nrk.no

Flappy Bird: IKKE PRØV DETTE SPILLET

Kategorier: Mobil & Spill


De fleste av oss husker å ha sett seg selv eller mer viljeløse slekt-og-venner forvandles til viljeløse slaver av fugler skutt ut av en sprettert, skyving av godteri rundt på en skjerm, eller kaving etter trippelt ordpoeng i Wordfeud. Vel, nå er det kommet et nytt spill, og det kan se ut som det blåser alle disse ut av vannet. Møt Flappy Bird.

Det er enkelt på grensen til simpelt, det er 8-bit-styggpent og det lastes ned med enorm fart

Flappy Birds er laget av en enkeltperson, vietnamesiske Dong Nguyen. Han er uavhengig fra de store spillbedriftene. Til en twitrer sier han:

Samtidig virker det som han merker at det heller ikke bare er lett å håndtere videreutvikling, lansering på Windows Phone-plattformen og pressestormen som følger med å stå bak #1-spillet for tiden:

Slett ikke nytt

Spillet har eksistert siden mai 2013. Men det har langsomt krøpet oppover i publikums bevissthet gjennom at folk prater om det. Jeg har merket meg at flere og flere har sagt Flappy bird i Twitterstrømmen min de siste dagene.

Både i utlandet og i Norge:

Men Flappy Birds har tydeligvis gått rett inn i dagligpraten.

Så her er det noe.

Sykt vannedannende

Sist uke advarte PewDiePie mot spillet: FLAPPY BIRD – DONT PLAY THIS GAME! Det er ikke den verste anmeldelsen å få.

Årsaken til at det er så vanedannende ligger kanskje tildels i at det er så enkelt og raskt – man kan gå rett inn og rett ut; det er ganske mobilvennlig med et spill som (føles som det) er akkurat like langt som den lille digitale pausen du tar.

Rask utvikling

Det som fascinerer NRKbeta mest, er å se hvor bratt og hvor høyt oppmerksomheten har steget om Flappy Bird. Her er en grafisk fremstilling fra Google Trends over utviklingen sammenliknet med noen andre populære spill:

Skjermskudd fra Google Trends - utvikling siden 2007
Skjermskudd fra Google Trends – utvikling siden 2007

Som du ser kommer det høyere enn alle de andre – og merk farten…

Skjermskudd fra Google Trends - utvikling siste måneder
Skjermskudd fra Google Trends – utvikling siste måneder

(jeg har redigert skjermbildene litt for leselighet, så det er ikke fulle perioder fra 2004 / siste 90 dager som vises)

IKKE TRYKK PÅ DENNE KNAPPEN

Det er noe med å bli advart mot et spill. Det gjør det ikke akkurat mindre attraktivt.

It’s a game. A very addictive game. And everyone advised me not to download it, ‘cos it’s gonna ruin my life

Hva er det med dette spillet?

Charles Pratt skrev for etpar dager siden Flappy Bird is proof that no one knows what the audience wants, og det virker som en rimelig presis analyse – kan anbefale en titt. på saken altså. IKKE LAST NED SPILLET.

Vi har advart deg. Om du kaster bort de neste par ukene av livet ditt på å prøve å få denne vanskapte fuglen til å fly – ikke skyld på oss.

flappy game over

13 kommentarer

 1. Hadde kanskje vore interesant å gå inn på det at nesten alt ved dette spelet er tatt frå Super Mario Brothers 3? Det einaste som ikkje er teke derifrå er bygningane og spel-konseptet. Men det ville ikkje forundre meg om det kjem frå eit anna sted også…

  Svar på denne kommentaren

  • Jostein (svar til André)

   Ja, «Fly The Copter» var det første jeg også tenkte når jeg så videoen!

   Det må jo være 10 år siden det spillet var populært. Og jeg mener å ha sett flere av disse trykk-for-å-gå-opp-slipp-for-å-gå-ned-spillene opp gjennom årene.

  • ChrZZ (svar til André)

   Helt enig.

   Akkurat samme spill jeg også tenkte på (og som det gikk maaaaange timer med på)

   Så, vil ikke si at dette er nytt på noen måte, men publikummet som syntes dette er gøy nå, var vel i bleiene da helikopterspillet (f.eks) sist hadde sin høydare.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.