nrk.no

Denne filmen kan spilles både forlengs, baklengs og speilvendt

Kategori: Webfunn

Palindrom kortfilm

«Agnes i senga». Den setningen blir det samme både forlengs og baklengs. Et såkalt palindrom. Fascinerende for ord og setninger, men hva om man lager en hel kortfilm som kan spilles både forlengs og baklengs og speilvendt? Det er nettop det Yann Pineill har gjort.

Palindrom kortfilm
Palindrom kortfilm

Og resultatet er fascinerende. Filmen er et visuelt eksperiment og du vil nok bli skuffet om du forventer drivende dialog og en tydelig klassisk historie. Men den er gjennomtenkt. Og det er imponerende hvor bra Pinell har løst det hele ned på detaljnivå som at klokkeslettet 05:05 blir til 20:20 når det er speilvendt og at «ANNA» er et navn som fungerer brukbart også speilvendt. Filmen snur og speilvendes midt i. Med lyd og det hele.

Vimeo: SYMMETRY – A PALINDROMIC FILM

SYMMETRY – A PALINDROMIC FILM from PARACHUTES on Vimeo.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.