? Hva kan vi forvente oss i fremtiden?

Det ble gjort opptak under foredraget, så da er det naturlig at vi deler det her med dere.

Vi er innom mange tema som vi har skrevet om på NRKbeta før. Her er noen saker med mer detaljer:
Hvorfor kjøpte Facebook aktivitetsappen Moves?
Ny Facebook-funksjon fjernet barnemishandler-sladd
«– OK, Glass. Jeg føler meg som en tosk»

Salen var fullsatt og det var god stemning. Såpass at vi gjerne skulle hatt litt mer publikumslyd i opptaket. Og vi tar selvkritikk på at vi ikke snakket i nøyaktig ett minutt til.

Som vanlig tar vi imot innspill. Både angående temaene vi snakker om, men også ris og ros og forbedringsmuligheter rent presentasjonsmessig. Kommentarfeltet er åpent.

1 kommentar

  1. Når det klikker i telefonen | Nedtegnelser

    […] Nå er selvfølgelig ikke politikernes avslag jevngodt med at overvåkerne må slutte å samle stordata (som er hva de har bedt om). Det betyr bare at det politiske Norge fortsatt kan hevde seg uvitende […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.