nrk.no

Pia Elise og Vildes praksisplass er på plass

Kategori: Journalistikk

Skjermskudd fra Skype

Sist uke spurte Pia Elise og Vilde veldig pent om å få ha praksis i NRK. Nå har vi fått på plass det praktiske, og vi måtte nesten filme dem da vi skypet om hvor de skulle være…

Sist tirsdag søkte to skolejenter praksisplass hos NRK via en video som imponerte mange – både i kommentarfeltet på NRKbeta og rundt i NRK. Kringkastingssjefen selv svarte: Kjære Vilde og Pia Elise, dere er hjertelig velkomne.

Populære praktikanter

Det var mange NRK-redaksjoner rundt i landet som hadde lyst på praksiselever av dette kaliberet; så da vi skulle sette sammen et opplegg for jentene som passet med hva de hadde lyst til å lære mer om, hadde vi flere alternativer å velge mellom. Og nå er altså praksisplassene på plass.

Sport

I den ene av de to praksisukene sine skal jentene få stifte bekjentskap med TV-, radio- og nettproduksjon i NRK Sport.

Sportsproduksjon er kanskje det mest mediefaglig varierte vi i NRKbeta kan tenke oss; det spenner helt fra enorme produksjoner med over 100 kameraer til én til én-dialog med publikum i sosiale medier, og går via de fleste kjente formater på tv, radio og nett.

Selv må jeg innrømme at jeg ikke skjønner opp og ned på sport. Men i begynnelsen av min NRK-karriere var jeg med på endel sportssendinger (jeg fortalte om én av dem i Lyden av en mann som flyr forbi). Jeg tror aldri jeg har lært så mye og så fort om produksjon og raske avgjørelser. Sport er medieundervisning på stereoider.

Studioprodusert TV-underholdning

Men før de skal til Sporten skal jentene følge en underholdningsproduksjon som gjøres i studio – her kan dere se programlederen fortelle dem litt om hva arbeidsdagene vil inneholde:

http://www.youtube.com/watch?v=YJ4uAxxtMcQ

Mens vi venter

I sommer lagde vi en bak kamera-sak om Sommeråpent som gir et sammendrag av noe av det Vilde og Pia Elise kan plukke opp mens de er hos oss: Bli med direkte fra kontrollrommet under sommeråpent! – kanskje kan de av dere som er interessert i produksjon finne noe av interesse der 🙂

3 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Aron)

   Videoen er blokkert for avspilling på mobil fordi jentene bruker musikkinnhold noen eier, men den spiller på desktop. Det betyr at den inneholder musikk som rettighetshaver har registrert via Content ID-systemet til YouTube.

   Det betyr at rettighetshaver får reklameinntektene fra avspillingene, men ikke velger å få det fjernet – altså et stilltiende samtykke til at musikken brukes, mot reklamepenger.

   At den er blokkert for mobil, men ikke desktop (som er en opsjon for rettighetshaverne), skyldes (vil jeg anta) at rettighetshaveren ikke vil tilrettelegge for at mobilen brukes til gratis avspilling av musikk, mens de gjerne vil ha reklameinntekter fra desktop.

   Så vil gjette IFPI synes det er akseptabelt…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.