nrk.no

Slik har du aldri fått presentert været

Kategori: Webfunn

Dogeweather

Dere får lese litt om nettfenomenet doge om dere ikke skjønner helt hvorfor det er ekstra kult å få presentert været av en litt naiv hund som snakker et merkelig språk og som har comic sans som foretrukken skrifttype.

Dogeweather
Dogeweather

Vi digger det: dogeweather.com

5 kommentarer

 1. Snakker? Eg ser berre tekst?

  Ellers ønsker eg litt bedre personlig begrunnelse på kvifor dette var så fantastisk kult. Er det slik at dette gir frysningar på grunn av innovasjonen. Eit bilde av ein hund med ein hatt og nokre random tekster? At det er jælla kult å oppsøke ei nettside og vente på at teksten wow skal komme?

  Svar på denne kommentaren

  • Hvis du ikke er inni hele meme-greien så kan du se vekk fra denne saken. Det er forsåvidt nevnt i teksten at det ikke er en hund med en hatt og noen random tekster, men en meme, men jeg kan skrive det på nytt, for sikkerhets skyld.

  • Herdis (svar til Ralf)

   Ok. Du har meg. Eg er ikkje spesielt glad i memer, eller hundar. Men vær, og kule løysingar som ikkje spammer meg ned med blinking. Så eg tar forsåvidt sjølvkritikk for ein skarp kommentar, men er likevel ikkje overbevist om at det er kult. Takk for presiseringa.

  • Trym Stene (svar til Herdis)

   Hvorfor dette er kult er en liten del av en veldig fyldig historie, men jeg skal gjøre det kort.
   Internett har gjennom flere år skapt sine egne sosiale kulturer som bare eksisterer på nettopp, web. En av de mest moderne kulturene som omfavner en stor del av det sosiale aspektet av Internett er «memes».

   Det fascinerende med «memes» er at dette er et konsept skapt utelukkende via Internett og av alle mulige individer i hele verden, og ofte har det vært rene tilfeldigheter som har produsert de mest populære «memes»-ene. Hovedingrediensen er stort sett humor, og det krever i mange tilfeller at man har bakgrunnskonteksten på plass på forhånd før man skjønner hva som er morsomt.

   De menneskene som er _godt_ bevandret på Internett, og har oppsøkt og oppholdt seg i sosiale communities kjenner filosofien bak «memes». Folk som leser f.eks reddit og imgur har dette i sitt DNA, og det brukes som punchline i diskusjoner, som uttrykk for følelser der og da, eller som bare helt random tullprat i humoristisk setting.

   Det som gjør «memes» kraftfullt er at de gjerne beskriver en følelse eller en setting på en mer visuell, spesifikk og beskrivende måte enn om man skulle beskrevet det samme med ren tekst, og det byr opp til morsommere punchlines i diskusjoner og kontekster på Internett.

   Det krever ørlite bakgrunnskunnskap, men innen «memes» har det blitt kultivert utrolig mye i alle mulige sjangre, så noe er enkelt å forstå, annet må man sette seg litt inn i. Og det kommer nye «memes» hele tiden.

   I bunn og grunn er dette vår moderne Internettkultur og en svært viktig del for oss som ser på Internett som noe langt mer enn et leksikon.

   Kanskje en av de største «memes» er kattebildene med tekst som florerer rundt omkring, også kjent som LOLcats.

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Vi setter jo vår ære i å delta i diskusjonene og svare når folk lurer på noe her på NRKbeta. Men noen ganger svarer jo leserne våre så utfyllende og bra at vi ikke har mer å tilføre. 🙂

  Takk til Herdis som spør og Ralf og Trym som svarer!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.