nrk.no

Piip-Show 2.0: live fra fuglenes feteste sjekkeplass

Kategorier: Media,Minutt for minutt & NRK

Kaffebaren

Med solsikkefrø som viktigste utstyr sender NRK sekund for sekund fra en svært uvanlig kaffebar.

Hjemekoselig
Hjemekoselig

Historien starter i 2003 – eller den starter selvsagt før det, men vi begynner der. Fotografen Sten Magne Klann har lenge vært fascinert av fugler. Reklamefotografen innreder et knippe fuglekasser med tapet, taklister og dukkehusmøbler. Inn flytter blåmeispar som stifter familier. Magne knipser det hele og skaper kunst.

NRK P3 hekter seg på og i nettets barndomsår streamer vi Piip-Show live. Nå 11 år etter er vi tilbake, men mye har skjedd på nett og med teknologien siden den gang. Og kunstneren bak har videreutviklet sine ideer.

Lars Aurtande ved fuglebrettet
Lars Aurtande ved fuglebrettet

Med seg på laget har han nå modellmaker Lars Aurtande og et par fuglebrett du aldri har sett maken til. En miniatyr av kaffebaren Java Espressobar og Kaffeforretning på St. Hanshaugen i Oslo. Målet er å lage en tre måneders lang direktesending på NRK.no med ekspertpanel, lek og moro på sosiale medier og etterhvert mye mer.

Kamera er trygt plassert
Kamera er trygt plassert

Foreløpig er ingrediensene enkle: Noen hundre kilo fuglefrø, en snedig laget fôringsautomat med innlagt strøm og lys, kraftig internettforbindelse, mac med Adobe Flash Encoder og et kamera stødig plassert på et tørt og trygt sted. Dette er Piip-Show live fra Sjekkeplassen.

 

Vi er igang på NRK.no/piipshow. De neste ukene og månedene legger vi til mer teknologi, miniatyrer og kamera. Så følg med! Har du forslag og innspill til hva og hvordan vi kan gjøre ting? Kom med det i kommentarfeltet eller på epost til [email protected]! Bruk merkelappen #nrkpiip i sosiale medier.

15 kommentarer

  • Andreas Grimsæth (NRK) (svar til Jan Hammershaug)

   Hehe, ja det er mulig det var meisekalas der i går… Det er stadig kjøttmeis, blåmeis og spettmeis innom, men de er ganske så kjappe av seg. Hvor mye aktivitet det er varierer fra dag til dag og fra time til time. På fredag hadde vi mye moro av en stor lekker kjernebiter, noen grønnfink og en rund dompapp-dame som ble kalt for søstera til Trygdebeistet… nrk.no/piipshow/last_-ned_-lek-og-del-piip-show_-1.11590522

 1. Jørgen leangen

  Er må vi til med hihgspeedkamera altså!!
  (Det er vel standardsvaret mitt) – men her kunne det virkelig komme til nytte.
  Phantom flex med 1000-1200 bilder i sekundet så får vi fram den egentlige dansen i baren 😉 Bare si i fra!!

  Svar på denne kommentaren

 2. Sandra Heidene

  Endelig et program for både folk og katter!

  Åhh, jeg gleder meg til denne kommer på NRK!. Og katten min som elsker å sitte å se på fugler på TV ! Dette virker å bli veldig artig og interessant.
  Jeg håper jo at Nrk vil ta med det i annonseringen av programmet at det passer for både mennesker OG KATTER!

  Svar på denne kommentaren

  • Ola (svar til Allan)

   Hvis du går inn på den URL-en du har oppgitt med Chrome eller en annen browser og klikker på videovinduet, får du valg om hvordan du vil åpne strømmen. Om du har lagt inn NRK TV-appen får du mulighet til å åpne i denne.

 3. Burde laget en knapp som tar et bilde av skjermen når man ser noen fugler så man slipper å ta en screenshot, eller en markør hvor det kan merkes når det var aktivitet i kassa :).

  Svar på denne kommentaren

 4. stigchristian

  Savner bevegelsesdeteksjon med tilknyttet logg i tidslinjen hvor man ser når det var aktivitet i kaffebaren. Ved å tilgjengeliggjøre disse eventene i et åpent API, RSS-feed, via WebHooks e.l. kan man også gjøre integrasjon mot andre tjenester, f.eks. push-meldinger, twitter, eller kanskje et gjøkur (bergcloud.com/case-studies/flock)

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.