nrk.no

Klimaendringer visualisert

Kategorier: Journalistikk & Webfunn

Skjermskudd fra The Guardian

Skjermskudd fra The Guardian
Skjermskudd fra The Guardian

FNs klimarapport ble fremlagt idag. I den sammenheng har The Guardian laget en interaktiv visualisering av hvordan temperaturen antas å utvikle seg i tiden som kommer, og som forklarer litt om hvordan klimapanel-forskerne ser for seg utviklingen og konsekvensene.

Visuell fortelling

NRKbeta er glad i tekstlig journalistikk også, men vi blir ofte litt ekstra glade over journalistikk som tegner og forteller. Og historier som er såpass tall-tunge som klimaendringer er betydelig lettere å gripe når de visualiseres. The Guardian (som har en lang historie med god nettjournalistikk og visualisering) får en kompleks historie til å gli lett med enkle virkemidler. Denne lenken er absolutt verdt to minutter av din tid: Climate change: how hot will it get in my lifetime? – interactive

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.