nrk.no

Webfunn: 40 kart for en bedre verdensforståelse

Kategori: Webfunn


Kart blir ofte brukt for å visualisere informasjon geografisk. Lurer du på hvordan befolkningen er distribuert på verdensbasis? Det har selvfølgelig Maps of the World svar på. Eller hva med den økonomiske distribusjonen? Det kan du få i både tekstlig og billedlig form hos Global Finance.

Men hva om du lurer på litt mer obskure ting, som hvilke land Det britiske imperiet ikke har invadert? Da går du selvfølgelig til Twisted Sifter!

worldwide_driving_orientation_by_country-1

Nettstedet Twisted Sifter lager saker på mye rart, og i går la de ut en som vi likte veldig godt:

40 Maps That Will Help You Make Sense of the World belyser mange obskure spørsmål man ikke visste at man lurte på.

Blant sakens 40 morsomme kart får du blant annet svar på hvor Ludacris påstår å ha hatt sex i hitsangen Area Codes, den lengste rette linjen som det er mulig å seile før du treffer landmasse, og den seksuelle debutalderen for klodens ulike land.

Som en liten bonus har nettstedet Bored Panda også en oversikt over obskure kart som du ikke lærte på skolebenken: Fun maps they didn’t teach you in school

Vær så god, vi håper dette er et fint lite avbrekk på lillelørdag!

6 kommentarer

 1. Man bør nok ikke stole på denne tjenesten. Går man inn på Norway map, er kartet og infoen full av feil:

  – Mange bittesmå steder er merket av som «other city». Narvik, med sine 19000 innbyggere, er ikke med på kartet, men nabokommunen Ballangen, på knappe 2000, er med. Det samme er Brandvoll, som i praksis er en grend med noen hus sør for Setermoen.

  – Det står at «much of norway is covered in glaciers». I følge Wikipedia er 0,7 % av norges areal isbreer…..

  – Dag Terje Andersen står oppført som landets president.

  Svar på denne kommentaren

 2. «Men hva om du lurer på litt mer obskure ting, som hvilke land Det britiske imperiet ikke har invadert?»

  Er dere under inntrykk av at det Britiske imperiet ikke har invadert steder som f.eks USA, Canada, Frankrike, Irak, Tyskland, etc. etc?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.